Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.454
Cevap
58
Favori
143.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
44 oy
Giriş
  • Benide ekle , destekliyorum millet nükleer var diye çok korkuyor İsrailden bize gelince herkes karşı çıkıyor.
    Bkz: fukuşima
    Bkz: çernobil
    vsvs

Get the cool!
    Get the cool shoeshine!
  • quote:

Orijinalden alıntı: yugams

tüm dünyada yaşaklanması gerekiyo bence yeryüzünde sıfır sürtünme veya sıfır hata biye birşey yoktur eninde sonunda insan oglunun başına bi dert olacak ne demişler herşeyin başı saglık..rusyada ki patlamadan sonra karadenizde onlarca insanımız kanser olmadımı siz hala kazım koyuncuyu dinlemek istemezmiydiniz ??

Kazım koyuncu mu ne alaka ???
    Ona bakarsan Barış Akarsuyu,Barış Mançoyu,Zeki Müreni de dinlemek isterdim...
  • Bir Savaş Durumunda Santralin Hedef Alınıp JDAM Veya TomHawk Gibi Yüksek Tahrip Gücüne Sahip Bombalarla Vurulması Santralin Yıkılıp Reaktörün İnfilak Etmesine Sebep Olur...

-Böyle Bir Durumda Ortaya Çıkan Durum Aşağıdaki Fotoğraf Dan İbarettir...

Sonum varmış, onu öğrensem asıl?

Üstat , Necip Fazıl KISAKÜREK

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."
  • quote:

Orijinalden alıntı: İDEALİST_60

Bir Savaş Durumunda Santralin Hedef Alınıp JDAM Veya TomHawk Gibi Yüksek Tahrip Gücüne Sahip Bombalarla Vurulması Santralin Yıkılıp Reaktörün İnfilak Etmesine Sebep Olur...

komedi misin?

• quote:

Bir Savaş Durumunda Santralin Hedef Alınıp JDAM Veya TomHawk Gibi Yüksek Tahrip Gücüne Sahip Bombalarla Vurulması Santralin Yıkılıp Reaktörün İnfilak Etmesine Sebep Olur...

ÇOCUK İŞTE NE DESE NE YAPSA YERİDİR..

• benide ekleyin..

Orijinalden alıntı: Sunset...

quote:

komedi misin?

teorilerle yaşayamazsın dostum o kadar gelip Sinop'u Mersin'i vuramaktansa İstanbula nükleer bomba atardım tabi çok hayalperestsem yarın elektiriği kaç liraya alacaksın merak ediyorum benzin fiyatlarını malumunuz elektirikli otolar yakındır bisiklet dinamosuylamı elektirik üreteceksin yoksa kömüre ve doğalgaza devam mı tabi uçuk fiyatlarla bir Sinplu olarak benide yazın.

• işte budur yahu. aradığım kişileri buldum. ekle.
  • İnsanları refaha götüren şey nükleer enerji değil bilgidir. Yani okula gitmek, kitap okumak, araştırma yapmak ve herzaman bilgiye aç olmaktır. Nükleer enerji futbol sohbeti yapmaya benzemez beyler.
  • Sonuna kadar destekliyorum. Ekle arkadaşım ekle.

Nükleer iyi midir kötü müdür diye bin yıl tartışmanın hiiiiç manası yok. Bakarsın dünyayı yöneten büyük ülkelere, nükleer santrali var mı, kaç tane var, yeni yapmayı planlıyor mu, sonra durumu anlarsın. Buna göre nükleer enerji ŞARTTIR! İmkanı varken yapmamaksa ahmaklıktır.
  • Nükleer enerjiye evet, ruslarla yapılan anlaşmaya hayır ! Kimse gelip ülkemize santral kurup geri bize elektriği satmasın, santral ya çoğunluk hissesi Türklerde olan bir konsorsiyum tarafından yapılsın yönetilsin, ya da milli olsun..

Enerji açığımızı hiçbir yere bağlı kalmadan, karma sistemlerle çözmek zorundayız. G-20 ülkesiyiz ve "partiler üstü olarak konuşuyorum" öyle ya da böyle gelişmeye devam etmekteyiz. Enerji olmadan bir yere varamayız..

Ekleyin benide hocam

Engineers Make Things, Industrial Engineers Make Things Better..
  • ekle

Orijinalden alıntı: muratkaya

Nükleer santral atıklarını dert ediyor bizimkiler. Batı ülkeleri yıllarıdır bu atıklarla dünyayı kirletiyor da bi çevrecilik için nükleer kullanmayacaklar biziz.

Nükleer iyi midir kötü müdür diye bin yıl tartışmanın hiiiiç manası yok. Bakarsın dünyayı yöneten büyük ülkelere, nükleer santrali var mı, kaç tane var, yeni yapmayı planlıyor mu, sonra durumu anlarsın. Buna göre nükleer enerji ŞARTTIR! İmkanı varken yapmamaksa ahmaklıktır.

burdan büyük ülkeler ne yapıyorsa onu yapmamız gerekli diyorsun yani? o zaman başlayalım arkadaş onlar gibi yaşamaya ben gidip beykın yiyorum hadi gelişmek için şart!

Orijinalden alıntı: smmugler

quote:

Nükleer santral atıklarını dert ediyor bizimkiler. Batı ülkeleri yıllarıdır bu atıklarla dünyayı kirletiyor da bi çevrecilik için nükleer kullanmayacaklar biziz.

burdan büyük ülkeler ne yapıyorsa onu yapmamız gerekli diyorsun yani? o zaman başlayalım arkadaş onlar gibi yaşamaya ben gidip beykın yiyorum hadi gelişmek için şart!

Kimisi leb demeden leblebiyi anlar kimisi ...

Hocam, sözgelimi batı üniversitelerinden, mesela Harward'ın eğitim bilimlerine uygun eğitim-araştırma yöntemlerinin başarılı olduğunu biliyoruz. Ben diyorum ki: harward bu işi doğru yapıyor, biz de onların sistemini uygulamalıyız,
    sen diyorsun ki: Harward'da hocalar her akşam bira içiyor, biz de mi içelim?

• quote:

Orijinalden alıntı: smmugler

quote:

Senin bu yaptığın lafı ardından anlamaktır ataların gelişemedikleri için bugün bu saçma konuyu konuşmak zorundayız madem taklitçi olmak istemiyorsun in-dream cafenin king simit sarayının giyim centerın sahibini uyar çok çevreci olmak istiyorsan al eline bir poşet sokakları temizle ya da gücün yetiyorsa havayolu şirketlerine araba markalarına büyük fabrikalara dava aç ama ne senin ne de başka birinin bu ülkenin gelişmesi için bu kadar önemli bir teknolojiye karşı çıkması akıl alır şey değil öncelikle adam akıllı bir sebep bul kendine sonra bizde yanlış yapıyor muyuz diye bir düşünelim sırf karşı çıkmak için saçmalamaya başlıyoruz farkındasındır umarım

• Beni de ekleyin

Tamam ben de güneş enerjisi ve rüzgar gibi temiz güvenli kaynaklar da kullanılsın isterim ama gerçekçi olmak lazım. Yenilenebilir enerji kaynakları şu ülkede sanayinin ve evlerin toplam elektrik ihtiyacını karşılamaktan çok uzak ve kurulum maliyetleri çok yüksek.

Hidroelektrik santraller çevrenin dengesini bozuyor

Muğla Yatağan da çekilmiş belgesel izlemiştim. Oradaki temik santral nedeniyle o bölgedeki insanlar akciğer rahatsızlıklarından ve kanserden hastanelerde sürünüyorlar. Yazık değil mi biz burada elektrik tüketirken o insanlar orada kanserden hayatlarını kaybediyorlar.

Doğal gazın fiyatları yükseliyor, tamamen dışa bağımlıyız.

Nükleer enerjide geç bile kaldık. Ülkemizin gelişmemesi için dış güçler tarafından ne oyunlar oynanıyor, halkımızı bu güçler Çernobil vs. deyip korkutmaya çalışıyorlar ve bizi enerji konusunda dışa bağımlı tutmaya çalışıyorlar. Bu korkutma psikolojisine aldanmayalım. Enerji ülkenin gücüdür. Üretim, ekonomi herşey elektriğe bağlı. Nükleer santrali doğru düzgün yapılıp işletilirse sonuna kadar destekliyorum.

Diğer bir idda ise başka ülkeler bu santralleri kapatıyormuş. Peki her geçen gün artan elektrik tüketimini hangi kaynakla karşılayacaklarmış?
    Sadece Google 'ın sunucu tarlaları tahmini 20 milyon watt elektrik gücüne ihtiyaç duyuyor (http://en.wikipedia.org/wiki/Google_platform).

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.