Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.454
Cevap
58
Favori
143.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
44 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

quote:

Orijinalden alıntı: Transform

Beni de ekle..

hacu bu daha çok ülkücü sembolu gibin olmuş bana hiç nükleeri çağrıştırmadı

Görenler de öyle dedi Ama o mantıkla yapmadım

• ekle kardeş ismim var sanıyordum yokmuş
  • beyler ben nükleer enerjiyi destekliyorum fakat Türkiye'nin buradaki politikası çok yanlış çünkü o santralden ürettiğimiz elektriğide parayla alacağız kendimiz üretip kendimiz kullanma durumu olmayacak yani ama benide ekleyin şu gruba

Orijinalden alıntı: logarkapağı

ekle
    Beni de ekle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheem -- 10 Ağustos 2011; 4:41:16 >

NARLIDERE İstihkam Asteğmeni ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oys14

beyler ben nükleer enerjiyi destekliyorum fakat Türkiye'nin buradaki politikası çok yanlış çünkü o santralden ürettiğimiz elektriğide parayla alacağız kendimiz üretip kendimiz kullanma durumu olmayacak yani ama benide ekleyin şu gruba

Tüm santrallerden üretilen elektrikler parayla alınır dostum.
  • İran gibi uranyumu biz zenginleştirmeyeceksek, zenginleştirilmiş uranyumu (U235) dışarıdan satın alacaksak, tasarımını biz yapmayacaksak, yani dışa bağımlı bir şekilde olacaksa ben karşıyım. Eğer bu işler o kadar kolay olsaydı ABD İran a bu kadar karşı çıkar mıydı. İran zenginleştirmeyi kendisi yapıyor. Kurulacak santral ha burada kurulmuş ha rusyada. Parayla elektrik satın almaktan farksız.
  • Radyasyona mı maruz kaldınız siz ya adamlar dernek kurmuş 400 küsür kişide üye olmuş. Komediye bak. Sanki uranyum yataklarımız var da elektriği kendimiz üretecez dışa bağımsız olacaz degil mi? komedisiniz ya.

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

quote:

Orijinalden alıntı: oys14

beyler ben nükleer enerjiyi destekliyorum fakat Türkiye'nin buradaki politikası çok yanlış çünkü o santralden ürettiğimiz elektriğide parayla alacağız kendimiz üretip kendimiz kullanma durumu olmayacak yani ama benide ekleyin şu gruba

Tüm santrallerden üretilen elektrikler parayla alınır dostum.

Kimi ucuz olur kimi pahalı olur...

Orijinalden alıntı: brandnew

Radyasyona mı maruz kaldınız siz ya adamlar dernek kurmuş 400 küsür kişide üye olmuş. Komediye bak. Sanki uranyum yataklarımız var da elektriği kendimiz üretecez dışa bağımsız olacaz degil mi? komedisiniz ya.

uranyum yataklarımız var. elektriği de kendimiz üreticez, ama tabi öle lönk diye dışa bağımsız olmucaz sen biraz komedisin

Orijinalden alıntı: ahmt_frk_asln

quote:

Orijinalden alıntı: HorozKardes

quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

Azıcık Fransa'ya bakın.Paris'in çevresi olan İle-de-France'da 7 adet nükleer santral var.Adamlar elektriğin %60'ını nükleerden üretiyor.

Toplum olarak bilinçleniyoruz bunca karalamaya ve karşı çıkmaya ragmen güzel gelişmeler bunlar

%60 Örnek alınması gereken bir durum değil. zaten bu konuda dünya'da rakipsiz kendileri.

%72nin üzerinde, yanlış olmasın

• destekliyorum yaz benide

Orijinalden alıntı: kronk-x

quote:

Radyasyona mı maruz kaldınız siz ya adamlar dernek kurmuş 400 küsür kişide üye olmuş. Komediye bak. Sanki uranyum yataklarımız var da elektriği kendimiz üretecez dışa bağımsız olacaz degil mi? komedisiniz ya.

uranyum yataklarımız var. elektriği de kendimiz üreticez, ama tabi öle lönk diye dışa bağımsız olmucaz sen biraz komedisin

Evet evet Allah akıl fikir versin iktidar şakşakçıları. Zaten radyasyon nedirki ha Tv'den almissin ha nükleer santral yapmışsın hiç bir farkı yok. Sen git 3 cocuk yap.

• quote:

quote:

quote:

Evet evet Allah akıl fikir versin iktidar şakşakçıları. Zaten radyasyon nedirki ha Tv'den almissin ha nükleer santral yapmışsın hiç bir farkı yok. Sen git 3 cocuk yap.

nükleer karşıtlarının da tek olayı bu zaten nükleeri destekleyenleri iktidar yanlısı ilan ederler hemen yazık ne diyeyim, aklınız bu kadar çalışıyor işte, az bişey bilgin olsa santralin çalışma anında kömür santralinden daha az radyasyon yaydığını bilip o talihsiz cümleleri kurmazdın.
    neyse seviyesiz insanlarla tartışmaya girmek istemem, iyi akşamlar

• beyler birşey sorucam almanya niye nükleer santrallerini kapayıp bu enerjiden vazgeçiyor şuan ??

quote:

quote:

quote:

nükleer karşıtlarının da tek olayı bu zaten nükleeri destekleyenleri iktidar yanlısı ilan ederler hemen yazık ne diyeyim, aklınız bu kadar çalışıyor işte, az bişey bilgin olsa santralin çalışma anında kömür santralinden daha az radyasyon yaydığını bilip o talihsiz cümleleri kurmazdın.

Tabi çok tarafsızsın hayal dünyada galiba olaylar söyle gelişiyor. Nükleer santral kurulacak ülke bedava elektrik üretecek müthiş bir kalkınma yaşayacaz. Bunlara inanacak insanlar var bu ülkede. Akıl olsa senin gibilerde rusya niye santralini Türkiyede kuruyor okadar masraf yapıyor diye düşünür.Tek bildiginiz bilmem şu kadar ülkede şu akdar nükleer santral var demek. Madem bunlar nükleerden çok ucuza elektrik üretiyor bunlardan satın al elektrigini. Sanki senin ülkenin nükleer santral kuracak teknolojisi var sanki senin ülkenin tüm elektrik ihtiyacı tek bir nükleer santral kurulunca sona erecek sanki senin dışa tek bagımlılıgın elektrik neyse sen ve senin gibiler az kaldı dünyada hatta teksiniz. Dünya üstünde nükleer santral isteriz diye dernek kuran tek zekalar sizsiniz tebrik ediyorum tekrar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tabi çok tarafsızsın hayal dünyada galiba olaylar söyle gelişiyor. Nükleer santral kurulacak ülke bedava elektrik üretecek müthiş bir kalkınma yaşayacaz. Bunlara inanacak insanlar var bu ülkede. Akıl olsa senin gibilerde rusya niye santralini Türkiyede kuruyor okadar masraf yapıyor diye düşünür.Tek bildiginiz bilmem şu kadar ülkede şu akdar nükleer santral var demek. Madem bunlar nükleerden çok ucuza elektrik üretiyor bunlardan satın al elektrigini. Sanki senin ülkenin nükleer santral kuracak teknolojisi var sanki senin ülkenin tüm elektrik ihtiyacı tek bir nükleer santral kurulunca sona erecek sanki senin dışa tek bagımlılıgın elektrik neyse sen ve senin gibiler az kaldı dünyada hatta teksiniz. Dünya üstünde nükleer santral isteriz diye dernek kuran tek zekalar sizsiniz tebrik ediyorum tekrar.

Sizin kafanız hep böyle madem onlar üretiyor onlardan al sen otur oturduğun yerde karışma onlar üretsin biz tüketelim sonrada ithalat artıyormuş cari açık fazlaymış diye dövünürsünüz.

Burda hiç kimse nükleer olunca elektirik bedava olacak demiyor.Sırf kötüleyeceğiz diye sallamayın kafanızdan.
    Teknoloji tak diyince çıkmıyor ortaya elin amerikalısı japonu rusu çalışırken bizde sığ ileriyi düşünmeyen yöneticilerle canı sıkıldıkça yapılan darbelerle uğraşmaktan hiçbirşey yapamamışlar.Akkuyuya ruslar yapacak santrali sinopa büyük ihtimal japonlar.Biz bu yapılanları izleyip teknoloji sahibi olacakğız.

Sana kimse burada nükleer kurulunca türkiyenin elektirik ihtiyacı kalmayacak demiyor azalacak.Elektirik bedava olmayacak ama 17milyar $ lık doğalgazla üretilen elektirik 300milyon $ lık uranyumla üretilecek.

Rusya niye santralini türkiyeye kuruyor o kadar masraf yapıyor diye düşünmemize gerek yok.Rusya masraf felan yapmıyor Türkiye adamların teknolojisini satın alıp kendi parasıyla kurduruyor santrali.

Ama bunların ne gereği var elin dandik bulgaristanından bile elektirik ithal ederken değilmi.Adamlar elektiriği doğalgazı kesince sap gibi kal ortada

• Bakın artık otomobiller çok hızlı bi şekilde petrolü bırakmaya başladı. Hatta tr de bazı firmalar elektrikli otoların seri üretimine geçti çok yüksek miktarda sipariş alınmış bulunmakta. 1-2 yıl içinde çevrenizde gözle görülür sayıları artçak. Hatta belediyeler bu istasyonları koymaya başladı bile ilk etapta 1800 adet elektrik istasyonu olacak çok yakında. Buda otomatikman elektrik enerjisi ihtiyacının artması anlamına geliyor.

Yenilenebilir enerji diyorsunuz evet önemli bişeyki zaten ülkemizde kurulmaya başlandı ben sürekli görüyorum rüzgar gülü tarlaları (egede yaşıyorum çok yoğun buralarda sayısı) ama yetmiyor işte yetmiyor. İlla yüksek enerji sağlayan bir takım şeyler lazım.

Nüükleer Santrallerin çalışma prensibine bakalım;

Bilindiği gibi radyoaktif elementler kendi kendilerine ışıma yaparlar durduk yere parçacık fırlatırlar. Tabii hepmi yaparlar hayır bunların belli ömürleri vardır karasız olan element kararlı olana kadar ışır sonra ışımaz ve başka bir elemente dönüşürler. Yani nükleer atık dedikleri aslında atık değil yeni bir elementtir (x metalinden doğada hazır bulunan y metaline dönüşür ışıma yapmaz artık radyoaktif değildir) bu artık dediğimiz yeni elementte sanayinin çeşitli alanlarında zaten kullanılmaktadır.

1 gr uranyum 1 milyon gr kömüre eşdeğer enerji açığa çıkarıyor.

Maliyeti ucuzdur, verimi yüksektir nükleer santrallerin.

İşte bu yer altında boşuna özelliğini yitiren uranyum çıkarılır ve nükleer enerji santrallerinin son derece güvenli kabinine konur hatta bu kabin bombalara, ateşe herangi olumsuz şartlara dayanıklıdır. Bu kabinler altınla kaplanırki ışıma yapan uranyumun parçacıkları dışarı sızmasın ve kesinlikle sızmaz. Bu sızma su gibi değildir altından bu atomun parçacıkları geçemez nasıl bizim duvarın içinden geçmemiz olanaksızsa. Beton kaplamaya sahiptir bu kabin bi kaç metrelik özel lifli beton herangi bir bomba asla yok edemez. Bunun en güzel örneği beyaz saraydaki panik odasıdır ordada hertürlü kimyasal, nükleer, bombalama eylemlerine karşı içerden açılıp dışardan açılamayan güvenlik odaları hatta nükleer santrallerdeki dahada sağlamdır yeni nesil nükleer santraller.

Bu kabindeki uranyum ışımasıyla birlikte suyu ısıtır ve su buharı oluşur bu su buharıda türbünleri döndürür ve elektrik oluşur tabi bu uranyum kabini aşırı ısınır bu ısıyı yok etmek içinde hemen yakında bir su kaynağı şarttır bu su kaynağından su çekilip o kabinin ısısı hep sabit tutulur. Daha sonra kaynamış olan o su nükleer santrallerin yanına konulan soğutma kulelerine yollanır ve soğuduktan sonra tekrar denize salınır bu işlem devir daim olur. Yani ortada 1 tane bile karbon atomu oluşmaz çünkü co2 nin oluşması için yanma reaksiyonu şarttır ancak radyoaktif tepkimeler co2 çıkarmaz kimyasal reaksiyonlar çıkartır. Etrafta bazı çahiller yok çok aşırı garbon cıkıyo gibi tamamen cahilce yorumlar yapabilir onlara itibar etmeyin sonuçta tüm dünya bu enerjiyi kullanıyor (ermenistanda bile açıldı) kapatılma vs zırvalığı tamamen göz boyama tüm ülkenin büyük kısım enerjisini elde ettiği nükleer santralleri asla kapatmaz. Çernobildeki olay tamamen teknolojiden yoksun olduğundan kaynaklanıyor yeni nesil nükleer kabinler aşırı sağlamlar. Deprem vs endişesi korkutmasın sonuçta japonyadaki santralde soğutma suyu boruları kırıldı yani uranyumun olduğu kabine hiç bir zarar gelmedi. Hatta bu santral bir önceki nesil santrali olduğu halde.

Birde işte abd artık santral açmıyo falan deniyor evet açmıyor çünkü artık açtıkları santraller enerji ihtiyaçlarını karşılıyor. Çin ise yüzlerce projede olan, şuan onlarcası inşaat halinde olan ve var olan santralleri mevcuttur.

Kısaca durum aynen bu şekilde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2 önceki mesajıma da bakarsanız böyle bir beklentim olmadığını anlarsınız okuyun önce düzgünce yazdıklarımı, bedava elektriği kim üretmiş de biz üretelim? pahalı enerji vardır ucuz enerji vardır, sen kendi kuyunu açıp suyu ordan çıkarmak varken ta rusyadan taşımaya daha mantıklı gözüyle bakıyosan orda bir sorun var derim. Santralini Türkiyeye kurmuyor arkadaşım "türkiye için santral kuruyor". Tabikide babasının hayrı için yapmıyor bunu ama tüm masrafları yapıp da alın siz üretin diyip bırakıp gitmicek heralde hangi dünyada yaşıyosun? Ayrıca başka ülkelere teknoloji satmak Rusyanın dış ülkelerdeki prestijini ne kadar artırır hiç bu tarafdan düşündünmü? Bize yapacağı santralde başarı sağladıktan sonra santrali olmayan ya da yapamayan diğer ülkelerden de sipariş alacak adam TEKNOLOJİ satıyor bunu neresini anlamak güç?

Adam elektriği ucuza üretiyor nükleer santralinden evet ama sana ürettiği fiyattan mı satar sanıyosun? çok yanlışın var....

Dünya üstünde de tek falan değiliz bu ülkede NMD diye bir şey var, greenpis kadar geliri olmadığı için nükleer destekçileri sesini çıkaramıyor kaldı ki ihtiyaçları da yok. Çok bilmişlik taslamayı hiç bir zaman sevmedim sevmem ama sen neye dayanarak bu kadar bilmişlik taslıyosun bilmiyorum ben bu işi işin uzmanlarından öğreniyorum gerçekleriyle iyi yönüyle kötü yönüyle, ben nükleer enerji mühendisliği okuduğumu belirtmek istemiyorum ama heryerde bu "siz zaten teksiniz, ne bilirsiniz, anca heryerde santral var diyin" vs tarzı aşağılayıcı konuşmalarınızı görünce sinirleniyorum kafanızı yormayın ve kusura da bakmayın ama sizden çok şey bildiğim kesin.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.