Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.454
Cevap
58
Favori
143.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
44 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: +1905

quote:

Orijinalden alıntı: Léo

Bende bazı ülkelerde destekliyorum fakat Türkiye'de kesinlikle ! Doğru,düzgün ve yararlı bir şekilde kullanılacağına inansam sonuna kadar desteğimi verirdim fakat burası Türkiye.Burada herşey istediğiniz gibi gitmiyor.O yüzden,boş yere sağlığımızdan olmayalım.

Arkadaşım seni doğru , düzgün ve yararlı bir şekilde kullanılamayacağına iten düşüncenin sebebi ne biliyor musun ? Senin siyasi görüşün . O yüzden bu yazını samimi bulmuyorum normalde blokluydun fakat merak edip blokunu kaldırdım keşke kaldırmasaymışım diyorum.

Siyasi düşüncem bulunmuyor.Hiçbir partiyi de tuttuğumu kanıtlayan bir yazı bulamazsın.Burada herkesin kendi görüşü var,sen buna karışmak zorunda değilsin.Ben Türkiye'de Nükleer Enerji'nin sağlıklı bir şekilde yürütüleceğine inanmıyorum.Bu hangi parti başa gelirse,gelsin değişmeyecek bir fikrim.Sen bunu siyasi yöne çekmeye çalışmışsın.Keşke bloğu kaldırmasaymışsın,bunu neden dediğini de anlamış değilim.Yazına normalde cevap vermezdim,bilgilendirmek için verdim.

• ekle

beğenmeyen gitsin güvenle afrikalı kabilelerle yaşasın. avrupadaki reaktörlere de uzak olur.

hem belki elektrik falan çarpar burda. orda da ateşi bulmuşlar görürseniz kaçın yakıyomuş.
  • Ekle lütfen

Lost - Prison Break - The Walking Dead - CSI:NY - South Park
    Dexter - Merlin - Camelot - Leverage - Weeds - Person Of Interest
  • hakaret eden liselileri itina ile şikayet ediyorum. prize parmağınızı sokmamayı öğrenin ilk önce sonra gelin nükleer enerjiyi tartışın.
    MSI Z77A-G43 // Intel i7 2600K // Zotac gtx670 4GB // 8GB Gskill RipjawsX 1866 Mhz // Sandisk 120GB Extreme SSD // 1TB WD Caviar Blue HDD // Thermaltake TR2 700W PSU // Corsair Hydro H100i // Corsair Carbide 400r Kasa // 23" LG Cinema 3D Monitor D2342P
  • http://www.ted.com/talks/debate_does_the_world_need_nuclear_energy.html

nükleer enerjiyi destekleyen bir uzmanla desteklemeyen bir uzman birbirlerine karşı belli bir dakika içinde konuşma yapıyorlar. türkçe altyazı seçeneğide var.insanların bu konuda daha çok bilgilenmesini sağlayacak bir video. lütfen izleyin.

Orijinalden alıntı: qscvqscv

ekle

beğenmeyen gitsin güvenle afrikalı kabilelerle yaşasın. avrupadaki reaktörlere de uzak olur.

hem belki elektrik falan çarpar burda. orda da ateşi bulmuşlar görürseniz kaçın yakıyomuş.

TETAŞ halen kilowattsaat (kWh) başına 12,45 kuruş alıyor. Rusya ise kurduğu nükleer santralle elektriği kilowattsaat (kWh) başına 12.5 cent yani 27 kuruşa Türkiye'ye satacak. Üstüne eklenecek vergileri saymıyorum bile.

Nükleer destekçisi olarak ilerde ödedeyeceğimiz elektrik faturasındaki farkı cebinden verecek misin? Bizim faturaları da öde o zaman biz de destekleyelim. Ödemeyeceksen benden alınacak fazla parayı haram ediyorum. Ayrıca asıl sen beğenmiyorsan gidebilirsin. Bu ülke kimsenin tapulu malı değil. Git bunuda şikayet et. Örtmenim Örtmenim diye ağla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 18 Mart 2011; 19:30:01 >

• uzun süreçte kar için kısa süreçte zararları ben göze alıyorum. herkes fedakarlık yapmak zorunda. çünkü başkası için yapmıyoruz kendimiz için yapıyoruz.

sen 5 liraya mal alıcaksın 1 yıl sonra 10a satıcaksın. arada 5 liramı helal etmiyorum diye köstek olmaya gerek yok.

uzun süreçte kar için kısa süreçte zararları ben göze alıyorum. herkes fedakarlık yapmak zorunda. çünkü başkası için yapmıyoruz kendimiz için yapıyoruz.

sen 5 liraya mal alıcaksın 1 yıl sonra 10a satıcaksın. arada 5 liramı helal etmiyorum diye köstek olmaya gerek yok.

Kar falan etmeyeceksin. O santralin işletme hakkı Rusya Federasyonu'na ait. 5 liraya mal aldığın falan yok. Rusya 10 kuruştan üretip sana 27 kuruşa satacak. 15 yıllık alım garantisi vermişssin. 15 yılınm sonunda tekrar masaya oturacaksın. Yani sömürgeciliğin başka bir versiyonu. Gelmişsin fake nickle bilip bilmeden konuşusuyorsun. Önce bir kendi nickinle gir de alem delikanlı görsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 18 Mart 2011; 19:44:58 >

uzun süreçte kar için kısa süreçte zararları ben göze alıyorum. herkes fedakarlık yapmak zorunda. çünkü başkası için yapmıyoruz kendimiz için yapıyoruz.

Bilgi sahibi yapmadan yorum yapma. Biz parayı bastırıp santral yaptırsak 20 milyar dolara yaptırıyoruz. Ama yapılan anlaşmada alacağımız elektriğe anlaşma süresince vereceğimiz para 20 milyar doların üzerinde. Anlaşma süresi sonrasında da elektrik almaya devam edicez parasını verip. Eee nerde uzun vadede kâr? Birileri rant uğruna, kendi cebini doldurmak için kimseye danışmadan birşeyler yapıyor, siz de alkışlıyorsunuz. Ben de Türkiye'de nükleer santral olmasını isterim ama bu şartlarda değil!

• personelin var mı yok. muhtaçsın. kademeli olarak personel eğitilip değiştirilecek.

kendin bilgi saklarken sakın beni bilgisizlikle sorgulama

Orijinalden alıntı: 07ONUR

quote:

Bilgi sahibi yapmadan yorum yapma. Biz parayı bastırıp santral yaptırsak 20 milyar dolara yaptırıyoruz. Ama yapılan anlaşmada alacağımız elektriğe anlaşma süresince vereceğimiz para 20 milyar doların üzerinde. Anlaşma süresi sonrasında da elektrik almaya devam edicez parasını verip. Eee nerde uzun vadede kâr? Birileri rant uğruna, kendi cebini doldurmak için kimseye danışmadan birşeyler yapıyor, siz de alkışlıyorsunuz. Ben de Türkiye'de nükleer santral olmasını isterim ama bu şartlarda değil!

Kardeş evet 20 milyar dolara Nükleer Santral yapacaklarına 15 yıl elektrik alım garantisiyle 50 milyar dolar parayı havaya saçacaklar. Sonrasında da ne olacağı belli değil. Türkiye'de insanların en büyük hatası takım tutar gibi parti tutuyorlar. Yanlışa yanlış demiyorlar. Önce bu anlayışı değiştirmek lazım. A partisi B partisi farketmez, hangi parti böyle tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz diken bir proje yaparsa ona karşı çıkarım. Sandıkta da cezasını keserim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 18 Mart 2011; 20:04:35 >

• quote:

personelin var mı yok. muhtaçsın. kademeli olarak personel eğitilip değiştirilecek.

Ne personeli be tesis senin değil bi kere. Parayı bastırırsın tesisini de yaptırırsın, personel de getirtirsin. Konumuz bu değil. Konumuz tesisin inşa, işletme haklarının ve sahibinin de ruslar olması. Akkuyu'ya yapılacak santral bir ülkenin(rusya) başka bir ülke toprağında(türkiye) açtığı ilk ve tek nükleer santral olacak. Şu dediklerim sana birşey ifade etmiyorsa eğer mümkünse cevap da verme. Çok saçma şeyler yazıyorsun da...

personelin var mı yok. muhtaçsın. kademeli olarak personel eğitilip değiştirilecek.

Ya bırak bu işleri. Muhtaçmışsın. Vay garibime yazık. Biz muhtaç değiliz ama Çalık muhtaç herhalde. Yazık onlara. Bari aramızda para toplayalım da milletin parasına göz dikmesinler.

Türkiye'de ABD de eğitim görmüş Santraller'de akademik eğitim almış yüzlerce uzman varken... Hadi bunu da bir kenara bırakalım ihaleyle teknoloji satın almak varken neden gizli saklı Rusya ile anlaşma imzalıyorlar? Türk Milleti eminim birgün bunların hesabını soracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 18 Mart 2011; 20:01:41 >
  • Arkadaşlar,bakın işe maddi yönden bakmayı bir yana bırakalım.Türkiye,şuan deprem fay hatlarının bir numarası neredeyse.Japonya'da 9.0 büyüklüğünde deprem olurken,adam kitapları düşmesin diye dolabı tutuyor.Üstüne tsunami.O adamlarda teknoloji bu kadar gelişmişken,Nükleer patlama korkusu her yeri sarmış durumda.

Bizde aynı fay hattının üzerindeyiz,bizde de tsunami/deprem olsa sizce Japonların yapabildiğini yapabilir miyiz? Nükleer patlamayı önleyebilir miyiz?Nükleer enerjinin çevreye,ülkemize yayılmasını engeller miyiz?Bunları da geçtim,ilde doğacak çocukların sağlığından destekçiler sorumlu olacak mı? Destekçilere bir sorum olacak,o zaman Nükleer Santrali kendi ilçenize kurdurun.Destekçiler arasında Sinop'tan adam var mı ?

Parayı geçtik,sağlığımızdan olmayalım.Biz sağlığımızdan olduk,başkaları,çocuklarımız olmasın.

Bu arada,bütün herşeyimiz başkalarına bağlı.Elektriğimiz,telefonumuz,suyumuz hepsi başkalarına bağlı.Nükleer santral kurulacaksa bari,kendimiz kuralım.En azından cebimiz bari kar etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: rascon

quote:

Ya bırak bu işleri. Muhtaçmışsın. Vay garibime yazık. Biz muhtaç değiliz ama Çalık muhtaç herhalde. Yazık onlara. Bari aramızda para toplayalım da milletin parasına göz dikmesinler.

Türkiye'de ABD de eğitim görmüş Santraller'de akademik eğitim almış yüzlerce uzman varken... Hadi bunu da bir kenara bırakalım ihaleyle teknoloji satın almak varken neden gizli saklı Rusya ile anlaşma imzalıyorlar? Türk Milleti eminim birgün bunların hesabını soracaktır.

İş işten geçtikten sonra hesap sormakta üstümüze yok. Şu an 1980 darbecilerinden hesap soruyoruz senin santralin hesap kesim tarihi 30-40 seneyi bulur

• quote:

Orijinalden alıntı: 07ONUR

quote:

Orijinalden alıntı: rascon

quote:

İş işten geçtikten sonra hesap sormakta üstümüze yok. Şu an 1980 darbecilerinden hesap soruyoruz senin santralin hesap kesim tarihi 30-40 seneyi bulur

30-40 sene çok ya ortalama 5-10 sene diyelim. Aksi takdirde 40 sene sonra canlı bir varlık bulamayız. O tarihe kadar çoluk cocuk sülaleleriyle birlikte canlıyı götürmüş olurlar. Money, money, money. Must be funny. In the rich man's world.

• rascon
    bırak su cocuklar yahu...

amacsız sacma sapan yorumlarda bulunuyorlar.
    nükleerin oyunlara da görenler degil mi bunlar...

bırak eglensinler.

RİZE ÜNİ-MAKİNE

SINIRSIZ Bölüm Yasağı Kaldırılsın...
    BJK, İLKERİNANÇ, ELECTRA, BLACKEAGLE, SANGRE, OKTAYD, ORION
  • +1
    Ekle ekle ermenistan sınırında zaten var korkanlar onun patlamasından korksun radyasyon yayılmak için pasaport almıyor
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.