Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.454
Cevap
58
Favori
143.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
44 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

quote:

Nevrotik kardeşim seni artık kaale alıp mesajlarına cevap yazma gereği duymuyorum. Aylardır bu konudasın ve tek bildiğin şey Çernobil patladı. Tamam patladı anladık adam gibi görüşünü belirten herkese saygıyla cevap veriyor bilgilendiriyoruz veyahut bizim bilmediğimiz birşey onda varsa öğreniyoruz. Ama senin amacın öğrenmek veya öğretmek değil tamamen provake etmek.

Diğer tüm arkadaşlardan ricam bu üyeyi dikkate almayın. Her sayfada bir gelip çernobil patladı diyip gidiyor. Açıklama yapma zahmetine girmeyin kendisine.

seni ciddiye alan varda dinleyecekler... Fukusimadaki felaketi unutuyorsun... her an Anadoluda o şiddette deprem olabilir... o zaman felaket kaçınılmaz...

Tamam kardeşim sana kolay gelsin. Bilgin olmadığı iki konuda saçma saçma iddaalarda bulunuyorsun. Bana fukişhimayı'da depremide anlatmaya kalkma.

@Rusing_Sun

Dostum nükleer santralin sağlıklı olması için deniz kıyısında olması her zaman daha iyi. Ayrıca doğaya zararları da yok suyu kirletmezler, kapalı devredir su sistemi ilk sayfadaki resimde de var bu konu. Ayrıca yeşil enerjiye karşıda değiliz ancak insanoğluna hiçbir zaman yetmeyecek doğal enerji ve onlarında zararları mevcut hiç biri masum değil. Askeri nükleer güce bende karşıyım buradaki konu tamamen sivil, enerji üretiminde kullanılan nükleer enerji. Askeri amaçlı nükleerin elde edilme şekli çok daha farklı.

Askeri amaç olarak bahsedilen silah Atom bombasıdır ki atom bombası üretimi için kullanılan uranyum santraldekilerden çok daha yüksek oranlarda zenginleştirilmiş olmalıdır. Yani santralde kullanmaya getirdiğiniz uranyumla zaten bomba yapamazsınız. Santrallerde uranyum zenginleştirme de yapamazsınız bunun için ayrıca uranyum zenginleştirme tesisleri kurulması gerekir. Bakın İran kurdu bütün avrupa amerika nasıl ayağa kalktı, neden çünkü amaç belli silah yapmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: kronk-x

quote:

quote:

quote:

quote:

Nevrotik kardeşim seni artık kaale alıp mesajlarına cevap yazma gereği duymuyorum. Aylardır bu konudasın ve tek bildiğin şey Çernobil patladı. Tamam patladı anladık adam gibi görüşünü belirten herkese saygıyla cevap veriyor bilgilendiriyoruz veyahut bizim bilmediğimiz birşey onda varsa öğreniyoruz. Ama senin amacın öğrenmek veya öğretmek değil tamamen provake etmek.

Diğer tüm arkadaşlardan ricam bu üyeyi dikkate almayın. Her sayfada bir gelip çernobil patladı diyip gidiyor. Açıklama yapma zahmetine girmeyin kendisine.

seni ciddiye alan varda dinleyecekler... Fukusimadaki felaketi unutuyorsun... her an Anadoluda o şiddette deprem olabilir... o zaman felaket kaçınılmaz...

fukushima depremden değil tsunami yüzünden oldu, bunu bile bilmeden burda fanatiklik yapan adama cevap vermem ben aslında ama öğren diye işte, zarar gelmez

TSUNAMI depremle oluşur... iç denizde olmaz diyorsan bir daha düşün... NÜKLEER felaket destekçisi olarak gerçekleri göremiyor olman doğal...

tekrar düşündüm, hatta bir kez daha düşündüm, evet iç denizde olmaz

Felaket değil, temiz enerji üretimi destekçisiyim, dünyada 450 tane santral faal durumdayken buraya gelip de "türkiyeye yapılmasın, patlar ölürüz, çok pis iş, biz yapamayız, bilim adamlarımız salak" bilmemne diye gelip bazı yabancı menşeili kurum ve kuruluşların çığırtkanlığını yapma(bkz: Greenpeace), yemezler

Tsunami iç denizdede olur... Düzce depreminde Marmara denizinde tsunami oldu Karadenizdede olur... Akdenizdede Ege denizindede olur... bilmeyen sizsiniz...

• Türkiyemin en güzel yerlerine Nükleer Santraller yapılıyor ve bu santrallerin atıklarının zararlarını herkes biliyor. Daha kanalizasyonunu denize döken bir ülkeden atıklarını çevreye zarar vermeden imha edebileceği sözü nasıl alınabilir ? Unutmayın ki Türkiye sadece doğal enerji kaynaklarına yönelse şuan ki enerji kaynaklarından 3 kat daha fazla enerjiye sahip olacak potansiyelde.Siz sadece tüketimi ve insanlığı düşünüyorsunuz.Doğayı , yeşili , gök mavisini değil.

Orijinalden alıntı: Turkman27

Türkiyemin en güzel yerlerine Nükleer Santraller yapılıyor ve bu santrallerin atıklarının zararlarını herkes biliyor. Daha kanalizasyonunu denize döken bir ülkeden atıklarını çevreye zarar vermeden imha edebileceği sözü nasıl alınabilir ? Unutmayın ki Türkiye sadece doğal enerji kaynaklarına yönelse şuan ki enerji kaynaklarından 3 kat daha fazla enerjiye sahip olacak potansiyelde.Siz sadece tüketimi ve insanlığı düşünüyorsunuz.Doğayı , yeşili , gök mavisini değil.

Atıklar ülkemizde kalmayacak. Rusya Federasyonu atıkları geri alacağını tahaddüt etmiş durumda.

Yeşil enerji 3 kat vs. mevzularına girmiyorum zaten birçok kez açıkladık, açıkladım önceki sayfalara bakmanızı tavsiye ederim.
    Ayrıca doğayı ve çevreyi sizin gibi çakma çevrecilerden daha çok sevdiğime ve koruduğuma emin olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkanbaba -- 21 Kasım 2012; 20:22:17 >

• Ya konu 43 sayfa olmuş,millet eskileri okumaya üşeniyor. Sonra gelen sorular hep aynı

tamam o zaman ben de yazıyorum, 1 nükleer santral ile türkiyenin ihtiyacının 3 katı enerji elde edicezzz!!

oldu mu?

Orijinalden alıntı: Turkmanon

Türkiyemin en güzel yerlerine Nükleer Santraller yapılıyor ve bu santrallerin atıklarının zararlarını herkes biliyor. Daha kanalizasyonunu denize döken bir ülkeden atıklarını çevreye zarar vermeden imha edebileceği sözü nasıl alınabilir ? Unutmayın ki Türkiye sadece doğal enerji kaynaklarına yönelse şuan ki enerji kaynaklarından 3 kat daha fazla enerjiye sahip olacak potansiyelde.Siz sadece tüketimi ve insanlığı düşünüyorsunuz.Doğayı , yeşili , gök mavisini değil.

bakın millet sizin gibi şakşakçı değil...

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

fukushima depremden değil tsunami yüzünden oldu, bunu bile bilmeden burda fanatiklik yapan adama cevap vermem ben aslında ama öğren diye işte, zarar gelmez

TSUNAMI depremle oluşur... iç denizde olmaz diyorsan bir daha düşün... NÜKLEER felaket destekçisi olarak gerçekleri göremiyor olman doğal...

Felaket değil, temiz enerji üretimi destekçisiyim, dünyada 450 tane santral faal durumdayken buraya gelip de "türkiyeye yapılmasın, patlar ölürüz, çok pis iş, biz yapamayız, bilim adamlarımız salak" bilmemne diye gelip bazı yabancı menşeili kurum ve kuruluşların çığırtkanlığını yapma(bkz: Greenpeace), yemezler

Tsunami iç denizdede olur... Düzce depreminde Marmara denizinde tsunami oldu Karadenizdede olur... Akdenizdede Ege denizindede olur... bilmeyen sizsiniz...

valla Nevrotik sen Marmarada tsunami çıkardın ya artık sana ne desem fayda etmez sana cevap vermiyorum ben artık kafana göre takıl arkadaşım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

valla Nevrotik sen Marmarada tsunami çıkardın ya artık sana ne desem fayda etmez sana cevap vermiyorum ben artık kafana göre takıl arkadaşım

gerçekleri inkar et 17 Ağustos'ta olan deprem 1999 yılında olan depremde oldu hatta 2. depremdede oldu sen inkar et... 3. Deprem yakında olacak... o zaman belki kameraya çekerlerde sende izlersin... tabi enkaz altında kalmazsan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 22 Kasım 2012; 23:57:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkmanon

İnsanlığı düşünmiycez de kimi düşüncez acaba? Senin gibi doğayı yeşili maviyi düşünenleri arada bir görüyoruz televizyonlarda, onlarca insan açlıktan ölürken gibip ağaçları kesmeyelim, kedileri aç bırakmayalım eylemlerinde en ön safta bas bas bağırıyorlar. Sen bana Türkiyenin güneş ve rüzgar enerjisi potansiyelinin ihtiyacının 3 katını karşıladığını hesapla sana yemin ediyorum nükleeri desteklemekten vazgeçicem hatta mesleğimi de bırakıcam söz veriyorum

• İnsanlara bak ya biri der marmarada tsunami oldu biri der yesil,doga .Anlamiyorum bu insanlari sonra niye geriyiz,orasi iyi burasi kotu, burada yasamak istemiyorum diye diye geri kaldik .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Anakart: MSI H97 PC Mate İşlemci: Intel i5 4460 3.2GHz Ekran Kartı: EVGA GTX1060 6GB GDDR5 192Bit SuperClocked ACX 2.0 Ram: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz HDD: Seagate 1TB Barracuda Sata PSU: Thermaltake Smart SP-530P 530W 80 Monitör: Philips 247E LHA Kasa: Zalman Z3 Plus Klavye: Logitech G710 Blue Mechanical Gaming Keyboard with Cherry MX Blue Mouse: Logitech G402 Hyperion Fury
    IPhone 5s Space Grey
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoomKing

İnsanlara bak ya biri der marmarada tsunami oldu biri der yesil,doga .Anlamiyorum bu insanlari sonra niye geriyiz,orasi iyi burasi kotu, burada yasamak istemiyorum diye diye geri kaldik .

http://forum.donanimhaber.com/m_1657029/tm.htm
    http://www.koeri.boun.edu.tr/tsunami/Turkiye_ve_Tsunami_Riski.html
    al sana kanıtı cahillere laf anlatmak kadar zor bir şey olamaz...
    NÜKLEER felaket çok yakın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 23 Kasım 2012; 0:26:39 >

• bir felaket var memlekette ama o nukleer santral degil nevrotikstar hala cernobil patladi diyor ama onun belgeselini beraber izledik guya ordaki kaza insan faktorunden oldu nukleer enerji ile alakasi yok zaten eski santral o hatali bakim sonucu olan kaza turkiye'ye yapilacak %99,99 guvenli olacak zamani gelince buraya yazdiklarini okuyunca eskiden ne trull'musum derdin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk mesajda da belirtildiği gibi Türkiye'nin nükleer alanda tek yetkili kurumunda çalışan biri olarak konunuzu çok faydalı buldum. Kişi bilmediğinin düşmanıdır misali bazı arkadaşlar hiçbişey bilmeden nükleer enerjiyi karalamaya çalışmışlar. yeşilden doğadan bahseden bile olmuş sanki nükleer reaktör kömürle çalışıyomuş gibi. hiç bir çevresel zararı yoktur. nükleer felaket olarak da 2 olay sürekli gündeme getiriliyor. biri çernobil ki bence bu bir nükleer reaktör kazası değil başarısızlıkla sonuclanan bi deney. diğeri fukuşima; reaktörler bilindiği gibi çok şiddetli depremlere dayanıklı fukuşimada ki santraller hatta tsunamiye bile dayanıklı fakat bildiğim kadarıyla 2-3 metrelik tsunamiye dayanıklı. japonya tarihinin en büyük tsunamilerinden biri olunca ki 8m zannedersem reaktörü vuran bu kadar büyüğü hesap edilememişti. dolayısıyla bunları sürekli gündeme getirmek yanlış. bazıları atık falan var onlar nolcak demiş de sanki şu anda hiç radyoaktif atık yokmuş gibi. gelsin o arkadaş ben ona istanbuldaki atıkların yerini göstereyim. :)
    edit: imla hatası ve anlatım bozukluğu

• Beni de ekle bende.

quote:

Orijinalden alıntı: DoomKing

İnsanlara bak ya biri der marmarada tsunami oldu biri der yesil,doga .Anlamiyorum bu insanlari sonra niye geriyiz,orasi iyi burasi kotu, burada yasamak istemiyorum diye diye geri kaldik .

http://forum.donanimhaber.com/m_1657029/tm.htm
    http://www.koeri.boun.edu.tr/tsunami/Turkiye_ve_Tsunami_Riski.html
    al sana kanıtı cahillere laf anlatmak kadar zor bir şey olamaz...
    NÜKLEER felaket çok yakın...

tsunami var tsunami denilen şey var şunları karıştırmasanız tam olacak, her yüksek dalgaya tsunami dersek her kış her kıyımızda tsunami oluyor

Türkiyede gelmiş geçmiş en büyük "tsunami"de dalgalar 4metreyi geçmemiştir, fukushimayı vuran dalgalar ise 8+ metre boyundadır, bu tarihin en büyük dalgalarından biri, bunun tahmin edilememiş olması normal, bu boyutta yani japonyada olan boyutta bir dalganın Türkiyede oluşma olasışlığı belki %0.0000000001 falandır. Cevap vermeyecektim sana ama CAHİL insan görünce dayanamıyorum, neydi bi laf vardı, bilmediğini bilmeyen insandan korkacaksın diye, senin gibilerden kaçmak lazım aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: bozkurtlu85

İlk mesajda da belirtildiği gibi Türkiye'nin nükleer alanda tek yetkili kurumunda çalışan biri olarak konunuzu çok faydalı buldum. Kişi bilmediğinin düşmanıdır misali bazı arkadaşlar hiçbişey bilmeden nükleer enerjiyi karalamaya çalışmışlar. yeşilden doğadan bahseden bile olmuş sanki nükleer reaktör kömürle çalışıyomuş gibi. hiç bir çevresel zararı yoktur. nükleer felaket olarak da 2 olay sürekli gündeme getiriliyor. biri çernobil ki bence bu bir nükleer reaktör kazası değil başarısızlıkla sonuclanan bi deney. diğeri fukuşima; reaktörler bilindiği gibi çok şiddetli depremlere dayanıklı fukuşimada ki santraller hatta tsunamiye bile dayanıklı fakat bildiğim kadarıyla 2-3 metrelik tsunamiye dayanıklı. japonya tarihinin en büyük tsunamilerinden biri olunca ki 8m zannedersem reaktörü vuran bu kadar büyüğü hesap edilememişti. dolayısıyla bunları sürekli gündeme getirmek yanlış. bazıları atık falan var onlar nolcak demiş de sanki şu anda hiç radyoaktif atık yokmuş gibi. gelsin o arkadaş ben ona istanbuldaki atıkların yerini göstereyim. :)
    edit: imla hatası ve anlatım bozukluğu

cernobil ornek gostermek icin uygun degil aslinda o insan hatasi sonucu olmus kaza zaten eski teknoloji yapilacak olan ondaki hatalara karsi daha guvenli olur fukijima ise sadece sogutma sisteminde sorun olmus yani ondan daha gelismis ve guvenli olacalar turkiye'de yapilacaklar sonunu dusunen kahraman olamazmis derdi aslan amca.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Alternatif enerjiyi destekliyorum ben, nükleer enerji kesinlikle olmamalı.

Dermişim, tabii ki de nükleer enerji olmalı, kesinlikle olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 24 Kasım 2012; 4:03:17 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.