Şimdi Ara

DH MAZDA TAKIMI (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.442
Cevap
6
Favori
82.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MZR34

yaparlar bencede mazda4. de yapsınlar millet tasarım görsün

Aynen katılıyorum
  • Hocam mazda ne yapıyorsa yapsın dizelini getirsin Türkiye'ye. Mazda'ya binmek istiyorum ama maalesef 100km'ye 10 litre benzin parası veremem.

Mazda 3 100+hp'lik yüksek torklu bir motor satsın Türkiye'de artık
  • dostum geliyor az kaldı fakat mazda3. için konuşuyosan 10lt olayını full dip gaz gitmelisin yada yüksek devirde kullanırsan bu tüketimi görür
  • Otomatikte Şehir içi 9.5-10 lt aşağıya yakmıyor.
  • acaba 10 lt yakanlar nasıl bir gaza basıyosa 10lt görüyor orayıda tartışmak lazım ben arabamda 8.0 8.2 değişiyor mt ama mazda3 bence sınıfına göre yinede iyi yakıyor
  • quote:

acaba 10 lt yakanlar nasıl bir gaza basıyosa 10lt görüyor orayıda tartışmak lazım ben arabamda 8.0 8.2 değişiyor mt ama mazda3 bence sınıfına göre yinede iyi yakıyor

Walla Binbaşım bende benim 2001 323 8.5 lt nasıl yakıyor şehir içi bende onu anlamıyorum.Gaz pedalının altında yumarta var gibi basıyorum:))) .Sabah İstanbulda köprü patlamadan çıkıyorum yola akşamda dönerken keza aynı.Napsam acaba?
    Bakımlar zamanında,bujiler değişeli 5km oldu. Motor 38.000 de orjinal :)
  • bende senin gibi yapıyorum yumurta varmış gibi ama en az 8.2 yaktırdım şehir içinde sen gaz pedalıyla biraz daha okşa birde öyle dene ama normal 1.6 arabalara göre bence 8 civarı yakıt
  • Benim Araba 1.5 Bg de düşük değil 90Hp.Bakalım 15 güne periyodik bakım var çözülür herhalde.7'ye düşürsem dizel bakmayacam.Tüpde taktırmayı düşünmüyorum hiç.
  • inş. düşer fakat dizel almak daha mantıklı bence en azından fazla kasma derdin yok
  • Dizel'i epey ciddi düşünüyorum.2 tane araba var biri Opel 2005 H, Biri Mazda 323.Mazda'yı satıp Hyundai Dizel ağırlıkta.1 sene sonra da Opel'i satıp yeni çıkacak Mazda 3 Otomatik. İnşallah para olur :))

Yeni Mazda 3 Hafta sonu Gezme dolaşma keyifli olur.Hafta içide eşim dolaşsın dursun :P
  • quote:

acaba 10 lt yakanlar nasıl bir gaza basıyosa 10lt görüyor orayıda tartışmak lazım ben arabamda 8.0 8.2 değişiyor mt ama mazda3 bence sınıfına göre yinede iyi yakıyor

Aslında araba 1.6 ortalamalarında yakıyor fazla değil ama, İstanbul şartlarında köprü trafiği yada onu da geçin İstanbul sabah akşam trafiğine bir çıkın nasıl 10 lt oluyor görün... Eh İnşallah görmeyin tabi :)
  • benim arabam hergün o yolu gidip geliyor neredeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MZR34 -- 30 Nisan 2009; 1:25:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: edarguner

Dizel'i epey ciddi düşünüyorum.2 tane araba var biri Opel 2005 H, Biri Mazda 323.Mazda'yı satıp Hyundai Dizel ağırlıkta.1 sene sonra da Opel'i satıp yeni çıkacak Mazda 3 Otomatik. İnşallah para olur :))

Yeni Mazda 3 Hafta sonu Gezme dolaşma keyifli olur.Hafta içide eşim dolaşsın dursun :P

işine karışmak gibi olmasın ama biraz daha böyle devam et yeni mazda3. dizeli gelince ondan al direk derim
  • Mazda 3 dizel bence 2 seneye gelmez.Sanıyorum 3 ün dizel 2.5 olanında var.
  • eylülde kesin gelicek diye biliyorum eğer eski kasa gibi yaparlarsa yuhh derim

• quote:

Orjinalden alıntı: edarguner

Mazda 3 dizel bence 2 seneye gelmez.Sanıyorum 3 ün dizel 2.5 olanında var.

fordun 1.6 litre ve 110 beygirlik dizel motorunu kullanıyor mazda3 gelecek olanda o zaten

Birinci jenerasyonu 5 yıl önce,
    piyasa sunulan ve bugüne kadar 2 milyon adet satarak arasında dünya çapında 90 ödül alan Mazda3 ailesi, 2’nci jenerasyonu ile Mayıs ayının ortasından itibaren Türkiye’deki yerini alacak.

Ön yüzünde Mazda6’ya benzer çizgileri sayesinde üst sınıf bir görüntü çizen araç, markanın konsept otomobilleri ile başlattığı "Zoom-Zoom" tasarım anlayışının üçüncü ürünü. Yeni Mazda3, ön tamponun altında yer alan geniş havalandırma ızgarası sayesinde gülen bir yüze sahipmiş hissi yaratıyor. Çekik farları ve sis lambaları ile oldukça çekici bir görünüm sunan araç oldukça sportif etkiye sahip. Şişkin ön çamurlukları ile RX-8 modeline gönderme yapan Mazda3, kapılardan aracın arka kısmına kadar devam eden çizgileriyle ışık oyunları yaparak tasarımındaki inceliklerin göze çarpmasını sağlıyor. Dar cam profili ve kısa bagajı sayesinde bu etkiyi arka kısımda da sürdüren Mazda 3 sedan’ın stop farları da ağabeyi Mazda 6’dan alınmış gibi duruyor. Aracın genel tasarımı ile büyük uyum gösteren yarı şeffaf bu stop grubu, Mazda 3’ün olduğundan çok daha büyük bir otomobilmiş gibi durmasını sağlıyor. Dış tasarımındaki çekicilik faktörünü iç mekanda da sürdümek isteyen Mazda mühendisleri bu konuda da oldukça başarılı olmuş gibi görünüyor. Önceki modelde olduğu gibi dairesel olarak tasarlanan gösterge paneli iç mekanda da sportifliği vurgularken, yeniden tasarlanan direksyon simidi ve orta konsol, kalite anlamında üst sınıfa yaklaşmış. Orta konsolun üzerine yerleştirilen ekradan araç hakkındaki birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

Türkiye’ye ilk etapta sadece 105 beygirlik 1.6 litre benzinli motorla gelecek aracın 1.6 litre 109 beygir gücündeki dizel versiyonuysa birkaç ay sonra ithal edilmeye başlanacak. 1.6 benzinli motorun gücünün yanı sıra çekiş gücünü de artıran Mazda, ağırlık azaltımıyla da birlikte aracın karbondioksit salınımının da azalmasını sağlamış. İlk gelen araçlarda otomatik vites seçeneği de bulunuyor. Yeni Mazda3’ün motorları da Avrupalı müşteriler göz önüne alınarak geliştirilmiş. Mazda3’ün pazarda istediği başarıya ulaşamamasının en büyük nedeni olan dizel motor seçeneği ise yeni nesil ile birlikte tüketicinin beğenisine sunuluyor. 1.6 litre hacminde ve 109 beygir gücündeki dizel motor, yeni Mazda3’ün segmentteki rakipleriyle daha çetin bir mücadele içine gireceğini gösteriyor. Düşük devirlerden itibaren 240 Nm’lik torku sürücüsüne sunan bu motorun 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi ise 4.5 litre.
    (alıntıdır.)

• Bu haberin tadından yenmez arkadaşlar:)

Planlar değişti, 1 sene beklenir, daha sonra 323 13-14000 TL'ye satılır, üzerine 5-6000 TL nakit koyulur gerisine kredi yapılır.Bir tane Dizel MT Siyah sedan 3 alınır :))
  • bekle bencede eylülde türkiyedeymiş duyduğuma göre ama benim merak ettiğim mazda dizeli nasıl bir sesle çalışıyor eğer diğerleri gibiyse traktör usulü hayat ta katlanamam o sese
  • o kadar sesli olmaz bence olsada mazda bunu önemlemini alır mazda 3 ün tanıtım sitesinde sesin çok az alındığının üstünde durmuşlar motor içinde aynısı geçerlidir herhalde
  • sizce bu yeni mazda3 türkiyede mazdanın hedeflediği yere gelirmi mazdanın dizelide getirmesiyle birlikte
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.