Şimdi Ara

DH LİNEA TAKIMI (69 ÜYE ) (207. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.672
Cevap
46
Favori
537.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sharpie

26,000 TL civarı bakıyorum.fazlasına çıkmak istemiyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-fiat-linea-temiz-52000-de-60682484/detay/

Bence Linea ya yakışan en güzel renk bu...
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-hatasiz-kaza-ve-boya-yok-sahibinden-60141917/detay/

• sağolasın.
    ben istanbuldan bakıyorum.
    active plus donanımı bana yeterli.
  • quote:

sağolasın.
    ben istanbuldan bakıyorum.
    active plus donanımı bana yeterli.

İstanbul ile sınırla kalırsan aradığın aracı bulman çok zor.. Özellikle Gri ve beyaz active veya active pluslardan uzak dur..Bağcılar oto pazarlarına bulaşma bile.. Hepsi Filo veya rent a car aracıdır....
    İstanbul dışında yakın şehirlere bakmanı öneririm.. Hem fiyatları daha makul oluyor , pazarlık şansın daha fazla oluyor.. Sahibinden araç satan daha fazla , aracını istanbuldakiler gibi hor kullanmıyorlar... Mesela Ankaradan alırsan Ankaralıların hepsi araçlarına kış lastiği takar , onu da yanında bedavadan veriyorlar İstanbul plakasına çevirmek istediğinde ufak bi bağış ile istediğin harf grubu da müsaitse alabiliyorsun..

Benim önerim istanbul ile kısıtlama kendini , kısıtlarsan aradığın aracı bulman çok zor, bulsan bile piyasa fiyatının üzerinde fiyat çekerler... Özellikle İzmir de çok güzel araçlar var.. Arkadaşıma Bravo aldık , izmirli bir eczacıdan adam hastalarına bu kadar iyi bakmamıştır, araç çiçek gibiydi , burada turşu olmuş Bravolardan daha ucuza aldık bi de...

• BIXI MAN
    imzana çok güldüm.
  • quote:

BIXI MAN
    imzana çok güldüm.

Aracına tapanlar , laf söyletmeyenler var.. Onları gördükçe ben de çoook gülüyorum...
    Ulen araç bu sonunda , görevi belli , binersin gideceğin yere götürür , daha fazla bi şey beklenmez ki...
  • " Otomobil 100 yılı aşkın süredir kullanılan bir ulaşım aracıdır. Hindistan ineği muamelesi yapıp tapmaya gerek yoktur....!!! " bu söz iki anlamda yorumlanır, araca bakmak ve modifiye etmek ayrı kulvarda ben o kadar modifiye yapıyorum 130 BG, görüyorum tamamen aracı o aracın kimliğinden cıkartıyorum o zaman bu adamlarada biraz saygı olmamalı, adamın aracını sevmesi cok normal yani standartlarda binmek var, bir de sıra dışı binmek var bu söz sadece standartlarda binenlere gider
  • Otomobil hayat tarzıdır imzası bulunan birine nasıl anlatacağız
    binek işte bu
    zamanında at-eşek vs vs ne işe yarıyosa buda aynı işe yarıyor > taşımacılık
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Orijinalden alıntı: bozo77

quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

1.6 Multijetlerin şehir içinde hatırı sayılır bir yakıt tüketimi olduğunu söylüyorlar..
    1.6 Multijet sahibi olan arkadaşlar şehir içi tüketimlerini ( E-5 ten gidip gelmeler değil , harbi şehir içi ) paylaşabilir mi ?

1.6 MJ Linea nın Muadili Megane 2 DCI 100 Hp var benim Filo aracı olarak.. Her gün Mecidiyeköy - Ümraniye Küçüksu 1. köprüden gidip geliyorum , ortalama tüketim 5.7- 6.3 arasında değişiyor... Bu örnek trafik güzergahı gibi yoğun trafikte MJ lerin yakıt tüketimleri kaç oluyor ?

Uzun yolu kıyas almamak lazım , zaten otoban kullanımlarında hız sınırlamalarına uyduğunuz veya biraz aştığınız durumlarda neredeyse tüm araçlar optimum yakıt tüketimine sahip oluyor... Şehir içinde 10 Lt yakan arkadaşımın Honda Cıvıc aracı , İstanbul- Çeşme güzergahında 5.7 Lt ortalama tutturdu. 100-110 Km aralığında yolun coğunluğunda CC açık olarak..

Benim için yakıt tüketim kriteri ve aracın tutumlu olması , şu lanet istanbul trafiğindeki tüketim ortalamaları ile gerçekleşiyor , yoksa uzun yolda her araç tutumlu gidiyor fazla basmadığınız sürece...

dci motor multijetten her zaman az yakar avantajı budur,multijette dci den çok daha uzun ömürlü ve sorunsuzdur,onun için taksicilerin tercihi multijettir...1,3 de olsa 1,6 de olsa dediğiniz güzergahı linea 6,5-7,5 arasında yakar trafikte...bakımlı ve sorunsuz bir araç için geçerli bu tabiiki...

1.3 ile 1.6 multijetler arasında ortalama tüketimde 1 LT gibi bir fark oluyor o zaman sizin anlatımınıza göre.... 105 Hp nin gücünü hissetmek için feda edilebiliecek bir harcama bence 1 Lt... Tabi ki bu 1 Lt nin üzerine çıkarsa durum biraz düşündürücü olur...

Bu taksicilerin MJ tercihi ile ilgili olarak birkaç bi şeyler söyleyeyim.. Bu zamana kadar bindiğim Albea taksilere baktığımda 250 ile 400 bin km arasında bir çok araç gördüm... Artık teyplerin tuşları kullanılmaktan bembeyaz olmuş km göstergesi 350-380 binlere gelmiş araçlardı bunlar....
    Şöförleri ile konuştuğumda Albea seçimlerinin tamamen parçalarının ucuz olmasından kaynaklandığını yoksa para verip te alınacak araç olmadığını belirttiler... Symbollerin parçalarının pahalı olması nedeniyle tercih edilmediğini , dizel değil de benzin/Lpg araç alacaklarında zaten gidip 1.4 Accent Era aldıklarını hiç değilse şöför olarak daha konforlu bir şekilde akşama kadar direksiyon salladıklarını söylediler...

Lİnea taksiye hiç denk gelmedim , ama AHL den gelirken bir kaç defa Megane 2 taksiye denk geldim onunda 400 bin üzerindeydi motoru ve daha açılmadı demişti şöförü...

2012 de Linea için facelift deniyor , bakalım neler değişecek ne gibi donanım eklemeleri ve ön yüz değişikliği olacak...

albea için kullanım konforu bakımından taksicilerin söylediği doğru kesinlikle ama dedikleri gibi parça ve bakım çok uygun...birde era ile albea arasında 3.000 lirada fiyat farkı var,onuda gözönünde bulunduruyorlar
    1,6 ile 1,3 arasında 1 litreden fazla fark olmaz arabada problem yoksa...1,6 nın zevki gerçekten başka...105 hp den çok 29 nm tork kuvveti büyük zevk

• quote:

Orijinalden alıntı: Melihdk

" Otomobil 100 yılı aşkın süredir kullanılan bir ulaşım aracıdır. Hindistan ineği muamelesi yapıp tapmaya gerek yoktur....!!! " bu söz iki anlamda yorumlanır, araca bakmak ve modifiye etmek ayrı kulvarda ben o kadar modifiye yapıyorum 130 BG, görüyorum tamamen aracı o aracın kimliğinden cıkartıyorum o zaman bu adamlarada biraz saygı olmamalı, adamın aracını sevmesi cok normal yani standartlarda binmek var, bir de sıra dışı binmek var bu söz sadece standartlarda binenlere gider

modifiye yapmayan yada yapmaya parası yetmeyen aracını sevemezmi.aracı standart olupta çok seven bir sürü tanıdığım var.boş konuşmuşsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 13 Ekim 2011; 11:25:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cello_74

Otomobil hayat tarzıdır imzası bulunan birine nasıl anlatacağız
    binek işte bu
    zamanında at-eşek vs vs ne işe yarıyosa buda aynı işe yarıyor > taşımacılık

Otobüs mü bu :D taşımacılık yapıyoruz ? Benim aracıma en fazla iki kişi biner O söz bir yerden alıntı zaten hatırlasaydın sözün anlamınıda kavlardın neyse
  • Merhaba arkadaslar, Fiat stilo aracımı sattım şimdi lında veya bravo bakıyorum. Temiz 2. El bravolar bütçemi asıyor. Ancak 2009-2010 lınea emotion bakıyorum Sahibinden de baktığım tüm emotion plus araçlar aslında plus olmadıgını fark ettim. Hiçbirinde hız sabitleyici yok. Sizce 27.000 tl civarına 2010 emotion bulabilir miyim. İsin açıkcası önceki sayfLari okumadım. 1.3 cdti 90 bg araçların 2010 modelleri 5 vitesmis normalde 6 vites olmas gerekmiyor mü? 5 vites olması avantaj mı dezavantajmidir.

Son sorum emotion trilyonum bir araba var. Hiç kullanmadım. Hem dizel hem otomatik olması beni suphelendiriyor kullanan biri varsa yorumlarını yazarsa çok sevinirim. Saygılar.
  • 27000 TL ye temiz emotion plus 2010 model zor bulursun.ben sahibindene 1 aydır bakıyorum.
  • Manuel vites olarak kiralama şirketi araçlarını belki gelecek yıl ocak-şubat aylarında bulabilirsiniz. Şimdi biraz zor düşer alanlar kullanıyor genel olarak geçen sene satılanları..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustrix

Merhaba arkadaslar, Fiat stilo aracımı sattım şimdi lında veya bravo bakıyorum. Temiz 2. El bravolar bütçemi asıyor. Ancak 2009-2010 lınea emotion bakıyorum Sahibinden de baktığım tüm emotion plus araçlar aslında plus olmadıgını fark ettim. Hiçbirinde hız sabitleyici yok. Sizce 27.000 tl civarına 2010 emotion bulabilir miyim. İsin açıkcası önceki sayfLari okumadım. 1.3 cdti 90 bg araçların 2010 modelleri 5 vitesmis normalde 6 vites olmas gerekmiyor mü? 5 vites olması avantaj mı dezavantajmidir.

Son sorum emotion trilyonum bir araba var. Hiç kullanmadım. Hem dizel hem otomatik olması beni suphelendiriyor kullanan biri varsa yorumlarını yazarsa çok sevinirim. Saygılar.

6 ileri manuel vites sadece 1.6 MJ lerde var.. 1.3 Mj lerde 6 ileri vites yok (Dualogic hariç )

• Normalde 90 bg motor hem Opel astta hemde punto da kullanılan ve 6 vitesli motor degilmidir? Sahibindende baziaraclarda 6 ileri sanziman diyerek ilan detayiveriyorlardi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustrix

Normalde 90 bg motor hem Opel astta hemde punto da kullanılan ve 6 vitesli motor degilmidir? Sahibindende baziaraclarda 6 ileri sanziman diyerek ilan detayiveriyorlardi.

Onlar 1.6 Linea sı olup ta yanlışlıkla 1.3 olarak seçip koyanlar ya da Dualogic olanlar...
  • bazı G puntolar ( 2006 model fln )
    6 vitesliydi ,daha sonra manueller 5 vitese döndü
  • quote:

Orijinalden alıntı: pixelbs

bazı G puntolar ( 2006 model fln )
    6 vitesliydi ,daha sonra manueller 5 vitese döndü

Üretilen 90 Bg lik GP lerin hepsi 6 ileri viteslidir. ( Manuel /Dualogic farketmez ikisi de 6 ileri )
    75 Hp lik GP ler ise 5 İleri viteslidir

Punto Evoların 75 likleri 5 ileri viteslidir.(Dualogicler 6 ileri)
  • @sharpie
    Bende active plus bakıyordum ama daha az para vererek (2000TL) dynamic aldım ve iyiki de almışım diyorum, özellikle blue&me özelliği çok iyi...
    Active plus yerine dynamic'e bakmanı tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ometoh

@sharpie
    Bende active plus bakıyordum ama daha az para vererek (2000TL) dynamic aldım ve iyiki de almışım diyorum, özellikle blue&me özelliği çok iyi...
    Active plus yerine dynamic'e bakmanı tavsiye ederim...

Hayırlı olsun acaba aracınızı sıfır mı aldınız ve kaça aldınız?
  • 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.