rent a carda hakikaten bir dümen dönüyor. Benim araç 2008 arabayı gerçekten yüksek devirlerde kullanıyorum ve birden kalkıyorum ışıklardan falan, yinede ortalamam 7.2 litreyi geçmiyor. Linea multijete can kurban
Arkadaşlar araçta hız sabitleyici yokmuş dediğiniz gibi emotion olanından ... Babamla anlaşmışlar yedek anahtarı vs'de mevcut 29,250tl anlaşmışlar araba adapazarına gidip gelicekmiş ondan sonra satışı üzerine alıcak inşallah ... Hayırlısı olsun ne diyelim ...
quote:
Orijinalden alıntı: Yusufhoca
Arkadaşlar araçta hız sabitleyici yokmuş dediğiniz gibi emotion olanından ... Babamla anlaşmışlar yedek anahtarı vs'de mevcut 29,250tl anlaşmışlar araba adapazarına gidip gelicekmiş ondan sonra satışı üzerine alıcak inşallah ... Hayırlısı olsun ne diyelim ...
İyi günlerde kullanın. Kazasız belasız inşallah..
quote:
hayırlı olsun hocam güle güle kazasız belasız binin inşallah
quote:
Yanlış anlamaz iseniz size nacizane önerim üstüne biraz daha nakit çıkarabilirseniz 1.6 multijet emotion plus araçlara bakın vereceğiniz her kuruş farka fazlası ile değecektir
Araç Alanlara Hayırlı olsun Şu isim konusu komik benim araçta hız sabitleyici var dinamik adı...yenilerde yok adı emotion bide arada dynamic plus var herhalde :) alıcıların kafa karışıyor tabi..Bu arada Maşallah radara girmeden 130 a sabitledim izmirden aydına otobanda çok işime yaradı.. bi de 60 bin bakımı yaptırdım araç 3 senede 60 binde akü değişimi gerekli dediler..balatalar değişmedi akü dahil 700 tl...işçiliğe %50 yedek parçaya %10 iskonto verdiler....
quote:
Orijinalden alıntı: cello_74
quote:
Yanlış anlamaz iseniz size nacizane önerim üstüne biraz daha nakit çıkarabilirseniz 1.6 multijet emotion plus araçlara bakın vereceğiniz her kuruş farka fazlası ile değecektir
Bende aslında babama 1.6 önerdim ama okadar çıkamıyor maalesef :( hafta sonu 1.6 dinamic vardı 17.000km'de onuda beğenmiştik ama 30.500'den aşağıya inmedi babamda full olmasını istiyor sanırım 1.6 emotionlar için 2000-2500 daha vermesi gerekli okadar çıkaramadı hayırlısı olsun artık . Öneriniz için teşekkür ederim ...
quote:
Orijinalden alıntı: Zobaa16
Araç Alanlara Hayırlı olsun Şu isim konusu komik benim araçta hız sabitleyici var dinamik adı...yenilerde yok adı emotion bide arada dynamic plus var herhalde :) alıcıların kafa karışıyor tabi..Bu arada Maşallah radara girmeden 130 a sabitledim izmirden aydına otobanda çok işime yaradı.. bi de 60 bin bakımı yaptırdım araç 3 senede 60 binde akü değişimi gerekli dediler..balatalar değişmedi akü dahil 700 tl...işçiliğe %50 yedek parçaya %10 iskonto verdiler....
Teşekkür ederim ... Hız sabitleyici uzun yolda gerçekten işe yarıyor ama hız sabitleyici ile araba daha fazla yakıyor sanki yada bana öyle geliyor :0) Bu arada 60.000km bakım baya tuzluymuş ben dün 50.000km bakımı sordum istanbul-erkaylar otomotiv 180tl dediler ...
Kazasız sürüşler ...
-YağmurAdam- / tombique İnşallah iyi dileklerimiz için Teşekkür ederim ...
1.6 Multijetlerin şehir içinde hatırı sayılır bir yakıt tüketimi olduğunu söylüyorlar.. 1.6 Multijet sahibi olan arkadaşlar şehir içi tüketimlerini ( E-5 ten gidip gelmeler değil , harbi şehir içi ) paylaşabilir mi ?
1.6 MJ Linea nın Muadili Megane 2 DCI 100 Hp var benim Filo aracı olarak.. Her gün Mecidiyeköy - Ümraniye Küçüksu 1. köprüden gidip geliyorum , ortalama tüketim 5.7- 6.3 arasında değişiyor... Bu örnek trafik güzergahı gibi yoğun trafikte MJ lerin yakıt tüketimleri kaç oluyor ?
Uzun yolu kıyas almamak lazım , zaten otoban kullanımlarında hız sınırlamalarına uyduğunuz veya biraz aştığınız durumlarda neredeyse tüm araçlar optimum yakıt tüketimine sahip oluyor... Şehir içinde 10 Lt yakan arkadaşımın Honda Cıvıc aracı , İstanbul- Çeşme güzergahında 5.7 Lt ortalama tutturdu. 100-110 Km aralığında yolun coğunluğunda CC açık olarak..
Benim için yakıt tüketim kriteri ve aracın tutumlu olması , şu lanet istanbul trafiğindeki tüketim ortalamaları ile gerçekleşiyor , yoksa uzun yolda her araç tutumlu gidiyor fazla basmadığınız sürece...
Tamamen katılıyorum :0) Bende yeni kasa honda city var benzinli istanbul trafiğinde 7,5litre (trafik olmazsa 7'nin altına iniyor.) Ama şehirler arası 5,1litre ile gidiyorum ... Tahminimce 1.6 MJ - 1.3 MJ' e göre daha az yakıyordur ...
quote:
Orijinalden alıntı: BIXI MAN
1.6 Multijetlerin şehir içinde hatırı sayılır bir yakıt tüketimi olduğunu söylüyorlar.. 1.6 Multijet sahibi olan arkadaşlar şehir içi tüketimlerini ( E-5 ten gidip gelmeler değil , harbi şehir içi ) paylaşabilir mi ?
1.6 MJ Linea nın Muadili Megane 2 DCI 100 Hp var benim Filo aracı olarak.. Her gün Mecidiyeköy - Ümraniye Küçüksu 1. köprüden gidip geliyorum , ortalama tüketim 5.7- 6.3 arasında değişiyor... Bu örnek trafik güzergahı gibi yoğun trafikte MJ lerin yakıt tüketimleri kaç oluyor ?
Uzun yolu kıyas almamak lazım , zaten otoban kullanımlarında hız sınırlamalarına uyduğunuz veya biraz aştığınız durumlarda neredeyse tüm araçlar optimum yakıt tüketimine sahip oluyor... Şehir içinde 10 Lt yakan arkadaşımın Honda Cıvıc aracı , İstanbul- Çeşme güzergahında 5.7 Lt ortalama tutturdu. 100-110 Km aralığında yolun coğunluğunda CC açık olarak..
Benim için yakıt tüketim kriteri ve aracın tutumlu olması , şu lanet istanbul trafiğindeki tüketim ortalamaları ile gerçekleşiyor , yoksa uzun yolda her araç tutumlu gidiyor fazla basmadığınız sürece...
dci motor multijetten her zaman az yakar avantajı budur,multijette dci den çok daha uzun ömürlü ve sorunsuzdur,onun için taksicilerin tercihi multijettir...1,3 de olsa 1,6 de olsa dediğiniz güzergahı linea 6,5-7,5 arasında yakar trafikte...bakımlı ve sorunsuz bir araç için geçerli bu tabiiki...
quote:
Orijinalden alıntı: cello_74
quote:
Selam Arkadaşlar ;
Babama 48.000km'de 2010 model dizel linea emotinon plus bir araç bulduk gittik baktık araca fena değil (Ön tamponda taş izi var birkaç tane - arka bagajda ufak tefek belli olmayan çizikler ve içerdeki arkda koltuktada dikkatli baktığımızda belli olan bir sigara yanığı var.) ... Araç için 29.700 istiyorlardı biz 28.800 veririz dedik 29.350'ye bırakırım dedi (Sıkıştırsak 29.000e alırız herhalde) 1-2 gün içerisinde karar vermemiz gerekiyor . Sizde fiyat normal mi tavsiye edermisiniz ? Ayrıca emotion ile emotion plus arasında ne fark vardır nerden anlayabilirim ?
Araçta cruise control-hill holder ve esp var ise emotion plus pakettir yok ise emotion dur (2010 modeller emotion oluyor) fiyat nette 27000-29000tl aralığı değişiyor kararını siz vereceksiniz ucuzmu yoksa pahalımı diye Şahsi kanaatim o kadar özelliğe başka markalarda en az 10.000 tl fazla ödemek zorunda kalacağınız şeklinde
2010 modellerde hem emotion vardır hemde emotion plus vardır...benim aracım 2010 model active plus mesela...bu arada normalde 2010-2011 model emotion'lar dualogic(otomatik) iken ,bir firma için özel üretilen emotionlar var düz vites oldukça fazla sayıda...
quote:
Tamamen katılıyorum :0) Bende yeni kasa honda city var benzinli istanbul trafiğinde 7,5litre (trafik olmazsa 7'nin altına iniyor.) Ama şehirler arası 5,1litre ile gidiyorum ... Tahminimce 1.6 MJ - 1.3 MJ' e göre daha az yakıyordur ...
Yanlış tahmin ediyorsunuz. Linea ile istanbul 6.5 lt şehirler arası 4.5 lt yakıt tüketilir genel olarak. Siz 33 kuruş, linea 24 kr yakıyor şehir içinde..
LPG takarsanız baya fark olacaktır o ayrı. O zaman city daha avantajlı olur..
quote:
Orijinalden alıntı: bozo77
quote:
dci motor multijetten her zaman az yakar avantajı budur,multijette dci den çok daha uzun ömürlü ve sorunsuzdur,onun için taksicilerin tercihi multijettir...1,3 de olsa 1,6 de olsa dediğiniz güzergahı linea 6,5-7,5 arasında yakar trafikte...bakımlı ve sorunsuz bir araç için geçerli bu tabiiki...
1.3 ile 1.6 multijetler arasında ortalama tüketimde 1 LT gibi bir fark oluyor o zaman sizin anlatımınıza göre.... 105 Hp nin gücünü hissetmek için feda edilebiliecek bir harcama bence 1 Lt... Tabi ki bu 1 Lt nin üzerine çıkarsa durum biraz düşündürücü olur...
Bu taksicilerin MJ tercihi ile ilgili olarak birkaç bi şeyler söyleyeyim.. Bu zamana kadar bindiğim Albea taksilere baktığımda 250 ile 400 bin km arasında bir çok araç gördüm... Artık teyplerin tuşları kullanılmaktan bembeyaz olmuş km göstergesi 350-380 binlere gelmiş araçlardı bunlar.... Şöförleri ile konuştuğumda Albea seçimlerinin tamamen parçalarının ucuz olmasından kaynaklandığını yoksa para verip te alınacak araç olmadığını belirttiler... Symbollerin parçalarının pahalı olması nedeniyle tercih edilmediğini , dizel değil de benzin/Lpg araç alacaklarında zaten gidip 1.4 Accent Era aldıklarını hiç değilse şöför olarak daha konforlu bir şekilde akşama kadar direksiyon salladıklarını söylediler...
Lİnea taksiye hiç denk gelmedim , ama AHL den gelirken bir kaç defa Megane 2 taksiye denk geldim onunda 400 bin üzerindeydi motoru ve daha açılmadı demişti şöförü...
2012 de Linea için facelift deniyor , bakalım neler değişecek ne gibi donanım eklemeleri ve ön yüz değişikliği olacak...
quote:
Orijinalden alıntı: -YağmurAdam-
quote:
Yanlış tahmin ediyorsunuz. Linea ile istanbul 6.5 lt şehirler arası 4.5 lt yakıt tüketilir genel olarak. Siz 33 kuruş, linea 24 kr yakıyor şehir içinde..
Lpg li City şehir içinde ortalama 9 Lt tüketiyor 2.45 TL den hesapladığımızda km de 22 Kr ediyor..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: -YağmurAdam-
quote:
Lpg li City şehir içinde ortalama 9 Lt tüketiyor 2.45 TL den hesapladığımızda km de 22 Kr ediyor..
LPG ile uğraşıldığına değmez o zaman..
cebimizde para,kafamıza göre bi araba bulamadık 2009-2010 active plus. ulan hepsimi şirket,filo kiralama,rent acar arabası bunların.bir iki sahibinden buldum onlarda ya fiyatlardan haberleri yok yada bir tarafları boyalı. sonunda vazgeçicem linea'dan ama bunun gibi arabada yok bu fiyatlara. ısrarla aramaya devam.
quote:
Orijinalden alıntı: sharpie
cebimizde para,kafamıza göre bi araba bulamadık 2009-2010 active plus. ulan hepsimi şirket,filo kiralama,rent acar arabası bunların.bir iki sahibinden buldum onlarda ya fiyatlardan haberleri yok yada bir tarafları boyalı. sonunda vazgeçicem linea'dan ama bunun gibi arabada yok bu fiyatlara. ısrarla aramaya devam.
active plus ların % 90 ı dediğiniz gibi kurumsal kullanım için alınan araçlardır.... 2008 Dynamic lere bakın aşağı yukarı aynı fiyata biraz daha fazla km yapmış temiz sahibinden araçlar bulabilirsiniz.. Ayrıca Boyasız araç bulmak neredeyse imkansız...