Evet arkadaşlar, konu dışına genel kültür merkezi açmış blunmaktayım. Görüyorum ki forumda kültürlenmek isteyen bir çok arkadaşımız var. Artık ayrı ayrı konu açmalarına gerek yok buyrun burda sorun. Her türlü soruya açığız-fakat genelde internette cevabı kolay bulunamayacak sorular olsu ve bu sorular size ait olsun ve aynı zamanda gerçekten bilmediğinz şeyler olsun-
Forumdaşlar, çekinmeyin utanmayın her türlü soruyu sorabilirsiniz. Bilgilenelim, öğrenelim. Ben başlıyorum;
Libido ne demektir?
Aklıma gelmişken sorayım, mamafi ne demektir? özellikle eski yazılarımızda sıkça karşılaşıyoruz. Edebiyat öğretmnime sormuştum cevap verememişti dhden bekliyorum cevabı.
Güzel düşünce konuyu takip edicem
Libido sözlük anlamı olarak "cinsellik" demek aslında. Ama kullanım alanı olarak cinsel anlamda tatmin olma isteği,dürtüsü. Psikolojide Süper Ego da daha geniş bir anlamı var ama o konuda bilgim yok
Mamafi yi bende bilmiyorum merak ettim
Mamafi bunun yanı sıra vb. gibi birşey olabilir.kesin bilgi değil.
Tek soru soruyorum. Ciddi bir soru ve nedeninin de açıklanması.(Foruma uygun teknik bir soru dalga geçilmesin lütfen)
INTEL mi? AMD mi?
quote:
Orijinalden alıntı: KaTiP_SoSe
Tek soru soruyorum. Ciddi bir soru ve nedeninin de açıklanması.(Foruma uygun teknik bir soru dalga geçilmesin lütfen)
INTEL mi? AMD mi?
bence kangal alır ciddi takılıyosak eğer tabiki intel
benim sorum ise şu biraz subjektif içerikli ama çok önemli soru
sizce medya organları bilimsel bir şekilde insan beynini görsellik ve seslerlen belli düşüncelere yönlendiriyolarmıdır. bu soruyu sormamın sebebi forumda bir arkadaş bir test,yazı gibi bişe paylaşmışdı herkez onu okuduğunda düşündükleri şey kırmızı bahçe makası gibi bişeydi yani herkez aynı şeyi düşünmüşdü. .
@tulamistad yalnış anlamadıysam sanırım subliminal telkin denilen olaydan bahsediyoruz.Misal bilinçaltına verilen mesajlar ile kişiyi bir olaya şartlandırmaydı sanırım.
Ceo yani Chief executive officer, bir şirketteki en üst düzey yöneticidir.
@tulamistad Bence, bir yere kadar yönlendirme olabilir. fakat bilinçaltını fazla etkileyebileceklerini sanmıyorum fakat yine de etkisi vardır. Mesela reklamı görüyosursunuz; herhangi bir ürün almış olan aile var mesela. Aile mutluluk tablosu gibidir. -Hani yüzeysel bir örnek verirsek- O reklam derki sen bu ürünü alırsan ailende böyle olur, sorun yaşamazsın. Bilinçaltına mesajlar ve kaygılar yollar. Herkesin olmak isteyebileceği gibi bir hayat. bir oyuncak reklamı çıkar işte o oyuncağı alanın yanında birsürü arkadaşı vardır reklamda beraber oynarlar. bu yalnız kalmaktan korkan birisi için kaygılıdır. Rekalm ürün değil hayal pazarlar bana göre. Tabi bunlar şahsi fikirlerim.
Senin verdiğin örnek bence o kadar da etkili değil, çünkü normal bir insan zaten ne kadar alet biliyor ki? Çekiç,tornavida bu ikisi önce akla gelir. Renklerde de kırmızı nedendir bilinmez ama öne çıkar herhalde. ya şimdi desem ki mesela bir arazi aracı ve renk düşün, siyah jeep fazla çıkacaktır tahminimce. örnek verirsek tabi.
@ekşiyazarı sağol bilgi için
Arkadaşlar "mamafi" ile belirgin bir bilgi gelmedi bekliyoruz.
Konuya destek veren herkese teşekkürler.
mamafi=mamafih=mea mea fih= Bununla birlikte, bununla beraber...
quote:
Orijinalden alıntı: _@lperen_
mamafi=mamafih=mea mea fih= Bununla birlikte, bununla beraber...
"sen şimdi gidiyorsun mamafi; ardından ağlayacak yıldızlar."
Nazım hikmetin kitabını okuyorum da, çok fazla geçiyor bu kelime ve başka başka anlamlarda da, bazen dediğnizi gibi, bazen "ama" gibi kullanmış bazense hiçbir anlamı yok bana göre.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme