Şimdi Ara

DH iOS Developer'ları Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
8
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dh yazılım geliştirme bölümünde uzun zamandır iOS dev'ler için bir konu göremiyorum.
    Tek bir başlık altında toplanıp bilgi paylaşımı yapmamız hepimizin yararına olacaktır. Siz de kabul eder ve katılımda bulunursanız, bu başlığı Dh iOS developer'ları Ana konusu yapacağım (şayet benden önce böyle bir şey yapılmadıysa)

Biraz kendimden bahsedeyim, 4 yıl önce programcılıkla bir hobi olarak uğraşmaya ve öğrenmeye başladım. Son 2 yıldır ise bu işle ciddi bir şekilde hayatımın hedefi olarak uğraşıyorum. İşime yarayacak kadar C, orta derece Objective-C biliyorum. Yavaş yavaş Java, C++ ve C# öğrenmeye çalışıyorum. Şuana kadar geliştirdiğim irili ufaklı iOS uygulamaları oldu ancak store'a sürebilecek kadar rekabetçi ve ciddi bir uygulamada henüz sonuca gidebilmiş değilim. Bu tarz bir projenin üzerinde 4,5 aydır uğraşıyorum ve Allah kısmet ederse Ocak ayı ortalarında bitirmiş olmayı planlıyorum. Neyse sanırım kendimle alakalı bu kadar bilgi yeterli.

Bu başlığa niçin ihtiyaç duyabiliriz?
    -Projelerimizde karşılaştığımız sorunlar için danışmak
    -Github gibi yerlerden projelerde işimize yarayacak hazır kodlar, farklı yerlerden hazır ikon paketleri gibi işe yarar malzemeler paylaşmak
    -Ücret karşılığı üyelik kabul eden yerler hakkında deneyenlerden bilgi sahibi olmak vs.

Şimdi ilk soruyu da ben sormuş olayım. Son günlerde özellikle youtube'a bolca reklam veren Treehouse para ödemeye değer bir platform mu? Deneyeniniz var mı?

DH iOS Developerları:

--PsychicPower (Sayfa Kurucusu)
    --relaxmovie (ilk üye)
    --slsaruhan
    --ahmtbrk58 (onur üyesi)
    --rocxteady
    --MobutO
    --SeRcCaN
    --bydemirci
    --iOs Developer
    --softwareci.com
    --ardamavi.com
    iOS Developer'ları için yararlı olabilecek kaynaklar

-Appcoda.com
    Birçok ücretsiz tutorial bulabileceğiniz kullanışlı bir sitedir.

-raywenderlich.com
    Sadece iOS geliştiricileri için değil birçok farklı dil ve geliştirme ortamı için hem yazılı hem video tutorial bulabilirsiniz.

-jamesonquave.com
    Swift üzerine yoğunlaşmıştır. Birçok yararlı yazı bulabilirsiniz.

-github.com
    Birçok farklı platform için açık kaynak projeler bulabileceğiniz bu platform o kadar geniş ki aradığınız şeyi bulmanız zor olabiliyor. Birçok farklı sitedeki projeler bu platforma upload edilir.

-tutsplus.com
    Burada da yine birçok kurs ve tutorial bulabilirsiniz.

-cocoacontrols.com
    Bir sürü açık kaynak ve kullanımı lisansa tabii olmayan (bazılarının lisansları farklı) iOS arayüz proje ve toollarının bulunduğu bu site çok kullanışlıdır.

-freepik.com
    Ücretsiz fotoğraf ve ikonların bulunduğu bu site, işinize yarayabilir.

-maniacdev.com
    Burada tool'dan tutorial'a arayüz kontrolüne kadar ne ararsanız var.

-dailytekk 100-tools-to-develop-a-killer-ios-or-android-app makalesi
    2012'de yazılmış olan bu yazı biraz eski olabilir ancak burada paylaşılan birçok platform çok kullanışlı ve hala güncel. Burada yazılan tüm siteleri paylaşmaya kalksam sayfa çöplüğe dönerdi. Burada işinize yarayabilecek bazı siteler bulabilirsiniz.

Bildiğiniz ve burada olmayan kaynaklar varsa paylaşmanızı rica ediyorum sizden. Özellikle Türkçe kaliteli kaynaklara ihtiyacımız var.

App Store'da uzun bir aradan sonra ilk uygulamamı yayınladım, takvimli günlük tarzı bir uygulamaya ihtiyacı olanlar bir göz atsın derim. İsmi DDiary. Uygulama hakkındaki tüm fikirlerinizi iyi veya kötü özelden yazabilirsiniz. Ayrıca ileriki sürümlerde istediğiniz herhangi bir özellik falan varsa yine özelden irtibat kurabilirsiniz benimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFD4D6B39 -- 11 Nisan 2016; 16:13:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Treehouse'un içeriğini tam olarak bilmiyorum fakat udemy üzerinden Swift dersleri satın aldım gayet güzeldi. Bu şekilde paylaşımlar sıklaşırsa iyi olur kanaatindeyim. Objective - C üzerinden Türkçe eğitim isteyen arkadaşlar için Udemy'de ücretsiz bir kurs var. Tavsiye olunur.

https://www.udemy.com/sifirdan-ios-programlama-ogrenin/?dtcode=OMcNYmE1ZQca
  • Eğitim demişken, İngilizcesine güvenen arkadaşlar itunes U üzerinden Stanford'un CS193p kursunu alabilirler. Cidden çok yararı dokunuyor, eğer programcılık temeliniz biraz zayıfsa başlarda biraz afallayabiliyorsunuz ancak bu iş için en uygun eğitim programlarından biri olduğunu düşünüyorum.
  • hiç yazılım bilmiyorum.
    hobi olarak swift öğrenmek istiyorum.
    sizce nereden başlamalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: slsaruhan

hiç yazılım bilmiyorum.

Swift hakkında benim de pek bilgi birikimim yok. Şuan öğrenme kaynağı çok fazla olduğundan ilk kez bu işe başlayacaklara daha çok Obj. C öneriliyor. Tabi seçim size kalmış.
    --Önce biraz C ve sonrasında Obj. C üzerine yoğunlaşıp devamında swift öğrenebilirsiniz. Bu hobiyi ileriye taşımak ve ciddileştirmek isterseniz en uygun seçenek budur.
    --Direk youtube'daki kanallardan ve Apple Developer sitesinden ve diğer ücretli-ücretsiz kaynaklardan Swift öğrenmeye başlayabilirsiniz, ancak temeliniz olmadığından bu seçenek biraz zorlayabilir diye düşünüyorum.
    --Programcılığın temellerini öğrenmek için olan kitaplardan birini alıp basit bir temel oluşturabilir ve eşzamanlı olarak Swift öğrenebilirsiniz. Hobi amaçlı dediğiniz için size en uygun olan 3. Seçenek diye düşünüyorum.
    Programcılıkta temel konuları bir kitaptan öğrenmeniz, internette sürekli kaynak araştırmaktan daha kolay olacaktır. Benim şahsi düşüncem böyle. İlk adımı kitapla atmak daha sağlam olacaktır, devamında ise online kaynaklar çok daha faydalıdır çünkü güncel ve daha çeşitlidirler. İlk adımda önermememin sebebi de yeni başlayan insanlar için fazla dağınık olmaları ve bu yüzden insanları soğutabilmeleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFD4D6B39

quote:

Orijinalden alıntı: slsaruhan

hiç yazılım bilmiyorum.

Swift hakkında benim de pek bilgi birikimim yok. Şuan öğrenme kaynağı çok fazla olduğundan ilk kez bu işe başlayacaklara daha çok Obj. C öneriliyor. Tabi seçim size kalmış.
    --Önce biraz C ve sonrasında Obj. C üzerine yoğunlaşıp devamında swift öğrenebilirsiniz. Bu hobiyi ileriye taşımak ve ciddileştirmek isterseniz en uygun seçenek budur.
    --Direk youtube'daki kanallardan ve Apple Developer sitesinden ve diğer ücretli-ücretsiz kaynaklardan Swift öğrenmeye başlayabilirsiniz, ancak temeliniz olmadığından bu seçenek biraz zorlayabilir diye düşünüyorum.
    --Programcılığın temellerini öğrenmek için olan kitaplardan birini alıp basit bir temel oluşturabilir ve eşzamanlı olarak Swift öğrenebilirsiniz. Hobi amaçlı dediğiniz için size en uygun olan 3. Seçenek diye düşünüyorum.
    Programcılıkta temel konuları bir kitaptan öğrenmeniz, internette sürekli kaynak araştırmaktan daha kolay olacaktır. Benim şahsi düşüncem böyle. İlk adımı kitapla atmak daha sağlam olacaktır, devamında ise online kaynaklar çok daha faydalıdır çünkü güncel ve daha çeşitlidirler. İlk adımda önermememin sebebi de yeni başlayan insanlar için fazla dağınık olmaları ve bu yüzden insanları soğutabilmeleri.

Alıntıları Göster
    [

teşekkürler çok aydınlatıcı oldu.3.seçenekle başlayalım o zaman

• Hem android hem IOS developerim yaz benide:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8
    3 yıl önce açıldı
    iOS 11 - Jailbreak - Ana Konu
    8 yıl önce açıldı
    Apple Watch 3 ANA KONU
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ibook olarak swiftin kitabı var storeda bence gayet hoş
  • yaz beni karşim
  • rocxteady R kullanıcısına yanıt
    Ekledim
  • Hocam benide gruba ekler misin? Yaklasik 6 yildir yazilimla ugrasiyorum. Once c ve c++ ardindan c# ogrendim. İs dunyasina girince ilginc sekilde kendimi php departmaninda buldum ve php ye gecis yaptim. 1 yildir php ile ilgileniyorum. Mobil platformun onlenemez yukselisinden dolayi mobil platforma gecme zorunlulugu hissettim ve swift e basladim. Yaklasik 1 aydir ugrasiyorum. Temel olarak arkadaslarin Udemy deki egitimleri ve indirimleri takip etmelerini oneriyorum. Ozellikle mr rob beyefendinin dersi gayet guzel. Herkese tavsiye ederim.

• MobutO kullanıcısına yanıt
    Ekledim hocam
    Ben bu işe başlarken ortada sadece Objective C vardı. Objective C'ye aşinalığım olduğu için de Swift öğrenmek için pek acele etmiyorum. Nedense Obj C'de sözdizimi nedense bana daha rahat geliyor alışmış olmaktan dolayı herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

Ekledim hocam
    Ben bu işe başlarken ortada sadece Objective C vardı. Objective C'ye aşinalığım olduğu için de Swift öğrenmek için pek acele etmiyorum. Nedense Obj C'de sözdizimi nedense bana daha rahat geliyor alışmış olmaktan dolayı herhalde.

Objective-c ye de bakmistim ama karisik geldi bana, cesaret edemedim acikcasi :)

• Konu yaklaşık bir aydır cansız bir şekilde yatıyor, ben de biraz canlandırayım dedim. Hazır başlamışken, bu zaman aralığında neler yaptığımdan bahsedeyim biraz. Swift'in bu kadar övülüyor olması zaten ilgimi çekiyordu ve sonunda şu dilin içine de tam anlamıyla girmeye karar verdim. Daha katedecek çok yolum var ama yine de şunu farketmem hiç de zor olmadı; Objective C'ye göre çok daha rahat ve kolay anlaşılır bir dil. Ayrıca söz tekrarlarından iyice arındırılmış ve akıllı davranıyor.
  • Benim hep hayalimdi İOS'a program yazmak
    Ancak ailem devlet memuru,apple telefonlar ve apple bilgisayarlar gerçekten çok pahalı,çok kişi var benim gibi İOS'a program yazmak isteyen,ama bu hayalimizi gerçekleştiremiyoruz,Apple nin fahiş fiyatları yüzünden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 3 Mart 2015; 16:06:40 >
  • Arkadaşlar Swift öğrenmek için mükemmel bir kaynak: Stanford Üniversitesi'nin hazırlamış olduğu dersler ile Swift programlama dilini daha iyi anlayabiliriz. Yalnız burada tam anlamıyla bir eğitimden söz ediyorsak, ingilizce bilenlerin seferber olmasını beklediğim bir konu var. Dersler ingilizce ve elimde bu video derslerin altyazıları mevcut. Bu ingilizce altyazıları gönüllü olarak çevirecek biri ya da birileri var mı?

dersler:

https://itunes.apple.com/us/course/developing-ios-8-apps-swift/id961180099

youtube link:

https://www.youtube.com/channel/UC7jRez8o4OufrY4pRRFqivQ

• swift için türkçe bir kaynakta benden gelsin o zaman

Buradan

Obj-C'den sonra bana rahat geldi açıkcası
    Herkese selamlar bu arada beni de ekleyebilirsiniz listeye
  • SeRcCaN kullanıcısına yanıt
    Ekledim
    Swift'in eski bir dilin üzerine inşa edilmiş bir yapı olmaktan ziyade direk amaca yönelik sıfırdan oluşturulmuş bir dil olmasının etkisi büyük bence. Sonuçta Obj. C dediğimiz dil bile zaten C'nin üzerine ön işlemci direktifleri bolca kullanılarak oluşturulmuş bir dil. Sonuç olarak hem günümüzün gerisinde kalan C syntax'inin fazlalıklarıyla (; gibi) hem de habire ön işlemci direktifleri ile uğraşmak zorunda kalıyorduk.
  • Yeni başlayacakların direk swift ile başlamaları bana göre en doğrusu.. Şimdi nerdeyse swift'i objective-c den daha fazla anlatan video ve anlatımlar var :) neyse burada zaten önemli olan değişken nasıl tanımlanır değil hadi bu biraz çok baştan oldu, mesela veri tabanından birşey okumak için yazılacak kodu bilmene gerek yok zaten ona bi baksanda sonra unutursun işine lazım olunca tekrar bakacaksın. Neyse demek istediğim aslında uygulama tasarımı nasıl yapılıyor ? tasarımdan kastım view'a buton atma değil tabiki. Uygulamanın ne şekilde yazılması gerektiği, mvc yapısı, gibi algoritmanın uygulamanın tasarımsal nesne yapısının iyi kavranabilmesi gerekiyor. Bu da örnek uygulamaları incelemekle uygulamada nesne yapısını mvc yapısını yani algoritma nasıl kurgulanmış bunları tecrübe etmekle oluyor. Olayı iyi açıklayabildimmi bilmiyorum ama idare edin :)
  • MobutO kullanıcısına yanıt
    udemy de şuan %90 indirim varmış 3 gün boyunca, rob un videoları da 10$'a düşüyor, siz aldınızmı ne kadar verdiniz bilmem ama ..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.