Şimdi Ara

DH iOS Developer'ları Ana Konu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
8
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bydemirci

udemy de şuan %90 indirim varmış 3 gün boyunca, rob un videoları da 10$'a düşüyor, siz aldınızmı ne kadar verdiniz bilmem ama ..

Hocam biz 25$ almıştık rob beyciğimden. bence arkadaşlar kaçırmasın derim ama json parse konusunu falan biraz araştırmak gerekecek çünkü rob genelde parse.com üzerinden ilerliyor.
  • MobutO kullanıcısına yanıt
    Benden etkilenip bu alanda çalışmak isteyen arkadaşlar var. Onlar 10TL ye aldı. Udemynin iOS uygulaması üzerinden şuanda 21tl miş. Enpara.com un %50 indirimi ile işte 10Tl ye gelecekmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bydemirci B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olur inşallah :D
  • Swift öğrenmek isteyen arkadaşlar için çok kapsamlı ücretsiz dersler var. Aşağıya linki bırakıyorum. Bir de dil ile ilgili (Objective - C ve Swift) takıldığım, bilmediklerim mevcut. Bana yardımcı olmak isteyen arkadaşlar var mı?

https://itunes.apple.com/us/course/developing-ios-8-apps-swift/id961180099

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relaxmovie -- 20 Mart 2015; 16:58:48 >
  • relaxmovie R kullanıcısına yanıt
    Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım hocam. Bilmiyorsam bile yabancı bir kaynaktan falan bulur öğrenirim bana da yararı dokunmuş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım hocam. Bilmiyorsam bile yabancı bir kaynaktan falan bulur öğrenirim bana da yararı dokunmuş olur.

Valla süper olur hocam. Sizi ekliyorum. Özelden birkaç sorum olacaktı size.
  • Benide eklerseniz sevinirim

• iOs Developer kullanıcısına yanıt
    Ekledim
  • Hiçbir bilgim yok İos eğitimi almak istiyorum. İstanbul'dayim. Bende ioscu olmak istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlarwww.softwareci.com adından bir web sayfam var. İsterseniz bu sayfayı İos projeleri,denemeleri ve ios platform için kullanabiliriz.
  • udacity.com

Çok değerli bir kaynaktır. Bu arada Ankara' da olan var mı acaba aramızda?

• Ankara iOS Geliştiricileri buluşuyor. NSAnkara Facebook grubuna ulaşmak için;
    https://www.facebook.com/groups/1587777321501155/

• Hocam merhabalar ben de ios için yazılım geliştirmek istiyorum ve daha üniversite tercih dönemlerindeyim yazılım mühendisligi tercih etmeyi düşünüyorum herneyse daha önceden hic bi tecrübem yok programlama dilleri hakkında ve direk swift öğrenmek istiyorum. Acaba burada verilen kaynakları kullanarak elle tutulur bi bilgi birikimine sahip olup praktikte umduğumu bulabilir miyim? Teşekkürler

• Konu çok ölü kalmış, biraz canlandırmak için uplayayım dedim. App Store'da uzun bir aradan sonra ilk uygulamamı yayınladım, takvimli günlük tarzı bir uygulamaya ihtiyacı olanlar bir göz atsın derim. İsmi DDiary. Uygulama hakkındaki tüm fikirlerinizi iyi veya kötü özelden yazabilirsiniz. Ayrıca ileriki sürümlerde istediğiniz herhangi bir özellik falan varsa yine özelden irtibat kurabilirsiniz benimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFD4D6B39 -- 5 Kasım 2015; 12:03:56 >
  • Indirip Destek vereyim . Kolay gelsin

• bu işlerin az buçuk içinde birisi olarak swift in henüz daha emekleme aşamasında bir dil olduğunu 3. vesiyondan sonra geriye dönük desteğin olacağını ( konuşulanlara göre ) ve dilin değişmeye devam ettiğini söyleyebilirim. Piyasada iş yapacak devoloperlar objective c öğrensinler. Bir programlama dili nin oturması için 4-5 yıl en az süre geçmelidir. Şimdiye kadar hep bu böyle olmuştur. Objective c den sonra swift e geçmek çok çok kolay olacaktır. Birde uygulama yapmak demek bir dil öğrenmek demek değildir. Çoğu kişi bunun böyle olduğunu düşünüp sonradan karşısına çıkanları gördükten sonra bu işten vaz geçiyor. Cocoa ve cocoa touch un hala objective c alt yapısında olduğunu hatırlatmak isterim ve dönüşüm kısa sürede olmayacakdır. ben swift için 3. versiyonun beklenilmesi taraftarıyım ve piyasa da şu anda o görüşte.

Gelelim programcı olmaya karar verdik, karşımıza neler çıkacağa? Bizim sahip olmamız gerekenlere

Öncelikle;

-- algoritma ve programlamanın yapısını öğrenmek için çok vakit harcayın. Burada dil önemli değil. c/c++ bunun için çok uygundur. Evet, java da uygundur. Yeter ki algoritmayla beraber gitsin. Unutmayın eski dediğiniz diller daha oturmuştur ve onlar da sürekli güncellenirler, versiyon atlarlar. Hemen swift veya objective c ye atlamayın. Bir yerden sonra noluyo ya moduna gelir, başlarım, .. bu işi der bırakırsınız. OOP mantığını anlamadıysanız ve olmasa da olur diyorsanız yol yakınken vaz geçin. Git-gitup neymiş ya diyorsanız yine yol yakınken dönün. Unutmayın paylaşmazsanız paylaşılan kaynaklara da ulaşamazsınız. Bu mıknatısın zıt kutuplarının davranışı gibi bir şeydir. Amerikayı yeniden keşfetmeye kalkma yanlışına düşmeyin.

-- Programcılık dünyanın en disipline edilmesi gereken işlerinden birisidir. Sonra kendinizi bu halde bulursunuz:http://ahmetcigsar.com/ahmet/yazilimi-birakan-bir-yazilimcinin-meslege-veda-yazisi/

-- ios devoloper olacaksanız apple ailesine mensup ürünlerin orjinallerini kullanacaksınız. hackintosh tur, machintostur falan bunlar stabil çözümler değil. Bir hevesle başlayıp, bir rüzgarla vaz geçersiniz. Eski de olsa bir macbook pro edinin. içine ssd koyar işinizi görürsünüz. eski de olsa apple telefonunuz olsun. (en az 5,5s,6 serisi)

-- native developer olun. diğer çözümler geçicidir ve bir süre sonra bunun ölü yatırım olduğunu anlayıp, pişman olmanız işten bile değildir. ( sadece ios a uygulama yapacaksanız bu böyle. Her alanda çalışacaksanız mecburen native olmayan çözümlere yöneleceksiniz. Avantaj ve dezevantajları çok uzun bir konu. Bu yazıyı yazdığım an itibariyle bu madde geçerli. Yarını bilemeyiz. )

-- programlama dili sadece işin arka planıdır ve işin %10-15 'lik kısmıdır.

-- kaliteli program ekip işidir:" iyi fikir-->analiz--> tasarım-->kodlama-->test-->entegrasyon-->versiyona uygun mimari-->yayınlama-->dönütler-->tekrar analiz-->tasarım düzeltme-->kod düzeltme " şeklinde yapı program var oldukça bir döngü şeklinde devam eder.

-- yazılımcı bir doktordan daha hassas şekilde gündemi takip etmeldir. Dökümantasyon manyağı olmalısınız. Okudum yuttum yaladım bitirdim dediğiniz anda bitersiniz. Bunu sürdürecek gücünüz varsa girişin. Kesinlikle işin mutfağına girin. havalanmayın, ayaklarınız yere bassın. Hemen yüksek maaşlar beklemeyin. Unutmayın sizden çok var.

Tabi son maddeye en önemlisini sakladım:

-- İNGİLİZCE

Evet, ingilizce en önemli madde. Türkçe kaynaklarla bu iş olmaz, olsa da bir yere kadar olur. Kendinizi matematiksel işlemler yapmanın ötesine taşıyamazsınız. En kral türkçe kaynak (kitap, video farketmez) giriş seviyesindedir bu işte.

Tüm bunlara varım dediniz ve bu gücü kendinizde buldunuz. O zaman yolunuz açık olsun. Kendinizi Yabancı kominite lere atın ve başlayın.

Native yapı bana göre değil, ben her platforma da ( ios, android, web) uygulama yapmak istiyorum diyenlere javascript ve onun framework dünyasının kapıları da yine sonuna kadar açık. Yine aynı disiplinlerle bu dünyaya da girebilirsiniz. Bu dünyanın da artık imkanları çok yüksek ve sürekli gelişiyor. Hatta çoklu platformlar için native çözümler bulduk diyenler de var. React native ( facabook un javascript framework u) gibi. Bu taze bilgi de size ipucu olsun.

Burada önce kendinize şu soruları sorun: - Ben ne istiyorum? Amacım nedir? Bunu nasıl yapabilirim? Bu sorulara verilecek samimi cevaplara göre her yol artık size açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 10 Nisan 2016; 17:26:02 >

• Bir WhatsApp grubu kurmak istiyorum. Biraz talep var. Bşraz daha olursak grubu açmaya planlıyorum. Şuanda yeterli üye oluşmasını bekliyorum.

• grup için bende katılabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: zztrk

grup için bende katılabilirim

PM attim dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

ben gelebilirim

Özelden gönderir misin numaranı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.