Şimdi Ara

♫ DH Gitaristler Fan Club ♫ [130+ Kişiyiz] (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
10
Favori
25.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 7 senedir çalıyorum galiba.
    Bir, iki senedir de diğer enstrümanlara daldım. İlginç şeyler yapıyorum galiba kendi çapımda.
    https://soundcloud.com/mehmet-alper-duran/gitar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alper

    Yaklaşık 7 senedir çalıyorum galiba.
    Bir, iki senedir de diğer enstrümanlara daldım. İlginç şeyler yapıyorum galiba kendi çapımda.
    https://soundcloud.com/mehmet-alper-duran/gitar

    güzel olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ne bilim ben ya adamı

    quote:

    Orijinalden alıntı: Alper

    Yaklaşık 7 senedir çalıyorum galiba.
    Bir, iki senedir de diğer enstrümanlara daldım. İlginç şeyler yapıyorum galiba kendi çapımda.
    https://soundcloud.com/mehmet-alper-duran/gitar

    güzel olmuş

    Sağolasın. Daha çok beste var ama buraya atamıyorum. Kafama göre bir grup bulabilsem çok güzel olacak.




  • 6 Yıldır ugrasıyorum :)

    Cort-Source
    Line6 Spider

    Akusitk gitarda var

    youtube kanalım imzamda :) ukulele de çalıyorum :D
  • 7 ay klasik gitar bir müddet sonra elektroya geçicem
  • Bu arada sistemimi yazmamışım.
    Gibson Les Paul Standard Traditional
    VOX AC30
    Biraz şu amfi hakkında konuşabilirim. Hayatımın amfisi diyebilirim. Benim gibi oldie bir herifseniz kesinlikle sizi tatmin edebilir. Zaten büyük Rock'n Roll gruplarının çoğu bu marka amfiden kullanıyor. Her türlü müziğe uyar mı bilemem ama mükemmel Blues ve 70's Rock yapılabiliyor.
    Prosesör olarak da Zoom G7.1ut var.
    Akustik, klasik, ukulele, org, mandolin gibi enstrümanlar da var.
  • 6 ay falan oldu heralde.

    o Squier Affinity HSS Stratocaster
    o Fender Frontman 15G
  • Epiphone Les Paul Standard, Ozzy, ACDC, Black Sabbath, Metallica ve çok az da ucundan Slipknot için iyi midir (Psychosocial mesela)?

    Line 6 15W ile? Slipknot için herhalde akordu düşürüp, (belki) distortion pedalı takmak gerekir sanırım. Tonal açıdan iyi olsun istiyorum gitarın.

    Asıl hikaye şöyle; RG370DXZ ya da bunu alacağım. Sabit veya Floyd Rose köprü arasında karar vermem gerekiyor. Elektro gitara yeni başlıyorum. 1 yıldır klasik çalıyorum daha önceden bir kaç kere elektro almışlığım var elime. Ve teoride biliyorum neyin ne olduğunu.

    RG370'in artısı olarak klavye 24 perde ve daha rahat, Standard'a göre daha hafif ve Floyd Rose'lu. HSH dizaynı da daha geniş tonlar sunuyor.

    Les Paul'un artısı görünüş (bu çok önemli benim için), sabit köprülü olması. Ayrıca kapalı manyetiklere sahip. Bu iki gitarda yukarıda saydıklarımı verebilir sanırım (Slipknot'u zorlarlar diye düşünüyorum.)

    Les Paul maun ağacı gövdeden dolayı ağır RG'ye göre fakat yeni başlayacağım için hani ikiside sonuçta farklı gelecekler klasikten sonra, alışırım diye düşünüyorum. Les Paul'un üç yollu switchi falan hoşuma gidiyor, hani oynayınca ses gidip geliyor ya.

    Kısacası aslında Les Paul daha hoş geliyor ama dediğim gibi RG'de kendine çekiyor birtakım artılarından dolayı.

    Yardım ederseniz sevinirim.

    EDIT: Ekleme


    EDIT: Ekleme 2

    Beyler yukarıdaki mesajımı boşverin. Do-Re'de Schecter'e bakayım dedim de iyiki bakmışım.

    Schecter Damien 6 FR

    Schecter Damien Elite 6 FR

    Artık Ibanez falan unuttum. Yazın ilk haftası artık almayı düşünüyorum. Bütçem o zaman ne olursa bu ikisinden birini alacağım. Gönlüm Damien Elite'dan yana tabiiki de fakat askı vb. her şeyiyle 1600+ olacak ki, bu benim için devasa ve ulaşılması imkansız bir rakam. Anca yaz sonu olur, o da mantıksız olur. Asıl büyük ilerlemeyi (gitar çalma seviyemdeki) yazın göstermeyi düşünüyorum. Daha çok vaktim olacak inşallah.

    Tek sorun benim için bu Do-Re'nin fiyat politikası. Havale/EFT/Tek çekim/Kapıda ödemeye %10 indirim demiş. Ben şimdi bunların mağazasına gidip ekipmanı toplasam ve kredi kartıyla tek çekim ödesem, bu indirim geçerli olur mu, yoksa illa internetten sitelerine üye olup vb. mi geçerli bu indirim? Aydınlatırsanız sevinirim. Eğer mağazalarında geçerliyse(ki sanmıyorum .), Damien Elite alabileceğim.

    Ooh, sonra ver elini yazlığa ve yazın sıcağı altında EMG 81/85'le çal, Slipknot'unu, Metallica'nı ve daha nicesini...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzRocK -- 12 Mayıs 2013; 23:07:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AzRocK


    Tüm konuyu okumadan atlıyorum:

    Eğer teknik detaylarda boğulmadan direkt parmaklarınla ses arasında bağ kurup kendini kaptırmak istiyorsan, "Al bir Gibson Melody Maker, başla" derim ben. Her türlü müziğe uyar p90. Sahneye çıkmayacaksan Wylde, Rhoads, Iommi, Young, Hammett... bütün tarzları çalışabilirsin Melody Maker'da. Yalnız yanına Line 6 değil de Marshall öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Legion -- 15 Mayıs 2013; 20:42:06 >
  • 15 senedir çalıyorum

    ibanez RG2550Z GW elektro
    marshall avt150 valvestate 2000 amfi kullanıyorum. yarı sesi hiç geçemedim komşuluk iliştilerimden dolayı, çok müteessirim X)
  • 1-2 ay klasik öğrenci gitarı, sonrasında tonlar tatmin etmediğinden 5-6 ay akustik ibanez v72e ile öğrendim şimdi aşağı yukarı 1 senedir ibanez grg170dx roland micro cube ile çalışıyorum.

     ♫ DH Gitaristler Fan Club ♫ [130+ Kişiyiz]


    listeye eklerseniz sevinirim.

    toplam 1,5 senedir uğraşıyorum fakat pedal kullanmadım hiç

    distortion pedalı ve delay pedalı almayı düşünüyordum

    o ikisi yerine zoom g1xn prosesör düşünüyorum pedal özelliği mevcut wah efekti de var kullanan arkadaşlara sorum olucak

    delay efekti ne kadar tatmin edici? micro cube'de zaten delay mevcut fakat dediğim gibi pedalım yok.
    bu efekt aletini istersem clean+delay istersem distiortion+reverb olarak gibi pedal olarak kullanabilirmiyim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rena34

    Arkadaşlar bende almak istiyorum ama kursa gidemeyebilirim.
    Bu yüzden internetten öğrenmek istiyorum. Öner Yavuz'u bilenler vardır. Bu adamın 69 tane videosu var. Bunları sırayla uygulayarak izlersem öğrenebilir miyim?
    Birde DVD satılıyor ama DVD deki videolar da bu linktekini verdiğim videolar mı?
    http://www.oneryavuz.com/gitar_seti/videolar.html

    elektro gitarmı alacaksınız yada klasik veya akustik gitarmı alacaksınız?
    elektro gitar alacaksanız selim ışık videoları 100 bölümlük sadece elektro değil akustik gitar teknikleri notalar gamlar teknikler vs.. herşey mevcut torrent olarak bulabilirsiniz videoları

    klasik ya da akustik (aslında her ikiside aynı telleri ve boyutu doğal olarak tonları tamamen farklı) alacaksanız yine selim ışık (nota değerleri akorlar ritimler vs.. için)+öner yavuz videolarını izleyin.

    ne alacağınıza karar verememişseniz başlangıç için tavsiyem elektro olurdu klasik veya akustik gitardaki 1-2 tekniği yapamazsınız ama elektro gitarda teknikler saymakla bitmez ve ter türlü müzik yapabilirsiniz akustik gitar tonuda alırsınız metal tonuda alırsınız yeterki ton seçenekleri çok olan bir amfi olsun amfi başlangıç için micro cube tavsiye ediliyor kullanıyorum kesinlikle başarılı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yürüyen Ölü

    2-3 ay Klasik Gitar kursu aldım, 5-6 akor birkaç ritim falan öğrendimde çalanları görünce imreniyorum. Ne tavsiye edersiniz?

    öncelikle herşeyin akorlardan ibaret olduğunu biliyorsunuzdur. akorları öğrenmek olay değil en çok kullanılan akorlar zaten bellidir olay akorlar arasında hızlı geçiş yapabilmekte..
    ritim zaten alışıyorsunuz ama akora temiz bir şekilde ritimi aksatmadan geciktirmeden geçiş yapabiliyorsanız başlamışsınızdır..

    sevdiğiniz parçaları çalmaya çalışın. akormerkezi diye aratın google da arayın şarkının isimini çıkan akorlardan bazıları alakasız olabilir sonuçta gitar çalanlar yazıyor akorları. olay zaten basittir

    şarkı sözlerinin üztünde akor adı yazar bir sonraki akor adına kadar başlangıçta kulağınız ile duyduğunuz ritimi çalarak deneyin sonraları yavaş yavaş alt üst teller alt vuruş üst vuruş zaten çözersiniz.

    ama herşeyden önemlisi akorlara sol elinize bakmadan geçebiliyorsanız o zaman başlıyor bence herşey işte o duruma gelene kadar egzersiz yapın




  • Merhaba millet ben de geldim aranıza. 6 yıldır gitarla uğraşıyorum elektro gitar çalıyorum. Genel olarak hard rock southern rock rock n roll azıcık da ucundan heavy metal çalıyorum. Favori gitar markam gibson (kimin değil ki) favori kasa modelim de les paul. İki adet sıkça kullandığım sabit gitarım mevcut. Birincisi Gibson Les Paul Traditional diğeri de 1971 yapımı Memphis Les Paul Custom. Amfi olarak Mesa Boogie Mark III kullanıyorum. Pedal sevmemekle birlikte arada bir Fulltone Ocd ve Crybaby Wah kullanıyorum. Ekipmanım hakkındaki soruları seve seve yanıtlarım. Yakında bir adet Gibson sg veya flying v alacağım karar aşamasındayım ikisinden birini kullanan varsa görüşlerini öğrenmek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: welmour

    Merhaba millet ben de geldim aranıza. 6 yıldır gitarla uğraşıyorum elektro gitar çalıyorum. Genel olarak hard rock southern rock rock n roll azıcık da ucundan heavy metal çalıyorum. Favori gitar markam gibson (kimin değil ki) favori kasa modelim de les paul. İki adet sıkça kullandığım sabit gitarım mevcut. Birincisi Gibson Les Paul Traditional diğeri de 1971 yapımı Memphis Les Paul Custom. Amfi olarak Mesa Boogie Mark III kullanıyorum. Pedal sevmemekle birlikte arada bir Fulltone Ocd ve Crybaby Wah kullanıyorum. Ekipmanım hakkındaki soruları seve seve yanıtlarım. Yakında bir adet Gibson sg veya flying v alacağım karar aşamasındayım ikisinden birini kullanan varsa görüşlerini öğrenmek isterim.

    Şarkı çalıyorsunuzdur, ne çalıyorsunuz? 65-70 civarı mı? 70 sonrasından mı? Southern Rock ise Lynyrd Skynyrd'i biliyorsunuzdur. Led Zeppelin çalıyor musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Legion -- 18 Mayıs 2013; 11:19:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Legion

    quote:

    Orijinalden alıntı: welmour

    Merhaba millet ben de geldim aranıza. 6 yıldır gitarla uğraşıyorum elektro gitar çalıyorum. Genel olarak hard rock southern rock rock n roll azıcık da ucundan heavy metal çalıyorum. Favori gitar markam gibson (kimin değil ki) favori kasa modelim de les paul. İki adet sıkça kullandığım sabit gitarım mevcut. Birincisi Gibson Les Paul Traditional diğeri de 1971 yapımı Memphis Les Paul Custom. Amfi olarak Mesa Boogie Mark III kullanıyorum. Pedal sevmemekle birlikte arada bir Fulltone Ocd ve Crybaby Wah kullanıyorum. Ekipmanım hakkındaki soruları seve seve yanıtlarım. Yakında bir adet Gibson sg veya flying v alacağım karar aşamasındayım ikisinden birini kullanan varsa görüşlerini öğrenmek isterim.

    Şarkı çalıyorsunuzdur, ne çalıyorsunuz? 65-70 civarı mı? 70 sonrasından mı? Southern Rock ise Lynyrd Skynyrd'i biliyorsunuzdur. Led Zeppelin çalıyor musunuz?

    Lynyrd Skynyrd favori gruplarımdandır bilmez miyim. 60-70-80 ler çalıyorum genel olarak. Ac dc çalmayı en sevdiğim grup diyebilirim. Zz top keza çok severim. Çok büyük bir slash hayranıyım onun sololarını çalmayı çok severim.
    Topa tutulacağım muhtemelen ama birkaç şarkısı hariç Led Zeppelin sevmiyorum bana hitap etmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: welmour


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Legion

    quote:

    Orijinalden alıntı: welmour

    Merhaba millet ben de geldim aranıza. 6 yıldır gitarla uğraşıyorum elektro gitar çalıyorum. Genel olarak hard rock southern rock rock n roll azıcık da ucundan heavy metal çalıyorum. Favori gitar markam gibson (kimin değil ki) favori kasa modelim de les paul. İki adet sıkça kullandığım sabit gitarım mevcut. Birincisi Gibson Les Paul Traditional diğeri de 1971 yapımı Memphis Les Paul Custom. Amfi olarak Mesa Boogie Mark III kullanıyorum. Pedal sevmemekle birlikte arada bir Fulltone Ocd ve Crybaby Wah kullanıyorum. Ekipmanım hakkındaki soruları seve seve yanıtlarım. Yakında bir adet Gibson sg veya flying v alacağım karar aşamasındayım ikisinden birini kullanan varsa görüşlerini öğrenmek isterim.

    Şarkı çalıyorsunuzdur, ne çalıyorsunuz? 65-70 civarı mı? 70 sonrasından mı? Southern Rock ise Lynyrd Skynyrd'i biliyorsunuzdur. Led Zeppelin çalıyor musunuz?

    Lynyrd Skynyrd favori gruplarımdandır bilmez miyim. 60-70-80 ler çalıyorum genel olarak. Ac dc çalmayı en sevdiğim grup diyebilirim. Zz top keza çok severim. Çok büyük bir slash hayranıyım onun sololarını çalmayı çok severim.
    Topa tutulacağım muhtemelen ama birkaç şarkısı hariç Led Zeppelin sevmiyorum bana hitap etmiyor.

    Led Zeppelin çok da Lynyrd Skynyrd, AC/DC veya ZZ-Top'tan farklı değildir, zira You Shook Me hem AC/DC'den hem de Led Zeppelin'den duyulabilir. Bence Led Zeppelin'i biraz daha irdeleyin, bilmiyorum nesini sevmiyorsunuz ama tahmin ederek biraz "yumuşak" müzik yaptıklarından önyargıyla yaklaşılabileceğini düşünüyorum. Bir de sorum olacak, Billy Gibbons'dan biliyorsunuzdur, pitch harmonic kullanır parçalarında epey bir. Maple ve Single Coil'de hemen alabiliyorum ama rosewod'dan mıdır, humbucker'dan mıdır bir türlü Les Paul'dan çıkartamadım şu sesi. Nasıl yapıyor Billy Gibbons aydınlatabilir misiniz? Bir de Jimi Hendrix çalıyor musunuz merak ediyorum Les Paul'da Hey Joe çok eğlenceli ve zevkli oluyor benden demesi. Blackmore'un Hey Joe'su da zaten ES-335'te çalındığından olsa gerek Deep Purple versiyonu daha bir güzel oluyor hatta.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Legion

    quote:

    Orijinalden alıntı: welmour


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Legion

    quote:

    Orijinalden alıntı: welmour

    Merhaba millet ben de geldim aranıza. 6 yıldır gitarla uğraşıyorum elektro gitar çalıyorum. Genel olarak hard rock southern rock rock n roll azıcık da ucundan heavy metal çalıyorum. Favori gitar markam gibson (kimin değil ki) favori kasa modelim de les paul. İki adet sıkça kullandığım sabit gitarım mevcut. Birincisi Gibson Les Paul Traditional diğeri de 1971 yapımı Memphis Les Paul Custom. Amfi olarak Mesa Boogie Mark III kullanıyorum. Pedal sevmemekle birlikte arada bir Fulltone Ocd ve Crybaby Wah kullanıyorum. Ekipmanım hakkındaki soruları seve seve yanıtlarım. Yakında bir adet Gibson sg veya flying v alacağım karar aşamasındayım ikisinden birini kullanan varsa görüşlerini öğrenmek isterim.

    Şarkı çalıyorsunuzdur, ne çalıyorsunuz? 65-70 civarı mı? 70 sonrasından mı? Southern Rock ise Lynyrd Skynyrd'i biliyorsunuzdur. Led Zeppelin çalıyor musunuz?

    Lynyrd Skynyrd favori gruplarımdandır bilmez miyim. 60-70-80 ler çalıyorum genel olarak. Ac dc çalmayı en sevdiğim grup diyebilirim. Zz top keza çok severim. Çok büyük bir slash hayranıyım onun sololarını çalmayı çok severim.
    Topa tutulacağım muhtemelen ama birkaç şarkısı hariç Led Zeppelin sevmiyorum bana hitap etmiyor.

    Led Zeppelin çok da Lynyrd Skynyrd, AC/DC veya ZZ-Top'tan farklı değildir, zira You Shook Me hem AC/DC'den hem de Led Zeppelin'den duyulabilir. Bence Led Zeppelin'i biraz daha irdeleyin, bilmiyorum nesini sevmiyorsunuz ama tahmin ederek biraz "yumuşak" müzik yaptıklarından önyargıyla yaklaşılabileceğini düşünüyorum. Bir de sorum olacak, Billy Gibbons'dan biliyorsunuzdur, pitch harmonic kullanır parçalarında epey bir. Maple ve Single Coil'de hemen alabiliyorum ama rosewod'dan mıdır, humbucker'dan mıdır bir türlü Les Paul'dan çıkartamadım şu sesi. Nasıl yapıyor Billy Gibbons aydınlatabilir misiniz? Bir de Jimi Hendrix çalıyor musunuz merak ediyorum Les Paul'da Hey Joe çok eğlenceli ve zevkli oluyor benden demesi. Blackmore'un Hey Joe'su da zaten ES-335'te çalındığından olsa gerek Deep Purple versiyonu daha bir güzel oluyor hatta.

    Led Zeppelin e kesinlikle lafım yok her biri ayrı büyük müzisyen ve birlikte de efsane bir grup oluşturmuşlar. Çoğu albümlerini dinledim dediğim gibi sadece bana hitap etmiyor yani alıp uzaklara götürmüyor ondan çok fanı olduğum bir grup değil. Billy Gibbons yanılmıyorsam Pearly Gates les paul kullanır o da pek tabi standard bir les paul dür. Pinch harmonic yaparken özel bir teknik kullandığını sanmıyorum zira ben de kullanmıyorum ve sorun yaşamadım. Ama sadece gitar değil kalan set up da çok önemli tabi tekniklerin duyulması konusunda biliyorsunuz. Belki el alışkanlığındandır diye düşünüyorum ben de Fender den Gibson a geçince epey zorlanmıştım. Jimi Hemdrix çok çalmamakla birlikte Hey Joe yu jam yaparken çalmayı severim (tabii hey joe luk bir hâli kalmıyor jam olunca ) Bir les paul ve kuvvetli bir amfiyle la power akoru bile basmak eğlenceli bence o sustain o etli ton o kamyonumsu hırıltı o sıcaklık ve güç birleşimini ne fender verir ne Jackson

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • geçen gün beyoğlu tünelden 60tl ye camelot klasik gitar+kılıf+gitar teli+pena aldım ama galiba gitar biraz tırt kaçtı özellikle tellerini hiç beğenmedim(teller belki güzeldir bilemiyorum bu işlerden hiç anlamam.yenibaşladım) soruma gelirsek önerdiğiniz bi tel varmı ?? ha ide bu gitarı bileenler varsa nasıl iyimidir kötümüdür ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uGuR_OzTuRk

    geçen gün beyoğlu tünelden 60tl ye camelot klasik gitar+kılıf+gitar teli+pena aldım ama galiba gitar biraz tırt kaçtı özellikle tellerini hiç beğenmedim(teller belki güzeldir bilemiyorum bu işlerden hiç anlamam.yenibaşladım) soruma gelirsek önerdiğiniz bi tel varmı ?? ha ide bu gitarı bileenler varsa nasıl iyimidir kötümüdür ?

    Yeni öğreniyorsan her gitar iyidir. Tel olarak eğer başlangıçsan D'addario J45, ileri seviyeysen yeni bir gitar ve Savarez tel öneririm. 3 aydır duruyor üzerinde hala paslanmadı ve çok kaliteli ses veriyor.

    He bir de, lütfen akor çalma klasik gitarda




  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.