Şimdi Ara

DH- Gitarist Muhabbetleri (Müzik teorisi, teknik, tartışma)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
7
Favori
5.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar böyle bir konu açmakta bulundum. DH'de bir çok konu var fakat hiç birinde adam gibi muhabbet dönmüyor. Varsa yoksa tavsiyeler, öneriler. Birazda bunlardan sıyrılıp şöyle biraz tartışma içerisine girsek iyi olur. Örneğin geçen gördüğüm "Les paul" konusunda. İyi tartışma çıkmıştı. Ritim gitarı diyenler olmuştu vs. Bunları açığa çıkartabiliriz. Ya da çalışma metodları önerebiliriz. Gamlar, teknikler hakkında konuşabiliriz.

Sizde ricam konuda lütfen gitar önerisi istemeyin.

Başlıca konular-

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU]

DH Gitaristler Fan Club

DH Luthier - Gitar Arızalarına Çözüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AJFA -- 16 Nisan 2013; 12:58:08 >

Orijinalden alıntı: avatar78

Guitar Pro'da nota yazıyorum, yardımcı olacak arkadaş,eleman gerek

Kulaktan çıkarmaysa o kadar yetenekli değilim ama uzun süredir guitar pro kullanıyorum, onunla çalışıyorum. Biraz ayrıntı verirsen bende dahil olmak üzere yardım eden biri çıkar

Orijinalden alıntı: Emppu

quote:

Orijinalden alıntı: avatar78

Guitar Pro'da nota yazıyorum, yardımcı olacak arkadaş,eleman gerek

Kulaktan çıkarmaysa o kadar yetenekli değilim ama uzun süredir guitar pro kullanıyorum, onunla çalışıyorum. Biraz ayrıntı verirsen bende dahil olmak üzere yardım eden biri çıkar

Ya aslında gp'yi vereceğim de, mygitar'a yayınlama konusunda bir güven sıkıntısı çıkabilir. Şimdilik sadece tab paylaşalım, kulak yardımı olsun.

84 - Şimdi Hayat'ın 0:50 civarı başlayan bir arpeji var, o kısmı çıkaramadım. Bir bakarsanız çok iyi olur.

• Benden çıkmaz hocam orası kusura bakma Nakarata denk geldik bateri ve vokal atak yaptı gitar arka planda kaldı duyamadım pek.

Benden çıkmaz hocam orası kusura bakma Nakarata denk geldik bateri ve vokal atak yaptı gitar arka planda kaldı duyamadım pek.

Pek duyulmuyor ya, aynen benim de sıkıntım o yüzden

Bekleyelim, biri gelir çıkarır elbet. Notaya devam edemiyorum, tam kaldım orada.
  • beyler akustik gitarımı kısmetse yarın satıyorum, bundan sonra da 1000 lira civarı elektro gitar almayı düşünüyorum. ilk başlarda istediğim fender telecaster idi, tonu insanı gerçekten cezbediyor ama klavyesi işçiliği falan çok hoşuma gitmedi. sonra g&l leri düşündüm, 1 kere deneme şansım oldu ve fender lardan daha çok hoşuma gitmesine rağmen yine pek rahat edemedim. gitarda istediğim single coil lerdi, o yüzden bu modeller arasında durdum ama açıkçası klavyesi rahat, işçiliğini güzel bulduğum pek gitar olmadı.. işte burda prs devreye giriyor bir kaç modelini denedim ve gerçekten çalarken çok rahat ettim, işçiliği de bu fiyat aralığında denediğim en iyi gitarlar prs ler oldu. işte bunlarda da humbucker var, o yüzden biraz kaçmaya çalışıyorum bunlardan ama prs se custom 24 2012 modelinde push-pull özelliği var, yani single manyetik olabiliyorlar...

istediğim model de bu, eski versiyonlarından en büyük farkı sanırım push-pull olması. ufak tefek bir kaç fark var da anlatmaya değmez sanırım.. clean tonlar, özellikle ritm benim için önemli ve humbucker lı gitarları açıkçası bu konuda başarısız buluyorum ama bunun tek single olması durumu biraz kurtarıyor gibi..

sizce ne yapmalıyım? denediğim ve izlediğim kadarıyla fenderlar, özellikle telecaster lar tarzıma daha çok uyuyor ama onlarla rahat değilim. diğer taraftan da prs se lerle inanılmaz rahatım ama ritm lerde bir tele kadar başarılı olacağını düşünmüyorum..

• Şimdi hocam anladığım kadarıyla "tarzıma uygun gitar fender ama rahat edemiyorum, prs gitarlar çok rahat humbuckeri single olabiliyor" diyorsun.

Yani hocam aslında benim görüşüm iyi modifiye edilirse her gitarda her tür yapılır fakat. Ben böyle işlerle uğraşmam derseniz tarzınıza en yakın gitarı almanızı öneririm. Rahatlık konusu bence 2. planda olmalı çünkü rahatsız olduğunuz klavyeye zamanla alışacaksınız yani bu konuya ben pek takılmıyorum. Ayrıca fenderin işçiliği kötü boyaları en ufak çarpmada dökülebiliyor.

Bunun yanında prs gitarlar için ekşide les paul, fender karışımı denmiş. Düşündüğünüz 2 gitarda Amerikan yapımı ve kore, meksika gibi üretim ülkeleri var. Eğer saf amerikan alacaksanız 2 gitarında amerikanlarını 1000tl civarında bulamayabilirsiniz.

PRS gitarını Gibson ile çok kıyaslamışlar ama ben Fender'le kapışacağını düşünmüyorum.

Eğerki derseniz ben şimdilik kore, meksika falan alayım ileride Amerikan alırım. O zaman prs alın. Çünkü aklınızda her ne kadar fender varsa bir yandan prs istiyorsunuz. PRS alın merakınızı giderin ileride satar üstüne para koyar 2. el Fender American alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AJFA -- 25 Temmuz 2012; 6:04:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam benim hayalim zaten usa fender leri, onu mutlaka ilerde alıcam. işte şimdi alacağım gitarın kalitesi iyi olsun istiyorum, malzemesi işçiliği falan olabildiğince iyi olsun. işte bir yandan da aklıma şu geliyor, istediğim sound u telecaster bile alsam yakalayamam pek çünkü elimde iyi bir set up yok, referans kulaklığı ve prosesör(belki araya 1 tane analog ilave ederim) ile çalışmayı düşünüyorum zaten.

işte bütçem 1000 civarı. meksika, kore, endonezya ürünlerini alabilirim bu fiyata, usa gitarlar şu anda hayal benim için. dediğiniz mantıklı aslında, şimdi fender alsam zaten ilerde usa fender alıcam. bari şimdi prs alıyım, dediğiniz gibi hem bu merakı gidermiş olurum ve hem de ilerde fender de alırsam iki gitarla geniş bir ton yelpazesine sahip olabilirim..
  • PRS almanız daha mantıklı 2-3 sene sizi götürür. İstediğiniz tonu vermesede bir şekilde yaklaşabilirsiniz. Bu arada eğer olurda bir karar verip ben fender alacağım derseniz. Selim IŞIK 2. el Fender mexico satıyor. 1000tl.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150979562714403&set=a.10150979562509403.433542.113059979402&type=1&relevant_count=6

bir de 2. el fenderlerin fiyatı sanki biraz pahalı, yurtdışında 500 dolar olan gitar burda çok daha pahalıya satılıyor. diğer markalar bu konuda biraz daha iyi sanki, prs se ler falan ortalama 100 dolar oynuyor yurt dışı fiyatıyla..

Orijinalden alıntı: M@rvelous

sağolun hocam peki bu custom 24 ün ağacı, arka kısmı mahogany imiş. bu ağaç hakkında bilginiz var mı pek?

bir de 2. el fenderlerin fiyatı sanki biraz pahalı, yurtdışında 500 dolar olan gitar burda çok daha pahalıya satılıyor. diğer markalar bu konuda biraz daha iyi sanki, prs se ler falan ortalama 100 dolar oynuyor yurt dışı fiyatıyla..

Mahagony(Maun) Oldukça ağır biraz daha bas seslere sahip ve bol sustainli bir tona sahiptir. Sert dolgun tonlar bu agacı tanımlamak için söylenebilir.Sert ve karanlık ton için biçilmiş kaftandır.Ayrıca jazz ve blues için de yaygın olarak tercih edilir.Les paul tipi gitarlarda kullanılır.Oldukça iyidir.Ağırlığı dezavantaj olabilir.Değişik türleri vardır.Genel görünüş itibariyle genellikle kızılımsı koyu kahverengi,renktedirler,ortalama yoğunluk olarak 0.59 diyebiliriz.Gitarlarda genellikle honduras maunu kullanılır.49 metreye kadar uzayabilir. Dünyanın pek çok yerinde bulunduğundan dolayı oldukça düşük fiyatlıdır.Çalışılma özellikleri genel olarak iyi seviyede olan maun'un fiziksel direnci iyidir.Özellikle kuruduktan sonra son derece stabil bir ağaç olmasından dolayı sıklıkla gitar sap yapımında kullanılır. Gitar yapımında kullanılan yine en iyi agaçlardan birisi olarak gösterilir.Bu ağaca genelde metalci agacıda denilmektedir.Yine bir çok kaliteli firmanın üst modellerinde tercih edilen ağaçlardan biridir,örnek olarak Espnin harika serilerinden biri olan Eclipse serisi gitarlar ve ayrıca yine üst model olan Horizon model gitarlar verilebilir.Birinci sırada gelen bir ağaç ve en iyi ağaçlar sıralamasında alderla birlikte en üst sırada yerini almaktadır.Bu agaçı alt model gitarlarda görme şansımız çok azdır,orta model gitarlarda bazen kullanılabilen bir agaç türüdür.Ek olarak Honduran maunu, Brazilya (swietenia) maununa eşdeğer, az bulunan bir maun türüdür. Africa maununun Khaya cinsi ve Sapele'nin Entandrophragma cinsi, Honduran maunundan daha ağır ve daha iyi dokulara sahiptir.Bu ağaçların tümü, çalışma kolaylığı ve stabil kalması nedeniyle gitar için uygundur.Yanlık parçaları çevirirken, parçadaki yoğunluk farkları nedeniyle güçlük yaşanabilir, bu yüzden ıslatmadan çevirmek daha iyi sonuç verir. Çeyrek kesitli yüzeylerde figür, karakteristik çizgilerle içiçe geçmiş yoğun damarlar şeklindedir.

alıntı.

• ha bildiğimiz maun yani, ben de başka bir şey sandım bu zamana kadar maunlarla pek işim olmadı, elektro gitarlarda işimiz gücümüz maple gövdeydi

bir de biraz alakasız bir soru olucak ama, mavi gitarları elden çıkartmak biraz daha mı zor?

http://www.prsguitars.com/secustom24/specs.php

tobacco sunburst burda mükemmel duruyor ama gerçekte biraz daha açık, whale blue yu daha çok sevdim ama bir arkadaşım olabildiğince düz bir renk al dedi, ilerde elden çıkartırken problem yaratabiliyor deyince buraya da sormak istedim..

• quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

ha bildiğimiz maun yani, ben de başka bir şey sandım bu zamana kadar maunlarla pek işim olmadı, elektro gitarlarda işimiz gücümüz maple gövdeydi

bir de biraz alakasız bir soru olucak ama, mavi gitarları elden çıkartmak biraz daha mı zor?

http://www.prsguitars.com/secustom24/specs.php

tobacco sunburst burda mükemmel duruyor ama gerçekte biraz daha açık, whale blue yu daha çok sevdim ama bir arkadaşım olabildiğince düz bir renk al dedi, ilerde elden çıkartırken problem yaratabiliyor deyince buraya da sormak istedim..

Mavi gitar sorusunu herhalde BURDAKİ ilanda görüpte sordun Valla hocam renk önemli tabiki, örneğin ben çok istisna bir durum olmadıkça siyah ve beyaz gitar dışında gitar almam. Demek istediğim kişiyle alakalı, kimin hangi renk sevdiğini bilemeyiz.

• Arkadaşlar pasif manyetikli gitara aktif manyetik takma olayı nasıl oluyor. Pil yuvası olmuyor sonuçta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Arkadaşlar pasif manyetikli gitara aktif manyetik takma olayı nasıl oluyor. Pil yuvası olmuyor sonuçta

Potların arasına sıkıştırıyorlar pili.

Orijinalden alıntı: Solert

quote:

Arkadaşlar pasif manyetikli gitara aktif manyetik takma olayı nasıl oluyor. Pil yuvası olmuyor sonuçta

Eyvallah hocam araştırdım bende öyleymiş. 1-2 aya kadar LTD MH-50 alacağım. EMG 81-85 taktırmayı düşünüyorum, tabi aldıktan uzun bir zaman sonra.

Gitar pasif olduğu için tereddüt ettim fakat yapılabiliyormuş. Peki bu piller kaç ay dayanıyor yani pil her bitişte devamlı arka kapağı açıcam sıkıntı olmasın.

• quote:

quote:

quote:

Eyvallah hocam araştırdım bende öyleymiş. 1-2 aya kadar LTD MH-50 alacağım. EMG 81-85 taktırmayı düşünüyorum, tabi aldıktan uzun bir zaman sonra.

Gitar pasif olduğu için tereddüt ettim fakat yapılabiliyormuş. Peki bu piller kaç ay dayanıyor yani pil her bitişte devamlı arka kapağı açıcam sıkıntı olmasın.

Pil süreleri gitarın türüne göre vs değişebiliyo sanırım ama pil süresi gayet uzun 1000-2000 saat civarı vardır bence

• quote:

Orijinalden alıntı: CountCarrier

quote:

quote:

quote:

Pil süreleri gitarın türüne göre vs değişebiliyo sanırım ama pil süresi gayet uzun 1000-2000 saat civarı vardır bence

Peki hocam aktif manyetik yerine kaliteli bir seymour duncan pasif manyetik taksak nasıl olur?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CountCarrier

quote:

quote:

quote:

Peki hocam aktif manyetik yerine kaliteli bir seymour duncan pasif manyetik taksak nasıl olur?

Daha önce hiç modifiye işiyle uğraşmadım ve aktif manyetik kullanmadım ama ikisinin yeri ayrıdır bence

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.