Şimdi Ara

DH- Gitarist Muhabbetleri (Müzik teorisi, teknik, tartışma) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
7
Favori
5.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pil sorunu ortadan kalkar diye sordum. Sahneye falan bittiğini düşünsene Normal gitarlara gibi arkadan takıp çıkaramazsınki şarkı arasında. Sökmen lazım kafadan 10 dakika kayıp

Orijinalden alıntı: CountCarrier

Öle hemen bitiveriyo mu bilmiyorum hiç görmedim Birde ben prosesörün yanına bi wah pedal eklesem sorun olur mu prosesörü efektleri için kullanılabilir mi yavaş yavaş analoga geçmek istiyorum

Prosesöre ek olarak wah bağlandığını duymuştum fakat prosesörün wahıyla kullandığınızın efektleri kendi wah pedalınızla kullanabilirmisiniz bilemem.

Bu arada hangi prosesör? Valla aklımda uzun zamandır boss me70 var alamıyorum paranın gözü kör olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Emppu

quote:

Öle hemen bitiveriyo mu bilmiyorum hiç görmedim Birde ben prosesörün yanına bi wah pedal eklesem sorun olur mu prosesörü efektleri için kullanılabilir mi yavaş yavaş analoga geçmek istiyorum

Prosesöre ek olarak wah bağlandığını duymuştum fakat prosesörün wahıyla kullandığınızın efektleri kendi wah pedalınızla kullanabilirmisiniz bilemem.

Bu arada hangi prosesör? Valla aklımda uzun zamandır boss me70 var alamıyorum paranın gözü kör olsun

Boss me25 var bende önce 70 düşünüyodum ama gitarla aynı anda alınca böle olduWah pedalı ek olarak kullanıcam prosesördeki efektler için değil bu arada

• quote:

quote:

quote:

Boss me25 var bende önce 70 düşünüyodum ama gitarla aynı anda alınca böle olduWah pedalı ek olarak kullanıcam prosesördeki efektler için değil bu arada

O zaman sorun yok. Bu arada Selim Işık'ta da aynı prosesör var. Adam gt-10 aldı ağır diye sattı hala me25 kullanıyor

Birde pre-amfi hakkında birşey soracaktım bu amfiler kabinlere bağlanarak amfi gibi çalışması sağlanıyor değil mi? Çünkü çok küçükler her yerde taşınabiliyorlar amfi götüremediğimiz yerlere bunlar götürelebilir herhalde

• Emin olmasamda pre-amfi tam olarak o değil pre-amfi sinyali işleyen power amfi ise ona güç katan yani power amfi pre-amfisiz çalışmıyor

quote:

Orijinalden alıntı: Solert

quote:

Arkadaşlar pasif manyetikli gitara aktif manyetik takma olayı nasıl oluyor. Pil yuvası olmuyor sonuçta

Potların arasına sıkıştırıyorlar pili.

Eyvallah hocam araştırdım bende öyleymiş. 1-2 aya kadar LTD MH-50 alacağım. EMG 81-85 taktırmayı düşünüyorum, tabi aldıktan uzun bir zaman sonra.

Gitar pasif olduğu için tereddüt ettim fakat yapılabiliyormuş. Peki bu piller kaç ay dayanıyor yani pil her bitişte devamlı arka kapağı açıcam sıkıntı olmasın.

Bende Cort X-TH var . EMG 81-89 set takılı. 9V pil gitarı kullanmana göre aşağı yukarı 1 yıl gidiyor . Öyle çabuk biten bir şey değil yani.

• @Solert
    Hocam teşekkürler, tonlarda epey değişim olmuştur bu konuda bizi bilgilendirirsen sevinirim.

Arkadaşlar şu aşağıda linkini verdiğim röportajı izliyordum ve adam bir pedal kullandı, sese bittim yani gitar hayatım boyunca ilk defa aradığım şey budur! dedim

http://gitarteknikleri.com/watch.aspx?v=Tuncer%20Tunceli%20R%F6portaj%FD%20-%202_599

direk videoyu 1.36.43'e alın. Adam pedaldan bahsetti video, kendine özel olarak yapmış bir arkadaşı. Başka bir tane daha yokmuş. Kahroldum bunu duyunca, fuzz pedalı diye geçiyormuş. Kesinlikle bir fuzz pedal edinmeliyim

edit :http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=3721&gid=126
    boss fuzz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AJFA -- 26 Temmuz 2012; 13:44:26 >

• @Emppu
    Benim gitarın orjinali hali zaten EMG 81-85 setle geliyor. Bendeki 2005 Kore üretimi 2.el aldım aldığım eleman sapa Emg 89 takmış. Manyetik EMG 85'in aynısı sadece coil split yöntemiyle single manyetik olarak da kullanılabiliyor.
    Maun kasa, yekpare bağlantı ve EMG'ler olunca istediğim her türlü metal tonunu alabiliyorum.

Benim gitar artık üretilmiyor diye biliyorum. Zaten oldukça aranan bir gitar detaylı bilgi istersen buraya bakabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Solert

@Emppu
    Benim gitarın orjinali hali zaten EMG 81-85 setle geliyor. Bendeki 2005 Kore üretimi 2.el aldım aldığım eleman sapa Emg 89 takmış. Manyetik EMG 85'in aynısı sadece coil split yöntemiyle single manyetik olarak da kullanılabiliyor.
    Maun kasa, yekpare bağlantı ve EMG'ler olunca istediğim her türlü metal tonunu alabiliyorum.

Benim gitar artık üretilmiyor diye biliyorum. Zaten oldukça aranan bir gitar detaylı bilgi istersen buraya bakabilirsin.

Gitarın iyi hocam biraz bakındım da X serisi olunca millet bir ön yargıyla bakıyor malesef. Cort X-2 modeli mahvetti cort markasını. Benimde pek sevmediğim bir markadır cort ama millet x2 yüzünden dandik falan diyor

• Abi bu nedir ya.

aslında yapmak istediğim şey bu.. prs alıyım falan diyorum ama buna bakıyorum da, tele lerin gözünde yaş kalmıyor ağlamaktan okko diablo yu bu video sayesinde görmüştüm..

bu adama mutlaka denk gelmişsindir, sanırım favori pedalı okko diablo. çoğu incelemesinde bunu kullanıyor.

şu da prs se ile okko diablo ikilisi, yine mükemmel. ilerde edineceğim ilk pedal bu olucak, 500 küsür lira olması lazım.

• Hocam telecasterli okka diabloyu dinledim açıkçası pek birşey anlamadım. Yani o sesi pedalsızda çıkarsın gibi geldi bana.

peki nasıl yaklaşabilirim sence o tona?

Orijinalden alıntı: M@rvelous

valla hocam şu anda çaldığım grupta diğer arkadaşta bu gitar var, meksika telecaster. ne yaptıysak bu tona ulaşamadık.. ankara da satan bir yer yok, istanbul da pluton music var sanırım bir tek..

peki nasıl yaklaşabilirim sence o tona?

yorumu görmemişim kusura bakma, EQ ayarları düzgün yapılırsa yaklaşılır gibime geldi tabi youtubeden dinleyip karar vermek olmaz pedalı canlı dinlemek lazım
    The Road Starts here. It never Ends.
  • Burda benim Epi LP'yi alacak yok mu ya,kaç zamandır satılık , bı öm atın bisey yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Hells Bells

Burda benim Epi LP'yi alacak yok mu ya,kaç zamandır satılık , bı öm atın bisey yapın

O fiyata kimse almaz tabi la

T.C. Yeditepe Üniversitesi
    2014-2015 Girişliler

Hukuk Fakültesi ♦ Forum Konusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Tranquillity

Beyler pop gitar nasıl çalarım akorlarla falan nereden öğrenebilirim bunca zamandır gitar çalıyorum bilmiyorum

DR'de pop gitar metodu olması lazım. Ucuz birşey temin et. Bende armoni kitabı alıcam ordan.

Orijinalden alıntı: Vai.

quote:

Orijinalden alıntı: Hells Bells

Burda benim Epi LP'yi alacak yok mu ya,kaç zamandır satılık , bı öm atın bisey yapın

O fiyata kimse almaz tabi la

900 lira lan çok mu pahalı

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.