Şimdi Ara

^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (369. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
8.158
Cevap
100
Favori
1.478.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 367368369370371
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yazar4002

    Merhaba, Öncelikle İzmir'de yaşıyorum.
    Maalesef sanayi ustası değilim, yani herhangi bir oto tamiri ile alakalı biryerde çalışmıyorum ve geçimimi bundan sağlamıyorum, bir dükkan veya atelyem olmadığı için bu işin ticaretini yapamıyorum, hobi olarak ilgilebiyorum dersek yanlış olmaz.
    Ben Selçuk Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksek Okulu Motor Teknikerliği mezunuyum ve Motor Teknikeri'yim, Liseyi de İzmir Motor Meslek Lisesinde okudum, ancak şu an ve uzun zamandır mesleğimi ticari anlamda yapmıyorum, ne bir işyeri nede işçilik alamında.
    Şunu söyleyebilirim; her zaman bir aracım oldu ve çevremdekilerin de aracı oldu, bu sayede Teknikerliğin vermiş olduğu Temel ile bu işin ticaretini yapmasamda uzak kalmadım. Ben Tekniker olduğum için makinalara sizin baktığınız gibi bakmıyorum, Siz fren pedalına basınca lastiklerin durduğunu düşünürsünüz fakat Ben pedala basınca hareket eden tüm parçalar beynimin içinde dolanır durur, sadece mekanik alanında değil elektrik-elektronik-metal malzeme bilgisi-kimya-matematik-tarih(otomotiv tarihi) bilgilerim nedeniyle bir sanayi ustasından farklı düşünürüm, bu nedenle piyasada iş yapamam, müşterilerle veya işverenlerle çok kavga ederim, benim yapacağım şey değil.
    Şu an ne iş yapıyorsun derseniz, basit bir elektrikçi dükkanında çalışıyorum, ampul değiştiriyorum, uydu çanak işleri, avize takma işleri, elektrikli ev aletlerinin tamirini, ev ve sanayi elektriği panoları arızalarını tamir ediyorum. Boş vakitlerimde dükkanın önünde Uno'm ile ilgileniyorum, kimse bana karışmıyor, Bundan dolayı çok huzurlu bir hayatım var.
    Sizlere bilgim dahilinde yardımcı olmak isterim tabbikide gerçekten bu başlık altında 360 küsurdan fazla sayfa dolusu zaten arkadaşlar cevaplar vermiş, aynı şeyleri konuşmak biraz bana bilgi kirliliği yaratacakmışım gibi geliyor, iyi niyetli usta arayışınızı anlayışla karşılamakla beraber, iş ve özel hayatımdan buraya harcayacak zamanımın kısıtlı olmasından dolayı sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem, kaldı ki forum da Uno'lardan anlayan başka değerli arkadaşlarımız da var ve dediğim gibi birçok soruya daha önce cevap verilmiş ve google amcayla beraber yanıtlara daha kısa zamanda ulaşabileceğinizden eminim.
    Farklı olarak size şöyle yardımcı olabilirim belki, Uno aracımla ilgileniyorum derken Bir Tekniker kafasıyla çalıştığım için, bu aracın özellikle elektrik devre şemaları ve mekanik Teknik ölçülerle ilgili dökümanlara ulaştım, Uçuk Kaçık olduğum için Aracımın Tüm parçalarını en küçük vidasına kadar söktüm dağıttım, camlardan tutun, yer izolasyonlarına, depodan tutun, tüm borular ve elektrik kablolarına kadar hepsi elimden geçti, sökmek marifet değil asıl zor olanı toplayabilmektir, hangi renk kablonun nereye gittiğini bile biliyorum, aracı daha önce tamir eden ustanın kangi parçayı söküp sökmediğini bile kesik kablolardan, anahtar ile sıyrılmış civatalardan, sökülüp atılmış plastik koruyucu aksamlara kadar hepsini tespit edebiliyorum.
    Üzülerek söylemeliyim ki bunu paranoyak dercede Teknik hassaslıkla yaptığım için acelesi olan arkadaşlar beklediğini bulamayabilir, örneğin 7545789 parça kodlu muhafaza, türk oto sanayi ustaları tarafından alt takım bakımı sırasında gereksiz görüldükleri ve işlerini çok uzattıkları, sıradaki araca geçip para kazanmaları gerektiği için takılmaz ve atılır, bu muhafaza takılmaz ise ki; takılması gerçekten çok zordur ve özel ekipmanlarınız yoksa zor takarsınız; bu muhafaza olmadığı için aracın altından motor bölmesine sıçrayan çamurlu su kayış, kablo, rulman vs ne varsa ömrünü kısaltır, bu muhafaza Uno üretimi kalktığından bu yana yıllardır piyasada satılmıyor, ve uzun araştırmalar sonunda çoook eski bir satıcının deposunda kaldığını öğrendim ve ulaştım satın aldım.
    İşte bu tür manyak biri olduğum için beklentilerinizi ne kadar karşılarım bilemem.
    Tabii çözülemeyen zor problemleriniz var ise işte O Benim işim. Bundan müthüş bir heyecan duyacağımı ve renk katacağımı bilmelisiniz!...
    Şimdilerde, Uno'm ile iki yıldır hala uğraş içerisindeyim, hem çalışırken ve özel hayatımda bazı şeylere harcadığım zamandan kalan zamanlarımda, birçok şey yaptım, 1995 Uno Sx aracım, orjinalde ön iki cam elektrikli, arka camlar manuel ve arka camlara göre elektrikli mekanizma bu güne kadar hiç üretilmemiş, ben arka camlara mekanizma yaptım bu kapılara cam açma düğmeleri taktım ve sol ön kapıdaki ikili cam açma düğmesine iki tane daha ekleyerek arka camlarıda kontrol ediyorum, daha ileri gittim ve 4kapı otomatik cam kapam modülü taktım ki bunu için tüm kapıların döşemeleri ve mevcut elektrik tesisatında uzun zaman cebelleşmeniz gerekiyor, tabii ben takıntılı olduğum için kablo kalınlıkları ve renklerinin olması gereken renklerde, fiş ve soketleri bantlayarak değil, özel tekli-ikili-üçlü-dörtlü-altılı ve sekizli soketlerle, fişleri özel pense ile sıkarak ve bantlamadan daralan makaron ile izolasyon sağlayarak tüm bunları otomobil fabrikalarında üretimde kullanılan yanmaz bantlar ve gırtlak hortumlar ile yaptığım için bunu fiat servislerinin bile yapmayacağını bildiğim için eserimle gurur duyuyor ve araçtan camları sağa sola uzanıp kapamadan iniyor, alarm kumandasına basıp camların otomatik kapanmasını seyrediyorum, ve bunu yaparken elektrik tesisatında yangın çıkma ihtimalini en aza düştüğünü benden başkasının bilmemesi heyecanlandırıyor.
    Bunungibi hikayesi birçok geliştirmem var, Uno da mevcut olmayan; elektrikli aynalar, gösterge ve iç dış tüm ampullerin led yapılması, arka bagaj altında audi'lerde olduğu gibi sağa sola kayar sinyalli frende çakar özellikli turkuaz park lambaları özellikli ledler, arka bagaja kamera ve double teypte geri görüş, türkçe konuşan ve göstergeli park sensörleri, spoiler ve üzerinde kırmızı fren lambası, Duster tarzı alüminyum bagaj ve orta atkıları, Sürgülü bölmeli ve kaldırılabilir tip kolçak, Gösterge ledlerinin RGB yapımı(oyuncu klavyelerindeki gibi sürekli değişen renkte ledler), orjinalde düz olan yan aynaların görüş açısı dar olduğu için geniş açılı kavisli aynalar ile değişimi, Mavi göz Mercekli farlar ve içine beyaz ışık xenon led far ve en sonunda!.

    Start-Stop.
    Bu arada başka mesleklerim de oldu; Motor öğretmenliği yaptım, Direksiyon öğretmenliği yaptım, Sürücü kursu işlettim devrettim, Shell-Yakut-Baransay Akaryakıt Tesisatı Teknikeriyim, Aliağa Petkim Pertokimya Tesislerinde çalıştım, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Otobüs Tamir-Bakım Atelyesinde çalıştım, Makine Mühendisleri Odasına Profesyonel Araç Tadilat Projeleri çizdim, Norm Civata Fabrikasında Kalite Kontrol Teknikeri olarak çalıştım, İnşaat Firmalarında Şantiye Teknikerliği ve Şantiye Şefliği yaptım, Bilgisayar Tamircisiyim, Cep Telefonu Tamircisiyim, Sıhhi Tesisatçıyım, Bina Isı yalıtım Teknisyeniyim, Mobilya Tasarımcılığı yaptım, Karayolları Yol Çizgileri Kontrol Teknikeri olarak çalıştım,
    Pazarcı ticareti ve esnaflığı, tek başıma 1200 adet rekoru ile seyyar çaycılık bile yaptım.
    Şimdi sadece basit bir Elektrikçiyim.
    Şimdilik iyi geceler!...
    Kısa sorumuza çok uzun cevap verdiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Kısa süre önce 60s Aldım 51.000 km’de ve aracın boyası da dahil bir çok Yeri Orjinal. Çok da memnun kaldım araçtan.aynı sizin gibi bende birçok yerini kontrol edip gerekirse sağlamlayıp Nasip Olursa uzun yıllar binmek niyetindeyim. Bu konuda da sizinle fikir alışverişi yapmak isterim. Şimdiden teşekkürler 🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • tfnmr T kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle rolanti motorunu devre dışı bırakmanız tavsiye edeceğim, kablosunu çıkarmanız yeterlidir. Rolanti motoru soğuk havalarda motor ısınana kadar rolanti yükselterek soğuk motorun ısınan kadar stop etmesini engeller, ılık bölgelerde yaşıyorsanız ihtiyacınız olmayacaktır. İhtiyacınız varsa eski musuru ve rolanti motorunu geri takın. Şimdilik bu kadar müsait olunca yazacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • tfnmr T kullanıcısına yanıt
    Ayrıca, isi musurunuz doğru ölçüm yapmiyor, değiştirmekle beraber sebebini incelemek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar4002 -- 20 Ağustos 2019; 1:40:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yazar4002

    Ayrıca, isi musurunuz doğru ölçüm yapmiyor, değiştirmekle beraber sebebini incelemek lazım.
    ısı müşürünün yanlış ölçüm yapmasının sebebi araçta benden önceki sahibi boş termostat takmış acaba bu olabilir mi ?
    _____________________________
  • tfnmr T kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba, ısı müşürü emme manifoldu üzerindedir, soğutma sistemimimzdeki soğutma suyu, emme manifoldunun ısı müşürü yönünde bulunan kanallardan aldığı su, manifoldun diğer ucundaki ince su hortumu vasıtasıyla diğer soğutma sistemi elemanları vasıtasıyla dolaşımını yapar.
    Bu demektir ki; Eğerki soğutma sisteminde su eksilmesi varsa, kaloriferinizde su kaçakları varsa, soğutma sisteminizde hava varsa ve en büyüğü motorunuz conta yakmış ve soğutma suyunuz az da olsa sürekli eksiliyorsa, kısacası soğutma sisteminde problem varsa;
    Isı müşürünüz doğru zamanda doğru değeri okumaz ve olur olmaz zamanlarda rölantiniz değişir durur.
    Isı müşürü genel olarak Uno 70 lerde açık mavi renk kodudur, koyu mavi, siyah, sarı, kırmızı gibi renk ısı müşürleri, R9 R19 Golf3 Tempra Tipo Doğan araçlarda kullanılan diğer tiplerdir, Uno ların genelde Doğan ile aynı olmakla birlikte, brucke veka cey sagem gibi birçok markası mevcuttur, Bosch dan şaşmayınız!...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar4002 -- 20 Ağustos 2019; 21:46:56 >
    _____________________________




  • mnyx M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bayrama geldiği için arada mesajınızı kaçırmışım kusura bakmayın, kontak termiğinizde veya soketindedir herhalde sorun, sigortalara baktınız herhalde? Merak ettim, ne yaptınız sorun neymiş?
    _____________________________
  • Arkadaşlar 70 sx ie unomun triger setini,buji ve buji kablolarını,yağını ve filtreyi,benzin filtresini değiştireceğim.Öneriniz nedir markalar ne olsun?
    _____________________________
  • maxidextr kullanıcısına yanıt
    Tabiiki Opar kutusu içinde olacak!... yok muadil, yok içinden bu marka çıkıyor, yok bu opar'dan daha iyi, ben anlamam, bu parçalarda opar olmasa anlarım, ama varken ve aradaki fiyat farkı çok az iken ne gerek var maceraya?!...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar4002 -- 29 Ağustos 2019; 20:55:20 >
    _____________________________
  • mesaj anlaşıldı,Opar alırız bizde.neyse o ;) Teşekkür ederim.
    _____________________________
  • maxidextr kullanıcısına yanıt
    Uno Canlarımız için yedek parça konusunda, elbette birçok parça artık fiat tarafından "iptal parça" yani artık üretilmeyen parça konumundadır. Temel bakım parçaları birçok araç ile ortak olduğu için orjinal olarak bulunur, bazı parçalar'da örneğin; radyadör, motor conta takımı, fren balataları, disk ve kampanalar alttakım parçalarından bazı parçalar, sürekli değişmesi gereken parçalar olduğu için orjinal olarak bulunur. Bazı parçaları Opar olarak bulamayabilirsiniz, ancak Bosch marka olarak rahatlıkla bulabilirsiniz, birçok elekektrikli parçayı Mako olarak bulabilirsiniz, Bu üreticiler global üreticiler olduğu için kalite konusunda güvenilirdirler. Magneti-Marelli, Lancia, Opar, Bosch, Mako, Valeo markaları çevrenizde bulamayabilirsiniz, parçacınız size bulamayacağınızı iddaa edebilir, ancak vazgeçmeyin, bence Net'den sipariş verin, ben birçok "iptal parça"yı, yani üretimi olmayan parçayı Net'den buldum, hemde orjinal açılmamış paketinde!... Netten siparişinizi vermekten alıp takmaya kadar yaklaşık bir haftayı harcamanıza rağmen bence değer!... isterseniz bir deneyin, örneğin gidin piyasada Net'de 40Tl, sanayide yedek parçacıda 50Tl olan SERKAR marka bir dörtlü flaşör anahtar alın takın, bir haftaya aracınızın sigortaları atmaya başlar, göstergeleriniz sapıtır, sis lambası anahtarına basarsınız, silecek çalışır gibi elektrik sisteminiz sapıtır. Çevrenizdeki satıcıya sorsanız orjinal parçayı bulmanın imkanı olmadığı artık üretiminin olmadığını söyler, halbuki Marelli marka yani orjinal Dörtlü flaşör düğmesini Net'den 55-65TL civarına bulabilirsiniz.
    Ayrıca istisna olarak alt takım parçalarından rotil-rotbaşı vs bazı parçalar Marea ile aynı parçalardır, siz parçacınızdan Uno diye isterseniz kutusunda uno yazdığı için Teknoparts, RIW, Global, Denge, Apex, Coram, gibi birçok markalarda bulabilirsiniz, ancak Marea olarak istediğinizde birebir aynı parça olmasına rağmen Opar kutusunda Marea yazısı ile alabilirsiniz.
    Diğer bir istisnada Bazi parçalar Tempra, Tipo, Palio, Strada, Panda, Golf3, R9, R19, Albea, Brava gibi araçlar ile aynı parçalara sahip olmamızdır.
    Artık 2000 li yıllarda değiliz, 2020'ye merdiven dayadık, hepimizin Net'e bağlı, son zamanlarda da yapay zekalı telefonlarımız var, biraz araştırmayla orjinal parçayı bulabilirsiniz.
    _____________________________




  • yazar4002 kullanıcısına yanıt
    kontağa giden kablo ucundaki soket pislenmiş usta direkt çıkarıp temizledi wd40 sıktı taktı sorun kalmadı unoların en büyük problemi diyor bu soketler de böyle pislenince temazsızlık oluşuyomuş
    _____________________________
  • merhaba abilerim kardeşlerim bugün nasipse uno alcam yorumları cok okudum ama yinede sorma gereği duyuyorum tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
    Alacağım araç temiz pırıl pırıl dıştan çelik jantlı füme diye geçiyor sanırım rengi 2000 model 1.4 ie 70sx bu modeli daha doğrusu aracın arkasında sadece 1.4 ie yazıyor ama sahibi 1.4 ie 70 sx hepsi var dio şimdi sormak istediğim bu araçlarda lpg sorun çıkarabiliyormuş gözüm korkuyor bundan dolayı kuzenim 98 sx ie kullandı bir süre diyorki doğan göre daha konforlu ve yakıtı çok çok az buna bin doğan araba deil dio bu arada alacağım aracın fiyatı 15.000 birde tempra sxa var 94 model oda 14 e biter sizce tercihimi hangisinden yana kullanmalıyım lütfen yardımm
    _____________________________




  • hfzersy H kullanıcısına yanıt
    selam,
    enjeksiyonlu uno'ların lpg sorunu olduğunu çok kişi söyler, bazıları bunu çözmüş ama sizin alacağınızın durumu nedir ?.. en iyisi araç sahibiyle deneme sürüşüne çıkıp tur atmak ve bu esnada bir kaç kez lpg-benzin arasında geçişler yaparak durumu bizzat görmektir ... bunun haricinde uno şehir içi kullanımında harika arabadır ancak uzun yolda ve panik frenlemelerde pek güvenli sayılmaz, ancak aşırı hız yapmadıktan sonra onlarda da sorun yaşamazsınız ... sx'lerin koltukları dolguludur oturması daha rahattır (bendeki öyleydi), uno s'lerin biraz yumuşaktır ... tempra pek tavsiye edilen bir model değildir, özellikle dijital göstergeliler hakkında eskiden çok şikayet okurduk ... temiz bir 2000 uno sx için 15 çok iyi fiyat ...
    _____________________________
  • Merhaba değerli arkadaşlar, hepinize selam ederim. 1996 Model 70S'imle aranızdayım.

    Fakat ön aksın yerinden çıkması gibi berbat bir problem yaşıyorum. Bundan 2 hafta önce aracımı tam sağ ve tam sol yaptığımda kütürdü geldiği için ön takımlarını değiştirmek için bir ustaya gittim. Önce rotçu'da bakıldı. Sağ ve Sol Aks başı, Sağ ve Sol Salıncaklar ve Sağ Rotil başının değişeceği söylendi. Parçaları aldım. Değiştirdik. Değişme esnasında usta aracın sağ ön şasesinde 1,5 cm'lik bir eğiklik olduğunu ve daha önce ön takım yapanların akslarda pul kullandığını ve bunun çok sağlıklı olmadığını söyledi. Peki bu şekilde gider mi dedim, gider ama çekme yapabilir dedi. Tamam dedim. Aracı liftten indirdik, geri vitese attım dükkandan çıkacağım. Şangırr diye bir ses geldi, bütün direksiyonu ve vites kolunu titreten bir ses. Aracı tekrar lifte aldılar, şanzıman alt kulakçığını da değiştirdiler. Bir şeyler daha yaptılar, araç düzeldi. Sanırım o esnada taktıkları akslardan biri yerinden çıkmış. Neyse aracı 2 hafta falan kullandım. Aracın direksiyon sanki hep sola dönmek ister gibi gidiyordu. Bu arada ön takımı değiştirmeden önce aracın böyle bir huyu yoktu. Gayet düz gidiyordu yani önceden. Bu sola doğru olan mukavemete pek takmadım kafamı. Neyse geçen çalıştığım yerin otoparkından çıkarken bir araç önümüzü kapatmış, çıkmaz için tam sağ ve tam sol kullanarak epey bir manevrayla çıktım park yerinden. Direksiyondan bir takırtı gelmeye başladı bu seferde. Durduğum yerde direksiyonu oynatınca "tuk tuk" diye hissedilen bir ses geliyor. Aynı ustaya götürdüm. Direksiyon kutusu arızalanmış, değişecek ya da revize edilecek dedi. Değişecekse Sismak ya da orijinal bul yoksa randıman vermez dedi. Eyvallah dedik moralimiz bozulsa da, hem dedim belki çekme işi de düzelir. Neyse o şekilde bir süre kullanmaktan zarar gelmez dedi, ben de bugün Belgrad Ormanına gittim Unocan ile. Bir yola girdim, u yapmam gerekti. Geri vitese attım, tam sağ yaptım. O liftten indiğimdeki aks çıkması sesi yine geldi. Bir gümbürtü, bir ses inanılmaz bir patırdı. Sanki teker yerinden çıkmış gibi. Eyvah dedim kaldık ormanın ortasında. Sakince 1.vitese attım, Allah'ım dedim gitsin şu araba, burada kalmayalım. Patırtı, kütürtü falan yapmadı Bahçelievler'e kadar sağ salim geldik. Ustaya telefon açtım. Tam sağ veya tam sol yapınca fazla zorlama arabayı yerinden çıkabilir dedi. Acilen şaseciye git dedi. İyi dedik. Fakat kafada bir sürü soru:

    1-Tamam şaseciye gidelim ama bu araç ön takım değişmeden önce böyle aks çıkma zart zurt yapmıyordu. Şase yamuksa yine yamuktu ama aks çıkma, patırtı, kütürtü ben hayatımda ilk defa bu ön takım değiştikten sonra yaşadım. 12 yıllık şoförüm.

    2-Bugün yaşadığım bu patırtı da aks yerinden çıktıysa, ne oldu da tekrar yerine oturdu ve ben eve sağ salim geldim? Yoksa çok büyük bir risk mi aldım? Ve bu patırtı takılalı henüz 2 hafta olan ön takım düzeneğimi ne kadar yıprattı?

    3-Bu 1,5 cm'limk sağ ön şase düzeltme yapılınca bana maliyeti ne olacak? Aracımı çok seviyorum ama alalı daha 6 ay olmasına rağmen Lpg beyni, ön takım, motor takozu derken 1500 TL paramı yedi. Nihayetinde bu bir UNO, böyle giderse ocağımıza incir ağacı dikilecek...

    4-Ben bu şekilde yola devam edebilir miyim? Tam sağ, tam sol yapmazsam bu problemi yaşamadan gidebilir miyim?

    Fakat, bu problemler midemi bulandırmasa aracımı o kadar çok seviyorum ki, seri hızlı güzel bir araba. Az yakıyor, iyi kaçıyor. Her yere sığıyor. Hidrolik olmamasına rağmen direksiyonu da çok sert sayılmaz.

    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihkesan -- 14 Ekim 2019; 0:58:4 >
    _____________________________
    hayat bir yolsa,yürümek gerek...




  • fatihkesan F kullanıcısına yanıt
    Sana Allah kolaylık versin arkadaşım Aracın da baya problem var biraz para harcarsın düzelir bu aracı sat kurtul arac artık hurdalık hep masraf edersin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşım bir rot balans ayarı yapana git,şase de ne kar egilik olduğunu şasecinin ne yapması gerektiğini tarif eden bir kağıt verir, o kağıtla şaseciye git düzeltmeyi o yapar.tekrar rotcuna dön ve alt ön takımı inceler arızalı veya değişmesi gerekeni söyler.Tüm sıkıntı aslında bunları doğru düzgün yapabilecek usta bulmakta.bu konuda ustalaşmak lazım.biz bu konuda nekadar ustaysak onlarda o kadar usta ;)
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxidextr

    Arkadaşım bir rot balans ayarı yapana git,şase de ne kar egilik olduğunu şasecinin ne yapması gerektiğini tarif eden bir kağıt verir, o kağıtla şaseciye git düzeltmeyi o yapar.tekrar rotcuna dön ve alt ön takımı inceler arızalı veya değişmesi gerekeni söyler.Tüm sıkıntı aslında bunları doğru düzgün yapabilecek usta bulmakta.bu konuda ustalaşmak lazım.biz bu konuda nekadar ustaysak onlarda o kadar usta ;)
    Aynen katılıyorum, alttakım yaptırmadan önce herzaman rot-balansçı abimize giderim araç ne marka olursa olsun, liste yazar tamirci bunları değiştirsin ayara gel der, bu işlem ücretsizdir, ücreti ayara gidince alır en fazla 40tl, peki neden önce rot balansçıya gidiyoruz? çünkü dükkanın arka duvarını kaplayan devasa ölçme aletiyle öndüzendeki tüm boşlukları tespit eder, değişmesi gereken parçalar sağ-sol belli olur. Eğerki ustanız alttakım parçalarını değiştirdikten sonra araca kusur bulup sizide, herşeyden önce ve sonra rot-balansçı ya göndermediyse, HEMEN tamircinizi değiştirin!...
    _____________________________




  • Merhabalar
    Fiat uno 1,4 i.e 2000 model tek nokta enjeksiyonlu modelini iki hafta önce aldım beni sanayiciyle dost etti benzinde sogukken rolantiyi tutturamiyor stop ediyor kerkiniyor lpg de de 40-50 km de bir ozellikle araba sicakken 2-3.viteslerde stop ediyor yuksek viteslerde stop ettigini gormedim
    Lpg gaz valfisi degisti lpg ayarı yapıldı
    Dünde benzin pompasi ve filtresi degisti
    Duzelmedi aku kutup basini soktuk bekleyip taktık
    Biraz kendine geldi ama yine o stopları yapıyor
    Satan adam bize arabayı hanım kullanırken gazını benzinini bitirmiş yolda kaldi benzin koyduk sonra araba zor calismaya basladı bende sakaryadaki kardesler fiat servisindeki ustama goturdum enjektorune pislik kacmistir benzinde kullan gecer dedigi icin benzinde kullaniyorum bir miktar sizde kullanin diye tavsiyede bulundu sorunu pek onemsemeyip arabayı aldık ama 2 haftada sanayici dostu olduk motorcuya elektrikciye goturdum 5-6 ustaya bu isin beyne kadar gidecegini soylediler digiplex internette satiliyor onu al ben ucretsiz takacam diyende oldu bu stop olayi arabayi cok guvensiz yapiyor ustalarda tamir yerine surekli parca degisimiyle yuruyorlar ama problem cozulmuyor yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Muhammet Ali Çimen
    Din Görevlisi




  • muhammedcm kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım akünün eksi ucundan digiplekse şase çekeceksin tüm sorun biter 👍🏻

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Bu işlem için kablo ne olmalı kalınlığı filan sogutucuyu delip yapiliyor sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Muhammet Ali Çimen
    Din Görevlisi
  • 
Sayfa: önceki 367368369370371
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.