Benim uno'nun sıcak-soğuk ayırıcısı bozuldu sanırım.Düğmeyi tamamen soğuğa çevirmeme rağmen araç yinede sıcak üflüyor.Önümüz yaz malum özellikle ayaklar pişiyo.Bu arızayla karşılaşıp yaptıran oldu mu? Kaça patlıyacak bize bu iş?
Benim uno'nun sıcak-soğuk ayırıcısı bozuldu sanırım.Düğmeyi tamamen soğuğa çevirmeme rağmen araç yinede sıcak üflüyor.Önümüz yaz malum özellikle ayaklar pişiyo.Bu arızayla karşılaşıp yaptıran oldu mu? Kaça patlıyacak bize bu iş?
kardeşim öncelikle ayar o düğmeden yapılıyor gibi gözüksede uno'ların kaloriferin altında kolu vardır ve o çevrilerek sıcak-soğuk ayarı yapılır yani sıcak-soğuk ayarını yapmak için o ayar düğmesine değil elektrikçiye gidip ayarını soğuğa gewtireceksin ancak o zaman soğuk üfler ayar düğmesi bir nevi göstermelik durur orda... fazla bir ücret tutumaz en fazla 4-5 ytl tutar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 13 Nisan 2007; 17:06:54 >
kardeşim öncelikle ayar o düğmeden yapılıyor gibi gözüksede uno'ların kaloriferin altında kolu vardır ve o çevrilerek sıcak-soğuk ayarı yapılır yani sıcak-soğuk ayarını yapmak için o ayar düğmesine değil elektrikçiye gidip ayarını soğuğa gewtireceksin ancak o zaman soğuk üfler ayar düğmesi bir nevi göstermelik durur orda... fazla bir ücret tutumaz en fazla 4-5 ytl tutar...
Yardımın için sağol dediğin olayı baktırıcam.Ama yine de şöyle bir durum var.Bu seneye kadar sıcak-soğuk ayırıcı düğmeden yapıyordum bu işi.Bu arıza yeni kaynaklandı.
Ahhh ,ah. 94 model bi uno alcaktık. 60s. İtalyan 1.1 . motor yürüyen iyidi ama . ama araba bol darbeliydi. önden arkadan yandan...... Çok istemiştim o arabayı.Ama olmadı işte. Şimdi Lada Samaram var...
bir conta hava alıyomus. o yüzden zor kalkıyomus. nedir bu conta bilen var mı.
Conta dedikleri karbüratör alt takozu olabilir.Uno'larda genel sorunlardan biridir.Karbüratörün altında yaklaşık 1 cm. kalınlığında bir parça.Motor soğukken aracın devamlı stop etmesine neden olur.Testini şöyle yapabilirsin ; Araç çalışırken hava filtresini hafif kuvvetli bir şekilde yukarı doğru çek.Eğer hava alıyorsa araç stop eder yada silkeler.
haksin kardes senin kalorıfer sorunun bendede vardı,dıger arkadasın dedıgı gb degıl ...o ıcerdekı dugmeyle uzun sure oynanmadıgında genlesıp kutusunun ıcınde sıkısıyor ...yapman gereken torpıdonun altına egılıp teybın arkasında altta dıkdortgen kutu gb havalandırma cıkısını öpen kapağı sıkıstıgı yerden cıkarmak,gerekirse çevresi süngerle kaplıdır süngeride yolabilirsin,(içerdeki kumanda düğmesiylede aynı anda oynarsan kolay şekilde sıkıştığı yerden kurtulur) bence bunun ıcın tamırcıye gıtmenede gerek yok bir dene sonucu hep beraber görelim .saygılar. . .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şafi -- 19 Nisan 2007; 2:09:39 >