Şimdi Ara

~ DH Çevreciler ve Doğaseverler Kulübü ~ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
6
Favori
9.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam bilgilendirdiğin için teşekkürler ben de Ankara'dayım çok iyi oldu katılırım büyük ihtimalle.

@brkmm

Hocam çoğu fabrika filtreleme işlemi yapmıyor yapanlara sözümüz yok ama filtreleme yapılsa bile yine de atmosfere zararı oluyor.
    GIGABYTE 970A-UD3P AM3+ Ultra Durable 4 | AMD FX X6 6300 3.5 GHz 14 MB & COOLER MASTER Hyper TX3 Evo | ASUS Radeon R7 265 2 GB 256 BIT OC DirectCU II | CORSAIR Vengeance DDR3 2x4 GB 1600 MHz | WESTERN DIGITAL Caviar Blue 1 TB 7200 RPM 64 MB ZALMAN Z3 Plus Mid-Tower | XIGMATEK X-Calibre 600 W | AOC 23.6" E2470SWDA LED 5 MS
  • Gel, arkadaşlarınla gel.
    GIGABYTE 970A-UD3P AM3+ Ultra Durable 4 | AMD FX X6 6300 3.5 GHz 14 MB & COOLER MASTER Hyper TX3 Evo | ASUS Radeon R7 265 2 GB 256 BIT OC DirectCU II | CORSAIR Vengeance DDR3 2x4 GB 1600 MHz | WESTERN DIGITAL Caviar Blue 1 TB 7200 RPM 64 MB ZALMAN Z3 Plus Mid-Tower | XIGMATEK X-Calibre 600 W | AOC 23.6" E2470SWDA LED 5 MS
  • Ekle dostum

ekliyorum arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 16 Kasım 2012; 22:24:36 >
  • Birkaç önemli resim ve yazı
    ~ DH Çevreciler ve Doğaseverler Kulübü ~

Çamaşır makineleri enerjinin %90’ını su ısıtmak için kullanır. Çamaşırları 30 derecede yıkayarak %40 enerji tasarrufu sağlayabilirsin.
    Standart ampulü, tasarruf ampulü ile değiştirmek, yılda 75 kilogram (kg) karbondioksit tasarrufu sağlıyor.
    Daha az araba kullanmak. Daha sık yürüyüp, bisiklet kullanmak ve toplu taşıma araçlarından daha çok faydalanmak. Araba kullanılmayan her 2 kilometre için 0,75 kg. karbondioksit tasarruf edilecektir.
    Otomobillerin hava ve yakıt filtrelerinin her zaman temiz olmasına dikkat etmek. Çok tozlu ortamlara yaptığınız yolculuklardan sonra mutlaka filtreler temizlenmeli. Kirli filtreler fazla yakıt harcanmasına yol açmaktadır.
    Geri dönüşüme katkıda bulunmak. Evlerden çıkan çöplerin sadece yarısını geri dönüştürerek yılda 1200 kg. karbondioksit tasarrufu sağlanabilir.
    Lastikler kontrol etmek. Düzgün şişirilmemiş lastiklerle litre başına alınan yol yüzde 3 oranında artar. Buradan sağlanacak her 4 litre benzin tasarrufu 10 kg. karbondioksiti atmosferden uzak tutar.
    Daha az sıcak su kullanmak. Suyu ısıtmak için çok fazla enerji kullanmak gerekiyor. Daha az su tüketen bir duş başlığı ile 175 kg, giysileri soğuk su ya da ılık suda yıkayarak da 250 kg. karbondioksit tasarrufu yapabilabilir
    Ambalajları fazla olan ürünlerden kaçınmak. Çöpü yüzde 10 oranında azaltarak 600 kg. karbondioksit tasarrufu yaptirir.
    Su ısıtıcısını ayarlamak. Isıtıcıları kışın 2 derece yukarı, yazın 2 derece aşağı ayarlamak. Bu basit ayarlamayla yılda 1000 kg karbondioksit tasarrufu yapilabilir.
    Elektronik cihazları tamamen kapatmak. Evde ortalama 8 saat stand by konumunda bırakılan TV, DVD, müzik seti gibi elektronik cihazlar, yılda 450 kg karbon gazının atmosfere yayılması anlamına gelir.
    Her yıl en azından bir ağaç dikmek. Bir ağaç ömrü boyunca 1 ton karbondioksit emmektedir.
    Özellikle ısınmada güneş enerjisi ile çalışan sistemleri kullanmak. Bu çok büyük tasarruflar sağlayacaktır.
    Ormanlarda piknik yapmak yerine çok az ağaçlık küçük park ve bahçelerde piknik yapmak, orman yangınlarını engelleyecektir
    Orman içlerinde yakıcı ve yanıcı maddelerle piknik yapılması engellemek. Orman içlerinde daha çok, önceden hazırlanmış yiyeceklerin tüketilmesine izin vermek.
    Orman içlerinde yapılan pikniklerde kullanılan ve mercek görevi yaparak ormanların yanmasına neden olan cam kırıklarının toplatılması için gönüllü toplayıcı ekiplerinin oluşturmak. Bu sistem yerel yönetimler tarafından oluşturulabilir.

• Eklermisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MağaraAdam -- 11 Temmuz 2013; 2:58:33 >

Bu arada konuyu yukarıda tutalım daha çok üyemiz olsun daha çok insan bilgilensin. Şuan dışarı çıkıyorum geldiğimde bir çok yeni bilgi-imza vs. ekleyeceğim.
  • Ekle. Toplumu biraz da olsa bilinçlendirebilirsek ne mutlu bize.
    alıntı yaparsan sevinirim.

Ben hep sizin şarkınızı söyledim.
    Saygı ve özlemle anıyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suprémacy

Vay be, bu kadar uzun aradan sonra gruba katılanları görmek ne güzel, ekledim arkadaşlar.

Bu arada konuyu yukarıda tutalım daha çok üyemiz olsun daha çok insan bilgilensin. Şuan dışarı çıkıyorum geldiğimde bir çok yeni bilgi-imza vs. ekleyeceğim.

hocam benide ekleyin.....

Orijinalden alıntı: Rena34

Ekle. Toplumu biraz da olsa bilinçlendirebilirsek ne mutlu bize.
    alıntı yaparsan sevinirim.

Ekliyorum arkadaşlar
  • Hocam beni de ekleyebilirsin. 21 temmuzda karadenize köyüme gidicem fotoğraf çekip atarım kısmetse

Arkadaşlar siz de paylaşımlarda bulunabilirsiniz sadece gruba katılmakla bitmiyor iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar son günlerdeki birçok yangından haberiniz olmuştur. Bununla ilgili milletvekillerine e-posta atsak nasıl olur? Ben şöyle bir şey yolladım iki milletvekiline ama tek kişiyken pek takılacağımı sanmıyorum.

Merhaba sayın vekilim; 

Ben ... (kendimi tanıttım)

Geçtiğimiz günlerde Gelibolu, Antalya, Hatay ve Balıkesirde dört büyük yangınla orman alanlarımızı kaybettik, ondan önce 3. köprü için kesilen ağaçların yanlış yerde kesildiğini öğrendik. Ne yazık ki buralar Orman Niteliğini Yitirmiş Sahipsiz Araziler Kanunu'na göre yakında imara açılacak. Maalesef bu yangınlardan, bu kanundan haberi olmayan birçok kişi var. Benim isteğim bu konuyu meclise taşımanız, orman niteliğini yitirmiş sahipsiz arazilerimizin devlet tarafından tekrar ağaçlandırılarak imara açılmasını engellemeniz.

Umarım isteğimi dikkate alırsınız.

Saygılarımla, ...

Bilmeyenler için düzenleme:

E-postada belirttiğim kanunla yangınla veya bir şekilde orman niteliğini kaybeden araziler imara açılıyor ve AVM'ler, büyük siteler yapılıyor. Ve devletin bunlara önlem olarak yaptığı hiçbir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einstein -- 30 Temmuz 2013; 23:31:21 >

• Ekle
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.