Şimdi Ara

DH CEMİYYET-İ OSMÂNİYYE - [ 861 KİŞİ OLDUK ] - [ Yeni Bölüm Eklendi ] (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.031
Cevap
67
Favori
146.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
150 oy
Giriş
  • Dostum dediğim gibi Kanuni ve Fatih'in yeri ayrıdır ve bu iki padişah çok akıllı insanlardır.Sırp isyanı konusunda evet kesinlikle Osmanlı haklı fakat o 1000 tane isyancının kafataslarından kule yapıp halka gözdağı vermesi halkın iyice Osmanlıdan nefret etmesine neden olur ki suan gördüğün gibi.Yani bu konuda Osmanlı haksız demiyorum fakat uyguladığı politika çok yanlış zaten Rus kışkırtmalarına maruz kalmış adamlar birde bu şekilde bir olayla karşılaştıkları için Osmanlıdan iyice nefret etmeye başlamışlar.Ne yapılabilirdi dersen 1000 isyancıyı sessiz şekilde öldürebilirlerdi en azından Osmanlıya olan nefret iyice katlanmazdı.Yavuz konusunda sana katılamayacağım dostum çünkü dediğiniz gibi Savefi İmpatorluğu ve Osmanlı zamanının iki süper gücü ve Türkmenlerin çoğu o zaman Savefi İmparatorluğu ile aynı mezhepten fakat sonuna kadarda Osmanlıya sadık bir millet daha doğrusu sadece Osmanlıya değil başında Savefi de olsa onada bağlı kalacak zararsız bir halk zararlı olanlar zaten dediğim gibi çoktan yoluna gitmişti.Fakat sırf bir ihtimal uğruna yada risk ne dersen ve kişisel olarak Türkmenleri de pek sevmediğinden katliam yoluna gitti.

Ha konuya dönersek başta ne demiştin 300 Spartalı ve Yunan örneği vermiştin ve bunlar yalan demiştin.Evet bunlar tabiki yalan fakat Osmanlı hakkında bizim milletimizin çok abartması yok mu gerçekten ? Nasıl göklere çıkaracağını bilmiyor bazı arkadaşlar Osmanlıyı.Yunanlılardan 300 Spartalı denen hikayeyi ortaya atmış çok mu yani Önemli olan bunu günümüze uyarlamak adamlar uydurma bir hikayeyi kaç milyon kişiye inandırdılar bi ne yapabildik anca Osmanlıyı yücelttik devamlı ama faaliyet göstermedik.

Yani kısaca hocam ilk mesajınızda Osmanlıyı kusursuz bir devlet ve Osmanlıyı sevmeyeni de Yunanlı olarak suçlamışsınız.Zaten Osmanlı İstanbulu aldıktan sonra Yeni Bizans oldu çok açık nasıl Bizans Roma'dan beslendi ise nasıl Roma Yunanlardan beslendi ise Osmanlıda aynısı yaptı ve Osmanlıyı kusursuz gösterip Osmanlıda kusur arayanları Bizanslı olarak göstermenizi açıkcası saçma ve hoş bulmadım tamam bizde yabancılara iyi yanlarımızı anlatalım Yunanlılar gibi yapalım neden artık insanlar Türklere karşı sempati beslemesin Yunanlıların yaptığını biz yapamıyormuyuz ucuz bir hikaye ile milyonları kandırabildiler.Onların yokmu tarihinde hiç kirli sayfa var ne kadar fazla hemde kendi aralarındaki katliamlar savaşlar...Ama adamlar o filmlerle kendilerini yükseklere çıkarıyorlar.Bizde yapalım tarihimizde ki kara lekeleri silelim ama ne yapıyoruz lafa gelince var icraat yok böyle işte...

Biz adam akıllı tanıtamazsak kendimizi barbar Türkler yorumlarını Youtube de falan çok görürüz

Şunuda söyleyeyim madem dostum şuan Osmanlıyı ne seviyorum ne sevmiyorum çünkü padişahların arasında yüzüne tükürülmeyecek adamlar da var aha işte bunlar atam diyebileceğim adamlarda var.Osmanlıya hakaretin sebebi çoktur pek çoğuda haklı sebeplerden (ota moka küfür eden ergenleri saymıyorum kardeşim).

• Beni de ekler misin?
    Öncelikle önceki mesajlarımda defalarca hatalardan yanlışlardan bahsetmeme rağmen hala Osmanlıyı mükemmelmiş gibi gösteren biri olarak zihninizde yer edinmişim sanıyorum Oysaki açıkça yapılan bazı hatalardan bizzat kendim bahsettim.

Ben Osmanlıyı sevmeyenleride Yunanda ilan etmedim. Sonuçta bizim bir tarihimiz var, iyisiyle kötüsüyle kahramanıyla ayyaşıyla bizim tarihimizdir, bizim kültürümüzdür. Bu devamlılığın kavrayamayıp Türk silisilesinin 600 yıllık halkasında kendini ayrı tutup hiçbir yedere konumlandırmaya insanlara biraz taşlama yapmak babında öyle bir ifade kullandım. Yoksa Osmanlıyı sevmeyen bir adama sen Yunansın demem. Belki çevresindeki kültür, aile yaşamı, siyasi ve hayat görüşleri onu bu düşünceye sevketmiş olabilir iletişim kurulmalı diye düşünürüm.

Sırplardan bir örnek vermişsiniz evet Osmanlı ufat tefek yaramazlıklar yaptı, ancak olayı birde dünya tarihi açısından değerlendirin. Hadi Osmanlı atamız dedemiz laf söyletmiyoruz. İnigltere üzerinde güneş batmayan bir impratorluktu, Amerikayı kaybetti, Avursturalya'yı kaybetti, Britanya adasına hapsodu sonra o da yetmedi bu kez İrlanda ayaklandı, Galler ayaklandı ülke 4'e bölündü. Hadi Osmanlı manyaktı kafa kesti kule yaptı korkuttu İngiltere'nin kendisi yediği tüm haltları İskoçlarla ve diğer halkalarla beraber yaptı, idarede, orduda beraber değiller miydi? Olay öyle bir hale geldi ki terör örgütü kurup İngiltereyi cehenneme çevirdiler (örneğin İRA) Eğer Osmanlı orada o adamları öldürmeyeydi Sırbistan hala bizim toprağımız olurdu gibi bir düşüncegereğinden fazla poliyannca.

Türk kültürünün tanıtımı konusunda kesinlikle sana katılıyorum.

Bazı padişahlar yüzüne tükürülmeyecek insanlardı demişsiniz, açıkça daha öncede söyledim böyle kestirip atmak doğru değil. Her kim olursa olsun insanları anlamak ve o davranışlara iten nedenleri irdelemek gerek. Tarih alanında bir akademisyen adayı olarak insanları hiçbir şekilde yüzüne tükürülmeyecek insan diye kategorize eden ne bir hoca, ne bir yazar, nede bir kitap gördüm. Onun için bende yapmam. Daha öncede bahsetmiştim, bazı saçma sapan dogmalar taze zihinli jenerasyon tarafından kabul görmüyor ve Osmanlıya hakaret garabeti zaten bilimsel arenada bitti konferansların hiçbirinde böyle birşey duymadım yeni kitaplarda yok (meb'i kastetmiyorum bilimsel yayınlar), tarihle ilişkili alanlarda da bu ön yargı kırıldı, artık yavaş yavaş halk düzeyinde de etkisi görülmeye başlandı.

Asıl hedef bence Osmanlıcılık ve şuculuk buculuk değil toplumumuzun tarihi, kültürel ve tarihsel değerlerinin öneminin kavranması olmalıdır.

• Ekle beni dostum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum konuya Osmanlıyı överek girdiğin için zihnimde öyle yer edinmiştin Beklediğim cevap tam olarak buydu kardeşim.Tabiki sadece bizler hata yapmadık bizden bin kat beterini yapanlar vardı onlarda cezasını en iyi şekilde çekti zaten.Padişah konusuna gelirsek öyle hatalar yapanlar var ki ne amaçla yapmışlar acaba diye düşünüyorum ama mantıklı bir yere varamıyorum ya o zamanlar insan canı değersizdi yada başka sonuç çıkmıyor.Bu arada İngiltere onlara 2.sınıf vatandaş muamelesi yaptığı için o duruma geldi zaten şuan Türkiye de de durum çok farklı değil umarım İngiltere gibi olmaz sonumuz.Biz uyandık gerçi ama çok mu geç sanmıyorum.Her neyse bilimsel arenada zaten öyle yıllardır kitaplarda makalelerde Osmanlıya yada Türklere hakaret eden pc den ayrılmayan Avrupalı bebeler yada Avrupalı Milliyetçiler işte aynı bizim şu bahsettiğin forumda da çok bulunan ergen bebeler gibi

Tartışman için sağol dostum forumdaki çoğu insan gibi dar görüşlü de değilsin.Ha senin yararına geniş bir açı ile bakmak kendini her konuda geliştirirsin.Bilgi alışverişi güzeldir

• Benide elersen sevinirim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: grbzgrbz

hocam beni de eklerseniz sevinirim,böyle grubun olması ayrıca çok güzel emeğinize sağlık

Ekledim guzel kardesim. Cok kapatildi konu ama biz 400 kusur kisi olarak tarihimize sahip cikiyoruz evelallah.

CEMİYYET-İ OSMÂNİYYE
    Nefs ü mâl ile n’ola kılsam cihânda ictihâd
    Hamdülillah var gazâya sad hezârân ragbetüm

Ey Mehemmed mu’cizât-ı Ahmed-i Muhtâr ile
    Umaram gâlib ola a’dâ-yı dîne devletüm
  • Kediyeyolgösterenadam kullanıcısına yanıt
    sağolasın hocam,böyle iyi niyetle açılmış osmanlı sayfalarının olması ne kadar güzelse bu sayfaların kapatılması,bazı fitnecilerin saldırılarına uğraması da o kadar çirkin,inşallah bundan sonra hiç olmaz,eskişehirden selamlar saygılar :)

Orijinalden alıntı: grbzgrbz

sağolasın hocam,böyle iyi niyetle açılmış osmanlı sayfalarının olması ne kadar güzelse bu sayfaların kapatılması,bazı fitnecilerin saldırılarına uğraması da o kadar çirkin,inşallah bundan sonra hiç olmaz,eskişehirden selamlar saygılar :)

İstanbuldan kucak dolusu sevgiler.

CEMİYYET-İ OSMÂNİYYE

• Al birini vur ötekine.

Ben ne yazdığımı çok iyi bilirken, sen ne okuduğunu ne kadar da yanlış anlamışsın.
    Doğru anlaman umrumda mı? Değil.
    Varsayımlar üzerine "sen şimdi bunuda dersin, sen şimdi böyle de düşünürsün" kıvamında ki mevsimi geçmiş cümle kuruşlarının da sana bir faydası olmayacak.
    Misak-ı milli nedir bilir misin? Misak-ı Milli'de Batı Trakya, Batum, Musul, Kerkük, Halep, 12 Adalar, Kıbrıs bizimdir. Vatan toprağı ne demek bilir misin?

Ben sana sormuyorum fakat sen google'dan 10 saniyeden bakıp "İngiltere'nin Atatürk'e verdiği nişanmış" diyosun, bana Tayyipi mi savunuyosun övüyomusun anlamam.
    Kardeşim! Kim, kime hizmet ediyosa ödülünü ondan alır.

Velhasıl kelâm, seni muhatap bile almadığım iletime atlayarak büyük bir hata ettin. Tarihi tv programlarından izlemeye devam.

Al birini vur ötekine yazan zat-ı muhterem, sen de o iletinle ne kadar da entellektüel oldun anlatamam. Hll spr dvm.

• öncelikle kadir mısıroğlu'nun konuşmalarını dinleyenler, kitaplarını okuyanlar, geçmişte konferanslarına gidenler kendisinin "taraftarı" değil "doğru tarihi" öğrenmek isteyen sıradan insanlardır, bunu bir düzeltelim. akademisyen adayı iseniz işiniz bir hayli zor sizin, "dünyada geçerliliği olan" bir çok yalanı hafızanıza kaydederek akademik bir başarı sağlayacaksınız ileride, sizlere şimdiden kolaylıklar dilerim.

konunun müdavimi değilim fakat kadir mısıroğlu ile alakalı şahsi görüşlerinizi beyan etmişsiniz, herkesçe malum ki bu görüşleriniz sadece sizi bağlar ama ben yine de bir kaç noktaya değineyim.

birinci olarak öyle zannediyorum ki kadir mısıroğlu'nu sadece fotoğraflardan veya youtube'daki 2.5 dk'lık videolarla tanıdınız, fakat yeterli bilgiye ve ilgili şahsın fikriyatıyla alakalı pek bir intiba edinememişsiniz. yoksa yanlış bir bilgi vermenizin başka bir açıklaması olamaz ya da olmamalı diye düşünüyorum.

bu sözümü açmam gerekirse; üstad osmanlı'nın 1800'lerin sonundan itibaren manen ve devleten ciddi bir çöküşe girdiğini, halkın içten içe çürüdüğünü, islam'dan uzaklaşıldığını, devlet yöneticilerinin (padişahlar hariç) osmanlı'nın bütün geleneklerine ters bir yaşam sürmeye başladıklarını anlatır sürekli. m.kemal'in ise son golü atan kişi olduğundan bahseder. tabi ki neticesinde devletin zuhurunu ortadan kaldıran, ismiyle, cismiyle, varoluş alametifarikalarıyla beraber ortadan kaldıran da m.kemal'dir. ben bu sözlerini canlı dinlemiştim, youtube'da hangi videoda bulabilirsiniz bilemiyorum. ama önce araştırmak lazım tabi.

ikincisi, şahsınız adına edindiğim intiba üzerinden gideyim biraz. siz maalesef m.kemal isimli şahsı da pek tanımıyor olmalısınız. 7 şubat 1923'de zağanos paşa camisinde minberden hutbe yaptığını da, cumhuriyeti ilan ettikten sonra mecliste kur'an için "gökten indiği sanılan kitaplar" dediğini de ya bilmiyorsunuz, ya da bilmek/anlamak istemiyorsunuz. önemli değil tabi.

"m.kemal'in osmanlı'nın borçlarını ödemesi" konusu hakkındaki düşüncelerinizi keşke detaylıca anlatsanız bizlere. savaşın da bir hukuku vardır değil mi, az çok biliriz bunları. dünyanın neresinde bir savaş olmuşsa, kaybedilen toprağın borcunu o toprağın yeni sahibi öder. bu çok basit bir mantık aslında ama türkiye cumhuriyeti kurulduktan sonra cumhuriyet'in kurucu avanesi devlet idaresinde acemi olduğundan kaybettiğimiz toprakların borcunu sırtlamıştır. bu en basit tabirle komedidir ama işte size akademik hayatınız boyunca nasıl anlatırlar bunu bilemiyorum.

üçüncüsü kadir mısıroğlu gibi bir şahsiyetin ortaya koyduğu tavrın ve fikriyatın osmanlı devletine duyulacak sevgiye olumsuz etkide bulunacağını söylemişsiniz. şimdi şurada bilgisayarımı küçük kardeşime versem herhalde o bile size gerekli şeyleri layıkıyla söyleyebilir. açıkçası ben cevap verme ihtiyacı hissetmiyorum bu sözünüze. geçelim.

suriye ve ırak gibi ülkelerin tarihlerini, kuruluş amaçlarını, kimler tarafından nasıl yönetildiğini okumanızı tavsiye ederim. akademisyen adayı olarak bunları da bilmeniz gerekir. ortadoğu'nun nasıl idare edildiğini, osmanlı'nın yıkılışıyla beraber bizim cumhuriyet avanesinin ortadoğu'daki avrupa egemenliğine nasıl çanak tuttuğunu falan araştırmanızı tavsiye ederim.

kadir mısıroğlu'nu sevmiyorsanız bile bilgilerinden istifade edin, çünkü buna ihtiyacınız var.

iyi günler diliyorum.

• Osmanlı Padişahlarının kendi oğullarını,kardeşlerini v.s boğdurması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Orijinalden alıntı: Mikael Akerfeldt.

Osmanlı Padişahlarının kendi oğullarını,kardeşlerini v.s boğdurması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu konu çok tartışıldı. Önceki sayfalara bakarak da sorunuza yanıt bulabilirsin. Fakat size özet bir cevap vereyim. Devletin devamlılığı için. Osmanlı hanedanı aile devamlılığından çok devletin devam etmesine önem verir. Tabii ki bunu hangi manada söylediğimi tahmin edebilirsin. Başka taraflara çekmeye gerek yok.

CEMİYYET-İ OSMÂNİYYE

• Mikael Akerfeldt. kullanıcısına yanıt
    Hemen düşüncemi söyleyelim de hararetim yerini serinliğe bıraksın.
    Öncelikle, Osmanlı Devleti'nin yönetim biçimini iyi anlamak gerekmekte.
    Devletin devamı herşeyden önemli.
    Şimdi, sen kardeş olarak bakıyosun mevzuya bu yanlış bir bakış açısı.
    Devlet'e tehdit oluşturan her unsur kanun karşısında aynıdır.
    Osmanlı'nın adalet terazisinde bunun farklı olması beklenebilir mi?
    Şöyle düşün en azından, halktan biri isyan etse kafasını kesmek öldürmek helal, sıkıntı yok.
    Hanedandan biri aynı isyanı yapsa sırf kardeş olduğu için farklı bir adalet biçimi uygulanması mantıklı mı?
    Yani sırf kardeşi diye affetmesi falan öngörülebilecek durumlar mı?
    İşte bu kadar basit.
    İsyan eden kim olursa, devleti tehdit eden kim olursa katli vacip olur.
    Bu kardeş dahi olsa.

Diye düşünülürse işin içinden gayet net sıyrılınır.
    Nasıl şimdi babası bakan diye kayrılan insanlara atıfta bulunuyorsak, bu da o hesap.
    Adam hanedanmış, babası padişahmış, kendisi şehzade imiş bu önemsiz.
    Adalet terazisinde herkes eşit.

• mebia M kullanıcısına yanıt
    Eyvah eyvah, biz ne yaptık, yıllardır sadece bir kişiye ve görüşe bağlı kalmamak için yüzlerce binlerce kitap okuduk. Onlarca konferansa panele katıldık belkide yüzlerce alanın uzman isimleriyle oturup konular üzerinde tartıştık. Meğer hepsi boşmuş sadece bir Kadir Mısırıoğlu hepsine bedelmiş.

Bizim profesörlerimizde zır cahil, hayatlarının yarısını Osmanlı arşivinde harcayan değerli Osmanlı tarihi hocalarım (hepsinden Allah razı olsun, çabaları o kadar muazzamdı ki Osmanlı tarihi alanında yüksek lisan yapmaya cesaret edemedim) meğerse o kadar uğraşmak yerine gidip sadece Kadir Mısırıoğlu dinleselermiş şimdi böyle sizin gibi her konuda çok bilmiş ahkamları kesebilirlerdi. Üstelik makale ve bir kitaplarında bir tane Kadir Mısırıoğlu'na ait dipnot yok, zır cahiller. Emekleri, çalışmaları, Osmanlıyı daha iyi tanıtabilmek için, öğrencinin zihninde gerçek bir Osmanlı imajı uyandırabilmek için ömürlerini harcayan bu insanlar boş insanlarmış.

Sizi bu yaklaşışmınızdan dolayı çok tebrik ederim, sayenizde üniversite ve yüksek lisansta Osmanlı hakkında öğrendiklerimden daha çok şey öğrendim çok mubarek biriymişsiniz, elinizi öpmek isterim

Not: Kadir Mısıroğlunu severim, ancak bazı konularda şahsi yorumlarını gerçekmiş gibi yansıtıyor, bu doğru ve etik bir davranış biçimi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 25 Nisan 2014; 10:13:41 >

• Benide ekleyin dostlar

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.