Şimdi Ara

### DH Body Builders ### (2336. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46.810
Cevap
291
Favori
1.524.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23342335233623372338
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The Unforgiven T kullanıcısına yanıt

    Kreatini sabah al veya spor öncesi kreatin her gün alınmalı vicudda depolanması içinde enerjinin yükleme yapman gerek,onun içinde bi salonda spor hocasıyla gorusebilirsin aşırı fazla doz alma böbrekte sentezleniyo mafetme böbrek önemli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebastian Insane kullanıcısına yanıt

    Hocayla konuştuğumda şu şekilde bir sıralama yaptı. Kreatini de her gün değil sadece spor günleri kullanmamı tavsiye etti.


    Spordan önce:

    Pre-workout

    L-karnitin


    Spor sırasında:

    Bcaa


    Spordan sonra:

    Protein tozu

    Kreatin

  • The Unforgiven T kullanıcısına yanıt

    Pro düzeyde mi yapıyorsunuz bu sporu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt

    Hayır, başlangıç seviyesindeyim ama pro düzey düşüncesiyle hareket etmek istiyorum çünkü hedefim o. Yarın da diyetisyen takviyesi almaya başlayacağım.

  • The Unforgiven T kullanıcısına yanıt

    Naçizane tavsiyem bu işten, vücudunuzdan para kazanmayı düşünmüyorsanız bu takviyeleri kullanmaya devam etmeyin. Bunlar arasında farkını gerçekten görüp hissedebileceğin tek takviye keratin ki o bile olmazsa olmaz değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt

    Bunun farkındayım. Elimden geldiğince beslenme ile takviye almak istiyorum ama set arkadaşımdan kaldı. En azından başlangıç evresinde 2-3 ay bunları bitirip yoluma devam etmek istiyorum.

  • hocaya bak spora yeni başlayanlara ne öneriyor, hemen uzaklaş o hocadan, hiçbirinin (kreatin hariç, oda ilk başlarda çok gerekli değil bence, ilk öncelik düzgün beslenmeye alışmak ve düzgün formda antreman ile kiloları yükseltmek) bir seye faydası yok. zaten beslenmeni düzeltemiyorsan ve antremanda gelişim kaydedemiyorsan boş yere ağırlık kaldırmanın bir faydası yok, inşaata çalış en azından para kazanırsın.


    vücut agırlıgınızın 1,3-1,6 katı kadar protein tüketeceksiniz, zayıf yapıdaysanız zaten Allah ne versiyse yiyin, yumurta tavuk et yogurt cerez vs.


    o yüksek protein miktarları dısardan takviye ilaç alan insanlar için, onların vucudu yatsa bile senin agırlık calışma döneminden bile fazla protin sentezliyor, hele yeni başlayan birinin bu kadar takviye almasına gerek yok, düzgün beslenme, düzgün antreman, ve dinlenme.

    düzgün antremandan kastım; adam daha spora yeni başlamış, bir ay full body yapıyor ordan 40-kg bench ile split antremana geciyor, temel hareketlerde yüksek kilolara cıkmadıktan sonra programı split yapmanın mantıgı yok, split yapan adamlar zaten hayvan gibi calışıyor, sen 40kg ile bench yapıp ordan 10kg ile d.press, 5kg fly, 5kg cable, 3-5 tane formu acayip bozuk dips ile antreman yapıyorsun, boş yere kendizini yormayın bence.

  • hozes H kullanıcısına yanıt

    Hocam acı gerçekleri bu kadar yüze vurma  ### DH Body Builders ### 


    arkadaş bi hevesle başlamış, bırak denesin yanılsın doğrusunu bulsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Unforgiven T kullanıcısına yanıt

    Yeni baslayan adama supplement dayanmaz 3 ay vicud bir kas yapısı yapar gelişimi gözetler öyle supplement kullanılır İBB yarışmalarına girmiş patronum vardı yaşım 17 idi ozamanlar şimdi adamın ağzında dış yok diyalize gidiyor bu işler böyle boncuk değil düzgün bir hoca bul kendine kardeşim en temizi Saba prework kreatin al diyen hocan hoca değil o sonradan görmüş bilgisiz o.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastian Insane -- 8 Ağustos 2022; 10:10:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Şu sıra internette pek bulamadığım bir antrenman rutini uygulamayı düşünüyorum. Bir ara itme/çekme diye ayırdım ama 5. gün gidecemediğim için bacağı nereye eklesem olmuyor, çalışmaya enerjim kalmıyordu. Ben de şöyle bir şey düşündüm


    Pzt:Göğüs/Arka Kol

    Salı:Sırt/Önkol

    Çrş:Omuz/Bacak

    Cuma: Full Body


    diğer günler dinlenme. Sizce nasıl olur bu tarz bir program?

  • bu programlarda antreman ve setleri bimeden cevap vermek imkansiz, gogus arkakol yazmissiniz mesela, gogus hangi hareketler kac set ayni sekilde arkakol da, mesela carsamba omuz yazmissiniz, zaten kucuk kas grubu, cumaya full body yazmissiniz, overtraining olabilir,

    onun yerine upper lower yapin 4 gun gidebiliyorsaniz veya 3 gun full body bir gun kardiyo yapin bence,

    full bodynin mantigi az hareket cok frekans ile mumkunse agir kilolarla kaslari calistirmak, splitteki mantikta frekansi azaltip agirlik hacmini arttirmak set ve tekrar olarak, kas daha cok yipranacagi icin dinlenmeyi uzatmak, ama bu programlar daha cok takviye alan kisiler icin daha uygun, natural iseniz protein sentezi antreman siddeti ne kadar agirda olsa 24 saat sonrasinsa azaliyor( natural olarak bu sporu yapanlarda, bilimsel makelelere dayanarak soyluyorun bunu okumustum), o yuzden bence frekansi arttirip kaslari uyarmak ( dogru sekilde overtraining olmadan, kaslarin dinlenmesine firsat verip progresive overload yaptiginiz surece gelisim kacinilmaz) benim kendi kisisel gelisimimde daha verimli oldu, bir ara cunku upper lower denedim ama istedigim sonucu alamadim en azindan gelisim acisinda, hem olcu hemde antreman olarak, bunda belki baska etkilerde olabilir belki daha yogun antreman temposu ile beslenme veya dinlenmeyi kacirmis olabilirim, veya baska etkenler bilemiyorum ama bildigim kesin sey ne yaparsaniz yapin duzgun calisiyor iyi besleniyor ve dinleniyorsaniz gelismemeniz imkansiz ( natural sinirlari icerisinde, youtube gorduguz adamlara bakip niye oyle olmuyorum demeyin olamazsiniz zaten natural degilseniz)

    14 sene aradan sonra, 2021 eylulden 2022 hazirana kadar besleme ve antreman disiplininden taviz vermeden baya bir ilerleme sagladim, full body calisiyorum, salondaki herkesten daha az calisiyorum belki ama bu isin ozu zaten cok calismak degil az calisip oz calismak, dogru calismak, hergun 4-5 hareket biceps yapanlarmi dersin, veya surekli gogus 30 tane hareket yapanlarmi dersin, veya hic bacak calismayan mi dersin, cok acayip hele yaz yaklastikca iyice kalite dusuyor salonda,

    bnm programim pazartesi carsamba cuma full body, sali persembe kardiyo,

    bench press ( bunu zaman zaman dummbell ile donusumlu yapiyorum), bar ile ters pramit, ilk set cok agir 5 tekrar, agirligi bir tik azaltip 8 tekrar, bir tik azaltip 11-12 tekrarli 2 set toplamda 4 set, dumbell ile 4 set 12-15 tekrarli gibi degistirebiliyorum

    dips; 4x12 kontrollu,

    barfiks; 9-8-7-7 tekrar

    bentover barbell row; 3x12

    on omuz benchte calistigi icin calismiyorum zaten gerekte kalmiyor gayet yeterli benim icin benchte calistigim

    side lateral ile rear delt super set yapiyorum 12 tekrar side lateral ardindan bent over rear delt ara vermeden 10-12 tekrar ne cikarsa, bu sekilde 3 set

    bacak icinde zephyr squat veya goblet squat ( squat rack olmadigi icin back squat yapamadigimdan) 5 set, zephyr yaparsam bench gibi ters piramit, goblet yaparsam dumbell gibi cok tekrarli calisma.


    kardiyo olarakta sprinting yapiyordum, 4 dk 8 km/s, 1 dk 17,5-18 km/s hizla kosu olucak sekilde, bunu bir set sayarsak 4 set toplamda 20dk ile bitiriyordum, bu tempoya tabi hemen cikmam kolay olmadi, ilk baslarda 1dk 8km/s, 1 dk 12 km/s, bir set der ise 10 set toplamda 20dk ile baslamistim, zamanlar dinlenme seti hep 8km/s olucak sekilde sprintte hizi arttirarak ama toplamda hic 20dk yi gecmeyerek son 3 ay nerdeyse 17,5-18km/s tempoyla kostum, salondaki hoca baya kufrediyordu icinden herhakde kosu makinalarinin ebesini atlattigim icin 😀

    simdi yine yaz arasi bu sefer cocugun tatili icin 😀

    eylulde tekrar salona devam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok genel konuşuyorsunuz.Bırakın isteyen istediği antreman çeşidini uygulasın sende işe yarayan bir başkası için verimli olmayabilir.Ben split yaptığım dönemde gayet iyi gelişmiştim ki split yaparak gelişen takviyesiz bir sürü insan var. Full body mükemmel split tü kaka şeklinde bir yaklaşımda bu spora yeni başlayan arkadaşları yanlış yönlendirmekten öteye gitmez @hozes




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cast Away -- 9 Ağustos 2022; 8:58:32 >
  • bende zaten kendi ozelimde yazmisim, ayrica yeni baslayan arkadaslar bence uzun sure full body yapmali, yeni baslayan birinin split antreman ile alakasi olmamali, split dedigimde iki uc dandik ve hafif idman degil, hakkini vererek split yapmak, onun icinde temel hareketlerde guclenmeden hakkini vermek zor, yoksa 40kg bench ile, 30kg ohp ile, 40kg bentover row vs ile split yapilmaz, kaslari cok deforme edeceksinizki split yapip uzun dinlenme in faydasi olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hozes H kullanıcısına yanıt

    uzunca cevap için teşekkür ederim. genel olarak setleri hafta 20'şer göğüs/sırt/bacak 15 omuz kolları da 10'ar set olarak ayarladım. çarşamba omuz çalıştıktan sonra( toplam 11-12 set) sonra omza girmeden 48 saat dinlenecek onun için overtraining gibi bir durum olacağını düşünmüyorum. zamanında fullbody rutinini uyguladım başlarda güzel verim alsam da şu an bana yeterli gelmiyor. onun için en mantıklı yazdığım program gibi geldi. denemeden sonucu bilemem tabii. düzgün çalışıyor ve iyi besleniyor olduktan sonra gelişimin olacağı konusunda size katılıyorum.

  • https://www.youtube.com/shorts/p49ZhY7yXrE?feature=share


    160 kg 5 tekrar arkadaşlar. Naturel şekilde güçlenmeye devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde Brvtl marka protein tozu (27,5gr protein) var arkadaşlar, işinize yarar mı bilmiyorum ama. 52adet çikolata, çilek, muz ve vanilya aromalı. (yoğunlukla çikolata, çilek ve muz vardır)

    Hastaneden almıştım bu senenin başında. Tek kullanımlık poşetler halinde olduğu için kullanımı çok kolay, tadı da güzel. Tüp mide ameliyatı olduğum için içemiyorum, o sebeple çok uyguna veriyorum. Tam 1yıl tarihi var (07.23) İstanbul içi elden teslim edebiliriz.

    Şu an mağaza fiyatı 1500den fazla, ben düz 1000tl ye vermek istiyorum ama uğraşmak da pek istemiyorum. Bu sebeple İstanbul içi elden hemen alabilecek olan varsa direkt 800e de bırakırım.

    İçerikleri bu şekilde
     ### DH Body Builders ###
     ### DH Body Builders ###
     ### DH Body Builders ###



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Frdvs -- 11 Ağustos 2022; 23:49:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler mutfak masraflarınız nasıl ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt

    Hocam bu soruyu sormak için girdim sizin yazdığınızı gördüm.


    Geçen ton balığı almak istedim ve iki adet konserveye 96 TL ödedim. Günlük yemek masrafım inanılmaz arttı. Nasıl ilerleyeceğimi bilemiyorum.


    Neye elimizi atsak ateş pahalısı.


    Benim günlük masrafı hesaplamaya ihtiyaç duymuyorum. Mental olarak yoruyor beni. Severek yaptığım bu sporda bir çok şeyden fedakarlık ederek devam ediyorum.


    Üstüme elbise almadım bcaa aldım, ayakkabı almadım gainer aldım, gidip sahilde kafede bir kahve içmiyorum yumurta kolisi alıyorum...


    Ama nereye kadar böyle gider bilemiyorum. Bu konuda çok doluyum. Spor bile yapmak istesek elimiz kolumuz bağlanıyor.


    Çok mu depresif yaklaştım olaya bilmiyorum ama artık sinirimi bozuyor.


    Sizde durumlar nasıl ? Bir tek ben mi böyleyim ?

  • sanjii kullanıcısına yanıt

    Al benden de o kadar hocam.Günlük 500 gram pirinç 300 gram tavuk 4 yumurta yiyorum sadece bu bile koyuyor.Toplasan 130 gram protein anca var ve 3 aydır böyle gittiğim için artık protein az gelmeye başladı hissediyorum


    e günlük 500 gram tavuk yesem 1 kilosu migrosta 80 tl 1 ayda 15 kere tavuk almak demek


    buda 80x15 = 1200 tl sadece tavuğun parası allah sonumuzu hayır etsin.


    ayın 1 inde bi tık bulk u abartıp 3 ay aralık 1 e kadar yardırıcam define yapmadan önce, sabahları yumurtanın yanına yulaf değil su ile corn flakes yiyim diyorum sizce çok mu kötü olur tadı? fıstık ezmesi falan koyarım belki güzelleşir

  • mrtilhano333 kullanıcısına yanıt

    Hocam mısır gevreklerini meyve suyu ile yiyordum. Bir paket meyve suyu alıp su katıyordum. Meyve suyu 1,5~2 paket miktarına çıkıyordu. Maliyet olarak daha iyi oluyordu ve tadı daha az yoğun oluyordu. Hem de istediğim bir meyve aromasında alıp mısır gevreğini daha rahat yiyordum. Neleri düşünüyoruz şu duruma bak.


    Şuan gainer almam lazım bakalım ne yapacağım. Bcaa da bitiyor. Gerçekten sonumuz hayır ola...

  • 
Sayfa: önceki 23342335233623372338
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.