Şimdi Ara

### DH Body Builders ### (2159. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46.859
Cevap
283
Favori
1.536.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: philosopher's stonee

quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Ben forumda böyle bir konu olduğunu bilmiyordum, millet birbirini sırtından tanıyor.

Haftada 1-3 kez Macfit'te çalışıyorum. Çok uzun süredir çalışıyorum aslında, kondisyon sorunum yok. Ancak ara ara 2-3 hafta gidemediğim dönemler oldu. 69-70 kilo arasında gidip geliyorum, boy 175. Göbek çok az. Kollar zayıf, eskiye göre iyi. Narin bir yapım var zaten Biliyorsunuzdur MacFit'te PT tutmanız gerekiyor, haricinde ilgilenen olmuyor. Uygulamasından kendime program uydurup çalışıyorum ama işe yaramıyor. Göğüs uç bölgesi rahatsız ediyor, sırf bu yüzden tişört alamadığım oluyor. Böyle kız memesi kıvamında da değil çok şükür, biraz toparlasam yeter. Bunun için önerisi olan varsa çok sevinirim.

Önce doktora gitmende fayda var jinekomasti var mı yok mu belli olur. Yoksa yağ yakımı yaptığında normale döner.

3/10 cop body hadi bb
  • Dün @RagnarLoRdbrok un önerdiği Full Body programının ilk ayağı olan aşağıdaki programı yaptım. Programa başlamadan orada hoca geçinen BESYO mezununa gösterdim "fena değil" dedi. Bu ne demekti "program çok iyi".

Zaten dünden sonra ona pek soru soracağımı sanmıyorum

Squat Bench press Lat pull down Overhead press Z bar curl Triceps pushdown Plank

Arkadaş ısrar ettiği için bir de deadlift yaptım. Ama normalde bir daha programdan şaşmam. Arkasınadn karın hareketleri, plank, 15 dk kardiyo hiit yaptım.

Antremana başlarken kronometre açtım, durdurduğumda hepsi 1 saat 45 dakika tuttu.

Antreman nasıldı?

Kesinlikle yorucu ama bir o kadar keyifli bir program. Zevk alarak yapıyorsunuz. Klasik split antremanlar gibi sıkmıyor. Ben normalde yazın en sıcak zamanında bile çok terlemem. Yapımda yok. Dün resmen tişörtüm sırılsıklam oldu. Arkasından hiit yaptıktan sonra Fenerbahçeli Johnson'un formasını sıkıp şıpır şıpır su akıttığı kıvama geldi.

tabi 2 ay sonra squat ve bench girince her yerim ağrıyor ama bundan zaten kaçış yoktu. Protein tozu bcaa ve kreatin alınca tahmin ettiğim kadar büyük bir acı ve ağırlık olmadı.

“Napalım, kısmet değilmiş…”
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bestanden

Hacmi nasıl dağıtıyorsun peki ? Ben de row ve barfiks varyasyonu yapıyordum hep 3er setten ama rack pull ekleyince çok ağır oldu 3ü beraber

Yani hacmi dağıtma konusunda conjugate system diye bir sistem kullandığım oldu çok verimliydi, araştırabilirsin. Bu sistemde bir volume bir intensity günün oluyor. Volume gününde bir ana egzersiz ve asistanlarla 8~15 tekrar aralığında volume yüklüyorsun intensityde de 1rep maxlar 3~5 tekrarlar daha az set daha az tekrar daha ağır kilo. Tabi gavurların novice dediği aşamayı geçmek lazım böyle bir sistemle çalışmak için. Conjugate system i verimli kılan diğer bir husus da high exercise selection yani yazdığım varyasyonları haftadan haftaya değiştiriyoruz bu da Law of Accommodation ı bozuyor ki bu iyi bir şey. Özet geçtim, daha iyi kavramak için louie simmons ve westside barbell conjugate methodu araştırmanı öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hadi123

insanların 3 ayda 6 ayda 1 senede vs. before afterlarını paylaştığı bir site var mı acaba motivasyon amaçlı bakılabilecek yerli-yabancı fark etmez

Body **** de böyle bi bölüm var

Edit: Body f o r u m tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nehoo -- 3 Ağustos 2017; 12:25:18 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

son hali programımın tüm adalelerin çalışması açısından yeterli mi? (lateral raise falan demeyin lütfen izole çalışmıyorum programı atıp sormaktaki amacım tüm adaleleri çalışan bir sistem olmuş mu merak ettiğim için)

Program A:
    Overhead Press x 6
    Bulgar Squat x 4
    Barfiks x 6
    Plank x 4
    Close Grip Bench Press x 6

Program B:
    Incline Dumbell Press x 3
    Decline Dumbell Press x 3
    Barfiks x 3
    Seated Row x 3
    Barbell Hip Thrust x 4
    Barbell Curl x 5

A-off-B-off-A-off-B şeklinde çalışıyorum

Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

Bilimsel bir adi varmı bilmiyorum ama bir fullbody programı hazırladım. Her bölgeye ilk hareket compound hareket 5x5 yüksek kilo. İkinci hareket izole 3x12 tekrar.Verimli olurmu?

Verimli olamaz diyemem ama hazır programlara yönelmen daha iyi olur, eğer 100kg bench 150~160 deadlift yapamıyorsan bu bence ideal >http://outalpha.com/the-out-alpha-novice-program/

Orijinalden alıntı: OverheadPress

Squat(dizimi sakatladı) ve deadlift(riske girmek istemiyorum) yapmıyorum
    bu ikisinin yerini doldurmaya çalıştım

son hali programımın tüm adalelerin çalışması açısından yeterli mi? (lateral raise falan demeyin lütfen izole çalışmıyorum programı atıp sormaktaki amacım tüm adaleleri çalışan bir sistem olmuş mu merak ettiğim için)

Program A:
    Overhead Press x 6
    Bulgar Squat x 4
    Barfiks x 6
    Plank x 4
    Close Grip Bench Press x 6

Program B:
    Incline Dumbell Press x 3
    Decline Dumbell Press x 3
    Barfiks x 3
    Seated Row x 3
    Barbell Hip Thrust x 4
    Barbell Curl x 5

A-off-B-off-A-off-B şeklinde çalışıyorum

Deadlift yerine block pull ya da rack pull yap beline binen yük azalalacak dikleştikçe. İzole çalışmıyorum deyip seated row yapmak saçma, pendlay row, dumbell toe ya da barbell row yap. Dumbell pressleri çıkarıp ohp yi oraya al ohpyi çıkardığın yere dips koy ama dips i cgbpden sonra yap. Cgbp yi de çok dar tutma omuz genişliğinde olsun, normal bench yapsan daha iyi olur. Barbell curl ü 3set yapıp 3 set de overhead ext yapabilirsin hatta bunları superset yaparsan vakit kazanırsın. Bir hafta ABA bir hafta BAB yap. Ağırlıkları lineer arttır. Diz sakatlığın çözüldüyse box squat yapabilirsin, box squat hams ve glute ağırlıklıdır çok iyi bir harekettir, box squatta oturduğun için diz eklemi optimum açıyla oynar mekaniği leg curl e benzer. Diz sakatlıkları genelde kas dengesizliklerinden olur, muhtemelen quadların hamslere göre çok baskındır hamslerin ve kalçan zayıftır.

Pazartesine supplementlerimi, besinlerimi vs her şeyi ayarladım çok sağlam bi giriş yapmak istiyorum. Hafta da 5-6 gidebilirim, önerebileceğiniz bir antrenman programı var mı? (Başka tatile gitmeyeceğim amaç define değil bulk-clean bulk, kaybettiğim hacimi kazanmam gerek)

• Biz dinlene dinlene yaptık. Bu süreden bir 15 dk daha çıkarmak lazım çünkü bazı aletler için crossfit alanını tercih ettik. Hiit ve karın için 30 dk yı çıkarınca zaten totalde ağırlık çalışmamız 50 dakikaya geliyor. Öbür türlü diğerlerinin 1 saate sığdırmak mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: MajoooR

Tatile gittim dönüşümde moralim bi konudan dolayı alt üst oldu vs. Toplamda 21 gündür spora gitmemiş olucam haftaya pazartesi başladığımı düşünürsek (1.5 yıldır aralıksız yapıyorum)

Pazartesine supplementlerimi, besinlerimi vs her şeyi ayarladım çok sağlam bi giriş yapmak istiyorum. Hafta da 5-6 gidebilirim, önerebileceğiniz bir antrenman programı var mı? (Başka tatile gitmeyeceğim amaç define değil bulk-clean bulk, kaybettiğim hacimi kazanmam gerek)

Hocam 4-5 antrenman fullbody yap. Bende 15 gün tatilden geldim 4 kez fullbody yaptım. Beslenmede eski düzene dönünce toparlanma hıphızlı oldu

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

quote:

Orijinalden alıntı: MajoooR

Tatile gittim dönüşümde moralim bi konudan dolayı alt üst oldu vs. Toplamda 21 gündür spora gitmemiş olucam haftaya pazartesi başladığımı düşünürsek (1.5 yıldır aralıksız yapıyorum)

Hocam 4-5 antrenman fullbody yap. Bende 15 gün tatilden geldim 4 kez fullbody yaptım. Beslenmede eski düzene dönünce toparlanma hıphızlı oldu

Aynen hocam o aklımda ısınmak için bi 3 gün düşünüyorum birer hareket her yerden, peki önerebileceğiniz program var mı? 5x5 mi yapsam diyorum da program aşırı sıkıcı

4 kez ust vucut her bolge 2şer kez hareket koydum. 1 gun de bacak yaptim.bacak normalde zaten yapmam.

Bench press

İncline dumbell fly

Shoulder press

Lateral raise

Deadlift

Barbel row

Pulldown

Pushdown

Biceps curl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: afka9

Ben deadlift değil de box squat +rack pull yapıyorum bu şekilde deadliftin etki ettiği kaslar da optimum çalışır mı? Kalça+glute+alt sırt box squatla üst sırt da rack pull a oluyor

youtube a alphadestiny yaz, box squat tutorial ı var 9~10dklık onu izle ve harfi harfine öyle yap hareketi. Deadliftten daha iyi çalıştırır zaten çoğu insan deadliftte kalçayı aktive edemiyor.

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

Ben 2ser hareket koydum, bacak hariç.

4 kez ust vucut her bolge 2şer kez hareket koydum. 1 gun de bacak yaptim.bacak normalde zaten yapmam.

Bench press

İncline dumbell fly

Shoulder press

Lateral raise

Deadlift

Barbel row

Pulldown

Pushdown

Biceps curl

👍🏻 ilk hafta bunla ısınırım

Bir diğer sorum ise : denizde balıklama atlamayı öğrenirken 5 veya 6. Atlayışımda ayaklarımı sırtıma doğru fazla çekmişim ve bel ağrısı var 2 gün önce falan hafiflemişti geçen fark etmeden tekrar zorlamışım ağrı yeniden başladı...

Deadlift yaparken de bir kez ağrımıştı, omurga alt kısmı belim en hızlı nasıl düzelir? Sert zeminde yatmaktan başka çözüm yolu bilen var mı? Sıcak mı tutmalıyım soğuk mu?

• Anladim sagol dostum onun novice programini uyguladigim için alphadestinity adli kişinin box squatla ilgili videosunu izlemistim tekniği ilerlettim baya. Kalça ozellikle glute yi cidden acayip çalıştırıyor ertesi gün agrisini hissediyorsun. Beli falan da çok iyi calistirdigina eminim.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.