Şimdi Ara

### DH Body Builders ### (1392. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
46.859
Cevap
283
Favori
1.536.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Romeo0

Ön, arkakol, sırt ve göğüs için kaç hareket yapmalıyız ?

Vücut gelişimine göre değişir

Definisyon dönemlerinde

Göğüs için 6-8 hareket

Sırtta yanlış hatırlamıyorsam 6-8 hareket idi

kol da 6-8 hareketti ya :D

Ama bunları süper set olarak düşünürsek 3-4 harekete düşmüş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Dog -- 12 Temmuz 2014; 0:07:21 >

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Forumdaki bir arkadaştan program aldım. Tekrar ilgilendiği için teşekkür ederim. Ancak şu aklıma takıldı. Ben spora yeni başlayacağım ve bana önerilen program serbest ağırlıklarla çalışma üzerine. Aklıma takılan spor salonlarındaki aletler bu iş için yeterli değil mi ? En azından ilk 3 ay bu aletlerle çalışmayı düşünüyorum, sizce bu yanlış mı ?

serbest agırlıkla calısman yeni baslayan icin hatalı bir davranış bence
    makinelerle hareketin formunu daha da düzgün yakalayabilirsin
    ögrendikten sonra dumbell hareketleri de ekleyebilirsin

Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

Spor yapan kişi bilinçli ise hatalı değil. Senin dediğin açıdan bakarsak asansöre binmemek lazım, düşme ihtimali var.

bu spora yeni baslayan bir kişi nasıl bilicli olacak
    anasının rahminde mi ögreniliyor bu spor

görüyoruz dumbell row yaparken sacmalayanlarız görüyoruz dumbell curl yapanları omurgasız gibi titreyenleri..

muhattabım sen degilken bir de üstüne sacma sapan birşey yazmanın amacı nedir cözebilmiş degilim.
  • Eğer spor yapan kişi gerizekalı değilse deadlift yaparken omurgasını düz tutması gerektiğini aklında tutabilir. Ayrıca yine gerizekalı değilse düzgün formda yapabileceği ağırlıkla çalışır. Ayrıca açık bir forumdasın, konuyu okuyan herkes muhattabın.

Sen de makinelerle devam et IFFB pro kardeş, yeni başlayanlara brosplit tavsiye et.

Sanırım sizin orada hoca yok, gösteremiyor hangi hareketin nasıl yapılacağını.
    Yada elinizin altında yok internetten izleyemiyorsunuz doğrusunu.

Sen de makinelerle devam et IFFB pro kardeş, yeni başlayanlara brosplit tavsiye et.

he he tamam
  • 15 gündür IF yapıyorum (cut) 4 kilo verdim ama hala istediğim şekli almadı karın ve bel bölgesi. Zaten çok bir şey yok yağ olarak ama neden böyle anlamadım boş mide ile çok güzel iyi hoş (gerçi yinede karın kasları hiç belli olmuyor) ama 1 bardak su içeyim davul gibi şişiyor anlamıyorum içinde ne varda bu kadar şişiyor bu mide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halfmoon37 -- 12 Temmuz 2014; 3:30:47 >
  • Yarın yada öbür gün IF lean bulk a başlıyorum hayırlısıyla. oruç tutuyorum hali hazırda akşam iftar saati ve sahur arasında 4-5 öğün yemeyi düşünüyorum. 3300 kalori civari yemem gerekiyor bakalım nasıl bir tepki alıcam vücüttan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bangyoua -- 12 Temmuz 2014; 4:49:43 >
    Bende 4-5 ogun yiyorum. hic olcmedim kaloriyi kiloda hicbir degisiklik yok. Ama hatlar bariz sekilde ortaya cikti. Sahuru da yedikten sonra tartiliyom 100. Iftardan once 96 fix :D ayni anda yag yakimi ve kas insaasi imkansiz diye birsey mi var??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bu süreçte elbet kas kaybetmişimdir sizce kaç günde geri kazanırım bu ramazandan sonra devam edeceğim
    2-3 günde bir şınav çekiyorum 15*4 ancak ne kadar fayda edecek sanmıyorum başlarda body başlamadan önce bayağı bi faydalıydı artık tesir etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sokrates099 -- 12 Temmuz 2014; 10:09:00 >

Orijinalden alıntı: blurskyline

Bende 4-5 ogun yiyorum. hic olcmedim kaloriyi kiloda hicbir degisiklik yok. Ama hatlar bariz sekilde ortaya cikti. Sahuru da yedikten sonra tartiliyom 100. Iftardan once 96 fix :D ayni anda yag yakimi ve kas insaasi imkansiz diye birsey mi var??

İmkansız değil ama zaman alan bir süreç diye biliyorum.
  • Bu IF yaparken su içmeyi yemek yediğimiz süre içine sıkıştırıyoruz değil mi arkadaşlar? gene 10-12 saat aç olarak geçiriyoruz, tüketmemiz gereken herşeyi IF yaptığımız zaman diliminin içine sıkıştırıyoruz?

Hayır su/şekersiz çay ve kahve serbest her zaman.

Anladım dostum peki oruç tutuyorum şuan da zaten akşam dediğim gibi 3-4 litre su tüketsem IF yaparken sıkıntı olmaz dimi gün için de? Gün içinde içeceğim suyu gece içicem

Orijinalden alıntı: Yonto123

Arkadaşlar omuzum vücuda göre küçük kalıyor 2.5 senedir yapıyorum kiloda alamıyorum(30 kilo verdim) özellikle omuz press hareketlerinde ağırlık artırmakta zorlanıyorum

bende omuzları açamıyordum.

1 aydır falan tek seferde drop set yapıyorum lateralı. şöyle ki;
    17.5 - 15 - 12.5 - 10 - 7.5 - 5 - 3 - 2.5 - 1.25 - boş

6 tekrar ile başlayıp kilo düşürdükçe arttırıyorum 10dan fazla çıkmıyor zaten. yani toplam 75-80 tekrar oluyor tek seferde.

sonuç;
    artık omuzlarım insanlıktan çıkmaya ve damarlanmaya başladı omuz çok tekrar sever zaten. böyle birşey deneyebilirsin.
  • Teşekkürler deneyeceğim :) beyler bu stacker 3 almıştım usa den idman öncesi 2 tane atıyorum 500 mg kafein sağolsun sıfır enerji girdim salona bomba çıktım

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.