Şimdi Ara

### DH Body Builders ### (1372. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46.859
Cevap
283
Favori
1.536.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Giriş
    Merak ettiğniz konularda memnuniyetle yardımcı olurum.
    cardio yapmana gerek yok zaten zayıfsın ne cardiosu? ikincisi beslenme programım yok protein tozum var diyorsun beslenme olmadan o toz ne işe yararki ? açık kalan kısımları kapatmak için kullanılıyor bu ürünler. öncelikle salona yazılmanı ve beslenme programı oluşturmanı öneririm. 2500-2600 kaloriyle kilo alabileceğini düşünüyorum başlangıçta besinlerin arkasında ne kadar kalori içerdiği karbonhidrat/protein/yağ oranları yazıyor. ona göre 2600 kcal i %50 sini karbonhidrat %30 protein %20 yağ olarak almayı deneyebilirsin.40/40/20 50/25/25 bu tarz varyasyonlarda olabilir hangisine iyi tepki veriyor vücut bulman gerek.

Orijinalden alıntı: ALPK.

Kilo ne olursa olsun haftada en azından 1 gün kardiyo yapmak iyidir diye düşünüyorum, hem sağlıklıda birşey

kişisel tercih evet sağlıklıda ama ben yazdıklarından hergün 20 dakika cardio yaptığını çıkardım arkadaşın. Ben sevmiyorum cardio yapmayı superset-trisetler kalbimi antreman etmek için yeterli geliyor bana.zaten bütün antremanlarım high intensity hipertrofi amaçlı sürekli güç antremanları yapanlar için cardio gerçekten önemli
    burdan

biri sormuştu heralde bu tişörtlerden ben aldım bi tane[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ome r -- 20 Haziran 2014; 18:41:40 >
  • @car_26 Bostanlıda oturuyorum =)

@Kanmet Pm atın konuşalım daha rahat olur ...
  • Internette gördüğünüz SL ve SS gibi programlar Profosyoneller tarafından dizayn edilmiş ve herşeyi düşünülmüş programlar,bunları kendi kafanıza göre birbiriyle karıştırıp,başka şeyler ekleyip ekstradan kullanmayın..
    Bu sizin oluşturduğunuz program Intermediate seviyesinde olan programlardan olmuş yani SL ve SS te belli başlı kilolara geldikten sonra bu tarz programlara geçilmeli.. Nedeninide belirtiyim
    SL ve SS tarzı programlarda Squat,Bench,Row 1 gün diğer gün Squat,Deadlift,OHP olarak 2 ye ayrılıyor bu 3 hareketten sonra isteğe bağlı tamamlayıcı hareketi eklenir (Closegrip Bench,Barbell Curl,Rear Delt hareketi ve Dips,Dar tutuş Chinup,Calf Raise gibi).Böyle bu programın 2 ye ayrılmasının sebebi,daha hızlı şekilde güçlenmek,çünkü eğer siz 1günde Squat,Deadlift,OHP,Bench Press,Row da aynı gün kilo arttırmaya başladığınızda,diğer antrenmanlara gitmek istemezsiniz,kaldıki Bu hareketlerde ağırlık arttırmanızda çok uzun sürücek çünkü bütün temel hareketleri 1 günde yapıyorsunuz hemde Başlangıç seviyesindeyken...
    Ama SL ve SS de öyle değil mesela Squat,Bench,Row hop o gün bitiyor ağır girmeniz gereken hareketler ve böyle daha hızlı bir şekilde güçlenmeye,direnç kazanmaya başlıyor,daha hızlı ağırlık eklemeye başlıyorsunuz..
    Hep belirtiyorum ''Şok diyet'' örneğini... Siz biranda başka bir programa geçip tüm hareketleri aynı anda yapmaya başlarsanız ilk hafta hoşunuza gider aynaya bakmak,ama ondan sonra ağırlığı arttıramadığınız zaman,moraliniz bozulcak,yorgun hissediceksiniz ve sıkılcaksınız.. Şok diyette de hani kişi yılların verdiği beslenme şeklini bırakıp biranda sadece elma,tavuklu salata ve yoğurt yemeye başlıyor 1 haftada 4-5 kilo veriyor ya,ondan sonraki haftalarda kilo vermesi durduğunda '' beyler kilo veremiyorum neden??'' diye konular açıyor.. Aynı sebep aslında..

Bu arada Fullbody Programlarında İtme-Çekme-İtme-Çekme olarak ayarlamak daha iyi sonuç verir .. Bu sizin programınız birazcık sanki random ayarlanmış gibi şöyle olsa çok güzel bir Intermediate Programı olur...

==A==
    Deadlift
    Bench Press
    Chinup
    OHP
    Preacher Curl
    Decline Skull Crusher

==B==
    Squat
    Bench Press
    Pendlay Row
    OHP (ben olsam bugün OHP yerine Behind the Neck Press veya Dumbell Press yaparım)
    Barbell Curl
    Barbell Tricep Extension (French Press)

Çok güzel bir Intermediate Programı olur..

Orijinalden alıntı: ALPK.

Kilo ne olursa olsun haftada en azından 1 gün kardiyo yapmak iyidir diye düşünüyorum, hem sağlıklıda birşey

Off günlerde hafif şiddetli kardiyo yapmak gerçekten çok faydalı,sağlıklı birşey kalp sağlığımız ve kondisyonumuz için.

Orijinalden alıntı: ADEBISI

ben sormuştum nerden ne kadara aldınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ome r -- 20 Haziran 2014; 20:05:12 >

Orijinalden alıntı: ome r

quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

ben sormuştum nerden ne kadara aldınız ?

http://www.aliexpress.com/item/High-quality-100-cotton-gold-s-gym-tank-top-men-Sleeveless-vest-for-boys-bodybuilding-clothing/1632906988.html

kaç günde elinize ulaştı kargo ?

Orijinalden alıntı: Frank08

Internette gördüğünüz SL ve SS gibi programlar Profosyoneller tarafından dizayn edilmiş ve herşeyi düşünülmüş programlar,bunları kendi kafanıza göre birbiriyle karıştırıp,başka şeyler ekleyip ekstradan kullanmayın..
    Bu sizin oluşturduğunuz program Intermediate seviyesinde olan programlardan olmuş yani SL ve SS te belli başlı kilolara geldikten sonra bu tarz programlara geçilmeli.. Nedeninide belirtiyim
    SL ve SS tarzı programlarda Squat,Bench,Row 1 gün diğer gün Squat,Deadlift,OHP olarak 2 ye ayrılıyor bu 3 hareketten sonra isteğe bağlı tamamlayıcı hareketi eklenir (Closegrip Bench,Barbell Curl,Rear Delt hareketi ve Dips,Dar tutuş Chinup,Calf Raise gibi).Böyle bu programın 2 ye ayrılmasının sebebi,daha hızlı şekilde güçlenmek,çünkü eğer siz 1günde Squat,Deadlift,OHP,Bench Press,Row da aynı gün kilo arttırmaya başladığınızda,diğer antrenmanlara gitmek istemezsiniz,kaldıki Bu hareketlerde ağırlık arttırmanızda çok uzun sürücek çünkü bütün temel hareketleri 1 günde yapıyorsunuz hemde Başlangıç seviyesindeyken...
    Ama SL ve SS de öyle değil mesela Squat,Bench,Row hop o gün bitiyor ağır girmeniz gereken hareketler ve böyle daha hızlı bir şekilde güçlenmeye,direnç kazanmaya başlıyor,daha hızlı ağırlık eklemeye başlıyorsunuz..
    Hep belirtiyorum ''Şok diyet'' örneğini... Siz biranda başka bir programa geçip tüm hareketleri aynı anda yapmaya başlarsanız ilk hafta hoşunuza gider aynaya bakmak,ama ondan sonra ağırlığı arttıramadığınız zaman,moraliniz bozulcak,yorgun hissediceksiniz ve sıkılcaksınız.. Şok diyette de hani kişi yılların verdiği beslenme şeklini bırakıp biranda sadece elma,tavuklu salata ve yoğurt yemeye başlıyor 1 haftada 4-5 kilo veriyor ya,ondan sonraki haftalarda kilo vermesi durduğunda '' beyler kilo veremiyorum neden??'' diye konular açıyor.. Aynı sebep aslında..

Bu arada Fullbody Programlarında İtme-Çekme-İtme-Çekme olarak ayarlamak daha iyi sonuç verir .. Bu sizin programınız birazcık sanki random ayarlanmış gibi şöyle olsa çok güzel bir Intermediate Programı olur...

==A==
    Deadlift
    Bench Press
    Chinup
    OHP
    Preacher Curl
    Decline Skull Crusher

==B==
    Squat
    Bench Press
    Pendlay Row
    OHP (ben olsam bugün OHP yerine Behind the Neck Press veya Dumbell Press yaparım)
    Barbell Curl
    Barbell Tricep Extension (French Press)

Çok güzel bir Intermediate Programı olur..

Merhabalar, cevabınız için çok teşekkür ederim. Kendim hakkında bilgi vermem gerekirdi sanırım biraz, benim hatam olmuş. Kaldırdığım ağırlıklar sonucunda,http://www.strstd.com/ sitesi beni deadlift ve bench presste intermediate, squatta ve OHP'de novice'in sonuna yerleştirmiş durumda.
    Hareket sıralamasında haklısınız. Ancak Preacher curl ve skull crusher'ın sırasını ters yapıyorum A da, hatalı yazmışım, kusuruma bakmayın :) OHP'yi ilk yapmazsam, performansım ciddi anlamda düşüyor. Hem ağırlık hem form olarak zorlanıyorum. Özellikle sona bırakırsam, taktığım ağırlığı çok ciddi anlamda indirmem gerekiyor formumu korumak için, o yüzden OHP ile başlıyorum.

Şu anki hali ile OHP'den sonra diğer hareketlerimde zorlanma olmuyor. Sizce buna ramen dediğiniz şekilde sıralama değişikliğine gitmem gerekli mi?
  • Şimdi genelde şöyle bir algı var ''önce büyük kas grubu sonra kücük kas grubu'' ben buna katılmıyorum,sanırım profesyoneller de katılmıyor çünkü Sırtımız,Göğsümüze göre daha büyük olmasına rağmen Squat,Bench,Row gibi bir sıralama ile dizayn edilmiş
    Ayrıca bu algının önemsiz olduğuda kanıtlanmış birşey,fakat şöyle bir gerçek var Herhangi bir Press/Push (itme) hareketinden önce Triceps,Herhangi bir Pull/Row (çekme) hareketinden önce Biceps çalıştırılmaz,aynı Squattan önce Deadlift çalıştırılmaması gibi (belimiz için) bu kesilikle doğru,gerçek olan birşey..
    Fakat sizin kendinizde zayıf gördüğünüz kas grubu hangisi ise ilk sıraya onu koyabilirsiniz.. Mesela benim en güçsüz olduğum hareket Bench press,ben antrenmanımın ilk sırasına Bench Pressi koyuyorum.. Sizinde Omuzlarınız sanırım ozaman Sizde OHP ile başlıyabilirsiniz..
    Sadece şuna dikkat edin,kendi kişisel rutininizi oluşturmak Intermediate seviyesi istiyen birşeydir,ve siz bu seviyede iseniz kendi kişisel rutininizi düzenleyin,çünkü bu seviyeye gelene kadar bizim için profosyoneller bu başlangıç programlarında gerekeni düşünmüş zaten.
    Birde dediğim gibi Kişisel Rutininizi oluştururken hareket sıralarında İtme-Çekme-İtme-Çekme olarak düzenleyin.. Ayrıca tekrar dediğim gibi Squattan önce herhangi bir Deadlift varyasyonunu yapmayın..

Ayrıca verdiğiniz site 1tekrara göre sanırım sınıfı belirliyor,kaç tekrar ve kaç kilo yaptığınızı giriyorsunuz,1 tekrara göre sizin Seviyenizi belirliyor,ama SS ve SL diyorki benim 5 tekrarımı o intermediate seviyesindeki kiloyla yapmak zorundasın,ondan sonra hangi Intermediate Programını yaparsan yap diyor,siz buna uymak istermisiniz bilmiyorum? Onun dışında yazdıklarıma göre düzenleme yaparsınız kendinize göre =)
  • Bende size teşekkür ederim açıkçası site gerçekten seviye belirlemek için,hangi yolda olduğunuzu görmek için çok güzel (ağırlık konusunda) =) ben Intermediate seviyesini açıkçası genel görmüş kural bazında alıyordum (intermediate is generally bench pressing 225 pounds, squatting 275 pounds and deadlifting 315 pounds a rep)
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.