Şimdi Ara

## DH - Bilgisayar Mühendisleri Odası ## (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.171
Cevap
49
Favori
104.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: CRaFTY_35

quote:

Orijinalden alıntı: Çıkışgan

beni ekle ben sınıftan selim

admin uyuyo hocam ekleme işlerini yapmıyo

Derslere de gelmiyo ki görünce söyleyeyim.

Orijinalden alıntı: xxxx24

Abi bana yardımcı olmak isteyen var mi?

sorun ne ?

quote:

Orijinalden alıntı: CRaFTY_35

quote:

beni ekle ben sınıftan selim

admin uyuyo hocam ekleme işlerini yapmıyo

Derslere de gelmiyo ki görünce söyleyeyim.

DIED !

Ah etmez Fenerbahçe'sine, sessizce kenara çekilir ve zaman onu haklı çıkarır.
  • Ayrık Matematik dersinde benim gibi zorlanan bir vatandaş var mı acaba?

Daha "temel ders" denilen bir derste batıracağım sanırım, daha final sınavı ve kalan ödevler var gerçi de.

Temel buysa, inşaatın kendisi nasıl acaba?
  • Ayrık enteresan bir derstir. Bizim hocamız, "ben istersem bu dersin sınavlarının ortalaması 20 çıkar, istersem 80 çıkar, ona göre" demişti, neyse ki fazla abartmadı. Tabi her ders için olabilir bu durum ama Ayrık Matematik başka bir dünya.

Bana sorarsanız Bilgisayar Mühendisliğinde İşletim Sistemleri, Bilgisayar Mimarisi ve Programlama Dilleri Teorisi fena yardırıyor. Ayrık falan hikaye.

Orijinalden alıntı: omgwhoisthis

Bilkentte bilgisayar mühendisliği okuduktan sonra yurt dışında hangi üniversitelerde lisansüstü eğitim alabilirim ?

Ortalama, referans gibi şeyler gerekli sanırım. Mesela Hollanda'nın en iyi üniversitlerinden biri için oradan birisi parasız lisansüstü eğitim için en az 3,2 ortalama gerekir demişti. Üstelik bu da tek başına yetmiyor sanırım. Ama kadın Bilkent Üniversitesini bildiklerini ve bunun bir avantaj oluşturacağını belirmişti.

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

quote:

Orijinalden alıntı: omgwhoisthis

Bilkentte bilgisayar mühendisliği okuduktan sonra yurt dışında hangi üniversitelerde lisansüstü eğitim alabilirim ?

Ortalama, referans gibi şeyler gerekli sanırım. Mesela Hollanda'nın en iyi üniversitlerinden biri için oradan birisi parasız lisansüstü eğitim için en az 3,2 ortalama gerekir demişti. Üstelik bu da tek başına yetmiyor sanırım. Ama kadın Bilkent Üniversitesini bildiklerini ve bunun bir avantaj oluşturacağını belirmişti.

Ortalama en yüksek 4.00 mı ?
  • Evet en yüksek 4. Ama şöyle söyleyim 3'ün üzerinde bir ortalama yapmak benim gibi yoğun çalışmayanlar için zor. Genellikle tam bursular 3- 3,5 arasında oluyorlar. Eğer bilgisayar dersleriniz iyiyse siz de 3'e yakın bir ortalama getirebilirsiniz. Mesela ben şu anda 1.sınıfı bitiriyorum ve genel ortalamam yaklaşık 2,8 - 2,9 civar olucak.(Cs olmasa çok daha düşük çıkar)

Evet en yüksek 4. Ama şöyle söyleyim 3'ün üzerinde bir ortalama yapmak benim gibi yoğun çalışmayanlar için zor. Genellikle tam bursular 3- 3,5 arasında oluyorlar. Eğer bilgisayar dersleriniz iyiyse siz de 3'e yakın bir ortalama getirebilirsiniz. Mesela ben şu anda 1.sınıfı bitiriyorum ve genel ortalamam yaklaşık 2,8 - 2,9 civar olucak.(Cs olmasa çok daha düşük çıkar)

Peki böyle bir ortalama ile mezun olduktan sonra yurt dışında eğitim görebilir miyim ? Bir sorun çıkar mı ? ( Paralı veya parasız )
  • Böyle derken ? Sanırım benim notu kastediyorsun, 2,5 - 3 arası notlar açıkçası pek de iyi notlar değil akademik kariyer açısından. Zaten daha okula başlamadan, bölüm başkanı eğer akademik düşünüyorsanız notlarını yüksek tutmaya gayret edin demişti. Diğer üniversitelerde nasıl bilmiyorum ama Bilkentte master yapmak için en az 2,8 not ortalaması gerekiyor.(parasız)

Sanırım son sınıfsın, en iyisi senin için kayıt dönemlerinde Bilkent'e gelip oradaki hocalarla ve öğrencilerle konuşmak. Ben sonuçta 1.sınıf olduğum için ve kariyerimi o şekilde yönlendirmeyi düşünmediğim için çok bilgili değilim bu konuda.

Böyle derken ? Sanırım benim notu kastediyorsun, 2,5 - 3 arası notlar açıkçası pek de iyi notlar değil akademik kariyer açısından. Zaten daha okula başlamadan, bölüm başkanı eğer akademik düşünüyorsanız notlarını yüksek tutmaya gayret edin demişti. Diğer üniversitelerde nasıl bilmiyorum ama Bilkentte master yapmak için en az 2,8 not ortalaması gerekiyor.(parasız)

Sanırım son sınıfsın, en iyisi senin için kayıt dönemlerinde Bilkent'e gelip oradaki hocalarla ve öğrencilerle konuşmak. Ben sonuçta 1.sınıf olduğum için ve kariyerimi o şekilde yönlendirmeyi düşünmediğim için çok bilgili değilim bu konuda.

Evet son sınıfım.

Bilgisayar mühendisliği okuduktan sonra , video oyun dizayn ve programlama ( Video Game Design and Programming olarak geçiyor yurt dışındaki okullarda) üzerine eğitim almak istiyorum.

Sanırım en iyisi sınavlardan sonra okulla iletişime geçmek olur.

Teşekkür ederim yardımlarınız için.

• Merhabe ben bu sene LYS ye gireceğim YGS den az çok bi puan aldık...Bende bilgisayar mühendisliği yazmak istiyorum...
    Bilgisayar mühendisi ne iş yapar?
    Yazılım mı ağırlıklıdır yok donanım mı?

Bitirince ne gibi alanlara yönelme imkanları olur...Ne gibi şirketlerde çalışır?
    Kişinin eğitim gördüğü yerin kalitesi mi yoksa içindeki istek ve şevk mi önemlidir?Başaır kendini geliştirmeye mi bakar kısacası?

Yardımcı olursanız sevinirm...

Orijinalden alıntı: araknafobia
    Merhabe ben bu sene LYS ye gireceğim YGS den az çok bi puan aldık...Bende bilgisayar mühendisliği yazmak istiyorum...
    Bilgisayar mühendisi ne iş yapar?
    Yazılım mı ağırlıklıdır yok donanım mı?

Bitirince ne gibi alanlara yönelme imkanları olur...Ne gibi şirketlerde çalışır?
    Kişinin eğitim gördüğü yerin kalitesi mi yoksa içindeki istek ve şevk mi önemlidir?Başaır kendini geliştirmeye mi bakar kısacası?

Yardımcı olursanız sevinirm...

Forumda chiparchitect var. Su an amd de çalışıyor. Bilkent elektronik mezunu. Onun yazılarını arat anlatsın ne olduğunu. Bir de su var bilgisayarmuhendisleri.com bu da güzel bir site.

Dip not: chiparchitect forumda aktif bir kullanıcı değil dolayısı ile pm atarsanız cevap yazamaz.

• hocam odaya beni de alıver
    DEU Bilgisayar müh.

Orijinalden alıntı: cwr

Adım adım geliyorum :)

İTÜ mü, ODTÜ mü?

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Adım adım geliyorum :)

İTÜ mü, ODTÜ mü?

Şu anki duruma göre İTÜ akar

Yani zor olsa da
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.