Şimdi Ara

DH ABBA Fan Kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1
Giriş

bu ABBA değil bu ABBA:

DH ABBA Fan Kulübü

ABB ile neydi?

DH ABBA Fan Kulübü

ABBA ile ne oldu?

DH ABBA Fan Kulübü

bu kadar tantanaya değer miydi?3600 3700x için hayır ama 3800x ve 3900x için 25 50 neyse bir artış oldu.iki resim de gta5 oynayarak alınmıştır.ne fark gördün dersen gördüğünüz gibi x44 oluyor artık ve masaüstünde 0.95v'a düşüyor benim için önemli olan buydu yoksa benim yüksek mhz vurmuyor gibi bir sorunum zaten yoktu.yarın cinebench tek çekirdek vs deneyecem.ABBA kuran arkadaşlar da katılabilir.

Der8eder fanlarının gözü yaşlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 13 Eylül 2019; 22:58:22 >

https://ibb.co/JFcsQyQL

• _____________________________
    Corsair 280X Case-Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI - AMD Ryzen 7 3700X - Corsair Vengeance RGB Pro 16gb 3200mhz - MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio - Corsair Force Series™ MP510 480GB M.2 SSD - Corsair HD140 Dual RGB LED 140mm PWM Fan - Corsair Lighting Node Pro RGB - Corsair Hydro Series H115i RGB Platinum - Corsair K95 RGB Platinum Mechanical Keyboard - Corsair Ironclaw RGB Wireless Gaming Mouse - Corsair MM800 RGB Polaris Gaming Mouse Pad - Corsair ST100 RGB Premium Headset Stand - Corsair VOID PRO RGB Wireless SE Premium Gaming Headset - MSI Optix MPG27CQ WQHD 27'' 144Hz 1MS Curved Monitor
  • sizin anakartların resmi sitesinde yayınlandı mı? malum msi bekliyorum hâlâ. Çin sitesinden indirdim ama kurmaya tırstım açıkçası :D
    MSI Gaming Pro Carbon Wifi // Ryzen 3700X // G.Skill Ripjaws V 16gb 3200mhz // MSI Gaming Gtx 1070ti // SAmsung 850pro 250gb // Corsair H100i // CM Haf-X 942 // ASus Vg248qe 144hz // Logitech G502 - Z5500 - G710plus // Sennheiser GSP 600 - GSX 1000
  • Belki bir gün bize de gelir

Orijinalden alıntı: Pusu47

sizin anakartların resmi sitesinde yayınlandı mı? malum msi bekliyorum hâlâ. Çin sitesinden indirdim ama kurmaya tırstım açıkçası :D
    evet ürün sayfasından indirdim resmi bios.kendi sayfasından indirin bence problem çıkmasın.

tek çekirdek demiştim önceden ne alıyordum 508 aldım ama atmadığım bios ayarı taklası kalmamıştı ve kesinlikle günlük kullanılabilecek bir ayar değildi 1.5v ram 4000 mhz falandı.şimdi uzun süredir çalışan makinede hiçbir bios ayarı oynanmamışken denedim sonuç bu:

DH ABBA Fan Kulübü

ne gibi bir anlamı olabilir diyecek olursanız 570 anakartlar ilk çıktığında sitenin biri hepsini almış cine20 testine sokmuş.500 alamayanlar 5 bin lira olup 505 alanlar falan bir sonuç güzeldi o da giga aorus masterdi yanlış hatırlamıyorsam 510 puan almıştı.şu 70a olan belki extreme de olabilir.asus x470 prime pro kullanıyorum ilk aldığımda ve 506 almıştım o da bir kere sonra 504 503 falandı.diyebilirsiniz ki 508'den 511'e çıkmış önemli değil ama benim için önemli ayarsız bu değeri vermesi.

bir değer daha ekleyelim hani karambole almadığımızı göstersin.

DH ABBA Fan Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 14 Eylül 2019; 11:58:38 >

• R5 3600 4150 Mhz ile aldığım sonuç. Voltaj değerleri yine yüksek sanırım. 1.5v ile alabildim. Kaç kere 1.3000v-1.4500v arasını denedim yemedi.1.4500v-1.5000v arasında bi değer de denemek lazım sıkılınca direkt 1.500v vurdum :) Otomatik OC test sonucu bi alttaki.

Edit: RAM'ler 3000Mhz bu arada. 3600 CL16 yapamadık. O zaman biraz daha artar puan sanırım

DH ABBA Fan Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theKing_ -- 16 Eylül 2019; 15:32:36 >
  • araya adam katıp iddia ettileri stok iken 4.4 3700x 4.5 3800x 4.6 3900x aslında olmuyor daha aşağıda oluyor falandı sanki 3.6 3.7'den hiç çıkmıyormuş gibi.kendimden söyleyeyim zaten 4.2 altına hiçbir çekirdek düşmüyordu ve 4.4 gören vardı ama neydi anakartın salaklığı 43.75 çarpan oluyordu 44 olmuyordu.önceki anakartım olan asus prime pro x470'te x44 oluyordu bu x570'lere biraz ayar geçmek gerekiyordu geçtiler ABBA'nın olayı bu zaten.

bunları niye anlattım kimse zaten bu işlemciler elle 4.150 olmaz 4.2 olmaz demiyordu ama manuel oc'de yüksek voltaj istemesi ve diyelim tomb raider testini 1.3v alırken cine yapmaya kalktığında 1.43v istiyordu e bu da hoş olmuyordu kök voltajda kullanıyordun çünkü sabit voltaj verirsen 0.9 0.8 falan olmuyordu.hoş stok kullanırken de olmuyordu onunla ilgili bir sorun vardı esas bunu çözdüler.şimdi iyi kullanmadığında hemen alıyor voltajı aşağı.

ben sana başka bir test göstereyim neden manuel oc yapmaman gerektiği ve stok kullanman gerektiği ile ilgili.anakart bölümünde olunca ilgi görmedi buraya taşıyayım bari.

manuel 4.35 ghz

DH ABBA Fan Kulübü

ABBA bios stok:

DH ABBA Fan Kulübü

4.35 ghz 3700x'te zaten kök oc ama gördüğün gibi stokta da aynı puanı alıyorum tak kullan mis.bi dene sen de aynı sonucu alırsan diyelim ki manuel oc uğraşmayın boşuna.

3600 ram yaparsan güzel olur ama yapacam diye de masraf etme dekgelir indirim olur o zaman bakarsın.ram işinde bakman gereken ram'den önce fclk diye bir ayar var ve bu ayar çipset kalitesine göre çıkıyormuş.adam 3900x almış güya iyi olması lazım ama 1767'de kalmış.benimki kalitesiz güya 3700x ama 1866 yapabiliyorum.böyle olunca ramleri 3733 yapıyorum çünkü fclk'nin iki katı olursa uyum oluyor.fclk'yi 1800 yapabiliyorsan 3600 yapıştırırsın ama daha yüksek daha düşük oluyorsa bul beni konuşalım.rami işlemcinin kalitesine o fclk'ye göre alacaksın alırsın ezbere 3600 takarsın fclk kalır 1700'de ve hiçbir anlamı olmaz performans alamazsın.misal ben bu ramleri 4200 de yapabiliyorum ama fclk'yi 1866 üzeri yapamadığım için daha kötü bile oluyor bi copy coşuyor bazı testlerde iyi oluyor ama gecikme baya arıyor.uyum önemli bu seride ezber bozuyor ben voltajı veririm dayarım dediğin zaman olmuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

araya adam katıp iddia ettileri stok iken 4.4 3700x 4.5 3800x 4.6 3900x aslında olmuyor daha aşağıda oluyor falandı sanki 3.6 3.7'den hiç çıkmıyormuş gibi.kendimden söyleyeyim zaten 4.2 altına hiçbir çekirdek düşmüyordu ve 4.4 gören vardı ama neydi anakartın salaklığı 43.75 çarpan oluyordu 44 olmuyordu.önceki anakartım olan asus prime pro x470'te x44 oluyordu bu x570'lere biraz ayar geçmek gerekiyordu geçtiler ABBA'nın olayı bu zaten.

bunları niye anlattım kimse zaten bu işlemciler elle 4.150 olmaz 4.2 olmaz demiyordu ama manuel oc'de yüksek voltaj istemesi ve diyelim tomb raider testini 1.3v alırken cine yapmaya kalktığında 1.43v istiyordu e bu da hoş olmuyordu kök voltajda kullanıyordun çünkü sabit voltaj verirsen 0.9 0.8 falan olmuyordu.hoş stok kullanırken de olmuyordu onunla ilgili bir sorun vardı esas bunu çözdüler.şimdi iyi kullanmadığında hemen alıyor voltajı aşağı.

ben sana başka bir test göstereyim neden manuel oc yapmaman gerektiği ve stok kullanman gerektiği ile ilgili.anakart bölümünde olunca ilgi görmedi buraya taşıyayım bari.

manuel 4.35 ghz

ABBA bios stok:

4.35 ghz 3700x'te zaten kök oc ama gördüğün gibi stokta da aynı puanı alıyorum tak kullan mis.bi dene sen de aynı sonucu alırsan diyelim ki manuel oc uğraşmayın boşuna.

3600 ram yaparsan güzel olur ama yapacam diye de masraf etme dekgelir indirim olur o zaman bakarsın.ram işinde bakman gereken ram'den önce fclk diye bir ayar var ve bu ayar çipset kalitesine göre çıkıyormuş.adam 3900x almış güya iyi olması lazım ama 1767'de kalmış.benimki kalitesiz güya 3700x ama 1866 yapabiliyorum.böyle olunca ramleri 3733 yapıyorum çünkü fclk'nin iki katı olursa uyum oluyor.fclk'yi 1800 yapabiliyorsan 3600 yapıştırırsın ama daha yüksek daha düşük oluyorsa bul beni konuşalım.rami işlemcinin kalitesine o fclk'ye göre alacaksın alırsın ezbere 3600 takarsın fclk kalır 1700'de ve hiçbir anlamı olmaz performans alamazsın.misal ben bu ramleri 4200 de yapabiliyorum ama fclk'yi 1866 üzeri yapamadığım için daha kötü bile oluyor bi copy coşuyor bazı testlerde iyi oluyor ama gecikme baya arıyor.uyum önemli bu seride ezber bozuyor ben voltajı veririm dayarım dediğin zaman olmuyor.
    Valla açıkçası bu pc konusunda yeni sayılırım. Ram konusunda ise tamamen mantıksız davrandım. XPG sıvı soğutmalı D80 RAM beni tongaya düşürdü. Halbuki 3600 CL 16 alabilirdim. Sistemi parça parça kurduğum içinde iade de edemedik vakit geçtiği için. Şimdilik böyle kullanacağım. voltajı 1.4 düşürdüm stabil 4.15 alıyorum şu an ama sıcak çalışıyor. Dediğiniz gibi otoya alacağım. ABBA bakalım neler katacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.