Şimdi Ara

Devletin Youtube Gelirinden Bile Vergi Alması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
4.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu yorumları okuduktan sonra fikrimi değiştiriyorum %20 vergi yetmez %90 vergi alınmalıdır. Halkımız böyle yapılırsa daha memnun olur. Yeter ki devletimiz var olsun biz zaten kimiz ki? Devlet yaşasın diye dünyaya gelmiş fedailer değil miyiz? Devlet bize destek olmasın aman istemeyiz hep biz devlete destek olalım.



    Üst Edit: Şu başlığın altındaki yorumları okuyun ülkenin neden bu durumda olduğunu anlarsınız. İstemeyi, eleştirmeyi, sorgulamayı unutmuş bizler yüzünden...  " Bir toplum gerçeklerden ne kadar uzaklaşırsa, gerçeği söyleyenlerden o kadar nefret eder."



    Devlet, son zamanlarda iyici azıtmaya başladı. Youtube kanallarından,google play uygulamaları geliştiricilerinden ve daha birçok internet ortamında para kazanan insanların gelirlerinden vergi alıyor.


    Buradan soruyorum internet ortamında elde ettiğim gelirden vergi alınmasının bir mantığı var mı? Örneğin bir oyun geliştiriyorum ve oyunun içinde reklam veriyorum. Devlet bana diyor ki bu oyundan 5 tl kazansan bile vergi vereceksin. Yıllık 10 bin tl kazanırsam bu paranın 1.500 tlsini devlete vergi olarak veriyorum.


    Sonra da diyorlar ki ülkeden neden dünya çapında bir marka çıkmıyor? Bu ağır vergi oranları olduğu müddetçe bu ülkeden hiçbir girişimci çıkmaz. Ülkeyi sömüren bir avuç inşaat cuntasına vergi indirimleri, afları yapılır ama küçük yatırımcıya gelince köle mantığıyla ağır vergiler altında ezilir.


    Ben youtube a bir video çekerken yahut oyun geliştirirken bana ne faydan oluyor da benim gelirimden kendine pay isteyebiliyorsun?


    Söylenecek daha çok söz var ama artık bu ülkede konuşarak bir şeyleri değiştirebileceğime inanmıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak Holding -- 11 Nisan 2021; 14:22:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aynen kardeşim bunlar bilmez. Sen saymayı unutmuşsun birde şu masraflar var:

    Yandaş tarikat cemaat stk okçuluk vb derneklere belediyelerden akıtılan para

    Pudra şekeri tedarik masrafı

    Yandaş müteahhite normalin üstünde fiyatla verilen ihale masrafı

    Yap işlet devret ile yaptırılıp şuan devletin dolar ile borcunu ödediği yol köprü vb masrafı (ve bu ihalenin hukukunun İngiltere mahkemesi tarafından sağlanmıyor)

    Tüm mesajları okudum bahsettiğiniz "tabi vereceksin, normal bir şey" konusunda herkes haklı.

    Anlamamakta ısrar etmeyin. Sadece YouTubecu yazılımcı içerik üreticisi (ne şaşalı ama) arkadaşlar vermiyor bu vergiyi. Umarım anlarsınız da mantıklı yönden bakarsınız olaya. Ben yüzde 30 veriyorsam sende paşalar gibi yüzde 30 vereceksin istediğin işi yapabilirsin benim umrumda değil.

    Nato kafa nato mermer. Ben senle uğraşamam güzel kardeşim, ılık mısın nesin askerin şartından şurtundan bahsediyor. 3 bin rakımlı dağda, kışın -30 derecede çalıştığın, evliysen görev süresince eşini bile yanına götüremediğin bölgelere iyi şart bekliyor. Devlet umarım senin gibilerin eline güvenip zor zamanda silah milah vermez


    Saçma sapan yer diyorsun, soruyorsun ben niye vergi veriyorum diye anlatıyoruz, anlamaya niyetin yoksa sorma o zaman kendini de bizi de yorma

    Verilen cevapları hayretle ve büyük bir şaşkınlıkla okuyorum. Ülkenin geldiği durumu çok açık bir şekilde özetliyor. Boşuna baştakilere kabahat bulayalım. Halk böyleyse, baştakinin de daha iyi olmasını beklemek naiflik.




    Öncelikle konuyu açan genç arkadaşımızın eksik bıraktığı noktalar var. Kısmen haklı. Haksız olduğu nokta ise olayı genellemesi. Olayı özele indirirsek haklı. Şöyle ki;




    Youtube, Twitch dediğiniz mecralar, her girenin yüzbinlerce lira kazandığı mecralar değil. Siz belirli bir süre ciddi içerik üretmek ve zaman harcamak zorundasınız. Belli bir saat izlenme oranından sonra, sizlerin para kazanması için yol açılıyor ANCAK bu paraları yüzbinler zannetmeyin. Birkaç yüz liralarla ifade edilecek paralar kazanıyorsunuz(Her videosu milyonlarca izlenen kişileri saymıyorum). Diyelim 2 ayda 300 lira kazandınız. Youtube'a banka hesap nosunu veriyorsunuz. Onlar da parayı size yolluyorlar. Sorun burada başlıyor. Hükümet çete gibi üzerinize çöküyor. Dolandırıcı sıfatı yapıştırıp, binlerce lira ceza kesiyor. E ne var bunda diyeceksiniz. Sonuçta para kazandın, vergini ver ANCAK işin aslı öyle değil. O 300 lirayı hesabınıza çekmek için, şirket açmak, muhasebeci tutmak, Bağkur ödemek zorundasınız. Astarı yüzünden pahalı. E 300 lira, 1000 lira, 2000 lira için mi uğraşacağım diyip vazgeçiyorsunuz.




    İşte 18-29 yaş arası için imkanlar var diyorsunuz. 30 yaşındaki ne yapsın? Ben 40 yaşındayım, nasıl olacak o iş? 500 lira kazanmak için iş yeri açsam, aylık masrafım en az 300 lira. Üzerine de Bağkur ödemesi. Ben evimden üç beş kuruş para kazanmak için içerik üretmeye çalışıyorum, hükümet çıkıp iş yeri aç diyor size. Tabi iş yeri açmamış adamlar anlamazlar ne olduğunu. Yıllık masrafı Bağkur ile beraber 20-30 bin lirayı buluyor.




    Peki bu iş nasıl olur? Belirli baremler koyarsın. İşte 10.000 liraya kadar %15, 50.000 liraya kadar %20 vs.. bankaya yatan paradan öde dersin. Buna kimsenin itirazı olmaz. Yok Amerika'da da vergi alıyorlar diyorsunuz ama bu şekil alıyorlar. Sen gelirinden ne düşüyorsa ödüyorsun onu. Bizde hükümet git iş yeri aç diyor. Aradaki zeka farkı muazzam. Bu kafa ile mücadele edemezsiniz. Bu ülkede insanların önüne taş koymak için her şey yapılır.




    Gelelim vergi konusuna. Amerika'da %40 alıyorlar senden, burada %30 alıyorlar daha ne istiyorsun diyen ilkokul matematiğinde bile zorlanan arkadaşlara.




    Amerika'daki adam aylık 2000$ alıyor. Gidip 500$'a PS5 alıyor. 1 haftalık kazancıyla. Sen burada 2400 lira alıyorsun. 1000$ civarında PS5 alıyorsun. Yani 3.5 aylığından daha fazla paraya. Sen Amerika'da 20.000$ olan arabayı, Türkiye'de 60.000$'a alıyorsun yani 500.000 liraya. Amerikalı o araba için 10 ay çalışıyor, sen aynı araba için 16 sene. Sonra gelip orada da vergi alınıyor dersen, hiç kusura bakmayın ama suratına bön bön bakarlar. Burada devlet kazandığından vergiyi alıyor. Üzerine bir de aşırı vergi geçirilmiş ürünü çakıyor sana. O yüzden oradaki vergi ile buradaki aynı değil. Ha döviz kuru yüksek, işte 100 kıtada savaşıyoruz, Dünya'ya meydan okuyoruz diyerek, 18 yaşındaki 2 kuruş kazanmaya çalışan genci kandıramazsın. Kütük ağlıyordu diye masallar anlatanları dinleyenleri kandırırsın. O yüzden gruptaki zeki çocuk olmaya çalışmayın.Öncelikle empati yapmayı öğrenin.

    Çok boş yapmışsın gerçekten. Anlamakta güçlük çektiğin bir takım gerçekler var, onları da yaşına veriyorum. Diyelim ki bir yazılım firmasında işe girdin ve oyun geliştiriyorsun. Şöyle kallavili bir maaş alsan gıkın çıkmaz hatta havasını yaparsın. Halbuki bilmezsin ki o kazandığın kallavili maaşın bile bir vergisi vardır. Sorun senin hiçbir yere bağlı olmadan bu vergi işi ile direkt ilintili olman. Maaş aldığında zaten o vergiye giden parayı cebine sokmuyorlar bile. O para senin cebine girince çıkartmak istemiyorsun belli.


    Madem o kadar yaptığın iş ile devlete katkı sağlayacaksın da devlet senin önünü kesiyor, o zaman her yer teknopark dolu. Bir şirket kur, yerleş teknoparka ki geliştirdiğin teknoloji ile vergi muafiyeti al. Boş bir zerzerniş olmuş.

  • heryerde youtube vergisi alınıyo sadece türkiyede değil. Gelir vergisidir bu . burda oranı yüksektir orası ayrı . Ama olması lazım . Sen devletin imkanlarını kullanarak gelir kazanıyosun . Dolaylı olarak senin üzerinede düşüyo o vergi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11 Kasım 2020 -- 10 Nisan 2021; 15:14:7 >
  • Alacak tabi. YouTube bir iş mi? Evet. O zaman vergini vereceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karadenizli ülke yonetirse böyle olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genç girişimci mevzusu vardı toplam kazancı 70 bin lira altında olanlardan vergi alınmıyordu sanırım yaş sınırı vs. nedir ne değildir o konu hakkında bilgisi olan birisi açıklayıp bizi aydınlatırsa sevinirim.Bende içerik üretmeyi düşünüyordum ama bu vergi mevzusu yüzünden yalan oldu.Daha bir lira kazanır kazanmaz hemen şirket kurup muhasebeci tutup stopaj vergi vs. ödemek düzenli bir gelir olmadan imkansız.Zamanında bu vergi getirilmeden önce kazanmaya başlayanlar yırttı ama yeni başlayacakların yoluna resmen taş koyuldu.Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

  • yharf Y kullanıcısına yanıt

    "Ülkenin yarısı gaz odasına koyulsa, allah razı olsun içerisi sıcacıktı diyecek adamla dolu."

  • Burak Holding kullanıcısına yanıt
    Anormal bir şey değil bu. Dünyanın her yerinde alınıyor. Burada miktar önemlidir. O konuda bir fikrim yok, kazancın kaçta kaçı vergi olarak alınıyor bilmiyorum, fazlaysa ona itiraz edilebilir ancak Yt den neden vergi alınıyor diye serzenişte bulunmak abes

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 11 Kasım 2020

    heryerde youtube vergisi alınıyo sadece türkiyede değil. Gelir vergisidir bu . burda oranı yüksektir orası ayrı . Ama olması lazım . Sen devletin imkanlarını kullanarak gelir kazanıyosun . Dolaylı olarak senin üzerinede düşüyo o vergi

    Bir oyun geliştirirken devletin hangi imkanını kullanıyorum. Açıklar mısınız?

  • Burak Holding kullanıcısına yanıt
    Sen oyun geliştiriyor musun?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Burak Holding kullanıcısına yanıt

    :d

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MANGUTAY

    Sen oyun geliştiriyor musun?

    Evet hocam.

  • Burak Holding kullanıcısına yanıt
    Youtuberler ve twitch yayıncılarından vergi alınsın hocam. Bunların bir halta katkısı yok ama ben hükümetin yerinde olsam yazılım, oyun geliştiricilerinden ve eğitici yayın yapanlardan vergi falan almam. Zaten bu konularda gerideyiz. Üstüne bir de heves eden insanların hızını kesiyorlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt

    Hocam ben youtuberlardan da alınmaması gerektiğini düşünüyorum. En azından eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında içerik üretenler için alınmayabilir. Bazı kanallar öyle içerikler üretiyorlar ki resmen o alandaki açığı kapatıyorlar. Ülkede kimlere vergi affı verildiğini görünce devletin bu tip yaralı işlerde alacağı beş kuruşun peşine düşmesi beni şaşırtıyor.

  • Burak Holding kullanıcısına yanıt
    Yararlı yayın yapanlardan alınmasın dedim zaten. Ama sen de biliyorsun ki o mecrada pastanın en büyük payını oyun yayını yapan elemanlar kapıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de youtuberım ve vergi alınmasına karşı değilim. Ki alınmak zorunda gelirin varsa vergisini vermek zorundasın. Ancak vergi kişinin kazancına göre hesaplanmalı. 200 lira kazanan adama aylık 300 lira gideri olan şahıs şirketi açmaya zorlamamalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behemodh -- 10 Nisan 2021; 18:6:30 >
  • Burak Holding kullanıcısına yanıt

    Konumlarından bağımsız olarak her YouTube içerik oluşturucusunun Google'a ABD vergi bilgilerini sağlaması zorunludur.

    Vergi stopajı gereksinimleri, ikamet edilen ülkeye ve içerik oluşturucuların vergi anlaşması avantajlarından yararlanmaya uygun olup olmadığına bağlı olarak değişebilir. Mesela Hindistan ve ABD'nin, bir vergi anlaşması vardır.

    Örneğin, bir içerik oluşturucunun bir YouTube kanalından aylık 1000 ABD doları geliri varsa ve bunun 100 doları ABD'den geliyorsa ve vergi bilgilerini göndermişlerse, kesinti 15 ABD doları (100 ABD dolarının yüzde 15'i) olacaktır.

    YouTube üzerinden yayın yapıp kazanç sağlayan, senaryo yazan, kitap yazanlar 500 bin TL’nin üzerinde gelir elde ediyorlarsa Gelir Vergisi Kanunu’nun 37. maddesi gereğince artık ticari kazanç olarak vergilendirilmekle mükelleftirler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MidnightRider

    Konumlarından bağımsız olarak her YouTube içerik oluşturucusunun Google'a ABD vergi bilgilerini sağlaması zorunludur.

    Vergi stopajı gereksinimleri, ikamet edilen ülkeye ve içerik oluşturucuların vergi anlaşması avantajlarından yararlanmaya uygun olup olmadığına bağlı olarak değişebilir. Mesela Hindistan ve ABD'nin, bir vergi anlaşması vardır.

    Örneğin, bir içerik oluşturucunun bir YouTube kanalından aylık 1000 ABD doları geliri varsa ve bunun 100 doları ABD'den geliyorsa ve vergi bilgilerini göndermişlerse, kesinti 15 ABD doları (100 ABD dolarının yüzde 15'i) olacaktır.

    YouTube üzerinden yayın yapıp kazanç sağlayan, senaryo yazan, kitap yazanlar 500 bin TL’nin üzerinde gelir elde ediyorlarsa Gelir Vergisi Kanunu’nun 37. maddesi gereğince artık ticari kazanç olarak vergilendirilmekle mükelleftirler.

    bu yazı nerede yazıyo?

  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
  • Ben kanal açtım yarış videoları yüklüyorun ama ilerletmedim. Yurtdışına çıkınca ilerleticem.. sonra oradan gelir alırıken devlete vergi vermemiş olacam... Gerçekten bu ülkede yaşamak çok zor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GELİR VERGİSİ

    Gelirin varsa vergisini vereceksin bu konu bu kadar basit. YouTubecu dan alınmasın yazılımcıdan alınmasın. Kimden alınsın kendini muaf veya bulunmaz sanan arkadaşlar? Özel sektörde çalışıyorum devletin hangi imkanını kullanıyorum ben çalışırken, kendi iş yerim var hangi imkanını kullanıyorum iş yerimi işletirken.

    Yaşlar biraz küçük sanırım saçma bahanelere sığınmayın. Bu gelir vergisi herkesin ödevi.

    Çok olması tartışılır ama sadece yutuper arkadaşlara çok değildir her geliri olan için çoktur.

    Serzenişlerinizi haklı ve mantıklı yaparsanız toplumdan destek bulabilirsiniz (umarım)

    Edit: Bordolu çalışanım 2020 yılında 14 15 bin lira vergi verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 10 Nisan 2021; 18:34:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.