Kürt yönetse ne olacak.Daha önce Kürt yönetmedi mi.Bölücülük yapıyorsun < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Devletin Youtube Gelirinden Bile Vergi Alması (5. sayfa)

-
-
yalnız gelir vergisi ticaretin döndüğü çoğu ülkede var. bize has bir durum değil. senden oyun yazdığın için değil para kazandığın için alınıyor
-
youtuberler twitch yayıncıları zaten elektrikte internette bilgisayar parçalarında vergiyi ödüyorlar. Daha ne vergisi ?
yaptıkları iş gözünüze kolay geliyor para kazanmamalarını istiyorsunuz..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Örnekleri doğru yerden versen haklısın da gidip en uç örnek olan youtuberlerden örnek vermişsin.Youtuberlere açıkçası ben de sinir oluyorum.En b...ktan bir video bile milyonlar izleniyor.En tuhaf,gereksiz,saçma sapan işleri yapan adamların bile milyonlarca abonesi var ve milyonlarca izlenme alıyor.Tv gene bir yere kadar ama yotube mecrası takip eden gençler için fazlasıyla zararlı ve vakit kaybı bir mecra.Gençler iş hak hukuk adalet kısmına gelse mangalda kül bırakmıyorlar ama çoğunluğu gidip saçama sapan işler yapıp video çeken insanlara abone olup onları zengin ediyorlar.
Enes batur
Orkun ışıtmak
Deli mi Ne
vs vs ...bir sürü gereksiz adamın milyonlarca abonesi var.Resmen vaktini çalarak gençlerin kanını emiyorlar.Boş yere video izlemekten başka ülkeye ne gibi bir katma değer sağlıyorlar acaba?Gerçekten faydalı yararlı işler yapanlar da var ama onların malesef videoları da abone sayıları da fazla etkiyi oluşturacak kadar yükselmiyor.
-
Daha ne vergisi? Cevap çok basit: Gelir Vergisi. Elektriğe, internete, bilgisayar parçalarına herkes vergi ödüyor zaten. O zaman kimseden gelir vergisi alınmasın. İnternet üzerinden gelir elde edenleri diğer tüm mesleklerden ayrı bir noktaya koyup vergilendirmemek ayrımcılığın daniskası olur. Benim de işim bilgisayar üzerinde. Maddi bir şey üretip satmıyoruz. Tamamen bilgisayar ortamında sanal bir şey satıyoruz ya da proje satıyoruz. O zaman biz kullandığımız bilgisayarı alırken zaten vergi ödedik diyip işin içinden çıkalım.
Kullandığım bilgisayarı alırken ödediğin vergi katma değer vergisi bu arada. Hatırlatayım onu ürünü alan değil satan ödüyor. Alıcı sadece cebinden para çıkartıyor. Satıcı ise fatura kestiği için faturalandırdığı tutar üzerinden kdvsini ödüyor. Haliyle satıcı da kar edebilmek için fiyatları ürün fiyatı + kdv şeklinde belirtiyor.
Burada bence eleştirilecek bir nokta varsa o da vergi yükü olabilir. İnsanlar kazandıkları brüt ücretin yüzde 60-70 kadarını vergi olarak ödüyor. Vergi oranının fazlalığı eleştirilebilir ama biri kazandığı geliri daha cebine girmeden vergi olarak verirken diğeri bu benim kendi alım terim sizene bu paradan diyorsa orada tabi bir yanlışlık vardır. İnsanların istediği şey bence birilerinin para kazanmaması değil, herkesin aynı kurallara tabi olması.
Gereksiz yere uzun yazmışım. Size cevap olarak attım ama kişisel algılamanıza gerek yok. Yazdıklarımın çoğu konu geneli aslında.
Edit: Brüt ücretin yüzde 60-70 kadarı eline kalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 13 Nisan 2021; 14:28:54 >
-
Çok bos bir konu paramı kazanıyorsun bu para banka hesabınamı yatıyor ozaman vergini vericeksin bu kadar basit.
-
Tamamen katılıyorum, ülkemizde vergi bilinci çok düşük. O yüzden çoğu kişi vergi kaçırmanın derdinde. İnsanlar vergiyi öcü olarak görmeyip gelirlerinin vergisini tam olarak verse, devlet toplaması daha kolay ve kesin olan kdv ötv gibi dolaylı vergileri bu denli yüksek tutmazdı muhtemelen. Eleştirilmesi gereken vergi yükü ve vergilendirmede adaletsizlik, olması gerekirken, verginin varlığı sorgulanıyor. Vergi alınması olayını insanlar devletler kurarken ve bu devletlere mensup birer vatandaş olduğunda zaten kabul etmiş ve ediyorlar.
Vergi verilmeli sonuçta bir kazanç var. Fakat diğer ülkeler gibi vergi ödeme sistemi değişmeli. Şirket kurmadan ödenmiyor, şirket kuracak kadar da kazanılmıyor. Arada derede kalıyor çoğu yeni başlayan insanlar..
-
Youtuberler aylık 10-15 bine kadar para alıyor bırak da vergisini versinler. + Reklam alıp o reklamların paraları falan var. Her reklam en az 10-20 bin tl ediyor
Ben asgari ücret ile vergimi veriyorsam onlarda verecek
400 bin tl vergiye sevinen youtuberler var demek ki daha fazla kazanıyorlar.
Vergi kazandıklarına göre hesaplanıyor. 10 bin tl kazanan adama 50 bin tl vergi gelmiyor. 400 bin tl vergi veriyorsa o adam e naz 1 trilyon kazanmıştır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 13 Nisan 2021; 15:6:15 > -
Hocam video çekip yayınlamayla devletin hangi imkanı kullanılıyor? Boş yorum olmuş sizinkisi.
-
Ben çalışırken hangi imkanı kullanıyorum ?
geliri olan herkes ödemek zorunda
Youtubelar aylık 10 - 15 bin para mı alıyor? Hahahahahahahaha. Hocam siz bu işi devlete kapağı atıp memur olmak mı sandınız?
-
şirket kurmadan kaynakta %15 stopaj kesilse yeterli , ama şahıs şirketi kurmak zorunlu. Muhabsebesi ıvırı ıvırı derken astarı pahalıya geliyor.
-
Örneğin ben 3d model çizim yapıp yurtdışına satabilirim
ama vergi, şirket gibi bokl*rla uğraşmamak için sittirett*m.
Asgari ücret altı kazananları bir salsalardı en azından.
Vergiyi zengine yaslasana, fakir fukarayı niye silkeliyorsun.
Türkiye maden zenginidir, normalde vergiyle uğraşmaya gerek yoktu...
-
Youtube den kazananlar öyle asgari ücret falan kazanmıyor hatta çoğu iban verip direk para alıyor. Kadının biri 85 bin tl topladı 1 gün de..
2 evi,arabası var.. 1 evi 550 bin tl civarında.
-
Biliyorum, o kadar kazanandan misliyle vergi alınması gerekiyor zaten,
bakma sen bu yaş ile kuruyu ayırmayanlara, fakirden vergi alınmasa yeter.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X