Şimdi Ara

Devlet üniversiteleri paralı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
31.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir ara öyle bir tartışma çıkmıştı. Ben şimdi mesela ŞU(tık) listedeki üniversitelerden birine gidicem. Puanım yetiyor diyelim. Her yıl harç parası hariç para ödemem gerekiyormu. Çünkü baktım özelde atıyorum senelik 10 bin ödüyosun %50 bursa 5bin ödüyosun falan. Benim bunu ödeyecek durumum yok nasıl oluyor arkadaşlar biraz yardımcı olursanız.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Devlet Üniversiteleri Paralı Mı?

Türkiye'de devlet üniversiteleri devlet tarafından finanse edilir ve bu nedenle ücretsiz olarak eğitim vermektedir. Ancak, bazı durumlarda ücret ödemen gerekebilir.

Öğrenim Ücretleri:

Devlet üniversitelerinde genellikle öğrenim ücreti alınmaz. Ancak, bazı yüksek lisans ve doktora programlarında ücretli eğitim uygulanabilir.

Kayıt Ücretleri:

Kayıt sırasında, her öğrenci için bir defaya mahsus bir kayıt ücreti alınır. Bu ücret, üniversiteye göre değişebilir.

Diğer Ücretler:

Ayrıca, öğrenciler aşağıdakiler gibi ek ücretler ödemek zorunda kalabilirler:

• Laboratuvar ücretleri
    • Kurs malzemeleri
    • Öğrenci kulübü ücretleri
    • Sağlık sigortası

Özel Statülü Öğrenciler:

Yabancı uyruklu öğrenciler veya ikinci üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, özel statülü öğrenci olarak kabul edilir ve ücretli eğitim alabilirler.

Devlet Üniversiteleri Ücretli Ne Demek?

"Devlet üniversiteleri ücretli" ifadesi genellikle yüksek lisans veya doktora programları için uygulanan ücretli eğitimi ifade eder. Bu programlar, devlet tarafından finanse edilmez ve öğrenciler belirli bir ücret karşılığında eğitimlerini alırlar.

Sonuç:

Genel olarak, devlet üniversiteleri Türkiye'de ücretsiz eğitim vermektedir. Ancak, bazı yüksek lisans ve doktora programları, kayıt ücretleri ve ek ücretler gibi belirli durumlarda ücret ödemen gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nasıl yani 5 bin ödeyemeyeceksen yazıp gitme özele bu kadar basit. Yani onlar sen bunu ödeyebiliyor musun ödeyemiyor musun diye bakmıyor.
  • Demek istediğim şimdi devlet üniversiteleride yıllık 5-10bin gibi benim için aşırı olan fiyatlar istiyormu diye soruyorum. Yani istiyorsa bu benim üniversitede okuyamayacağım anlamına geliyorda

Meslek liseli okuduğumdan dolayı geçiş hakkım var diye biliyorum. Kullanmayacağım, adam gibi unisex bi bölüme gidicem arkadaş
  • hayır örneğin mühendislikte 1. öğretim harcı toplam (1 yıl için) 400 küsür ikinci öğretim harcı 1500 küsürdür. Başka bir para talep edilmez ancak tabiki yemekhane falan ücretli mesela istanbul üniversitesinde yemek 1 liradır bu da sizi çok sıkıntıya sokmıycaktır zaten, kitaplarınızı kendiniz alırsınız her üniversitede olduğu gibi.
  • Şimdi ben meslek liseli olduğum için seneye son senem ve stajım var. Staj + dershane + okul aynı anda yürütemeyeceğim için. Seneye değilde bir sonraki sene sınava hazırlanMak istiyorum. Okul öncesi eğitimi öğretmenliğine gitmek istiyorum.

Açıkçası üniversite sınavında ne yapacağımı bile hiç bilmiyorum, çünkü temelden matematik bilgim yok. Tek bildiğim 4 işlem. Fizik, kimya, biyoloji gibi sayısal derslerin hiç biri yok bende.

Sözel dersler ise eh işte. İşim zor gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightwish

Bir ara öyle bir tartışma çıkmıştı. Ben şimdi mesela ŞU(tık) listedeki üniversitelerden birine gidicem. Puanım yetiyor diyelim. Her yıl harç parası hariç para ödemem gerekiyormu. Çünkü baktım özelde atıyorum senelik 10 bin ödüyosun %50 bursa 5bin ödüyosun falan. Benim bunu ödeyecek durumum yok nasıl oluyor arkadaşlar biraz yardımcı olursanız.

Artık 1. öğretimde olsan 2. öğretimde olsan harç parası ödemen gerekmiyor. Harç paraları kaldırıldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: eclipsednz

quote:

Bir ara öyle bir tartışma çıkmıştı. Ben şimdi mesela ŞU(tık) listedeki üniversitelerden birine gidicem. Puanım yetiyor diyelim. Her yıl harç parası hariç para ödemem gerekiyormu. Çünkü baktım özelde atıyorum senelik 10 bin ödüyosun %50 bursa 5bin ödüyosun falan. Benim bunu ödeyecek durumum yok nasıl oluyor arkadaşlar biraz yardımcı olursanız.

Artık 1. öğretimde olsan 2. öğretimde olsan harç parası ödemen gerekmiyor. Harç paraları kaldırıldı.

Kanunen çıkan hiçbirşey yok.
    Önce KANUN çıkacak , meclise gidecek , ardından bak. kuruluna gelecek , ardından resmi gazete de yayınlanacak.
    Dolayısıyla '' DEREYİ GÖRMEDEN paçaları sıvamayın ''

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

quote:

Önce KANUN çıkacak , meclise gidecek , ardından bak. kuruluna gelecek , ardından resmi gazete de yayınlanacak.

bunun için kanun çıkmayacak.yök kalktı diyecek ve kalkacak bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: zkkp

quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

quote:

bunun için kanun çıkmayacak.yök kalktı diyecek ve kalkacak bu kadar basit.

Peki YÖK kalktı dedi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hava ulaştırma işletme diye bi bölüm vardı 2.öğğretimi için 4bin küsür bişey ödeniyodu
    ayrıca yine i.ö inglizce mühendislik bölümlerinin harçları 2.300 lira senelik
  • Devlet üniversiteleri de paralı, evet. Ancak özellere göre daha düşük ücretlendirme yapıyorlar. Şu an harçların kaldırılması için net bir durum yok. Sadece Başbakan'ın olacak demesi var. Resmi bir şey henüz söz konusu değil.
  • Abilerim ben şimdi devlet üniversitesinde parasını verip okuyabilirmiyim puanım yetmesede?(yardımcı olun lütfen)😢

• Jacksz kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yok. Var ise ben bilmiyorum. Burada bahsedilen harç parası, özel üniversitelerdeki okul yıllık ücreti değil.
  • Hop ben okudum mezun oldum beyler
  • Nereden Mezun Oldun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ytraqo -- 26 Kasım 2020; 14:0:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.