Şimdi Ara

DEVLET TWITCH VE YOUTUBE ŞAKLABANLARINA VERGİ KESSİN! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
1
Favori
35.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
229 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WmGMD

Işte bende onu diyorum ya amerikan yerine yerli bir firma becerebilse bu işi bu arkadaş lar hemen olmasa da yavaş yavaş gecseler daha iyi olmaz mı ? Para içeride kalır insanlar daha kolay abone olabilir insanlar dolar artışı yine etkiler de böyle bu şekilde etkilemez diye düşünüyorum tabi kurulu düzeni varken kimse istemeyebilir bu durumu .

Alıntıları Göster
    Kardesim bende diyorum koskoca devler bu isi becerememis turk firmami yapacak

microsoft youtube eline yuzune bulastirdi sen yerli yapsada gecseler diyorsun

Hayal dunyasinda yasiyorsun galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hic bir seye tutunamamis, bir kulp olamamis tipte insanlar ancak bu sekilde nefret soylemleri yapar. Bilmeden etmeden konu aciyor utanmaz.
    Insanlar artik cagin gereklerini yerine getirerek, piyasada olusan talebi karsilayarak para kazaniyorlar, bu durum da bunlardan bir tanesi.
    Globallesme ile ilkel medya anlayisi artik yurumuyor, insanlar interaktif alternatifleri tercih ediyorlar, ozelliklede gencler.
    Sizin gibi sosyal dunya duzeninden ve gelismelerden bir haber olan vasifsizlarda anca oturup cigirtkanlik yapiyor
    Herkes vergisini veriyor ve insanlar kanallari ve canli yayin icerikleri icin oturup kafa patlatiyorlar ve bir fikirle insanlarin karsilarina cikiyorlar.
    Gereksiz, sana mi kalmis insanlarin emegini ve bu insanlari begenip takip eden insanlari elestirmek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozgyur

Kardesim bende diyorum koskoca devler bu isi becerememis turk firmami yapacak

microsoft youtube eline yuzune bulastirdi sen yerli yapsada gecseler diyorsun

Hayal dunyasinda yasiyorsun galiba

Alıntıları Göster
    Hayal dünyası değil kör topal yapılır zamanla gelişir o platformlar yayıncı bulamadıkları için yürümedi bence . Eğer destek verirse yayıncılar ilk başta çok kötü olsa da zamanla gelişmemesi için sebep var mi ?

Herşeyi biz yapamayız edemeyiz demekle bir şey olmuyor denemek lazım destek vermemiz lazım .

• oyun kanalım vardı, güzel paralar kazandım ama aptal insanlara tahammül edemediğimden bıraktım, yayın yapan değil yayını izleyenlerde sıkıntı var, hit gelsin diye yaptığımız şey rakip olarak tanıttığım arkadaşımla laf dalaşına girmekti, ölümüne taraf tutuyorlar, karşıya laf sokayım ekranda ismim çıksın diye bağış atıyorlardı

madem bu adamlar vasıfsız ise aç bir kanal başla öyle her kanal izlenmiyor, gerektiğinde aptal rolü yapacak kadar zeki ve yetenekli olacaksın.

aslında yazılacak çok şey var ama neyse, şu ünlü atarlı giderli eski sevgili kavgaları vs alayı kurgu, o sevgililerden birisi ajanstan gelme, çok büyük paralar dönüyor.

bu konuda devlet çıkarından çok kıskançlık var.

• Iyi yayıncılar var izleyip ögrendiklerim izlerken güzel zaman gecirdiklerim var bazıları para için bu işi yaptığı çok belli kadın 38 yaşında kızı var kızım için bisiklet parası diye para topluyordu oyun oynama yok yetenek yok yayın eğlencelide değil sırf para kazanmak için yayın açmış geçen yine denk geldim bu sefer kızıma araba parası diye yayın açmıştı kızı 4-5 yaşında kızını kullanarak kendisine para topluyor böyle insanları şahsen sevmiyorum ben

• Bu arkadaşların vergi vermediğini sanıyorsun ve kıskanç bir konu açmışsın ama vergi veriyorlar üzgünüm. Kolay kazanılmıyor o para, kamera karşısında seni izleyene kendini sevdirmen lazım. Gerçekten kolay görünebilir ama o kameranın önü, arkası var. Oyuncuysa oyun kısmı var. İşin belli bir saati yok, kazancın sabit değil, yarısından çoğu vergilere gidiyor. Neye sinirlenerek yazdın acaba bu yorumu ve gerçekten vergi konusuna bu kadar takıntılıysan milyarlarca dolar vergi borçları silinen firmalara için duyar kasıcı bir konu aç da yorumlasın buradaki herkes :)
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    Su an icin maalesef biraz hayal dunyasi.

Amazon su anda prime hesabini twitch ile baglayanlara bedava abonelik veriyor twitchde (prime).

Ustelik yayincilarin bu durumdan kazandigi para normal abonelik parasi ile ayni. (Ortaklik anlasmasina gore degisir 2.5$ /2.5$ genellikle). Ozellikle Amazonun bu insiyatifinden sonra yayincilarin gelirleri cok katlandi.

Bu yuzden yayincilari su an icin twitch platformundan koparmak imkansiz.
  • Ee oturduklari yerden para kazaniliyorlarsa sende sabahtan aksama kadar pc basinda oturuyorsun sen neden oturdugun yerden para kazanmiyorsun? Ac youtube kanali ac twich oturdugun yerden para kazansana hele bi gorelim 10 kisiden fazla izleyen geliyor mu sana ? ulan ne sig goruslu ne salak insanlarsiniz siz ya. icerikler hakkinda yorumum yok hicbiri bana hitap eden kanallar degil hicbirinide izlemem etmem ama oturdugun yerden para kazaniyor diye bir laf soylemekte haksizliktan baska bisey degil biraz genisletin artik su sig dusuncelerinizi. Omrun pc basinda oturarak gecmistir %90 cebine pc sayesinde 10 tl girmismidir? Bence sen devletin nerden vegi kesmesi gerektigine kafa yorucagina bu sorularima kafa yol hadi iyi bayramlar :)))
  • Vergi alınsın kısmına katılıyorum da, kimin nasıl para kazandığı sizi niye bu kadar ilgilendiriyor? İster amelelik yapar ister twerk yapar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frightfull

Su an icin maalesef biraz hayal dunyasi.

Amazon su anda prime hesabini twitch ile baglayanlara bedava abonelik veriyor twitchde (prime).

Ustelik yayincilarin bu durumdan kazandigi para normal abonelik parasi ile ayni. (Ortaklik anlasmasina gore degisir 2.5$ /2.5$ genellikle). Ozellikle Amazonun bu insiyatifinden sonra yayincilarin gelirleri cok katlandi.

Bu yuzden yayincilari su an icin twitch platformundan koparmak imkansiz.
    Twitch prime ile abone olabilmek için 3 euro ödüyoruz diye biliyorum . Ama çok da kesin bilgim yok açıkçası fazla takip ettiğim bir platform değil eskiye göre. Özellikle dün yeni kartlar çıkarken ki hareketleri insani kendilerinden soğuttu markayı öveceğim diye tamam adamlar lider sektör de sektörün en iyisi de çıkan kartların saf performansı bile belli değil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmGMD -- 21 Ağustos 2018; 15:28:14 >

• Kesinlikle kesilmesi lazım aldıkları bağışların haddi hesabı yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konuyla ilgili bir youtuber röportaj yapmıştı cb ile.

https://m.youtube.com/watch?v=ZFaGSenUoks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 21 Ağustos 2018; 15:44:13 >
  • Evet aboneden alıyor. Ama yayına bynogameden falan para atıyorlar onların vergisi alınmıyor
  • Onlar şaklaban ama sen de düşüncesizsin. Sen sanıyor musun ki bu her boktan vergi alan devletin aklına gelmemiştir? Çoğu yayıncıların şaklaban olduğu doğru ama aralarından nadir iyi olanları da var.

Ayrıca senin elinde yayıncılıktan ünlü olup para kazanmak vardı da sen geri mi teptin o şansı yok ben şaklaban görünmek istemem diye?

• Çoğu vergiye tabi zaten. İnstagram üzerinden mal satan sayfalar bile incelemedeydi en son vergiye tabi olması için. Zaten bu büyük platformlar twitch,spotify,youtube,steam vb. vergisiz iş yapamaz. Para cebine girmeden vergisi düşülüp öyle giriyor,ama reklam sponsorluk vb. anlaşmalarında nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Zaten büyük bi kitlesi olanlar izleyiciden çok reklamlardan para kazanıyor.
    Ama şaklabanlık vs. hoş söylemler değil,bunları yapanlarda var ama diğerlerini çöpe atamayız. Ortada büyük emekler var,yayıncılığında youtuberlığında zor yönleri var.
    Kaliteli bir youtubersan sürekli güncel içerik yapabilmen lazım,kolay gibi duruyor ama zor işler. Yayıncılıkta da öyle..
    Şu an internet kullanan genç kesimden herkes iyi ya da kötü youtube ya da twitch vs. yayın-video izliyor,büyük bir pazar var,kendi yayıncı ve youtuberlarımızı da daha güzele ve iyiye teşvik etmek lazım. Ne kadar gelişirlerse o kadar iyi,çünkü insanlar kitap vs okumuyor,boş zamanında sosyal medyaya giriyor,toplumu bilinçlendirmek adına büyük fayda sağlayabilecek bir kesim bu arkadaşlar,o nedenle şaklaban vs. demek yerine daha iyiye ve güzele doğru gitmesi için öneri vermek lazım.

• ben o ana-babayı anlamıyorum. o ana baba ne kadar kolay para kazanabiliyor ki konuştuğu iki lafın ikisi küfür ederek yetiştirdiği veledine kartını verip ona buna para göndermesine müsaade ediyor.

konuya atılan 3 mesajın 2'sinde küfür var, hakaret var, uyuyan moderatör var. konuştuğu/yazdığı/bildiği kelime sayısı iki haneli rakam!
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.