Şimdi Ara

Devlet niye benim paramla cami yapıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
1
Favori
6.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

O zaman vatikana hade... Çan sesleri zihnini açar senin...

• Evet kamu parası ile Devletin ibadethane yapması doğru değildir. İbadet için gösterişli şatafatlı yerlere de gerek yoktur. Temiz bir yer yeterlidir. Devlet kamu yararı adına ibadethane yapılması adına belli bir yer ayırabilir tahsis edebilir ama belli bir din mensubuna sıfırdan bina yapıp teslim etmesi doğru değildir kul hakkına girer.

• Bir önerim var. Bugün nüfusun büyük çoğunluğu e-devlet kullanıyor.

E-Devlet üzerinden "BENİM VERGİLERİMDEN DİYANET'e PAY AKTARILMASIN" seçeneği konulsun. Ak koyun kara koyun ortaya çıksın.

Bir de yukarıyı okudum da... Maşallah EN MÜSLÜMAN BİZİZ...

Ama dünyanın en büyük hırsızlıkları, yolsuzlukları, adam kayırmaları, torpili, tecavüzü, kul hakkı yiyeni bizde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemal -- 29 Temmuz 2024; 10:16:49 >
  • Ben anlamam kardeşim rize meydanına dev gibi bir cami yapılmazsa gözüm açık gider!!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kemal kullanıcısına yanıt

Bu boyutta bir diyanetin bütçesi gönüllülere bırakılırsa %90 hayır diyecektir. %10'a da çok fazla yük binecektir. Bunu istemezler. Diyanetin yapısı gözden geçirilmelidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuya böyle bakamazsın aslında,

Mesela devlet senin paranla cami yapıyordur ama;

*Senin geçtiğin yolu da o yolu kullanmayan birinin parasıyla yapıyordur,

*Senin kronik sağlık sorunların vardır durmadan hastaneye gidiyorsundur ve ilaçların bir kısmını devlet ödüyordur ama bunun parası da hiç hasta olmayan turp gibi bir adamın vergisinden karşılanıyordur vs vs.

Örnekleri çoğaltabiliriz, devletçi ya da vergiler iyi ki var oh oh diyen biri değilim ama, tutup da ben bunu kullanmıyorum devlet bunu yapmasın dersen,

hiç bir hizmeti tüm halk birden kullanmayacağı için ülkede ne altyapı kalır ne üst yapı ne de herhangi bir hizmet kalır.

Adamın biri çıkar ben kovaya s*çıyorum kanalizasyon kullanmıyorum benim vergimle niye kanalizasyon döşeniyor der, sonra hepimiz kovaya s*çmak zorunda kalırız.

• yakup548 Y kullanıcısına yanıt

Dediğin doğru. Bir sitede zemin katta oturan da aynı aidatı öder, asansör giderlerine katılır. Ben kullanmıyorum diyemez.

Bu durumda devlet cemevi de kilise de sinagog da yapmalıdır, diyebilir birisi.

Cami yapımı biraz suistimale ve sömürüye açık bir hizmet. Şu an yapılan camilerin %90'ı ihtiyaca binaen yapılmıyor. Çamlıcada cami ihtiyacı var mıydı? Oturduğum yerde 1 km2 alan içinde 4 cami inşaatı var. Aynı alanda benim gördüğüm halihazırda zaten 2 cami var. Bir tanesini yeşil alan için ayrılan yere sıkıştırdılar. Mevcutlar boşken 4 tane yeni ve bayağı büyük yapılıyor.

• Çünkü devlet halkın ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetleri sunar. Bunu da topladığı vergilerle yapar. O para senin değil, kamunun. Toplum mantığıyla düşünürsen cevabını bulacaksın. Troll isen tebrikler, başarıya ulaştın.

• yakup548 Y kullanıcısına yanıt
    Sinagog kilise falanda yaptırırsa okey.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yeni gelen cahallar konu açıyor burada.

• Devlet cami yapmıyor. Cuma namazı sonrası toplanan para ve bağışlarla yapılıyor.

• sen zaten vergisini vermiyorsun. camiler dernek kurulup bağışlarla yaptırılıyor. son yıllarda yapılan büyük birkaç cami hariç.

camilerin sadece aydınlatma giderleri devlet tarafından karşılanıyor. ısıtma (elektrikli veya doğalgaz), klima giderleri yine bağışlarla karşılanır

burada laf edenlerin cenazesi de o zaman camiye gelmesin. ama bu konuda dürüst değilsiniz. camiye namaza kitaba laf ediyorsan ver vasiyetini camiye gelmesin cenazen

• sonnick kullanıcısına yanıt

Çamlıcada 290 Milyonu doları cami çıkışında toplamışlarsa helali hoş olsun.Devlet niye benim paramla cami yapıyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 29 Temmuz 2024; 12:2:32 >
  • Kayrabey kullanıcısına yanıt

Biz azınlıksak neden camiler bomboş. Neden arap kardeşlerinize sınırları açıp ülkeye sokuyorsunuz 14 yıldır.

• Novagate N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu videodaki soru soran genç siz misiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Niye ısrarla bazı arkadaşlar konuyu çarpıtıyor? Devlet her camiyi yapmıyor, çoğu bağışlarla yapılıyor. Ama arada da çıkıyor bazı devasa gösterişli yapılar. Bunlar eleştiriliyor. Çoğu siyasal İslamcı gibi hemen belden aşağı vurmaya, karşıdakini din, islam, cami karşıtı ilan etmeye meyilli kimi arkadaşlar. Zübük filmindeki kalabalık kitleyi andırıyor.

• moustapha129 M kullanıcısına yanıt

Neden dürüst değillermiş? En az onbeş senesini biliyorum, kendi mezarlıklarını istiyorlar. Devletin bazı vatandaşların din ihityaçlarını karşılayıp diğerlerinkini karşılamaması ayrımcılıktır.

Vatandaşların inançlarını yönlendirmek devletin vazifelerinden değil, devlet halkın inançlarına saygılı olmalı.

https://www.haberturk.com/polemik/haber/959105-ateistler-ve-dinsizler-icin-ayri-mezarlik-talep-ettiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 29 Temmuz 2024; 12:28:7 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.