Şimdi Ara

Devlet memur maaşlarını yarıya indirmek için neyi bekliyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
383
Cevap
1
Favori
28.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu devlet, bu hukumet, bu tayyip adama para biriktirtmez.. gelen para yine donup dolasip hukumete gidiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu net..maaşına oranla en çok vergi veren kesim memur kesimidir.vergi affı,yapılandırma gibi imkanlardan faydalanamaz,paşa paşa vergisini verir.doğrudan olanı peşin verir,dolaylı olanları da (kdv ötv gibi) zamanla verir...memura maaş vermeyelim diyorsunuz da,asker,polis,öğretmen,doktor,hakim savcı olmadan işler yürümez..bunlar uzmanlık gerektiren meslekler.geriye ufak tefek bi kaç memur grubu kalıyor..onlar da devede kulak zaten.

şu gün hükümet memura maaş veremiyorum desin,büyük kriz çıkar memlekette,ekonomi zaten pamuk ipliğine bağlı bir papaz yüzünden $ çıkıp çıkıp iniyor, durum daha da kötüye gider.devlete güven sarsılır..devlet maaş veremeyecek söylentisi bile işleri batırır..ha böyle nir durum olmaz çünkü MB basar 200 lükleri,koyar ziraat atm ye...

• Yok ya... Bir de biz şikayet ediyoruz. Ekmek bile eskisi gibi değil diye...

Troller bile bozuldu. Nerede o eski mağara trolleri...

• Hiç kafan çalışmıyor, bu tarz bir yaklaşımın bile ne boş fikirli biri olduğunu gösterir. Çünkü en büyük vergi çalışanlardan kesiliyor, daha maaş cebe girmeden vergisi kesiliyor, aldığı her bir ürünle kdv, otv, oiv ödüyor, senin düşüncen bir nevi ayağa sıkmak olur, çünkü sandığın gibi sadece memurların maaşları düşmez her kesim bundan etkilenir, asgari ücretle geçinenler başta.

• quote:

Arkadaşlar devlet vergi toplayamıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne saçma sapan konular açıyorsunuz ya açmadan bi düşünün. Madem vergi toplamadan yola çıktın vergi kaçıranları nasıl cozeceksin onada fikir ver bakalim. Neden burslarin, yurtlarin çoğu ailesi esnaf veya çiftçi olana çıkıyor? Asgari ücrete bile çıkmıyor iken memura zaten yok lüks arabası ile hava atan esnafa çıkıyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yahu bu memurlardan ne istiyorsunuz. Biri demiş memurlar üretmiyor? Ula ne üretecek, işi evrakla. Gidip fabrikada şeker mi üretecek, un mu üretecek, araba kaportası mi imal edecek? Memur evrak işi yapar!

Mesela okulda müdür kayıt için gidersin okulun kontenjanı kadar kayıt yapar, çok çalışsa ne olur? 100 kişilik okul kontenjanı 200 mu olacak? Yada vergi dairesinde memur ne üretecek? Vatandaş gelir evrakını verir, işini yapar, sanki vergi veren esnaf varda memur çalışmadı, işini yapmam dedi. O zaman gider şikayet edersin amirine, ben esnafım, vergimi vermek için geldim, memurun almıyor dersin.

Sizin mantiga göre Ali Koç ford fabrikasında kendi çayını kendi demlesin, kapıda ki güvenlik yerine kendisi gitsin depoyu korusun, bu ne la! Böyle mantık mi olur!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amanhem -- 6 Ekim 2018; 14:39:45 >
  • Amcasının eniştesi bakan yardımcısı olduğu için, danışman olan açıköğretim mezunu x kişi de memur ve 5 binden az maaş almıyor.İndirin bunların maaşını yarı yarı kriz biter.

Adam 4 yıllık üniversite mezunu, yanına danışman yaptığı insanlar açıköğretim ya da 2 senelik meslek yüksekokulu mezunu.Ulan hiçbir şey bilmese,yine bunlardan daha çok kafası basar.Nasıl bir mantık şu danışman olayı, çözebilene danışman kadrosundan 2 bilet.

• Bence konuyu açan arkadaşdan bu ulkede yer işgal ettigi icin devlet işgal vergisi alsın.hatta mumkünse hava vergiside alsın.

• O 5 milyon memuru hakkı ile seç bakalım çalışıyorlar mı ? Kpss diye bişi vardı. Mülakat çıktı %95 torpil lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: xkrc

Hiç kafan çalışmıyor, bu tarz bir yaklaşımın bile ne boş fikirli biri olduğunu gösterir. Çünkü en büyük vergi çalışanlardan kesiliyor, daha maaş cebe girmeden vergisi kesiliyor, aldığı her bir ürünle kdv, otv, oiv ödüyor, senin düşüncen bir nevi ayağa sıkmak olur, çünkü sandığın gibi sadece memurların maaşları düşmez her kesim bundan etkilenir, asgari ücretle geçinenler başta.
    Zekana hayran kaldım cok sagol. Pekı aramızdakı tek ılerı zekalı kışı olarak memuru cıkarttıgında vergı olarak artısı mı olur eksısı mı olur kasada yazarmısın. Verdıgının yarısını vergı alıyorsa bızd bır hesap cıkartırmısın ılerı zekalı kutsal arkadasım

• quote:

Orijinalden alıntı: ComingWind

Memura maaş verilmezse o ağlayan esnaf artık kepenk kapatır. Ama şu olabilir. Milletvekilleri maaşları ve memur 5000 lira olsun, kriz bitince maaşlar günün şartlarına göre ayarlansın. Millet vekili maaşları da 5000'de kalsın. Ozaman bi rahatlama olur. Ayrıca saray da kapansın, ayda 1 milyon lira masraf ediyormuş geçen hafta açıklandı
    Esnaftan alısverıs yapan memur gormedım bım a101 sok ebebek aglar o kadar

• Vergi falan bilmem bildiğim tek sey memurlar bu krizden en az etkilenen kesim

• quote:

Orijinalden alıntı: redwhiteee

Ne saçma sapan konular açıyorsunuz ya açmadan bi düşünün. Madem vergi toplamadan yola çıktın vergi kaçıranları nasıl cozeceksin onada fikir ver bakalim. Neden burslarin, yurtlarin çoğu ailesi esnaf veya çiftçi olana çıkıyor? Asgari ücrete bile çıkmıyor iken memura zaten yok lüks arabası ile hava atan esnafa çıkıyor?
    Yav vergı kacıranı cozememıs ıste devlet ve memuru bende ondan bahsedıyorum sen Marstanmı foruma giriyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Ben üniversite kadrosundayım. Zaten devlet verdiği maaşın çoğunu vergi olarak geri alıyor. Alamadığını da kdvden çöküyor. Önce esnaftan toplayabiliyorsa toplasın vergisini de. Sanki devlet memuru çalışmıyormuş gibi yorumlar yazmıyor musunuz...
    Senin eğitim için projen vardı o ne oldu ? En son proje sunacaktın filan diye hatırlıyorum.
  • Tmm aglıyorsunuz arkadaslar ama bu ulke ne hale geldı sonunda size de dokunmazmı sandınız? Aynı gemıcıkte oldugunuzu unuttunuz mu acaba burası Türkiye nçbugun esnafa cıftcıye yapıldıysa sıze de sıra gelıyor uyanın yanı gec olmadan bıraz cwvreden ınsanlardan haberınız olsun

• Bu ülke insanı memur ve emeklinin maaşlarını ödemek için çalışıyor. Hele eski dönemlerde 30'lu yaşlarda emekli olan insanlar var ki güler misin ağlar mısın. Memur işçiye nazaran çok daha rahat yaşam sürüyor işçinin alamadığı birçok şeyi alabiliyor. İşçi kuru ekmek yerken memurun en azından sofrası boş kalmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Senin eğitim için projen vardı o ne oldu ? En son proje sunacaktın filan diye hatırlıyorum.

Alıntıları Göster
    Karıştırdın heralde.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.