Şimdi Ara

Devlet memur maaşlarını yarıya indirmek için neyi bekliyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
1
Favori
28.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

Bir -memurlar ölsün- konusuyla daha beraberiz sayın seyirciler.
    Baska kısılacak gider kalemı varsa paylasın lutfen bkz rusyada maaslar odenemeyımce votka dagıtmıslardı bizde o bile pahalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkeyi çeviren bitmiş ekonominin ölmemesini sağlayan son can nefesi veren kesim memurlar. Ötekiler zaten asgari ücretle 5 kişilik ailesiyle sokaktaki ottan farksız yaşayan insanlar, yine memurlar bir nebze alışveriş/eğlence harcamaları yapıyorda ekonomi biraz olsun dönüyor yoksa işler borombok.

• yari yariya inerse kime is yaptiracak?

sahsen ben kamu icin calisiyorum. (memur degilim ama) benim maasi yari yariya indirseler yine insanca yasamaya devam ederim. ama is icin kolumu bile kipirdatmam. sadece sabah gider, oyun oynar, aksam eve gelirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gvzgvz

Git araştır memurun maaşının kaçta kaçı vergi sonra konu aç
    memur kesimi az vergi oder, asil vergiyi isci kesimi oduyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

memur kesimi az vergi oder, asil vergiyi isci kesimi oduyor.

Alıntıları Göster
    Nasıl oluyormuş o? Memurun eline maaşı geçmeden vergisi kesilir. İşçinin ise maaşı asgariden gösterilip fazlası elden verilebilir.
  • yan gelip yatan memur çok.yalan mı?

geçen ilçe sağlık müd ne gittim.birsürü tip çay kahve sohbet.kargocular geliyor.baktım bayan memurlara morhipo trendyol falan siparişlerini getirmişler.
    merkezde apartman dairesini kiralamışlar.müdür odası full lüks mobilya.sekreteri var.
    yazı işleri var,çevre,aile,sigara vs bir sürü şeflik var,onların oturan memurları var,2 tane çaycı var vs....
    5 kişinin yapacağı işi 15 kişi yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

yari yariya inerse kime is yaptiracak?

sahsen ben kamu icin calisiyorum. (memur degilim ama) benim maasi yari yariya indirseler yine insanca yasamaya devam ederim. ama is icin kolumu bile kipirdatmam. sadece sabah gider, oyun oynar, aksam eve gelirim.

kimse kıpırtatmıyor zaten... 3-4 tane vatandaşın işini 20 memur yapmıyor sadece 1-2 tanesi çalışıyor diğerleri tanıdıklarıyla çay-kahve içiyor...

Her devlet dairesine gittiğimde olay çıkardığım için 70 yaşındaki annem de yanımda geliyor. Yaşlı diye işi yapıyorlar olay çıkmıyor bu şekilde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• shifisitert S kullanıcısına yanıt
    200 bin imam me yapar?

• 5 milyon memur 1 hafta harcama yapmasın ülke ne hale geliyor görürsünüz. Bu 1100 üzeri vergi verdik ki her ay peşin ödüyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Memura maaş verilmezse o ağlayan esnaf artık kepenk kapatır. Ama şu olabilir. Milletvekilleri maaşları ve memur 5000 lira olsun, kriz bitince maaşlar günün şartlarına göre ayarlansın. Millet vekili maaşları da 5000'de kalsın. Ozaman bi rahatlama olur. Ayrıca saray da kapansın, ayda 1 milyon lira masraf ediyormuş geçen hafta açıklandı

• mcx kullanıcısına yanıt
    o 5 milyon memur adam gibi çalışsa ülke daha iyi yerlere gelir.
    yarısı yan gelip yatıyor.
  • devlet vergi toplayamıyor diye sorumluluklarından silkinmeye kalkarsa, vefat eden emeklinin eşine, çalışmayan kızına maaşta vermez, özürlülere, yaşlılara, fakirlere sosyal yardımlarıda keser, eğitimi ve sağlığı fazlasıyla pahalı hale getirir. güvenliği ve temizliği sağlar kenara çekilir. o zaman devlet vergi toplanamıyor birilerinin işine taş koyalım, devletimiz varolsun ama ucu bana dokunmasın diyemezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Ülkeyi çeviren bitmiş ekonominin ölmemesini sağlayan son can nefesi veren kesim memurlar. Ötekiler zaten asgari ücretle 5 kişilik ailesiyle sokaktaki ottan farksız yaşayan insanlar, yine memurlar bir nebze alışveriş/eğlence harcamaları yapıyorda ekonomi biraz olsun dönüyor yoksa işler borombok.

maaşları tersine çevir yine aynı şey olur. 5 kişilik aileye memur maaşı , memurlara da asgari ücret ver piyasada aynı para döner... hatta memurlar ve memur emeklileri (torunlarına ) iphone-

samsung ile alman otomobili aldığı için cari açığı daha fazla artırırlar oysa 5 çocuklu aile alır vestel tv, fiat egea yada arsa alır para ülkede kalır ve diğer çalışanlar daha fazla para

kazanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 6 Ekim 2018; 11:31:08 >
  • NuTeRX kullanıcısına yanıt
    evet memurların birçoğu çalışmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComingWind

Memura maaş verilmezse o ağlayan esnaf artık kepenk kapatır. Ama şu olabilir. Milletvekilleri maaşları ve memur 5000 lira olsun, kriz bitince maaşlar günün şartlarına göre ayarlansın. Millet vekili maaşları da 5000'de kalsın. Ozaman bi rahatlama olur. Ayrıca saray da kapansın, ayda 1 milyon lira masraf ediyormuş geçen hafta açıklandı

öyle olmuyor o... mesela memurların maaşı asgari ücret oldu diyelim aynı şekilde memur emeklisi bağkur emeklisi kadar maaş alsın..

bütçe açık değil fazla verir... enflasyon değil japonyadan daha fazla deflasyon olur. para durduğu yerde değer kazanır. Ülke fazla parayı dışa borç vermeye başlar

Bütçenin 3te 1'i memur ve memur emeklisine gitmektedir ve reel ekonomiye-üretime sıfır katkısı vardır. Fazla para dışa borç değil yatırım içinde kullanılabilir ve ülke kalkınabilir

• Memur çalışmıyor diyenler, 90 li yılları hic yaşamamistir. Büyükşehirlerde nüfus yoğunluğundan dolayı bazı hizmetlerde süreç uzayabilir ama Anadolu'da işler hızlı ilerliyor.

Memurlar genelde büyükşehirlerde çalışmak istemez. Maaşının yarısı kiraya, yol parasına gider çünkü.

• Onlara ben de gicigim. Sahsen benim gorusume gore onlar memur degil. Bildigin bilgisayardan cikti al, muhur bas gorevlisi. Memur degigin karar alip verme yetkisine sahip olan kisilerdir.

Hep soylerim. Su malum kisilere bosu bosuna o kadar para vermek yerine oraya universite ogrencileri yari zamanli olarak alinip hem az masraf edilir hem de ogrenciler harcliklarini cikarir. Cunku hicbir tecrube, bilgi gerektirmeyen isleri yapiyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük büyük her işte her alanda bir yerlerde vergi kaçırma illa ki oluyor. Önce onlardan alınsın vergiler. Memurlarla ilgili sorun varsa daha sonra halledilmeli.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Su nedenle oluyor. Memur(657ye tabi olanlar) maasi aslinda cok dusuktur. Ek odeme vs vs ile o bahsedilen paralari alirlar. Memurlar icin kanunlara gore ham maas uzerinden vergi alindigindan aylik 50,100 gibi komik vergiler oderler.

Oysa bir asgari ucretlinin maasi 2029 liradir. Bunun uzerinden 259 lira aylik gelir vergisi oderler. Diger calisanlarin maasi arttikca bu vergi miktari artar %35 gelir vergisi oderler. Memurlar %20lik dilime anca ust duzeyse ulasabiliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuhh be yuhhh sana

önce devlet memuru nedir bir öğrenin. dağda terörle mücadele eden tim subayı da memurdur, mit ajanı da. sağlık çalışanı da memurdur, genelkurmay başkanı da...

memur devlettir. devlet memurlardan oluşur. bu söylediğin devleti yıkmak demektir. bu devlet kurtuluş savaşında bile memuruna maaşını ödemiştir.

sen asıl israfa, suriyelilere, makam araçlarına bakma... devlet memuruna verilen bir ekmek parasına göz dik, yuhhhh size be

öyle bir esnaf ve pazarcı tipi var ki her sene bir daire bir arazi alıyor millete kazık sokarak. sen buna bakma benim gibi bir ömrünü vermiş 25 yıl sonunda aldığı ikramiye ile arsa bile alamayan bir ömür çalışıp bir ev sahibi bile olamayan garibanın ekmeği gözüne batsın...

yuhhhh size alayınıza yuhhh

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.