Şimdi Ara

DEVLET,DİN VE CEHALET ÜZERİNE (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
3.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: 2000watts

quote:

Orjinalden alıntı: cetinkaya.

birçok bina yıkıldığını bende biliyorum dikkatli okuduysanız zaten yorumumda da yazdım ama benimkisi sn 2000wats a cevapdı

Sen benim ne demek istedigimi hala anlamamisin ki!!!!
    Konuyu açan arkadas,neden musluman ulkelerinin geri kaldigini sorusuna cevap ariyoruz.Sende gelmisin her seyin Allahin lütfu oldugunu soyluyorsun.
    Peki sen benim verdigim cevaba karsiysan.Sence neden musluman ulkeleri diktatorluklerle yonetilip hepside geri kalmis?Bir buna cevap verde,bizde bilelim.

Hemen cevaplıyım;
    -Müslüman ülkeler son 150 yıldır teknik gelişmelerin gerisinde kaldı ancak bu dinle bağdaştırılamaz çünkü islamiyet son 150 yıldır değil son 1400 küsür yıldır var
    -Şuanda araştırınrsan kendinde görebilirsin dünya üzerinde sadece müslüman ülkeler değil birçok ülke geri kalmış durumda ve galişen devlertler arasında islam ülkeleride var
    -islamiyet yayılmaya başladıkdan sonra müslümanlar teknik gelişmelerde tüm doğu ve batı medeniyetlerini geride bırakmıştır ve dünyada bir huzur ortamı sağlanmıştır çok geniş coğrafyalarda islam ülkeleri gelişme göstermiştir.
    -ancak görüyoruz ki osmanlının son dönemlerinde dünyada islam kültüründe büyük zayıflama oldu ve insanlar geleneklerini unuttu bu yüzden geri kalmak kaçınılmaz oldu
    -"Allahın lütfu" konusuna gelince bunda taviz vermem biz onu unutursak oda bizi unutur böyle hallere düşeriz onu hatırlarsakda işte ozamanki gibi ilerleriz
    tarihde hep böyle oldu...

• 250 wat

arkadaş, gei kalmışlık islamla bağdaştırılamaz. avrupa tarihinde yaşanan karanlık ortaçağ devri var bilirsin, orada da hristiyanlığın yanlış eller tarafından çıkarlar için çarpıtılması sözkonusuydu.

islam tarihinde de bu pozitif bilimlerin arkada kalmaya başlaması olayı gazali ile başlar. lagari ve hezarfen uçtuktan sonra cezalandırılırlar. olay buraya kadar ulaşmıştır. hatta erzurumlu bilmemne adını hatırlayamayacağım, bir güneş tutulması tarifi yapar, Allah'ın meleği bilmemkaç arşın kanadını kaldırarak güneşin önünü keser, o kanatta yakutlar zümrütler vardır cart curt. ilk meridyenleri hesaplayan, kansere çare bulan, kitapları hala tıp tarihinde olan, dünyanın yuvarlaklığını galileodan yüzyıllar önce kanıtlayan Türk alimleri ne hale gelmiş

bu süreç Avrupayla benzerlik gösterir, ancak onlarda rönesans-reform olması ve ilerlemenin başlaması onyıllar, yüzyıllar alırken, bizde 19 yıl içinde, 1919-1938 arasında gerçekleşmiştir. avrupada bu halk hareketiyken bizde bir dahi lider tarafından yapılmıştır, halk doğru düzgün ayak uyduramamıştır. şuanda en büyük fark bu

• quote:

quote:

birçok bina yıkıldığını bende biliyorum dikkatli okuduysanız zaten yorumumda da yazdım ama benimkisi sn 2000wats a cevapdı

Konuyu açan arkadas,neden musluman ulkelerinin geri kaldigini sorusuna cevap ariyoruz.Sende gelmisin her seyin Allahin lütfu oldugunu soyluyorsun.
    Peki sen benim verdigim cevaba karsiysan.Sence neden musluman ulkeleri diktatorluklerle yonetilip hepside geri kalmis?Bir buna cevap verde,bizde bilelim.

Çünkü o müslüman ülke dediğin bütün ülkelere müslüman görünümlü İngiliz ajanları yönetici olarak yerleştirilmişlerdir. Suudi Arabistandaki Suudlar müslüman mı zannediyorsun ? Müslüman görünmek farklı, müslüman olmak farklıdır. İmanın kimde olduğu bilinmez, her sakallıyı deden zannetme.

• Devlet,Din ve Cehalet önerimi nasıl doğru ve yerinde bir söylem idiyse Devlet,Dinsizlik ve Cehalet gibi aynı derecede önemli bir önermede oluşmaya doğru hızlı adımlarla gidiyor zannediyorumki. Şöyleki; güzel memleketimin ateist gençliğide niyeyse dinci gördüğü kesime yakınlaşmakta pekde medeni tavırlarda ve hoşgörü içerisinde değiller.Kendilerindede ötekilerde olduğu gibi içten içe bir hazımsızlık vakası görülüyor gibi....Birilerinde kusur arama çalışmaları yapmadan önce kendi harfiyatınızıda sağlam çıkartsanız iyi olur diye düşünüyorum.
    Sizin için bir sorun yoksa.benim için hiç yok.zira zaten bir musluman bir ulkede yasamiyorum.yasacagimida sanmiyorum.
    Gavur dedikleriniz sizden daha musluman.Onlari daha çok seviyorum.Zira onlarda din ayirimi yok.herkes egitimde,saglikta esit.Zengin veya fakir.hastanede hiç bir fark yok.Ne dilenci var nede birisine muhtaç çocuklari ile yanliz bir kadin.Adamlar bizden geri iken bazi seyleri kavrayarak zorlayarak devrimlerini yapmislar.Biz ise hala 1 metre ilerisini sizler sayesinde goremiyoruz.
    Turkiyeye her gelisimde bir seylerimi çaldiriyorum.Etraf hirsiz ve yan kesici dolu.Esnaf nasil kaziklayacagim diye insanligi bile unutmus.Bir bilezik için canice cinayetler.Trafikte bir yayaya bile saygi yok.Millet biribrini bogazliyor.
    Siz hala bir sorun yok diyorsunuz.ne diyeyim saglicakla kalin.En iyisini siz biliyorsunuz.
    Ekliyeyim.ginede musluman ulkeleri içinde en iyisi Turkiye.Zira bir kaç musluman ulkesine gittim.Turkiye yanlarinda cennet ve demokratik.Yani dusunun ne haldeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 20 Temmuz 2008; 13:22:10 >

• quote:

quote:

quote:

Hemen cevaplıyım;
    -Müslüman ülkeler son 150 yıldır teknik gelişmelerin gerisinde kaldı ancak bu dinle bağdaştırılamaz çünkü islamiyet son 150 yıldır değil son 1400 küsür yıldır var
    -Şuanda araştırınrsan kendinde görebilirsin dünya üzerinde sadece müslüman ülkeler değil birçok ülke geri kalmış durumda ve galişen devlertler arasında islam ülkeleride var
    -islamiyet yayılmaya başladıkdan sonra müslümanlar teknik gelişmelerde tüm doğu ve batı medeniyetlerini geride bırakmıştır ve dünyada bir huzur ortamı sağlanmıştır çok geniş coğrafyalarda islam ülkeleri gelişme göstermiştir.

Musluman ülkeler son 150 yıldır mı geri ? Sanayii devriminden beri hangi bilimsel buluşu bir İslam alimi gerçekleştirmiş ? Sanayi devriminin ötesinede gidebilirisin. Matbaayı Osmanlı dünyadan kaç yz yıl sonra kabul etmek zorunda kalmıs?

Dünya üzerinde söz sahibi olupta Müsluman olan tek imparatorluk Osmanlı imparatorluğu oldu. Osmanlıda ucubelerin o günah bu günah mantığı yüzünden battı. Gelişen dünyaya modernlesen hayata ayak uyduramadığı için yıkıldı. Sanatı bilimi kültürünü geliştiremediği için battı. Eski çağşarda yaşamayı seçtiği için battı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Brooklyn

Dünya üzerinde söz sahibi olupta Müsluman olan tek imparatorluk Osmanlı imparatorluğu oldu. Osmanlıda ucubelerin o günah bu günah mantığı yüzünden battı. Gelişen dünyaya modernlesen hayata ayak uyduramadığı için yıkıldı. Sanatı bilimi kültürünü geliştiremediği için battı. Eski çağşarda yaşamayı seçtiği için battı.

+1

psn : demirarca
  • quote:

Orjinalden alıntı: demirarca

quote:

+1

arkadaşlar, suç müslümanlıkta değil bu konuda. suçç Allah ile aldatanlarda. derebeylik döneminde avrupada din baskısı papazların ve toprak ağalarının cebini dolduruyordu. bu kadar tatlıyken beleş, niye bıraksınlarki iktidarı?

islam dünyasında da bu olmadı mı? islam dünyasının lideri osmanlıda din adamlarının sözü padişahı bile bastırıyordu. onlar da dini baskıda araç olarak kullanmasalardı iktidara devam edebilirler miydi? sorun burada. dinin her alanda yanlış ellerde çarpıtılması. doğudaki bu karanlık evre ile batıdaki bu karanlık evre ne kadar da örtüşüyor.

oysa din bunu emretmez, öğrenin bilimle uğraşın der. biruniler farabiler ibni sinalar hep bizden çıkmadı mı? avrupa aya ispanyadan büyük kütüphaneden kurtarılan birkaç kitapla çıktığını itiraf etmediler mi?

peki din ile bilim ne zaman ayrılmaya başladı? onu da gazaliyi inceleyerek öğrenebiliriz. pozitif bilimleri yerip yerine dini bilgiyi yücelterek o aydınlık çağın sonunu getirmiştir kanımca

• Suç kesinlikle İslamiyette değil. İslam dinini kullananlarda saptıranlarda.Ve onlara aldanıp peşlerinden gidenlerde.
  • Dinle yönetilen ülkelerde gelişmişlikte Osmanlı örnek verildi.Ancak Osmanlı islami değerlerle değil.Türklerin değerleriyle ayakta durdu.Ancak özellikle halifeliği memlüklerden almamız sonrasında Müslüman kültürün halka egemen olması ve yöneticilern Arap kültürü etkisine girmesi Osmanlıyı duraklattı,gerilleti ve yıktı.

Diğer bir konuda ilk mesajda yazıldığı gibi sorunun herşeyin yenilenebilir olmasına karşın dinin yenilenemez olmasıdır.Dogmatiktir ve değişmez.

Yani düşünerek mantığa dayalı olarak ortaya çıkmış birşey değildir.Ve bunu söyleyince bizi mantık dışı ilan etmeyiniz.

İnançların tehlikeli olduğu durum ise şudur:

İnanç bütün tercihlerinizin ötesine geçerse ve dinin değiştirlemez olması nedeniyle değişsel öğesi olmaması sebebiyle mantığa dayalı tercihler olmaz , mantıksal düşünülemez.Bunun sonucunda ise sağlıklı ideolojiler oluşturulamaz.Bu bir toplum için bir devlet için olduğu kadarda tüm dünya içinde tehlikeli bir durumdur.

• ATATÜRK ün mükemmel sözleri var bu konuda.Lütfen herkez arastırsın o sözleri ve bir kez okusun.Yani su anda o sözlerle muhalefet kendini savunsa ülkede din üzerinden kimse emellerine ulasamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasaza -- 22 Temmuz 2008; 21:41:58 >
  • Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişmesini inkar etmek olur.." Atatürk

“Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..” Atatürk (Kazım Karabekir-Paşaların Kavgası Syf,159 )

Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır.. Atatürk-1926
    Andrew Mango, Atatürk Syf.447

Afet İnan cumhuriyetin ilanından 6 yıl sonra Yurt Bilgisi dersleri vermeye başlamıştı. Okutacağı kitabı Kemal Paşa’ya gösterdi. Gazi beğenmedi. Yeni bir Medeni Bilgiler kitabı yazdırdı.
    Kitap, 1931′de Afet İnan imzasıyla çıktı; ortaokul ve liselerde okutuldu. İşte Kemal Paşa’nın el yazısıyla kaleme aldığı o notların “Millet” bölümünden satırlar:
    “Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra bu din Arapların (..) Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. Bilakis Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. (..)
    “Türk milleti birçok asırlar, (..) bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kur’an’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndü. (..)
    “Türk milletini Allah için, Peygamber için topraklarını, menfaatlerini, benliğini unutturacak, Allah’la mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. (..)
    “… din hissi, dünyanın acısı duyulan tokadıyla derhal Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri, Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. (..) Artık Türk, cenneti değil, (..) son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milletinde bıraktığı hatıra…”
    ***(Medeni Bilgiler)
    Yeterince açık değil mi?
    Nasıl oluyor da din konusundaki görüşleri bu kadar net olan bir lider hâlâ yanlış yorumlanıyor?
    Yukarıdaki satırların çoğu, Türk Tarih Kurumu tarafından 1969 ve 1988′de basılan “Medeni Bilgiler ve Mustafa Kemal Atatürk’ün El Yazıları” kitabında yer almıyor da ondan…
    İnanması zor; ama kendi kurduğu kurum, Atatürk’ün notlarını sansür ederek yayımladı.
    “Medeni Bilgiler”i geçenlerde yeniden basan Örgün Yayınevi, Türk Tarih Kurumu’ndan bir özürle yeni baskı beklediklerini yazmış.

• Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır.

Türk milleti daha dindar olmalıdır, yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır demek istiyorum. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum. Şuura aykırı, ilerlemeye mâni hiçbir şey ihtiva etmiyor.
    1923

Bizi yanlış yola sevkeden soysuzlar bilirsiniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşler, sâf ve temiz halkımızı hep din kuralları sözleriyle aldata gelmişlerdir. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz... Görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harabeden fenalıklar hep din örtüsü altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir.
    1923

“Ey millet! Allah birdir, sani, büyüktür. Allah’ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur’ani azimüssandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor. Eğer akli mantığa, hakikate uymamış olsaydı bununla diğer ilahi ve tabi kanunlar arasında aykırılıklar olmalı gerekirdi. Çünkü bütün kanunları yapan Cenab-ı Haktır.” (Atatürk’ün 7 Şubat 1923 tarihinde Balıkesir’de Zağanos Paşa Camii’nde vermiş olduğu hutbeden bir bölümdür.)

• quote:

Orjinalden alıntı: Biruni 3-4

quote:

quote:

+1

arkadaşlar, suç müslümanlıkta değil bu konuda. suçç Allah ile aldatanlarda. derebeylik döneminde avrupada din baskısı papazların ve toprak ağalarının cebini dolduruyordu. bu kadar tatlıyken beleş, niye bıraksınlarki iktidarı?

islam dünyasında da bu olmadı mı? islam dünyasının lideri osmanlıda din adamlarının sözü padişahı bile bastırıyordu. onlar da dini baskıda araç olarak kullanmasalardı iktidara devam edebilirler miydi? sorun burada. dinin her alanda yanlış ellerde çarpıtılması. doğudaki bu karanlık evre ile batıdaki bu karanlık evre ne kadar da örtüşüyor.

oysa din bunu emretmez, öğrenin bilimle uğraşın der. biruniler farabiler ibni sinalar hep bizden çıkmadı mı? avrupa aya ispanyadan büyük kütüphaneden kurtarılan birkaç kitapla çıktığını itiraf etmediler mi?

peki din ile bilim ne zaman ayrılmaya başladı? onu da gazaliyi inceleyerek öğrenebiliriz. pozitif bilimleri yerip yerine dini bilgiyi yücelterek o aydınlık çağın sonunu getirmiştir kanımca

birunler ibni-sinalar farabiler.kuranı referans almadılar..yunan düşünürlerinden etkilenmiş,yunan bilimini devam ettirmiş bilim adamlarıdır..sandığınız gibi musluman oldukları için değil,eleştrisel bir akla herşey kuranda yazıyor mantığıyla değil bilim yaparak bilim adamı oldular

• quote:

Orjinalden alıntı: Athe

quote:

Orjinalden alıntı: Biruni 3-4

quote:

quote:

+1

birunler ibni-sinalar farabiler.kuranı referans almadılar..yunan düşünürlerinden etkilenmiş,yunan bilimini devam ettirmiş bilim adamlarıdır..sandığınız gibi musluman oldukları için değil,eleştrisel bir akla herşey kuranda yazıyor mantığıyla değil bilim yaparak bilim adamı oldular

Tamamiyle katılıyorum.Ayrıca bahsettiğimiz bilginlerin ortak bir özelliğide kuru kullanmasıydı şimdi konuyla ne alaka diyeceksinizde,kurunun bilinci temizlediği ve bir şeylere odaklandığında kafanı tamamiyle ona verebildiği kanıtlanmıştır ve bu sebeple bahsettiğimiz bilginler kuruyu kullanarak athe arkadaşımında dediği gibi Kuran da yazılı diyerek değil her yönüyle araştırıp düşünme yöntemini uygulamışlardır.Ayrıca bu bilginlerin yetişmesinin temel sebebide islam kültürü değil Türk kültürüdür.

Ancak belli yıllardan sonra özellikle 1600 lerden sonra islam kültürü Türk kültürünün önüne geçmeye başladı ve bu yıllardan sonra osmanlı yavaşlamaya ve çökmeye başladı.Osmanlı tarihini sadece islamddan ibaret sanan arkadaşlar sadece kitaplardan okuduğuyla kalmasın.Edindiğiniz bilgilerle neleri saptıyabilirsiniz birde bunu düşünün.

• quote:

Orjinalden alıntı: YalnızEnes

Türkiye müslümanlığın ve hertürlü dinin çok güzel yaşandığı bir ülkedir.

Hayir..
    Din bizim ulkede ozgurce yasanmiyor.Sorunda burda...

Orjinalden alıntı: dkrn

quote:

Orjinalden alıntı: YalnızEnes

Türkiye müslümanlığın ve hertürlü dinin çok güzel yaşandığı bir ülkedir.

Hayir..
    Din bizim ulkede ozgurce yasanmiyor.Sorunda burda...

istediğin gibi camiye gidip namaz kılamıyorsun? yada oruç tutuyorsun diye ceza mı alıyorsun?

zekat veriyorsun diye de hapis cezası veriliyor heralde

İbn Sina'yı araştır!

İbn Sina, Gazli'nin önünden, İran'da şehirden şehire kaçarak o muhteşem eserlerini (Tıp bilgilerini) vermiştir!

Acaba, İbn Sina, müslümanlığı kabul etmiş olabilir mi? Gazali neden onu kovalamış durmuş?

Tanrılar-Mezarlar ve Bilginler, C. W. Ceram'ın kitap'ında 8 Alman profesör onaylıyor!

Memlûklar veya Kölemenler diye öğretilen devletin asıl adı <<Ed Devletu't Türkiye>> Türk Devleti idi!

1517'de, Yavuz Sultan Selim bu devletin (Türklük) adını tarih sahnesinden silmedi mi?

1798'de Fransızlar ve İngilizler müştereken 2000 TOP ile saldırdıklarında, senin o Muhteşem Müslüman Osmanlın neredeydi?

Kitap'tan alıntı!
    ...Ama o zaman (1798-1801 arasında) PARİS'e kadar varabilenlerin (çalıp kopyaladıkları kimya labaratuvar gerçleri, ölçü aletleri, İskenderiye kütüphanesindeki kitaplar ve tablolar!) BİR BİLGİNLER KUŞAĞINA yeteceği meydana çıktı; hiç bir parça kopya edilmeden bırakılmamış olduğu görüldü!

(Ermeni) Denon (Louvre müzesinde en önemli orta bölüm!) sayısız KAĞITLARDA (kopyaladıkları tablolarla), Memlûk MÜCEVHERLERİYLE ZENGİNLEŞMİŞ OLAN (Fransız ve İngiliz) askerlerinkinden daha değerli bir GANİMET getiriyordu!

Bonaparte 1801'de, ASILLARINI İngiltereye teslim etti. Bunların taşıma işini General HUTCHİNSON yaptı!

Türklerin Tarihi kitap'ında! Fransız Dışişleri bakanlığı soruyor! 1400 yılında Fransa veya avrupada rönesan ve reforum başlamış ise: 1480'de Fransız saray kütüphanesinde 1200 Elyazması kitap varmış! Fransa veya batı ENGİZİSYON ile boğuşurken, 1200 kitapla yapmış olabilir mi?

Fransadan, ENGİZİSYON 1834 yılında kaldırılmıştır!

Saygılarımla

• quote:

istediğin gibi camiye gidip namaz kılamıyorsun? yada oruç tutuyorsun diye ceza mı alıyorsun?

Dinimiz namaz, oruç, zekat, hac gibi ibadetlerden ibaret değil, bu ibadetlerden önce akide önemlidir. Akidesini koruyamayan, rahat yaşayamayan'ın(ki türkiyede neredeyse imkansız) ibadetleri yapmasında hiçbir yarar olmaz, yaptığı ibadetler ona müslüman ismini vermez, böyleleri ancak kuru kuruya camiye giden, orucun anlamını bilmeden oruç tutan, kurbanı keserken sırf eti için kesen, türbelerden medet umat müslüman! isimli günümüzdeki insanlar gibi olur... Türkiyede akide rahat yaşanmadığı için bu tür müslüman!lar türemiş hatta %99'luk bölümünü kaplamış ve islam artık bu insanların yaptığı sanılmaya başlanmış. Bir de saydığınız ibadetleri, bu ibadetleri yapanların çoğunlukta olduğu dünyanın hiçbir yerinde yasaklayamazlar, fakat akideyi yasaklayarak islamın anlamını yitirmesini kolaylıkla sağlayabilirler çünkü insanlar artık sadece ibadeti yapanın müslüman, yapmayanın kafir olduğunu zannediyor, akidenin ne olduğunu bilemiyor, dolayısıyla akidenin yasaklanmasına önem vermezler fakat ibadet yasaklanırsa toplu ayaklanmalar çıkarırlar. Devletlerde bu riski göze almayarak, sadece en önemli olan akide yaşanmaz(diğer adıyla koyun halk) hale getiriyor, ibadetleri serbest bırakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EDE16CD6E -- 26 Temmuz 2008; 13:30:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: LostSpace

quote:

Dinimiz namaz, oruç, zekat, hac gibi ibadetlerden ibaret değil, bu ibadetlerden önce akide önemlidir. Akidesini koruyamayan, rahat yaşayamayan'ın ibadetleri yapmasında hiçbir yarar olmaz, yaptığı ibadetler ona müslüman ismini vermez. Ve saydığın ibadetleri bu ibadetleri yapanların çoğunlukta olduğu dünyanın hiçbir yerinde yasaklayamazlar.

nasıl rahat yaşayamayanlar anlamadım?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.