Şimdi Ara

DEVLET,DİN VE CEHALET ÜZERİNE (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
3.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dkrn

quote:

Orjinalden alıntı: YalnızEnes

Türkiye müslümanlığın ve hertürlü dinin çok güzel yaşandığı bir ülkedir.

Hayir..
    Din bizim ulkede ozgurce yasanmiyor.Sorunda burda...

özgürce yaşanıyor fakat olabildiğince medya baskısı bu özgürlükleri azaltmaya çalışıyor örnek isterseniz doğan medyasına bakabilirsiniz.
    "Türk milleti tab'en demokrattır" M.Kemal Atatürk, TBMM gizli celse zabıtları, devre: ı, içtima ı, tarih: 22.1.1921.i, 31, c: 3. sayfa 334... "komünizmin memleket için, milletimiz için, dinimiz için, kabul edilmez olduğunu anlatmak, yani kamuoyunu aydınlatmak en yararlı çare görülmüştür" M.Kemal Atatürk, Mustafa Kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider. Mustafa Kemal soygunculara karşı bir Kurtuluş Savaşı veriyor. Emperyalistlerin gururunu kıracağına ve Sultan�ı da yaranı ile birlikte alt edeceğine inanıyorum Vladimir İlyiç Lenin,
  • Kuran daki ilk ayet okudur
    talimatları TAM yerine getirirsen görevini tamamlamış olursun,Hee bi aksilik olursa bilki Allah tarafından sınanıyosun bakalım inancın ne kadar kuvvetli diye

Osmanlı nın yıkılış sebebide bu en başta astronomide topda kılıçda ilerlemişlerdi bir süre sonra durdular hiç bişi yapmadılar ve dev savaşlar sonucu kaybettiler

Yane sen ilerlersen sınamalardada yılmazsan kazanacağın ortada

Ama şunuda bilin Bırakıp gideceğin birşeyi ne kadar seviosan dünyayıda o kadar seveceksin
  • insanlar inandıklarını görüyorlar gördüklerine inanan yok din şöyledir böyledir diyosunuz asıl alıp veremediğiniz müslümanlık ile direk müslümanlar böyledir şöyledir müslümanlık dışında her din güzeldir fln diyin en azından kıvırtmadan konuşmuş olursunuz.

Din insanla tanrı arasında yaşanması gerken bir olgudur.Ancak bir toplumun aynı dini seçmesi ve inançlarını bilime tercih etmiş toplumlar adeta kukla gibi istendiği gibi hareket ettirilebilir.

Toplumsal kurtuluş olarak dinin insanın kendisiyle tanrı arasında yaşanmasına ve kamu oyu önüne getirilmemesidir.
    İnancımı özgürce yaşamak istiyorum diyen arkadaşlara cevabım şudur. Yukardaki arkadaş sağolsun akideden bahsetmiş.Bende bir ateist olarak çevremde rahatça dolaşmayı istiyorum.Ancak ateist olduğumu öğrenince küfredenler,arkadaşlığımızı bozanlar,şiddet uygulamaya kalkanlara kadar varıyor.Ben şimdi inancımı(ateist bir inanç değildir diyebilriz ancak tanrının varlığını kabul etmemekte bir inançtır bana göre) rahatça yaşayabilmek istiyorum diyipte bunu kamu önüne taşırsam devlet organları üzerinde uygularsam laiklik dışına çıkmış olurum.

Dediğim gibi toplumsal kurtuluş ancak toplumun inançlarını kendisiyle tanrı arasında yürütmesiyle olur doğru olanda budur.Başka bir kişi yada kurum sizin dini inançlarınızla mükellef olamaz.Siz inanıyorsanız ve şartlar elverdiğincede ibadet yapıyorsanız sorununuz yoktur demektir.

Diğer bir konu ise türbandır.Bu sorunun köküne indiğimizde bizim kültürümüzde türban yoktur.Türban Fars kültürüne ait bir olgudur.
    Bizim kültürümüzde ise köylerde rastlıycağımız üzere yemeni yada eşarp kullanılır.

Türban gibi herhangi bir siyasi olgu ya da tarikat uydurması olmadığı içinde kamu alanındada rahatça kullanılabilecektir.Ancak bazı siyasal gruplar ve TARİKATların bu işten büyük çıkarları vardır.Tarikatlar türban meselesini bahane ederek AKP'yi desteklemiş ve karşılığındada birçok ihale vs alarak servetlerini büyütmüşlerdir.Bu bir varsayım değil gerçektir.Bunun yanında din üzerinden siyaset yapılabilen toplumların kuklalaştırılmasıda dış güçlerin işine geldiği için maşa olarak kullanılmaktadır.

Başını kapayıp inancını yaşamak isteyen bacılarıma kardeşlerime tavsiyem şudur.Köylerde ninelerimizin taktığı gibi yemeni takın.Bu şekilde üniversiteye gelin.Hiçbir kimsenin maşası olmadan.İşte o zaman ortada siyasi bir araç olmadığınız için bu şekilde üniversite ve benzeri kamu kurumlarında başınız kapalı gezebileceksiniz.

Bunu yapıpta siyasi maşa olmayıp sadece inancını yaşamak isteyen kardeşlerimizede desteğimiz sonsuz olacaktır.Eğer bu önerimi kabul edipte mücadele ederseniz türbana karşı ne kadar eylem yaptıysak ne kadar mücadele verdiysek siyasi maşa olmadığınız içinde bir o kadar çaba harcıyacağız ve gerekirse eylemler yapacağız.Bizimde isteğimiz inanç ve ibadet özgürlüğüdür.

Tek istediğimiz inançlarınız yüzünden birilerinin maşası olmamanızdır.

• başını kapayan bi insan nineye anaya veya yasaya bakmaz özelliklede bilmeyen bi insandan nasıl örteceğini öğrenmez örtüyor ise ayeti biliyordur ayettede nasıl örtüleceği yazılı.örtüyor çünkü ayet öyle diyor.istediğiniz kadar başka yerlere çekin iftiralarınıza ancak sizin gibiler hak verir.

Neden saldırdın ki şimdi bana?

Ateist olduğum için beni yargılaman çok kolay alışkınım bu tür şeylere.Ancak Kuran'da bu konudaki ayetlerde nasıl örtünüleceği yazıyor ve bunu türbanla olucak zannediyorsan sen cahilsin kardeşim kusura bakma.Çünkü saçının telinin gözükmemesi için türbana gerek yok.

Ayrıca örtünen insanlar Kuran'ı ne kadar biliyorlar ki onu söylermisin bana?

Atatürk dini doğru yaşamamız için bize ne demişti "Bu ülke şeyhlerin ve müritlerin ülkesi olmayacaktır."

Peki bize dini öğretmeye kalkanlar kim?Türbana zorluyanlar kim?

Tarikatçılar.Vay halimize diyorum o zaman.

Bilmeyen diyerekte ithamlarda bulunmazsanız sevineceğim.

Orjinalden alıntı: zulfikar

başını kapayan bi insan nineye anaya veya yasaya bakmaz özelliklede bilmeyen bi insandan nasıl örteceğini öğrenmez örtüyor ise ayeti biliyordur ayettede nasıl örtüleceği yazılı.örtüyor çünkü ayet öyle diyor.istediğiniz kadar başka yerlere çekin iftiralarınıza ancak sizin gibiler hak verir.

Kandırılıyorsunuz. Önce aklınızda mantığınızda sorgulayın ki yaradanın size verdiği en büyük lütuf budur. Akıl mantık dinidir İslam. Saç telinden tahrik oluyorsanız eğer erkeklerde örtünsün kadınların günahı ne bu sıcakta yanıyorlar.
  • Hz. Ali diyor ki: "Eğer islam mantık dini olsaydı, abdest alırken ayağımızın üstüne değil altına mesh etmemiz gerekirdi."(Ayağın altı kirlenmesine rağmen kirlenmeyen üstünün mesh edilmesindeki mantığı düşünmek lazım) Mesele saç telinden tahrik meselesi değil, türkiye artık öyle zıvanadan çıktı ki sokakta pardösülü bayan görünce hakkında fantaziler kurmaya başladılar, şimdi bunlar zaten pardösüyü görünce tahrik oluyu diyerek pardösüyü terketmek asıl mantıksızlık olur. Mesele sırf Allah c.c istedi diye birşeyi gönül rahatlığıyla, sırf Allah rızasını kazanmak için yapmak, böyle yapan kadınlar dünyada eziyet görünen rahatlıktır, dünyada sıcakta kavrulmayı, ahirette cehennemde kavrulmaya gönül ferahlığıyla kabul ederler. Allah'ın ayeti açık bunu bile bile kandırılıyorsunuz demek bize "Allah sizi kandırıyor" demektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Brooklyn

quote:

Orjinalden alıntı: cetinkaya.

quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

quote:

birçok bina yıkıldığını bende biliyorum dikkatli okuduysanız zaten yorumumda da yazdım ama benimkisi sn 2000wats a cevapdı

Sen benim ne demek istedigimi hala anlamamisin ki!!!!
    Konuyu açan arkadas,neden musluman ulkelerinin geri kaldigini sorusuna cevap ariyoruz.Sende gelmisin her seyin Allahin lütfu oldugunu soyluyorsun.
    Peki sen benim verdigim cevaba karsiysan.Sence neden musluman ulkeleri diktatorluklerle yonetilip hepside geri kalmis?Bir buna cevap verde,bizde bilelim.

Hemen cevaplıyım;
    -Müslüman ülkeler son 150 yıldır teknik gelişmelerin gerisinde kaldı ancak bu dinle bağdaştırılamaz çünkü islamiyet son 150 yıldır değil son 1400 küsür yıldır var
    -Şuanda araştırınrsan kendinde görebilirsin dünya üzerinde sadece müslüman ülkeler değil birçok ülke geri kalmış durumda ve galişen devlertler arasında islam ülkeleride var
    -islamiyet yayılmaya başladıkdan sonra müslümanlar teknik gelişmelerde tüm doğu ve batı medeniyetlerini geride bırakmıştır ve dünyada bir huzur ortamı sağlanmıştır çok geniş coğrafyalarda islam ülkeleri gelişme göstermiştir.

Musluman ülkeler son 150 yıldır mı geri ? Sanayii devriminden beri hangi bilimsel buluşu bir İslam alimi gerçekleştirmiş ? Sanayi devriminin ötesinede gidebilirisin. Matbaayı Osmanlı dünyadan kaç yz yıl sonra kabul etmek zorunda kalmıs?

Dünya üzerinde söz sahibi olupta Müsluman olan tek imparatorluk Osmanlı imparatorluğu oldu. Osmanlıda ucubelerin o günah bu günah mantığı yüzünden battı. Gelişen dünyaya modernlesen hayata ayak uyduramadığı için yıkıldı. Sanatı bilimi kültürünü geliştiremediği için battı. Eski çağşarda yaşamayı seçtiği için battı.

İyide zaten sanayi devrimide 1850 lerde başladı benim dediğim tarihlere oldukça yakın, Bir diğer konuda Osmanlı hiç bir zaman gericiliği seçmemiştir taa ki son yıllarına kadar zaten sonrada yıkılmıştır, Müslüman olan ve buluşları olan sayısız bilim adamı var ancak tanıtılmadığı için vede bizim geleneklerimizde kişilere değil yaptıkları işlere önem verildiği için onlar geri planda kaldı.
    Örneğin bakın hiç bir buluşta isim göremezsiniz ancak avrupalılar bir şey bulsa direk kendi adını verir. (Newton kanunu, Pisagor teoremi vs ....)
    Zaten son yıllarda yapılan onca şey türklerin lale devrinden öncesine kadar olan buluşlarından esinlenilmiştir.

CABİR BİN HAYYAN 721 - 805

İBNİ SİNÂ

FARABİ

ULUĞ BEY

KÂTİP ÇELEBİ: (1609-1657)

AHMED CEVDET PAŞA: (1823-1895)

CABİR İBN HAYAN

EBÜL KASIM

İBNİ CESSAR

İBNİ NEFİS

HORASANLI ER-RAZİ

EL BİRUNİ

BATTÂNİ

ALİ KUŞÇU: (Semerkant ? - İstanbul 1474)

ABDURRAHMAN ES-SUFİ: (903 - 986)

TAKİYÜDDİN: (1526 - ?)

MİRİM ÇELEBİ, MAHMUD BİN MUHAMMED: (? - 1525)

ÇAĞMİNİ, MAHMUD BİN MUHAMMED BİN ÖMER EL HARİZMİ: (? - 1221)

KADIZADE RUMİ: (Bursa 1337 - Semerkant 1449)

GIYASEDDİN CEMŞİD: ( ? - Semerkant 1436)

ŞEMSEDDİN SAMÂRKANDİ:

NASIRÜDDİN-İ TUSİ: ( Horasan 1201 - Bağdat 1274 )

EL BAĞDADİ

EL ESFEZARİ

CABİR İBN-EFLAH

İBRAHİM BİN EZRA

İBNİ BACE: (?-1138)

EBU SALT: (1067-1133)

ÖMER HAYYAM: ( 1048 ? -1122 ? )

EBU MUHAMMED’İ

AHMET

HEKİM İBNİ FİRNAS

USTURLAP VE AZİMUT

İBNÜL-HEYSEM’İN

EL-BİTRUCİ:

EL KİNDİ

EL HEYSEM: (Basra 960 -Kahire 1039)

SARKALI USTURLABI ALİ VE FERGANİ

SÜLEYMAN

EMİR EBÜ NASR:

EL-HİVARİZMİ

ABDÜLHAMİD İBN TÜRK

EL HARZEMİ

SABİT BİN KURRA: (Harran, Urfa, 821-Bağdat 901)

EBÜ'L VEFA: (Buzcan 940 - Bağdat 998)

EBÜL KASIM EL MACRÎTÎ: ( ? - 1007 /8)

EB-ÜL CÛD

İBN-İ YUNUS: (950-1009)

EL KERHÎ: ( ? - 1029)

EL NESEVÎ

KÜŞYAR BİN LEBBAN: (971-1029)

İBN-İ SAMAH: ( Grenata ?- Grenata 1035)

EL ZARKALİ: ( 1029 ? -1087 ?)

İşte sizlere müslüman bilimadamlarından sadece bağzıları. İnsanlık tarihi onlarla gurur duyuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetinkaya. -- 27 Temmuz 2008; 14:02:29 >

• O ezanı kim Türkçe yapmış bak bakalım.Atatürk yapmış ve Adnan Menderes'te geri getirmiştir.Tarikatlerde aynı şekilde Atatürk tarafından kapatılmış.Eğer anadolu halkı Atatürk'ün yaptıklarını yıkacaksa vay halimize.ama sanmayın ki halk bunu yıkıyor.Bunu uyutulan halkın seçtiği insanların seçtikleri isimler bunları yıkıyor.Adnan Menderes gibi.Atatürk'ün ezanı Türkçe yapmasının ardından Adnan Menderes'te tekrar Arapça yapmıştır.

Eğer yemeni bağlamak eşarp bağlamak dinsizlikse kırsal kesimlerde yaşayanlarımız yada kırsal kesimden gelen insanlarımızda kafirdir.

Ben dinsizlik ile ilgili bir laf etmedim dinin gerektirdiklerinden bahsettim.Hala bana iftiralarda bulunuyorsunuz.

Ezan için bir ayrıntı daha ekleyelim.Ezan arapçada namaza çağrı anlamına gelir ve Kuran'da geçmez.

Yani sen bunu arapça okusanda Türkçe okusanda aynıdır.Atatürk ise ezanın Türkçe'sini okuyarak anlamlarını bilmemizi dinimizi doğru bilmemizi istemiştir.

Ezanın yanında Kuranında Türkçe meailini Anadolu'ya yaymış ve insanları şeyhlerin müritlerin elinden kurtarmış dini istismar yapılmasını engellemiştir.

• quote:

Orjinalden alıntı: marophat

O ezanı kim Türkçe yapmış bak bakalım.Atatürk yapmış ve Adnan Menderes'te geri getirmiştir.Tarikatlerde aynı şekilde Atatürk tarafından kapatılmış.Eğer anadolu halkı Atatürk'ün yaptıklarını yıkacaksa vay halimize.ama sanmayın ki halk bunu yıkıyor.Bunu uyutulan halkın seçtiği insanların seçtikleri isimler bunları yıkıyor.Adnan Menderes gibi.Atatürk'ün ezanı Türkçe yapmasının ardından Adnan Menderes'te tekrar Arapça yapmıştır.

Eğer yemeni bağlamak eşarp bağlamak dinsizlikse kırsal kesimlerde yaşayanlarımız yada kırsal kesimden gelen insanlarımızda kafirdir.

Ben dinsizlik ile ilgili bir laf etmedim dinin gerektirdiklerinden bahsettim.Hala bana iftiralarda bulunuyorsunuz.

Ezan için bir ayrıntı daha ekleyelim.Ezan arapçada namaza çağrı anlamına gelir ve Kuran'da geçmez.

Yani sen bunu arapça okusanda Türkçe okusanda aynıdır.Atatürk ise ezanın Türkçe'sini okuyarak anlamlarını bilmemizi dinimizi doğru bilmemizi istemiştir.

Ezanın yanında Kuranında Türkçe meailini Anadolu'ya yaymış ve insanları şeyhlerin müritlerin elinden kurtarmış dini istismar yapılmasını engellemiştir.

Peki her Dini anlamada ilim irfan sahibi olmuş kişiler onu istismar etmişmidir? Bu şekilde genellemeler yaparak insanları karalayamazsınız.

Ezan meselesine gelincede, Türkçe veya Arapça dışında herhangi bir dilde okunamaz nedenleri ise;
    -Arapçadaki kelimelerin tamamı başkabir dile birebir anlamıyla çevrilemez ancak benzetilebilir.
    -İslamda birlik olmaz, örnegin bir türk çine gitse çince ezan okundumu ezan okunduğunu anlayamaz,
    -Ezan bir simgedir değiştirilemez, Sözleri Allah tarafından Peygamber efendimize iletilmiştir, sözleri farklıllaştırılamaz.
    -Ezan farklı saatlerde farklı makamlarla okunur ancak diyer dillerde bunu sağlayamazsınız, Mesela türkçe ezana bakın gerçekten ağlayasım geldi.

• Hiçbir konuda geneli ele alamayız ancak dini istismar edenler en çok tarikatçılardır bunuda kimse yadsıyamaz.Çevremdede bununla içiçe olduğum için başka insanların gözlemlerine ihtiyacım yok kendi gözlemlerime bunu söylüyorum.

İkinci olarak ezanı dediğiniz gibi kabul etsek bile bunu Türkçe okumak dinsizlik sayılmaz.Dini yozlaştırmaz.

Dinin tarikatlere bırakılması sonucu osmanlının çöküşündeki gibi dine tarikat egemenliği dini yozlaştıracaktır bunu asla unutmayınız.

Dinin tarikatlere bırakılması tarikat şeyhlerinin toplumu yönetmesine neden olur bunuda unutmayınız.bugün tarikat liderlerinin altında son model mercesedesler limuzinler nasıl elde ediliyor bunlar din istismar edilerek halktan toplanan bağış adı altında.

İlim irfan sahibi demişsin onlarda istismarda bulunamazmı bulunurlar televizyonda şov yapan insanları tanıyoruz dini öğretmeye kalkaraktan medyatik olmaya çalışan insanları.

Ama üniversite bitirmeklede ilim irfan sahibi olunmuş olmuyor.Oda ayrı bir gerrçek bende bu yüzden o insanları ilim irfan sahibi kabul etmiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: LostSpace
    Allah'ın ayeti açık bunu bile bile kandırılıyorsunuz demek bize "Allah sizi kandırıyor" demektir.

Türban konusunda çelişkiler var. Degaje kısmınızı örtün (dekolte) ve Başınızı örtün. Sözkonusu ayet her iki anlamada geliyor. Ve bana türban oldukça mantıksız ve anlamsız geliyor.

quote:

Allah'ın ayeti açık bunu bile bile kandırılıyorsunuz demek bize "Allah sizi kandırıyor" demektir.

Türban konusunda çelişkiler var. Degaje kısmınızı örtün (dekolte) ve Başınızı örtün. Sözkonusu ayet her iki anlamada geliyor. Ve bana türban oldukça mantıksız ve anlamsız geliyor.

Evet üniversite bitiren "BAĞZI" hocalarıda gördük, göğüsleri açık bir bayanın namaz kılarak kapak resmi olsuşturduğu kitabı olan, tavuktan kurban olur diyen, cinsel ilişkiyle oruç bozulur diyen bi okumuş adam.

Türban konusunu bizim millet neden kafasına takar anlamam, eşarp olarak takmalı ama konu olarak takmamalı nedeni ise islamda kapanma bellidir.
    "El yüz ve ayaklar dışındaki her yer kapanıcak ve vücudu belli eden dikkat çekici şeylerde giyilmeyecek" bukadar basit konu kapanmıştır. islamda böyle.

Ancak bağzı guruplar neden illede "türban" diyolar? Hemen dilim döndüğünce açıklıyım;

-Evet islamda türban denen birşey yoktur ama başın kapatılması emredilmiştir yanı bu demek oluyoki sen ister eşarp bağla, ister çarşaf giyin, ister milfer geçir (biraz ağır olur ama), yani ucunu açık bırakmış, Eğer deseydiki Kutsal kitap "sadece türban olacak" ozaman büyük zorluk olurdu müslümanlara. nedenmi?
    Nedeni şu, Mesela arap yarımadasında en kolay giyilebilen ve insanları serin tutulabilen kıyafet çarşaf eğer onlar türban kullansa sıcaktan yanardı, aynı şekilde kuzey kutbunda bir bayan türbanla dışarı çıksa soğukdan boynu donar ölürdü bu yüzden kalpağını giyip çıkıyor hem başını kapatıyor hemde soğuktan korunuyor.

İşte buda islamın hoşgörüsünü gösterir...

• quote:

quote:

quote:

Evet üniversite bitiren "BAĞZI" hocalarıda gördük, göğüsleri açık bir bayanın namaz kılarak kapak resmi olsuşturduğu kitabı olan, tavuktan kurban olur diyen, cinsel ilişkiyle oruç bozulur diyen bi okumuş adam.

Türban konusunu bizim millet neden kafasına takar anlamam, eşarp olarak takmalı ama konu olarak takmamalı nedeni ise islamda kapanma bellidir.
    "El yüz ve ayaklar dışındaki her yer kapanıcak ve vücudu belli eden dikkat çekici şeylerde giyilmeyecek" bukadar basit konu kapanmıştır. islamda böyle.

Ancak bağzı guruplar neden illede "türban" diyolar? Hemen dilim döndüğünce açıklıyım;

-Evet islamda türban denen birşey yoktur ama başın kapatılması emredilmiştir yanı bu demek oluyoki sen ister eşarp bağla, ister çarşaf giyin, ister milfer geçir (biraz ağır olur ama), yani ucunu açık bırakmış, Eğer deseydiki Kutsal kitap "sadece türban olacak" ozaman büyük zorluk olurdu müslümanlara. nedenmi?
    Nedeni şu, Mesela arap yarımadasında en kolay giyilebilen ve insanları serin tutulabilen kıyafet çarşaf eğer onlar türban kullansa sıcaktan yanardı, aynı şekilde kuzey kutbunda bir bayan türbanla dışarı çıksa soğukdan boynu donar ölürdü bu yüzden kalpağını giyip çıkıyor hem başını kapatıyor hemde soğuktan korunuyor.

İşte buda islamın hoşgörüsünü gösterir...

Türban konusunda bir daha yazıcam.

Türban Fars kültürüne aittir ve 80 darbesi sonrası dış çevrelerin politik çıkarları doğrultusunda Türkiye'de patlama yaratılmıştır tarikatler sayesinde.

Bu tarikatlerin politik ve toplumsal silahı olduğu sürece devletin bunu kabul etmemesi doğaldır.

Ancak eşarp yemeni gibi şeyler herhangi bir politik ve siyasi çıkar sağlayan kıyafetler olmadığı için bunları kamuda giymekte sakınca yoktur.

O kadar siyasetçi filan çıkıyor inançlarını rahatça yaşamak istediği için türban takıyor diyor.Ancak gidipte illa türbanla inançlar gerçekleşmez eşarp filan örtün demiyor.NEDEN?Çünkü o zaman ellerindeki kozu kaybetmiş olacaklar.

Lütfen birilerinin eline siyasi koz vermeden inançlarınızı yaşayın.Kapanma konusunda eşarpla yemeniylede olur dedim arkdaşın birisi bana cahil dedi dinsiz cahil birisinden mi öğrenicez bunları dedi.

Arkadaşlar şuraya kuranda bu konuyla ilgili ayeti tam olarak koyunda rahat ediyim lütfen.Ben ayeti harfi harfine hatırlamıyorum bir kelimeyi yanlış yazarım kıyameti koparırlar benim hakkımda.

Çünkü bir insana söylenmesi hoş olmayan ithamlarla karşılaşıyorum.Sizden rica ediyorum.Şu yazımı okuyun kimsenin dinine saygısızlık etmeden inancını zedelemeden ayrıca devletin bütünlüğü açısından bunları söylüyorum.

• Eşarp ile türban arasındaki fark nedir ?

Eğer size mantıksız ve anlamsız geliyorsa bırakında beyninizde kalsın, biz Allah'ın bir emri olduğu için bunu uyguluyoruz siz mantıksız, anlamsız dediğinizde Allah'ın emrine sövmüş oluyorsunuz ve bunun hoş karşılanmasını bekliyorsunuz ya da sanıyorsunuz, bende sizin inandığınız değerlerin bana mantıksız ve anlamsız gelenlerini burada her fırsatta yazmaya kalkışırsam ne sağlıklı bir tartışma ortamı kalır ne saygı.

Eşarp ile türban arasındaki fark nedir ?

Türban fars kültüründe başı örtmek için kullanılan bir tür kumaştır.

Eşarp aslında fransızca kökenli bir sözcüktür.Kadınların başını örtmek içn kullandığı tül,ipek gibi kumaştır.

Yemeni genelde köylerde kullanılan tül benzeri kumaştır.

Bunların genel farkları(Türkiye'nin bugünkü koşullarında) türbanın bazı kesimler tarafından ülkemize Fars ve Arap kültürünün egemenliğini bize aşılamaya çalışmalarıdır.Diğer amaçlardan birisi ise türbanı siyasal bir koz olarak kullanan tarikat destekli hareketlerin oluşumuna sebep olmuştur.Yani bazı şer odakları bu sayede 1 taşta 2 kuş vurmuş olacaklardır.

Eşarp ise günümüzde köylü olsun isterse sosyetik olsun genel olarak özel günlerde kullandığı başörtüsüdür.

Yemeni ise genelde kış vakitlerinde annelerimizin kullandığı eşarba göre biraz daha kaln bir başörtüsüdür.

Yemeni ile eşarbın türbandan farkı bazı çevrelerin siyasi kozu olmamasıdır.

Ayrıca yemeni ve eşarp aslında ikiside yemeni olarak adlandırılabilir ama eşarp biraz daha ince ve kibar olduğu için osmanlının son dönemlerinde kültür yozlaşmasıyla eşarp ismi koyulmuştur.Bunun diğer bir özelliği ise Türk kültüründe yüzyıllardır olmasıdır.İslamiyetten öncede vardır islamiyetten sonrada.

Türban ise özellikle "1980"den sonra dikkatinizi çekerim "1980"den yani CIA müsteşarının CIA başkanına bizim çocuklar başardı dediği Amerikan güdümlü darbeden sonra YÖK'ün kurulması ve kurulmasıyla beraber türban patlaması yaşanması ve YÖK'ün bunu yasaklaması olayıdır.

İster YÖK olsun ister türban olsun ikiside yurt dışından müdahalelerle oluşturulmuştur.Ve işte bugünlerin planı o günden yapılmıştır.O günlerde sağ-sol kavgasını kullanan dış güçler bugünlerin planı olarak din konusu üzerinden birbiriizi çatışmaya sokmaya çalışmıştır.

Umarım anlatabilmişimdir.

• quote:

quote:

Eğer size mantıksız ve anlamsız geliyorsa bırakında beyninizde kalsın, biz Allah'ın bir emri olduğu için bunu uyguluyoruz siz mantıksız, anlamsız dediğinizde Allah'ın emrine sövmüş oluyorsunuz ve bunun hoş karşılanmasını bekliyorsunuz ya da sanıyorsunuz, bende sizin inandığınız değerlerin bana mantıksız ve anlamsız gelenlerini burada her fırsatta yazmaya kalkışırsam ne sağlıklı bir tartışma ortamı kalır ne saygı.

İşte sorunumuzda burda.Hiçbir görüşü saygıyla karşılamıyoruz.Arkadaşımız mantık yürüterek birşeyler söylemeye kalkmış sense suçlama yöneltiyorsun.Eğer islam mantıklı bir din diyorsan bunada mantık yoluyla cevap vermeni istiyorum.

Ben insanlardan zındık,kafir,katl-i vacip gibi yorumlar duymak istemiyorum.

Arkadaşımız saygı çerçevesini aşmadan bir yorumda bulunmuş.

Sadece saygı çerçevesinde iğneleyici olmayan mantıklıca sorulmuş bir soruya cevap vermenizi istiyorum tek ricam budur.

• quote:

quote:

Allah'ın bir emri olduğu için bunu uyguluyoruz diyorsunuz bir zahmet Allah bunu kuranı kerimin neresinde emretmiş açıklarmısınız??

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.