Şimdi Ara

Devamlı Mürekkep Besleme Sistemi (DMBS - CISS) İncelemem [EPSON için]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
39.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Epson yazıcılar kullandıkları özel kartuşlar nedeniyle dolum yapması en zor, en sinir bozucu yazıcı grubudur. Bu nedenle piyasada muadil kartuşları türemiş olmasına rağmen bu kartuşlar ekonomik baskı sağlamaktan çok uzaklar. Bu CISS (Continuos Ink Supply System) ürününü temmuz 2007 pcworld dergisinde görünce hemen sipariş ettim, fiyatı 44.5 euro + KDV. Epsonun hemen hemen her modeli ile uyumlu, ancak sipariş verirken ona göre istemeniz gerekiyor çünkü hepsinin montajı farklı.

    Gerçi dolumu çok kolay olan ve baskı kalitesinden memnun olduğum canon pixma 4200 varken yeni bir masrafa girmek gereksizdi, ancak epsonun kendi programına has Vivid fotoğraf basma özelliğini unutabilmiş değildim. Epson photoprint te olan bu özellik ile dijital kamera ile çektiğiniz fotoğraflarınızın renkleri inanılmaz derecede canlı ve parlak hale geliyor, denemenizi tavsiye ederim. Bu bahaneyle gidip vatanbilgisayardan epson r265 model yazıcı aldım, zeta bilgisayardan da r265 uyumlu DMBS sipariş ettim, yanında da 6 renk mürekkep sipariş ettim, ertesi gün elime ulaştı.

    Öncelikle orjinal kartuşlarla bir kaç baskı aldım, sonuç muazzamdı. Daha sonra DMBS yi monte etmek için kolları sıvadım. Yanında gelen 10ml lik enjektör ile tüm renklerden 10ar ml dolum yaptım (aceleden dolayı). Ancak bu mürekkep yeterli gelmedi ve başarısız oldum. Daha sonra her renge 30ar ml daha mürekkep ekledim. Siz siz olun herbirine min. 40 ml mürekkep koymadan montajı tamamlamayın. Kartuşların bağlı olduğu hortum nedeniyle kartuş yuvasının kapağını sökmek zorunda kaldım, bunuda aşağıda ki fotoğrafta görebilirsiniz. Sökerken bir tornavida iş gördü.

    Mürekkep tankından mürekkebin yazıcı kafasına kadar gitmesi için yazıcı tarafından çekilmesi lazım, bunuda yazıcı kafası temizleme ile (printer özelliklerinde bakım menüsü altında var) yapıyoruz. Mürekkebin ta kartuşun içine kadar çekilmesi lazım, bu nedenle 6-7 belki daha fazla kafa temizleme işlemi gerçekleştirdim. Ancak renklerden 3 tanesi sorun çıkartınca fotoğrafta görüldüğü üzere mürekkep tankını daha uzağa koydum, hortum kıvrılmasın diye. Yazlıkta olduğum için ve yer sorunu yaşadığımdan dolayı yazıcı ve tankı böyle idareten yerleştirdim, neyseki iş görüyor.

    Tankı yeniden yerleştirip bir kaç kafa temizleme daha yaptıktan sonra nihayet baskı almaya başladım. Aldığım sonuç epsonun orjinal mürekkebinden biraz farklıydı elbet. Epsonun kullandığı mürekkep çok daha güzel sonuç veriyor diyebilirim. Ancak 15-20 fotoğraf bastıktan sonra (vivid modunda, parlaklık +1 olarak) çok memnun kaldım. Renkler çok canlı ve parlak, kontrast ise çok iyi düzeyde. DVD baskısıda gerçekleştirdim, canon a oranla daha yavaş basmasına rağmen iş görüyor.

    Maliyet hesabı yapmak gerekirse:
    6x 200ml mürekkep + DMBS = 166 YTL + 17 Ytl kargo ücreti (kazıkçı aras...)
    Epson r265 yazıcı = 178 ytl
    50+50 toplam 100 tane 13x18 kağıt promo = 23 ytl olması lazım, ikisi 201 ytl tutmuştu :)
    Ayrıca yazıcının içinden 10 tane kadar 13x18 kağıt çıkıyor.

    Eğer montajdan azıcık anlıyorsanız, bol bol fotoğraf basabilmek istiyorsanız bu ürün tam size göre. Fotoğraf başına mürekkep maliyeti 1 kuruşu geçmez emin olun, neredeyse kağıt parasına baskı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TikaMasala -- 20 Şubat 2015; 7:52:32 >







  • süper inceleme olmuş, emeğine sağlık, bi de zamanın olursa baskıların kalitesini gösteren resimler koyarsan (karşılaştırmalı olursa yemede yanında yat ) süper olur.
  • akşam gibi onlarıda koyarım
  • merhaba. mürekkepler yanındamı geliyor yoksa ayrıyetten mi satın alıyorsunuz?
  • mürekkepleri ayrıca satın alıyorsunuz.
  • Gerçekten güzel bir inceleme olmuş. Teşekkürler Sn. Muratremix
  • Kardeş mürekkeplerin dye ink mi yoksa pigment mi? Çünkü pigment ink ler iki kat daha pahalı. Pigment mürekkebin daha kaliteli olduğu söyleniyor ayrıca renkler için ve CISS sistemin ömrü için önem arzediyor mürekkep. Ayrıca bu CISS sisteminin ömrü ne kadar acaba bir bilginiz varmı. Yani bir kez 250 şer ml doldurduktan sonra bittiğinde tekrar doldursak kartuşlar hala çalışırmı.

    Ayrıca yapmış olduğunuz inceleme için çok çok teşekkürler.
  • mürekkepler dye, pigment ve renkli mürekkep olmaz zaten. Fotoğraf baskısındada dye mürekkep tercih edilir. Mürekkebi doldurduğun sürece kullanmaya devam edersin. CISS da elektronik bir parça yok zaten.
  • bunun canon için yokmu acep
  • türkiyede yok
    ebay.com da 105$ gibi yüksek bir fiyattan satılıyor
  • Merhaba Arkadaşlar
    Baskı kalitesini gormek isteyen arkadaşlar varsa bana mail atın adresinize ornek cıktılar gondereyim.
    (Su an bu sistemi fotoğrafcılar kullanıyor......)
    tseyrek@zetabilgisayar.com
  • benimde bu sistemle tecrübem oldu ama acı bitt:D

    ben pixma 4300 yazıcım için ebay'den aldım. ilk başta herşey çok güzeldi ama bi süre sonra yazıcı kafasını bozdu. yabancı forumdalarda biraz gezindikten sonra bunun canon pixma serisi için üretilen bu sistemlerin henüz geliştirilme aşamasında olduğunu ve tam olarak çalışanının henüz yapılamadığını öğrendim. ancak bu sistemler epsonlar için artık olgunlaştılar ve çok daha stabil çalışıyorlar. eğer arkadaşım bi süre daha sorun yaşamazsa bende aynı kofigürasyonu kurmayı düşünüyorum(r265+ciss). çünkü çok kullanışlı ve baskı maliyeti yok denecek kadar az. tüm dünyada yıllardan beri kullanılan bu sistemleri sonunda türkiyede görmek sevindirici.
  • bu arada baskı maliyeti yok diye kaptırıp bi ton baskı alırsan makineyi servise götürmek zorunda kalırsın:D epsonlarda atık mürekkep yazıcının içinde biriktiriliyor ve bir süre sonra servise göndererek temizletmek zorunda kalıyorsun. bu sorunu aşmak içinde şuraya bakabilirsiniz.

    http://www.inkrepublic.com/KnowledgeBase/R260WasteInk.asp?C=0
  • canonlara bu sistemin gelmesi zaman mı alır??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ladex

    canonlara bu sistemin gelmesi zaman mı alır??


    "fotifoti" arkadaş yukarıda sormuş ve "muratremix" arkadaş ceaplamış,yurtdışında varmış zaten
  • evet ama sanırım daha geliştirme aşamasındaymış, olsa da rahat etsek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ladex

    evet ama sanırım daha geliştirme aşamasındaymış, olsa da rahat etsek


    Evet hayırlısı olsun;ben de parayı bulursam cx6400 üm için alacağım ama bir onraki işletim sisteminde kullanabileceğimiz kadar uzun ömürlü olacak mı;yani o sitem bizim yazıcıları tanıyacak mı;bana vista ME gibi kısa ömürlü olacak gibime geliyor
  • @muratremix

    mürekkep haznelerinin kaç ml mürekkep aldığını yazabilirmisin
  • Arkadaşlar;merak ettiğim bir konu da ilerde VİSTA ya geçersek bnu bizim yazıcıları tanıyacak mı;uyum sorunu olacak mı?
  • bu sistemin vistayla bi alakası yok, yazıcınız vistada çalışıyorsa buda çalışır. İçinde elektronik bir parça yok zaten. Mürekkep hazneleri sanırım 80 veya 100Ml lik.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.