Şimdi Ara

Dershane Olmadan Olmaz mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
3
Favori
5.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar herşey kendinde bitiyor ben şimdi stajdayım abiler diyo sen kazanamazsın hep moralimi bozuyolar ama gene herşey senin elinde bn mesela 26 ağustosta dersane başlıcak ve abancam çalışmaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimar*ugur

dershaneye milyarlar ödeyeceğim ve derse girmeyeceğim

dershanelerin milyarlar alma sebebi dersler zaten.eğer derslere girmeyeceksen dershaneye de kayıt olmazsın.gider denemeni çözer sorunu çözdürürsün

ama bahsetmek istediğim o değildi.her insanın öğrenmesi farklıdır.sen diorsun ki ben bio da mat 1 çözdüm.bu çok yanlış bir şey.eğer o derse hiç giremeseydin çözmeye karar verdiğin derse daha iyi yoğunlaşıp daha iyi anlayabilrdin.iki ders arasında kalmazdın.tabi sen şimdi bana derslerde farklı derslerin testleri, çözmenin ban azararı yok diyebilirsin ama emin ol var.zaten pamuk ipliğine bağlı konsantrasyon o zaman daha çabuk kopuyıor.ve durmadan tekrar konsantrasyon sağlamaya çalışırsun.

kısacası.senin gibi benim ve konuyu açan aarkadaş gibi öğrencilerin dershanelere gitmesi fayda yerine zarar getiri.sınıf ortamında denemeni çöz.çözemedekillerini hocaya çözdür.evde dersinin çalış olay bu.dershanelere derslere girmeyeceksen para ödeme

ben hiç bir derse girmeyecegim demiyorum . Ders dinlemekte sıkılan adam vakit kaybı yaşamamak için istedigini söyler. HAni siz sözde bu kadar disiplinlisiniz ya işte bende o kadar konsantreyim. Konsantrem de bozulmuyor . Ben zaten 3 4 milyar para vermedim dersaneye . Düşük bi paraya yazıldım. O da aldıgım kaynakları ve girdigim denemeleri ancak karşılar . Ama benim üstüne derslere girme hakkımda var istersem girerim istersem girmem .

• UP
  • Oh oh oh bir kişiyi daha eledik sayılır.hocam sen sakin gitme dershaneye. :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cs_hack05

Oh oh oh bir kişiyi daha eledik sayılır.hocam sen sakin gitme dershaneye. :D

hmm ok bye
  • Polene Alerjisi Olan Arı kullanıcısına yanıt
    Ben mezun olunca Tm ye geçtim, dershanesiz özel dersle çok rahat oluyor bir tek denemeye girmek gerekiyor. Ama sayısal için kesin bir şey söyleyemem
  • Dersane gerekli birşey değil demiyorum ama illa gerekli de demiyorum. Bu insandan insana değişir be kardeşim. kimisi evde çalışma ortamı oluşturamaz annesi kardeşleri vardır rahat değildir, kimisinin de evinde çıt çıkmıyordur ... dersanenin gerekli mi gereksiz mi olduğunu anca kişi kendisi karar verir. sonuçta seni en iyi tanıyan sensin. kendinle yarışıp daha yukarılara taşıyacağına inanıyorsan evde çalışırsın sırf arkadaş ortamı gaza getiriyor diye gidilmez dersaneye, yok ben illa yönetilmek istiyorum gideceğim yolu bilmiyorum diyorsan da dersane programına uyup derslere katılırsın. Sen yapacağına inanıyorsan her türlü-her yerde yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

UP

kardeş salla herkesi sen neye inanıyorsan onu yap dershane gereksiz bencede mezun bir öğrenciye. Çünkü geçen yıl dershaneye gitmiş biri nasıl bir tempo yakalaması gerektiğini anlamış ama uygulayamamıştır ama bu sene isterse uygular. Dershaneye sabah gidip bildiğin konuları tekrar dinleyip sonra en fazla 10 soru çözdürüp 4 yada 5 te eve gelip yorgunluktan gebermek için 3 bine yakın para vermek bence kendi parasıyla rezil olmak lafına bire bir oturur. Dershane para tuzağı başka hiçbir şey değil!
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.l.k_7

quote:

UP

kardeş salla herkesi sen neye inanıyorsan onu yap dershane gereksiz bencede mezun bir öğrenciye. Çünkü geçen yıl dershaneye gitmiş biri nasıl bir tempo yakalaması gerektiğini anlamış ama uygulayamamıştır ama bu sene isterse uygular. Dershaneye sabah gidip bildiğin konuları tekrar dinleyip sonra en fazla 10 soru çözdürüp 4 yada 5 te eve gelip yorgunluktan gebermek için 3 bine yakın para vermek bence kendi parasıyla rezil olmak lafına bire bir oturur. Dershane para tuzağı başka hiçbir şey değil!

Düşüncelerini belirttiğin için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: keiraknightley

dersane sana + bir disiplin sağlar . Belki her gün alarmını kurup saat 7 de kalkabilirsin dersinin başına oturabilirsin ama dersane kadar etkili olmaz bu. Dersanesiz olmaz diyenlei takma sen olur tabi ki de ancak hedef eğer çko büyükse disiplin lazım ki sen de mezunmuşssun . Mezun adamı disipline sokmak zordur. Çok boş zamanın olacak.

+1

disiplin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m.l.k_7

quote:

UP

Düşüncelerini belirttiğin için teşekkürler.

ne demek böyle bir konu açtığın için bende teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: EnsefalonZ

Dersane gerekli birşey değil demiyorum ama illa gerekli de demiyorum. Bu insandan insana değişir be kardeşim. kimisi evde çalışma ortamı oluşturamaz annesi kardeşleri vardır rahat değildir, kimisinin de evinde çıt çıkmıyordur ... dersanenin gerekli mi gereksiz mi olduğunu anca kişi kendisi karar verir. sonuçta seni en iyi tanıyan sensin. kendinle yarışıp daha yukarılara taşıyacağına inanıyorsan evde çalışırsın sırf arkadaş ortamı gaza getiriyor diye gidilmez dersaneye, yok ben illa yönetilmek istiyorum gideceğim yolu bilmiyorum diyorsan da dersane programına uyup derslere katılırsın. Sen yapacağına inanıyorsan her türlü-her yerde yaparsın

Haklısın her insan aynı değildir.Zaten ben bu konuyu ''dErsHanEsiZ oLMaZ YeA'' diyenler için açtım.

• 2010 mezunu olarak ve oks kontenjan mağduru olarak bu konuyu çok iyi takip ettim ve yorumumu yazıyorum.Bursa da yaşayanlar için söylüyorum yüzdelik dilimi Bursa Anadolu Lisesini önceki seneye kazanacak verilerdeyken kesin olarak sonradan MEB'in kontenjanların tamamını yarıyarıya düşürmesiyle alt tercihlerimin karmaşıklığı yüzünden Bursa anadolu kız lisesine yerleştim.11.sınıfta 1 aylığına ulubatlı anadoluya geçişim oldu neyse buralar çok alakasız.Ortaokulda başarılı bir öğrenci olduğumu lisede hiç başarılı olmadığımı anlatmak için yazdım bu açıklamayı lise hayatım boyunca sayısal çıkışlıyım hiç bir belge sahibi olmadım.12.sınıfta mezuna kalacağıma adım gibi emindim itlik serserilik hat safhadaydı.Mezun da hedefim eczacılıktı yanına bile yaklaşamadım yine disiplinsiz tavırlarım yüzünden gıda mühendisliğine gittim.Gıda müh. hazırlıkta bıraktım psikolojik nedenlerden dolayı o sene sınava girmedim.Geçen sene tm den sınava girdim ve 41 bininci oldum.12 mezun ve tekrar girişimin hepsinde dershanedeydim.Dershane bana açıkçası zaman kaybı yol vesaire +kız mevzularından başka hiç bir şey katmadı.Geçen sene dershane 1.iydim tm de ancak ocak ayında DERSHANEDEN tanıştığım bir kız arkadaşla birlikte geçirdiğim zaman dolayısıyla haziran sonuna kadar kitap açmadan sınava girdim.Sizin de kız iradesizliğiniz arkadaşlarla gezip tozma iradesizliğiniz varsa benim fikrim şehir kütüphanesinde düzenli ve sistemli bir şekilde ders çalışmaktır.Çevrende başaran arkadaşın var mı die soracak olursanız benim durumumda olan yakın arkadaşım hatta komşumdan bahsetmek isterim kendisi benim yaşımda ve 2010 yılında uludağ mimarlığa yerleşti ilk 15k daydı(aile zoruyla).2 sene okuduktan sonra okulu bıraktı ve 3.senesinde evde kendisi hazırlandı yukarıda arkadaş herkesin çalışma stilinin farklı olduğunu söylemiş çok haklı herkes sabah 7de çalışmaya başlıycak die bence bir şey yok bazıları gece bazıları öğlen bazıları akşam saatlerini sever benim arkadaşım geceleri seviyordu ve dershaneye gitmedi programını anlatmak gerekirse sabah 7 de yatıyordu akşam 5-6 gibi uyanıyordu akşam 5-6 dan gece 11 e kadar dışarıdaydı arkadaşlarla gece 12 de derse başlayıp aralıksız hafif molalarla sabah 7 ye kadar çalışıyordu.Dediğim gibi herkesin çalışmaya bakış açısı çok farklı.Ben de bu sene dershaneye gitmemeyi düşünüyorum ve hedefim tm den derece yapmak ancak ygs den fizik kimya ve biyoloji açığımı kapatmam gerek.Onun içinde özel ders alıcam.Matematikte sıkıntım o kadar yok olsa bile geçen sene dershanedeki 3 hocamdan memnundum 1'i mat geocu diğer ikisi türkçe ve cografyacı onlarlada ilişkilerim gayet sağlam ve telefonlaştığım için ve aynı dershanede oldukları için bolca yararı dokunucaktır.Ama benim yinede dier arkadaşların dediği gibi şu sıkılma mevzusuna katılıyorum onun içinde bence forumdan olsun ya da çevrenden olsun biriyle kütüphane ev v.s farklı yerler olabilir beraber sınıf ortamı oluşturmak.Bursa'da olup tekrar hazırlanıcam diyen arkadaşlarla iletişime geçmeye hazırım.Yazımı okudunuz veya uzun die es geçtiniz ki buraya kadar geldiyseniz gereksiz gördüğünüz açıklamalar için özür diliyorum orada ufak detaylar vermek istedim.Saygılar...

• uykunun verdiği yorgunlukla arkadaşımın nereye gittiğini yazmamışım kocaeli üniversitesi tıp fakültesi
  • Bence sayısal okuyosanız gitmelisiniz.

Ama sözel ve tm için gitmeye gerek yok.Tm'de zaten sadece mat-geo var onları da okulda-forumda vs sorabilirsin yapamadıklarını.Ama sayısalda öyle değil işte.
  • aynı soru yaz boyu benimde kafamı kurcalıyordu çünkü bende zaten iki sefer gittim ders dinlemeyi sevmiyorum yani dinlesem bile illa kendim konu anlatımlı bir kitaptan çalışmadan soru çözmek içimden gelmiyor bilsem bile konuyu psikolojik sanırım bu durum aşamadım gittisene içinde kafamı kurcalamasın diye uygun rahat soru sorabilceğim bir yere yazıldım sınavlara soru çözümlerine kesin gideceğim bir kaç haftada ders dinlemek için giderim baktım olmuyor bırakırım ders kısmını soru çözümü sınav kısmından faydalanırım sonuçta para verdik az yada çok şansımızı denemek lazım ders konusundada olmazsa da zorlamayın derim soru çözümü ve sınavlardan faydalanmak daha önemli soru çözümü konusunda düzenli özel ders imkanı olan yada soracak yeri olan ve benim gibi ders kısmından tam verim alamayanlar dershaneye yazılmasın ama soru çözdürecek kimse yoksa netten halletmek biraz zahmetli olur tam verim alınamayabilir yinede isteyen her türlü yapar amaç bunu kolaylaştırmak.bunlar sayısal bölümden hazırlanacaklar için geçerli.

• Polene Alerjisi Olan Arı kullanıcısına yanıt
    Ne oldu dershanesiz yapabildin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lykke.. -- 25 Temmuz 2015; 17:37:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theGodDelusion

Ne oldu dershanesiz yapabildin mi?

Yapabildim.75k dan 20k ya cektim.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerkesh -- 25 Temmuz 2015; 20:14:57 >
  • Hort

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.