Şimdi Ara

DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.449
Cevap
89
Favori
911.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba
    deger ölçme ,merkez ağılıklı ortamala ve spot diye üç tane ölçüm değeri var..bunları klavuzdan okudum ama hiçbirşey anlamadım.bunlar ne işe yarar ne zaman hangi şartlarda kullanılır anlayabileceğim bir dilde anlatırsanız sevinirim..
    teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huysuzadam -- 19 Temmuz 2005, 9:17:44 >
  • merhabalar ben ay fotografı cekmek istiyorum şole adam akıllıama bir turlu beceremedim şu ana kadar ekte verdigim gibi çıkıyor genelde ya da daha kotü:):) neyi yanlış yapıyorum acaba....
    Exif bilgileri sanırım mevcut ama ben yinede vereyim...
    canon a510

    f : 2,6

    s: 1,3 sn
    odak uzaklığı 6 mm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vasco -- 20 Temmuz 2005, 1:26:50 >
  • Merhabalar,

    2 hafta kadar once aldigim Casio QV-R61 marka ve modelli makinaya bir turlu isinamadim. Ekte sizlere bir fotograf yolluyorum ve fikrinizi ogrenmek istiyorum. (Ancak fotografi kucultmek zorunda kaldigim icin detaylar onemli olcude kayboldu)

    Cektigim fotograflarin sag yaninda rahatsiz edici olcude goruntu bolzulmasi oluyor. Ancak bu bozulma makro cekimlerde ortadan kalkiyor. Zoom`lu cekimlerde ise azaliyor. Sizce bu durum, bu makineye ait bir hatami, yoksa modelin bir yetersizligi mi ?

    Sizce kamerayi geri goturup degistireyim mi ? Ne dersiniz ?

    Tesekkur ederim. Saygilarimla.


  • Sayın Ustalarım,

    Fotoğraf makinem CANON IXUS 430 bu işte daha çok yeniyim.mtkn3 ustanın fotoğraf çekim teknikleri ile ilgili yazısını birkaç sefer okudum.makinemin türkçe kitapcığında kullanımla ilgili teknik destek bana yetersiz geldi.

    Ustalarıma birkaç sorum olacak:

    Öncelikle fotoğraf makinemi nasıl yorumlarsınız?eksi si ve artı ları?

    Fotoğraf makinem f/2.8 - f/4.9 diyafram aralığını ve 1/2000sn enstantene hızını sağlıyor.fakat ben fotoğraf makinemin diyafram ayarlarını neresinden değiştirecem bir türlü bulamıyorum.Gelelim enstantene
    hız ayarına;fotoğraf makinemde ayarlar kısmına girdiğimde long shutter kısmında 1,1'3,1'6,2;2'5..............
    15 ayarları var.15=1/2000sn mi anlamına geliyor yani 1 =1/133..3sn .değil ise makinedeki değerlerin 1/2000sn değeri üzerinden karşılığı nedir.

    Özellikle mtkn3 ustam ve diğer ustalar,bana mtkn3 ustanın ay ve fıskıyeden çıkan su fotoğraflarını
    benim fotoğraf makinemin hangi değerleriyle çekebileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinecem.iki gündür sabahlara kadar uğraşıyorum olmuyor.

    mtkn3 ustaya verdiği değerli bilgiler için tşkler.
    Buradaki Bütün Arkadaşlara Selam,,,




  • Tabi faydalı olacak
  • çok güzel çalışmalar.Tebrikler hazırlayan arkadaşlara.Hepsini üsenmeden yavas yavas okuyorum :D
  • Bide bazı siteler var ama şöyle herşeyi en ince ayrınsınına kadar anlatan bi site önerebilirmisiniz...
  • Oh be bitti sonunda tüm yazıları okudum.Mertkan hocamınkileri daha bi ayrıntıyla tabi.Hocam valla ztn içimde olan fotoğrafçılığı debleştirdin...Bilgilerin için gerçekten çoook ama çook teşekkürler.Konu açılalı baya olmuş ama :)...Herkeslede tek tek ilgilenmişşin her forum sitesine senden bir tane lazım...
    Saygılar...
  • Çok güzel öğretiler
    İşte gerçek bilgiler ve gerçek bir bilen!
  • bilgiler için teşekkürler
  • harika, yararlı hepsini okudum. ellerine sağlık
  • MERTKAN HOCA 15 HAZİRANDAN BERİ BU TOPİCİ TERK ETTİ GALİBA? EĞER ÖYLEYSE "MEŞGULÜM SİZE YARDIMCI OLAMAM" VB GİBİ BİR AÇIKLAMAYI HAK ETİĞİMİZE İNANIYORUM KUSURUMA BAKMAZSA
  • Sevgili Sami,

    Açıklamyı diğer üst konuda yapmıştım. Evet yoğun çizimlerim dolayısıyla üst konular ile pek fazla ilgilenemiyorum. Ancak çok kısa bir süre içerisinde hem her iki üst konuyu da yeniliyeceğim hem de tüm sorulara dilimin döndüğünce ve tecrübelerimin ışığında yanıtlar vermeye çalışacağım.

    Herkeze bol fotoğraflı günler dilerim...
    Mertkan
  • sabırsızlıkla bekleyeceğimden şüphen olmasın mimarların derdini bilirim iyi çalışmalar
  • Merhaba...Çalışman için teşekkürler öncelikle.Ben daha önce de sormuştum bunu ama bi de burda sorayım dedim... Bende Nikon Coolpix 4200 fotoğraf makinası var ve sorum şu: Ben hava karardığı zaman dışarda çekim yapamıyorum özellikle uzak mesafelerde 25m ilerde falan olan şeyleri çektiğim zaman fotoğraf acaip karanlık çıkıyor ya da flaşı kapattığımda kayık çıkıyor fotoğraf bunu nasıl çözebilirim?
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: Bbjk1985

    Merhaba...Çalışman için teşekkürler öncelikle.Ben daha önce de sormuştum bunu ama bi de burda sorayım dedim... Bende Nikon Coolpix 4200 fotoğraf makinası var ve sorum şu: Ben hava karardığı zaman dışarda çekim yapamıyorum özellikle uzak mesafelerde 25m ilerde falan olan şeyleri çektiğim zaman fotoğraf acaip karanlık çıkıyor ya da flaşı kapattığımda kayık çıkıyor fotoğraf bunu nasıl çözebilirim?



    Makine üzerindeki dahili flaşların mesafesi 3-4 metre ile sınırlı olduğu için daha ötesi flaşlı gece çekimlerinde doğal olarak karanlık çıkar. Gece çekimlerinde daha geniş bir alanı çekmek istiyorsanız flaşsız çekim yapmanız gerekir. Bunun için Enstanteneyi ışık durumuna göre oldukça açmanız gerekir. Anladığım kadarıyla Kullandığınız makinede manuel ayarlar yok, makine ığışı kendi ölçüp ayarlıyor. Makinenin üzerindeki çekim modlarından gece modunu seçerseniz makine gece çekimi için yeterli olacak gerekli pozlama ayarlarını yapar. Ama gece çekimlerinde dikkat edilmesi gereken bir husus varki o da asla makineyi titretmemek gerekir, yoksa resimler dediğin gibi kayık çıkar. bunu için bir 3 ayak kullanabilirsin. Makineni sabitledikten sonra çekeceğin objelerinde hareketsiz olması gerekir, yoksa hareket halinde olan herşey flu çıkacaktır.




  • quote:

    Orijinalinden alıntı: Fragola

    Çok güzel bir mesaj olmuş. Fotoğrafçılık isteğim depreşti :)
    Tavsiye edebileceğiniz bir fotoğrafçılık kursu var mı Ankara'da?

    Ne gerek var kurs ayağımıza gelmiş
  • Mtk hocam selamlar... sony dsc h-1 aldım iyi bir seçim yapmışmıyım ve bu makineyle teknik bilgi verebilirmisiniz? (en çok ta makro ile ilgili)
  • ellerin dert görmesin...
  • yararlı bilgiler
    teşekkür
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.