Şimdi Ara

Ders Çalışma ve Motivasyon Konusu (Yardımlaşma, sohbet, destek vs. )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
16
Favori
5.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Eğitim&Sınavlar bölümünde takılan kişiler olarak hepimizin bir amacı var. Ki öyle küçük bir amaç da değil, burada yapmakta olduğumuz hayatımızı şekillendirmek. Bu konuda birbirimize destek olabiliriz çünkü birilerinin ders çalıştığını görmek insana geri kaldığını gösterir. Geride kaldığını hisseden insan da azimlenir. İçimizde çok iyi yerlere gelecek kişiler de var, altlardan gelip sınırlarını zorlayacak olanlar da var. Vakti geldiğinde kimin ne yaptığını da yazacağız, bizden sonrakiler de motive olacaklar.

Ders çalışırken benim karşılaştığım en büyük sorun şuydu: Üç-dört gün sıkı çalışıp, bunalınca uzun süre dersten ayrı kalmak. Bilmiyorum sizde de oluyor mu? Ancak bunun çözümünün tamamen motivasyonla alakalı olduğunu düşünüyorum. Öyle videolar ve yazılar var ki, izlediğinizde veya okuduğunuzda dersin başına geçme tutkusuna kapılmamak imkansız. Onları da buradan paylaşacağım.

Kısaca konunun amacı, çalıştıklarımızı buradan yazmak, molalarda muhabbet etmek, birbirimizi motive ederek birlikte başarıya ulaşmak. Büyük çoğunluğunuz ygs-lysye hazırlanıyordur, konuya nasıl çalışılması gerektiği gibi önemli detayları da konuşabiliriz.
    Evet, bu konuda bulunmak isteyenlerden isteğim; hedeflediğiniz yeri ve hedeflediğiniz günlük çalışma saatini yazmanız. Ve günlük çalışma saatine uygun olarak çalışın, inanın bu konuyu aktif hale getirebilirsek buradan alacağınız gazla gidip 2 saat daha çalışmak isteyeceksiniz.
    Benim şu anki amacım yatay geçiş yapmak, hedeflediğim çalışma süresi günlük 1,5 veya 2 saat.
    Gelelim videolara.

Daha kısa sürede daha büyük işler başarmak.. En başa bu videoyu koyuyorum ki öncelikle bazı şeyleri tekrar hatırlayalım. Bize düşen görev aslında ne kadar da küçük.

Stres bastığı zamanlarda izlemeniz tavsiye edilir:

Arkadaşlar videoları sürekli izlemenizi tavsiye etmem. Çalışabildiğiniz kadar pes diyene kadar çalışın. Tekrar moral depolamaya ihtiyacınız olduğunda burada bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charm -- 13 Aralık 2012; 23:06:41 >

• Benim de bi hafta çok çalışı bi hafta hiç içinden gelmeme durumu var bi de aşırı derecede uyku problemim var. Ve birileri beni aşağılayınca azimlenip ders çalışmaya başlarım öbür hafta yine yok yok.
  • Üç-dört gün sıkı çalışıp, bunalınca uzun süre dersten ayrı kalmak.
    Bence bu herkeste oluyor, ders çalışıpta sıkılmayan insan yoktur.

Başaramayacağını düşünen arkadaşlar olaya pozitif baksınlar, karamsar olmayın bu sizi yiyip bitirir.

Bunuda paylaşayım.
     Ders Çalışma ve Motivasyon Konusu (Yardımlaşma, sohbet, destek vs. )
  • netler 62-68 nasıl düzelticem beyler bak gene karamsarlığa kapıldım bu arada meslek lisesi 12.sınıfım
  • Benimde sizin gibi düzensiz çalışma sorunum var.. Gün geliyor 200 soru deviriyorum,bazende 3-5 gün tek soru ellemiyorum.. (Bu arada mezunum)

Elimizdeki motivasyon videolarını paylaşmamız hepimiz için destekleyici olur bence
  • tarih sınavına çalışacağım
  • Bu konuyu açman çok iyi oldu.Up.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu gerçekten gerekliydi.
    Stres içinde olan, ben gibi motivasyona ihtiyacı olan arkadaşlar için yararlı olur umarım.
  • Bende şu an 11. Sınıfım hedefim yüksek olduğu için çalışmam gerekiyo ama yapamıyorum hep bi şeyler sanki benim ders çalışmamı engelliyo Ne yapmam gerekiyo bilmiyorum. Ev ile okulum arası mesafe 1 saat 15 dk günde 2 saat 30 dakkam yolda geçiyo bu hem yorucu hemde çok büyük bi zaman kaybı . Eve geldiğimde çok uykum oluyo biraz uyuyorum ondan sonra uyandığımda sersem gibi oluyorum öyle ders çalışınca da hiç bi yararı olmuyo kısaca şu an kara ara ne yapacağımı düşünüyorum. Aklınıza bi fikir geliyosa lütfen benle paylaşın arkadaşlar .. Teşekkürler herkese başarılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler dediğim gibi hedeflerinizi de yazarsanız iyi olur. Herkeste ders çalışırken sıkılma sorunu var. Zaten olmasa bir anlamı olmazdı, herkes otururup sabaha kadar masa başından kalkmadan çalışırdı. Burada önemli olan motive olabilmek. Bunu da nasıl yapacağız? Örneğin herkes için geçerli olan istediğiniz bölümü veya hayal ettiğiniz yere geldiğinizi düşünmek. Ya da milliyetçi bir insan vatanını ileriye götürdüğünü, borcunu ödediğini düşünerek gibi gibi.. Herkesin karakterine göre motive olma şekilleri vardır.

Bu tarz önerilerde genelde insanlar referans ister. Yani sen itülü müsün boğaziçili misin de bu tavsiyeleri veriyorsun der veya içgüdüsel olarak bunu düşünür. Türkiye'deki ilk beş üniversiteden birinde değilim. Ancak bu sene yatay geçiş yapabilmek için geçen sene çalışmadığım kadar çalışıyorum. İkinci husus da bu referanslara fazla takılmayın. İyi bir basketbolcu iyi bir koç olacak veya fiziği iyi olan herkes fizik öğretmeni olmak için yeterli gibi bir şey yok. Bunu kendim için demiyorum çünkü benim amacım ben tavsiye vereyim siz de uygulayın veya dinleyin değil. Hepimiz paylaşalım, çalıştığımız konuları yazalım, nasıl çalıştığımızı yazalım.

Sonuçta hepimizin hedefi farklı olsa da aynı yoldan geçerek ilerliyoruz. Hani geceleyin masa lambasını açarak o loş ortamda kitap karıştıran birileri olduğunu bilmek bile insanı motive edebilir. Burada bu tarz bir ortam sağlayalım istiyorum. Umarım amacımı anlamışsınızdır.

@Arano_Zetsumei: 2,5 saat önemli bir vakit. Okulunu değiştirmeyi düşünebilirsin, olmazsa yolda geçen süreyi de değerlendirmen gerek.

• 11.sınıfım hedefim büyük ama ders çalışamıyorum.16:30'da eve geliyorum mesela direk pcyi açıyorum face oradan donanımhaber 2 saat takılıyorum. Herhangi bir oyun yok mesela bilgisayarımda. Sonra 18:30-19:00 arası tv izliyorum 7'de yemek filan yiyoruz. tv izliyorum yine 8:30'a kadar filan sonra çay içiyoruz 10:30'ta filan uyuyorum.Nasıl geçiyor o kadar saat anlamıyorum.Yarın çalışacağım diyorum ama dönem bitecek hala sınav öncesi hariç hiç çalışmadım.Ne yapmalıyım dostlar ?
  • Bu arada hedefim, Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi.
  • hangi üniversiteden dokuz eylüle geçmeyi düşünüyorsun bi de dokuz eylülü tercih etmeden bucayı gezmeni öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: StereoLove

11.sinifim
    Okuldan gelip 4 te yatıyorum 6 da kalkıp hemen derse oturuyorum. 2 saat kadar calisiyorum mola verip ygs yapıyorum zaman baya artıyor 11.sinif konularına tekrar bakıyorum yazılılara calisiyorum.
    İzlediğim yol dogru mu ?
    Hedef: Sabancı Üniversitesi bilgisayar muhendisligi .

Gerçekten şuan sana çok özendim :D
  • Bende sıkılma az oluyor .. Okul puanım gerçekten çok düşük gelecek , bayaaa geri atabilir ..Moralim bozulup ders çalışasım gelmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Live_Soccer

11.sınıfım hedefim büyük ama ders çalışamıyorum.16:30'da eve geliyorum mesela direk pcyi açıyorum face oradan donanımhaber 2 saat takılıyorum. Herhangi bir oyun yok mesela bilgisayarımda. Sonra 18:30-19:00 arası tv izliyorum 7'de yemek filan yiyoruz. tv izliyorum yine 8:30'a kadar filan sonra çay içiyoruz 10:30'ta filan uyuyorum.Nasıl geçiyor o kadar saat anlamıyorum.Yarın çalışacağım diyorum ama dönem bitecek hala sınav öncesi hariç hiç çalışmadım.Ne yapmalıyım dostlar ?

Öncelikle çok erken uyuyorsun onu söyliyeyim biraz geç uyumaya alış.en az saat 12 ye kadar uyanık kal.Bu pc veya tv izleme işinide bu geç saatlerde yapabilirsin.Örneğin normalde 10:30 da uyuyorsan o saate kadar ders çalış,yemek ye 10:30 dan sonra pc'ye takıl tv izle.
    Bu kadar erken uyursan seneyede sorun yaşarsın uykusuz kalman gerekecek.5-6 saat uyku neyine yetmiyor.
    Birde çay içerkende ders çalışabilirsin.Çay içmek ders çalışmanı engelleyecek birşey değil.

11.sınıfsın çok fazla kafa patlatmana gerek yok ama bir düzen oturt alışkanlık olsun.
    eğer sayısalcıysan fen 1. bölümü bitirirsen sana büyük fayda sağlar zaten fizik dışında zor konu pek yok kimya-1 biy-1 kolay konular hep kendin internetten çalışarak da yapabilirsin.

• [DHTUBE=http://vmsc.net/the-script-hall-of-fame]

Acaip gaza getiriyor beni
  • Hedefim Yıldız Teknik Elektrik Müh. Benim için hayatımdaki en önemli 3 hedeften birisi ve başlangıcı bunu dahada önemli yapıyor.Motivasyonu kaybettiğim zaman geri kazanmam çok zor oluyor hiç çalışmamazlık yapmamaya çalışsamda istediğim hızda çalışmayınca gerilediğimi düşünüyorum ki tamamiyle yanlış bişey değil bu sınav için.Motivasyon birçok insan için farklı kazanılır veya kaybedilir bazıları dinlenerek kazanır bazıları o işe devam ederek.Bunu siz belirleyeceksiniz.
  • Güzel konu bana da çok oluyor bu çalışamama meselesi. Takip. Hedef 50 bin ve üstü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Live_Soccer

11.sınıfım hedefim büyük ama ders çalışamıyorum.16:30'da eve geliyorum mesela direk pcyi açıyorum face oradan donanımhaber 2 saat takılıyorum. Herhangi bir oyun yok mesela bilgisayarımda. Sonra 18:30-19:00 arası tv izliyorum 7'de yemek filan yiyoruz. tv izliyorum yine 8:30'a kadar filan sonra çay içiyoruz 10:30'ta filan uyuyorum.Nasıl geçiyor o kadar saat anlamıyorum.Yarın çalışacağım diyorum ama dönem bitecek hala sınav öncesi hariç hiç çalışmadım.Ne yapmalıyım dostlar ?

+1 bize bir çözüm yok mu arkadaşlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.