Vicdanen rahatlatiyor calistim hissi veriyor bu yuzden mesela "5 saat calistim bu kadar yeter" deyip birakabiliyorsun verimli olmasa da. Ama öbür turlu de cok kontrolsuz geliyor. Sayilmali mi sayilmamali mi sizce < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ders calisma saatini saymak iyi mi kötu mu

-
-
4 gün say 3 gün sayma dayI
-
Kronometre ile çalış kendini tamamen derse vermeden sayacı başlatma ve odağın dağılmaya başladığında durdur mola ver.Bu şekilde daha doğru bir ölçüm yapabilirsin.Yine de hedefleri saate dayalı koymamak en doğrusu.Mesela x saat çalışıcam yerine x konularını çalışıcam de ve saati bu konulara ne kadar süre harcadığını görmek için kullan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
say hocam ben bunu son 2 ayda yaptım çok faydasını gördüm.İşlerde verilen saatten aldım.Sadece ders çalıştığım sürelerde çalıştırıyordum kronometreyi,en azından tatmin olup olmadığımı biliyordum o bile yeter
Kişiye göre değişir hocam ben süre işi ile hiç uğraşmadım soru, deneme ya da konu bitirme hedefi koyuyordum kendime haftalık olarak. Konular bitince her sabah deneme ya da bölüm denemesi yapıyordum öğleden sonra da yanlışlarımın olduğu konuları tekrar edip test falan çözüyordum. Akşam da genelde bir ayt konusu çalışması yapıyordum. Bu sistem benim açımdan çok daha verimli ve stressizdi. Süre olayını ben gereksiz buluyorum mühim olan verim bence. Zaten benim dediğim şekilde çalışırsanız ortalama 5-7 saat arası dersin başında verimli bir şekilde geçiyor.
-
Bazen iyi bazen kötü olabiliyor. Süre tutarken kendimi masa başında tutuyordum ama süreyi tamamlamak için de boş şeylerle uğraşmaya başladım bir süre sonra. Bunu fark edince süre tutmamaya ve hedeflerimi tamamlamaya odaklandım. Bu sefer de herhangi bir süre sınırım olmadığı için ya elimdeki işi süründürüyordum ya da masa başına oturamıyordum. Ara ara taktik değiştirilmeli diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalkülüslüDiferansiyel -- 23 Temmuz 2021; 22:4:12 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tesekkurler hocam. Peki sizin dediginiz gibi yapıp (deneme, konu vs) hedefi verip ayrica kronometre tutsak nasil olur
Bilader çalış gitsin makine misin sen çok plan yapmayın salın biraz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ya zaten deneme çözerken mutlaka süre tut. Benim süreden kastım bugün 10 saat çalışayım 6 saat çalışayım demekti. Bunu yanlış buluyorum.
-
hocam konu calısma v.b.. süre tutmayıp konu soru hedefi belirliyoruz deneme falan çözerkende kronometre açıyoruz nekadarda yaptıgımızı gormek için doğru anladım mı ? çok güzel yazmışsınız bu arada
-
Kronometre ile çalış ben genelde şunu şunu yapmadan kalkmam diye otururum masaya bitirmeden de kalkmam 5-6 saat sürer
bence sizin yöntem daha iyi ben kronometre ile çalışırken saate bakardım hep nekadar olmuş diye sizin yöntem tam tıpçı yöntemi
-
Akışına bırak
Sayacı başlatıp unutabilirsin derse dalıp
Kişiden kişiye değişir yani
Motive olmak için yaparskn sonra üşenirsen devam etmezsin falan
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kronometre tutsam ben de saate bakarım sürekli ne zaman bitecek diye oyalanır sıkılırım o yüzden deneme hariç kronometre açarsam da telefonu ters çeviririm genelde bir başladığım saati hatırlarım bir de bitirdiğim o yüzden net çalıştığım toplam saati bilirim ama süreyi çok da takmam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medness -- 24 Temmuz 2021; 10:45:7 >
Tam olarak öyle hocam. Umarım işinize yarar
-
Saate bakarak oh iyi çalıştım diyip bırakıyorsan sayma. Sadece bilgi amaçlı sayıyorsan zararı yok hatta yıl sonunda toplam kaç saatini yksye ayırdığını yaklaşık olarak hesaplayabilirsin.
Konu hedefi koyuyorum. Süre de tutuyorum çünkü masa başında oturmamı sağlıyo ve konu hedefi koymaksa boş boş süre doldurmamı engelliyor
Yani 8 saat yüzdüğünü düşünürsek
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X