Şimdi Ara

Ders çalışma isteğim yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
4
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezuna kaldım ama hala ders çalışamıyorum. Lütfen birkaç tavsiye verir misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Peki öyleyse (öğüt ver­memi siz istediniz) size yalvarıyorum, bütün bunlardan vazgeçin. Siz dışa bakıyorsunuz ve bunu yapmamalısınız. Size hiç kimse öğüt vermez, hiç kimse bir yardımda bulu­namaz.
    Yalnız bir tek yol vardır: İçinize dönün. Size yaz diyen nedeni araştırın. Kökleri, yüreğinizin en derinliklerinde dal budak salıyor mu, buna bakın. Yazmanız yasak edilin­ce, artık yaşayamayacak mısınız? Bunu söyleyin. En çok da, gecenizin en sessiz bir anında, yazmalı mıyım diye kendi kendinize sorun. Buna içinizin derinliklerinden bir karşılık bulmaya bakın.
    Eğer bu karşılık “evet” ise, bu ağırbaşlı soruya, bütün gücünüzle, sadece yazmalıyım di­yebiliyorsanız, o zaman yaşamınızı bu gereksiniminize uygun olarak kurun.
    RAİNER MARİA RİLKE – GENÇ BİR ŞAİRE MEKTUPLAR

Bu metin belki de Limit paragraf kitabının bana kattığı en büyük şey olacak. Metni lütfen defalarca okuyun.
    Şimdi sizin demek istediğinize gelelim. Hocam bu isteksizlik genelde net bir hedefin olmamasından kaynaklanır. Niçin ders çalışıyorsunuz ? Ne uğruna mezuna kaldınız ? Sorun bu soruları kendinize. Geleceğiniz, aileniz veya gelecekteki aileniz için, hayalleriniz için bunca çabaya katlanmayı göze almışsınız zaten mezuna kalarak. Şimdi yapmanız gereken kendinize bir rota seçmeniz ve o rota uğruna fedakarlık yapmanız. Her masa başına geçtiğinizde hatırlatın kendinize: 5 yıl sonra tamda şu anda ne yapıyor olacağım ? İşte bu soruya net yanıt bulduğunuzda çalışma isteğinizi kazanacaksınız.
    Istekli ders calisma yeni bir seyler ogrendiginde olur.En zayif oldugun konularin ustune git farkli bilgiler yakala,sorular coz yeni bir seyler ogren.

Surekli ayni konularin etrafinda dolanmak bayıyor bende de o durum var zaten.

Zaten ders çalışma istekli bir eylem degil ki oyun mu oldu bu?Amac degil,bizi hedefe goturen bir arac oldugundan zevkli bir eylem degil.
  • Uoop

• Up

• Peki öyleyse (öğüt ver­memi siz istediniz) size yalvarıyorum, bütün bunlardan vazgeçin. Siz dışa bakıyorsunuz ve bunu yapmamalısınız. Size hiç kimse öğüt vermez, hiç kimse bir yardımda bulu­namaz.
    Yalnız bir tek yol vardır: İçinize dönün. Size yaz diyen nedeni araştırın. Kökleri, yüreğinizin en derinliklerinde dal budak salıyor mu, buna bakın. Yazmanız yasak edilin­ce, artık yaşayamayacak mısınız? Bunu söyleyin. En çok da, gecenizin en sessiz bir anında, yazmalı mıyım diye kendi kendinize sorun. Buna içinizin derinliklerinden bir karşılık bulmaya bakın.
    Eğer bu karşılık “evet” ise, bu ağırbaşlı soruya, bütün gücünüzle, sadece yazmalıyım di­yebiliyorsanız, o zaman yaşamınızı bu gereksiniminize uygun olarak kurun.
    RAİNER MARİA RİLKE – GENÇ BİR ŞAİRE MEKTUPLAR

Bu metin belki de Limit paragraf kitabının bana kattığı en büyük şey olacak. Metni lütfen defalarca okuyun.
    Şimdi sizin demek istediğinize gelelim. Hocam bu isteksizlik genelde net bir hedefin olmamasından kaynaklanır. Niçin ders çalışıyorsunuz ? Ne uğruna mezuna kaldınız ? Sorun bu soruları kendinize. Geleceğiniz, aileniz veya gelecekteki aileniz için, hayalleriniz için bunca çabaya katlanmayı göze almışsınız zaten mezuna kalarak. Şimdi yapmanız gereken kendinize bir rota seçmeniz ve o rota uğruna fedakarlık yapmanız. Her masa başına geçtiğinizde hatırlatın kendinize: 5 yıl sonra tamda şu anda ne yapıyor olacağım ? İşte bu soruya net yanıt bulduğunuzda çalışma isteğinizi kazanacaksınız.

• Bana da taktik verin ünideyim çalışamıyom.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel yazmışsınız hocam. Metin de çok etkileyici. Benim kendi kendime düşünüp konuşmam lazım. Bu zamanlar dönüp noktam olacak gibi duruyor

• Aynı kırılma noktasında 10 gün önce ben vardım hocam. Sonra limit paragraf kitabının kapağını açtığımda bu metini gördüm. İlk okuduğumda anlamadım, defalarca okudum. Anladım ki 2-3 gün kendimle yalnız kalmam gerek. Hayattaki amacıma karar vermem gerek dedim ve 2 gün boyunca odamda öylece yattım. Sadece düşündüm. Ardından kararımı verip çalışmaya başladım hocam. Her şey içinizde bulunmakta. Elbette size birilerinin yön göstermesi, tavsiye vermesi gerekecek ama bunları uygulayabilmek için önce sizin rotanızı bulup ona göre yardım almanız lazım. Kolay gelsin hocam, umarım yıl sonunda hedefinize ulaşırsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Umarım ulaşırız

• benzer durumdayım, yani çalışıyor da çalışmıyor gibiyim diyebiliriz
    net bir hedefsizliğin akabinde dershane ya da kütüphane gibi bir dış çalışma ortamına sahip olmamanın verdiği bir itekleyici güç eksikliğine de sahibim sanırım
    umarım zamanla en azından "bir sene daha denemeliyim çünkü bundan iyisini yapabilirdim" dememin altını dolduracak hale gelebilirim çünkü öteki türlü bir anlamı kalmıyor

• Kırılma noktandasın dostum aşarsan güzel devam edeceksin ben de yaşadım aynılarını

• " Evet şuan dibe battım. Şuan bittim ben...
    Ama unutmayın : Yeterince yükseğe çıkmak için bazen önce dibe vurmanız gerekir. Tıpkı suyun altına zorla bastırılan bir su topu gibi.. Sizi tutan ellerden kurtulduğunuzda tahmin edemeyeceğiniz yükseklere fırlarsınız, yeter ki o ellerden kurtulun..

Bazen de akışına bırakmak gerek.. Akan hayatın sürükleyici etkisine direnip deforme etmeyin kendinizi. Akıntıya bırakın ruhunuzu, KALBİNİZİ.. Bırakın gitsin.. Emin olun dalgaların sizi atacağı en kötü kıyı, en berbat liman bile onlara direnip de parça parça olmanızdan iyidir. "
  • Bir şey fark ettim tyt ayt forumuna girince ben ölmek istiyorum.

• Istekli ders calisma yeni bir seyler ogrendiginde olur.En zayif oldugun konularin ustune git farkli bilgiler yakala,sorular coz yeni bir seyler ogren.

Surekli ayni konularin etrafinda dolanmak bayıyor bende de o durum var zaten.

Zaten ders çalışma istekli bir eylem degil ki oyun mu oldu bu?Amac degil,bizi hedefe goturen bir arac oldugundan zevkli bir eylem degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 16 Kasım 2019; 8:52:54 >
  • Ilk mezunlugum bugun ilk kez bu oldu calisma istegim hic yok sanirim 1 gun ara verilmeli bu gunlerde 49k sayisaldan mezunum bu arada.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.