Şimdi Ara

Ders Çalışamıyorum.. ( 2. Senede Olanlara Moral-Destek-Yardımlaşma Konusu ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yorumun için saol.

@Alonso...

Masa lambam zaten mevcut. Önerini dikkate alıcam.
  • benim de 2 . senem. ders calısamayanlar için şöle bir öneride buluniyim .Ben öle yapıyorm şahsen. dersler 1 de bitiyor. aksam 7 ye kadar dersanede kalıyorz arklarla . sonrada ev. alıstırın bi iki gün kendinizi alısıyorsnuz zaten .allah yardımcımız olsun
  • @özkan daha önce konuşmuştuk bu konu hakkında. aslında tercih edip gideceğini sanıyordum umarım kararında pişman olmazsın. ama 2. senenin avantajlarını kullanmayı düşün bence. mesela neyde eksiğin var hemen hemen biliyorsundur. o yüzden daha çok o konulara yüklenebilirsin. sanırım senin matta sıkıntın vardı daha çok. mesela ben başlayalı 10 günü geçti. ve 2 ygs denemesi yaptım. ilki gerçek ygs de aldığım netlere çok yakındı (femin denemesi). ama ygsden daha çok lys mat a çalışıyorum ben. eksik olduğum konuları ayırdım. gün gün tekrar ediyorum akşamları. evet eve gelince cidden insanın yatması gerekiyor ama ünideki arkadaşlarla konuşarak hırs yapmaya çalışıyorum sabahları erken saatte gidiyorum dersaneye kimse olmuyor (sadece mat dershanesine gidiyorum). en rahatı da kimsenin olmaması. en düzgün çalışma o saatlerde oluyor işte. tek korkum var, o da 2 - 3 ay geçtikten sonra sıkılmam. o yüzden dozu tutturmaya çalışyorum birazda. bide kafamı yastığa koyunca hayal kurmak. en güzeli aslında her neyse. herkese kolay gelsin

• @reos

İnan bende öyle sanıyordum. Banada süpriz oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alonso...

odanız karanlık masanız aydınlık olsun yani masa lambası alın odaklanmaya yardımı çok var

Çok mantıklı geldi hemen alıyorum. Çok teşekkürler..

Önerdiğiniz model var mı acaba? Işık şiddeti boyu vs. resimli olursa iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shisha -- 22 Ekim 2010; 0:08:42 >
  • Aynı durum bendede var gecen senede hiç çalısmadım bu senede çalısamıyorum gecen sene tm1 380 puan yaptım Ankara içi yazdım tum tercihlerimi ve dogal olarak gelmedi yazın çok calısırım 450-460 a çıkartırım puanı diyordum ama içimden çalısmak gelmiyor hiç :(

Birde geometri de çok sorunum var ders te anlatılırken anlıyorum kendim çözmeye gelince tıkanıp kalıyor ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shisha

quote:

Orijinalden alıntı: Alonso...

odanız karanlık masanız aydınlık olsun yani masa lambası alın odaklanmaya yardımı çok var

Çok mantıklı geldi hemen alıyorum. Çok teşekkürler..

Önerdiğiniz model var mı acaba? Işık şiddeti boyu vs. resimli olursa iyi olur.

bilmem valla okadar anlamıyorum benim masa lambam 7-8 yıllık birşey
    çok aşırı parlak değil yetiyor oda
    sarı ışık tercih edebilirsiniz
    beyaz ışık fazla göz alabilir

@Dark Beauty
    geometri biraz yetenek işi
    göremiyorsanız nasıl yapıcağınızı hemen çok fazla çoru çözün
    4-5 çeşit kaynak bitirmeni tavsiye ederim sana
    çözemediğin soruları mutlaka birilerine sor
    görüceksin neler yapıldığını
    zaten çok değişik şeyler çok nadiren çıkar
    belirli kurallar var soruda onları öğren yani bazılarında dik indiriyoruz bazılarında açı oluşturuyoruz
    bunu oturtmanın tek yolu soru çözmek ve yapamadıklarını SORMAK!.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alonso... -- 22 Ekim 2010; 16:14:07 >

• Geometri aslında biraz inanmak işi ben bugün onu gördüm.Geometrim çok kötüydü yani ciddi söylüyorum açıları bile yapamıyordum. Bu senenin başında inandım dershanede hocadan dinledim eve geldim bir siteden dinledim sonra aldım elime açı testini çözmeye başladım. Bu bu bu bu derken bir baktım 15. soruya eksiksiz gelmişim. Bir yaprak test bitti. Dedim bu kolaydır olmaz böyle birşey felan 2. teste başladım 2. testide aynı şekilde bitirdim. Daha önce hiç göremem dediğim şeylerden anlam çıkarmaya başladım. Bugün aynı şekilde üçgende açılar- eşkenar üçgen dik üçgen felan konularını dershanede dinledim evde geldim bir daha izledim ve yine aynı şekilde 1-2 boşum kalacak şekilde 2 yaprak test çözdüm. Eğlencelide gelmeye başladı. Sevdim ben bu işi .

• Konuyu okudum şimdi epey ilerleme kaydetmişsiniz hocam devam durmak yok Zaten bir süre belli bi tempoda gittikten sonra ve hedefleriniz dahilinde zaten ders çalışma olayı alışkanlık haline gelicek.
  • Ben BIL IQ setiyle devam ediyorum her gün 4-5 saat ders izliyorum ve her dersten sonra test çözüyorum 3-4 gün oldu başlayalı.Ben Sözelim.Türkçe Türkçe(Tarih) Coğrafya(Tarih) Coğrafa Felsefe(Matematik) her gün şimdilik böyle.Dersler bittikten sonra beyin biraz sulandığı için 1-2 saat ara veriyorum bazen 3 saate çıkabiliyor sonra test çözüyorum bol bol sonrada uyuyorum her gün böyle.Hafta sonu da sadece C.tesi Akşamı test çözüyorum olursa sabah kahvaltıdan sonra Deneme yapıyorum.Mesela daha yeni başladım ama bir deneme yapıcam yarın.Merak ediyorum eski bilgilerimle ne kadar yapacağım.Genelde bu geçen sene YGS sınavına girmeden önce yaptığımız denemelerde çok iyi değilde iyi sonuçlar çıkarabiliyordum.Yani denemedeki sonuç gelseydi üniversiteye girerdim bu sene ama sınavda Denemelerden çok çok düşük puan yaptığım için nasip olmadı..

• 4 gün sonra tekrar taşıyorum yukarıya artık en azından ne istediğimi bilerek birşeylere çabalıyorum.
  • Bende de başladı bu çalışmama hastalığı, akşam yatağa girene kadar hiç çalışmıyorum, yatınca da vicdan azabından uyuyamıyorum, o yüzden dersin başından kalkacak gibi olduğum an sabır gösteriyorum ve devam ediyorum, çünkü dananın kuyruğu orada kopuyor. Hayatında yalnız ders olmalı, başka hevesler yaşamaman lazım, tek hevesin ders çalışmak olmalı... Hayatı disipline etmen lazım, zor olan da bu heralde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özkan

Arkadaşlar bu sıkıntıdan yana müzdaribim. O kadar yıllık eğitim hayatımda hiçbir zaman düzenli ders çalışma sistemim olmadı. Sınavlara sınav sabahı okulda 3-5 birşey okuyarak girdim lise son sınıfa geldiğimde çalışırım felan diye ümitliydim ama kendimi yenemedim olmadı yine çalışmadım ve istediğim yerede giremedim. Bu yıl bir kaç özel üniversitenin psikoloji bölümlerine girecek kadar puan yapmıştım aslında ama tek istediğim bölüm hukuk olduğu için bu sene çalışırım gözüyle tercih etmedim. Bugün dershaneye başladım ve dershane başlayana kadar kendimi sürekli telkin ediyordum ne güzel işte ders çalışırım az biraz değişlik olur felan diye fakat yine olmadı. Bugün ilk derslerime girdim hatta ek derslerede girdim derside çok iyi dinledim fakat eve geldiğimde tekrar edip soru çözme isteği yerine yatıp uyuma isteği geldi içimden ve yine her zaman yaptığımı yaptım çalışmak yerine başka birşeyi tercih ettim.

Lafı uzattım biliyorum arkadaşlar ama inanın içimde ne 2. senede olmanın bir burukluğu var ne de başka birşey ben aslında çalışmakta istiyorum fakat ya hiç oturmuyorum dersin başınada ya da oturduktan 15-20 dk sonra kalkıyorum. Bunlarla ilgili önerileriniz yaptıklarınız varsa bu konu başlığı altında dertleşip birbirimizi morallendirirsek çok iyi olucak. Çünkü en azından benim buna şu sıra ihtiyacım var.

Dostum aynı sorunu yaşıyoruz seninle . Ben atlattım sayılır. Günde ortalama 3-4 saat calışıyorum .dersane haricinde.

Önce kendine güveni saglamalısın. Misal ; matematikte en iyi bildiğin bir konuyu aç kesirler olabilir taban arıtmatiği olabilir. Yanına da mp3den şarkı ac kulaklıkla tabi . şarkı dinlerken bu bildiğin konuları yapmaya başla, yaptıkca kendine güvenin artıyor şarkı dinlerken sıkılmıyorsun .2-3 günde alışkanlık haline gelince bırak müzik dinlemeyi, ses duymak istemiyorsun ve gercekten bi calışma azmi oluyor insanda. Ben matamatiklen it gibi tırsarken şimdi hastası oldum olsada çözsek diyorum resmen . Ama kesinlikle dersten korkmamalısın. fen mi cografyamı matematikmi her türlü yaparım ben bunları demelisin diğer türlü sıkıntılı oluyor bunun sende farkındasın . Hem bırak şu forumu inanılmaz vakit kaybı oluyor insana.

dersaneden 14de eve geldim foruma girdim 17 de cıktım 3 saat buradan kaybetttirdi.

21e kadar 4 saat ders calıştım 21,30da bi girdim foruma birazdan cıkcam ama saat 23 olacak . 2 saatde buran de

5 saat bi günde . hadi 3 saat kaybettirsin dersek . günde 3 saat Mat1 calışmayla full cıkartıyorlar

Hesap ortada. Neyse ben kaçar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Son bi özlü söz: g*tü forum değil YGS sınavı kurtaracak. Gerekirse DHyi bırak Hatta Pcyi yak

şaka bi yana pcyi bıraktıktan sonra yapacak birşey kalmıyor ve dank ediyor artık calışmalıyım diyorsun.

Dersaneye Takviye olarak Evinde Uydu varsa Türksatda ZTV diye bir kanal var o kanalı bul . dersaneden daha iyi ders anlatıyorlar diyebilirim. sadece ders : YGS LYS KPSS v.s.
  • Bende geçen sene(lise4) hiç çalışmadım, dershaneye bile gitmeden 155bin yaptım. Şimdi bu senede hala ne yapacağıma emin değilken özel bi dersaneye başladım, 4-5 kişilik sınıflar. Kalabalığa gelemiyorum diye, hedefim çok düşük istanbul veterinerlik... 100bini yapmaya çalışıcam bide okul puanım düştü tabi kayıt yaptırdım diye. İnş bu kadar alçakta bir hedefe ulaşmayı başarabilirim (kendime göre alçak...) Tek korkum ya bir aksilik çıkarsa bunuda yapamam diye, hani YGS tamamda haal fizik ve geometrim iğrneç hiçte çalışasım yok. Biyolojiye başlamak lazım yavaştanda. Nasıl yapacaz bilemiyorum, lotodan para çıksa üniversitenin gözüne bakmam heralde
  • forumu bırakma konusunda bilmiyorum ne yaparsınız ama ben telefonla çok oyalanıyordum. ve fotoğraf makinamla. sadece alo diyebilceğim bir telefon aldım. makinamıda kuzenime verdim sınava kadar. pek kolay olmadı ayrılması. telefonun tüm fonksiyonlarını kullanıyordum. pcyede çok az oturuyorum. oda yarım saata geçmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluecancan

Ara ara bende böyle bunalımlar geçirip 2-3 gün ders çalışmam. Hatta son 3 gündür 1 soru bile çözmedim. Genelde böyle bunalımları hedefimi düşünerek , hayal kurarak atlatırım. Bence ders çalışmayı alışkanlık haline getirmekte önemli. Düzenli olarak 1-2 hafta ders çalışsan ve bunun faydasını görsen ders çalışmayınca şuçluluk duyarsın en azından bana böyle oluyo. Bence hedefine odaklanıp biryerden başlarsan devamı gelir.

• Özkan, gece 1'de başla çalışmaya sabah 4'e kadar kalkma. 4'te yarım saatlik mola ver sonra 8'e kadar kalkmadan çalış. Gece ses olmuyor pek, rahat çalışırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raivo
    Özkan, gece 1'de başla çalışmaya sabah 4'e kadar kalkma. 4'te yarım saatlik mola ver sonra 8'e kadar kalkmadan çalış. Gece ses olmuyor pek, rahat çalışırsın

Vay anasına denemeliyim bunu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

quote:

Orijinalden alıntı: Raivo
    Özkan, gece 1'de başla çalışmaya sabah 4'e kadar kalkma. 4'te yarım saatlik mola ver sonra 8'e kadar kalkmadan çalış. Gece ses olmuyor pek, rahat çalışırsın

Vay anasına denemeliyim bunu :)

Denedim bunu hiç yatmadım 1de başladım aramı verdim 8 de yemegi yedim dersaneye gittim ve şaka değil anlatacaklarım; kahveden diye tahmin ediyorum 3 bardak içmiştim ama daha öce hiç olmadığım kadar zeki hissettim kendimi yani harbi öyleydim matematikçi şaşırdı biyolojide hocanın bilmediği şeyleri söyledim . gecen dersten bişey soruyordu hepsini bildim ve nereden bildin dediğinde attım diyip dalga geciyordum . birde öyle espiriler yaptım ki normalde pasip olan ben sınıfı gülmekten koparttım en sonunda kızlara sizde oyuncak gibi oldunuz konuşunca gülüyonuz konuşmayınca bakıyonuz tuşunuza basıyorum tık, hemen gülüyonuz diye birşey dedim ve küstüler 2 gündür bu espirim yüzünden konuşmuyorlar

Yani beyni calıştırmanın ve kafeyinin etkisini kendimi kobay olarak kullanarak kanıtladım . o günü özlüyorum ama sabah 8 e kadar calışmak bidaha yemiyo

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.