Şimdi Ara

Ders Çalışamıyorum.. ( 2. Senede Olanlara Moral-Destek-Yardımlaşma Konusu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sıkıntıdan yana müzdaribim. O kadar yıllık eğitim hayatımda hiçbir zaman düzenli ders çalışma sistemim olmadı. Sınavlara sınav sabahı okulda 3-5 birşey okuyarak girdim lise son sınıfa geldiğimde çalışırım felan diye ümitliydim ama kendimi yenemedim olmadı yine çalışmadım ve istediğim yerede giremedim. Bu yıl bir kaç özel üniversitenin psikoloji bölümlerine girecek kadar puan yapmıştım aslında ama tek istediğim bölüm hukuk olduğu için bu sene çalışırım gözüyle tercih etmedim. Bugün dershaneye başladım ve dershane başlayana kadar kendimi sürekli telkin ediyordum ne güzel işte ders çalışırım az biraz değişlik olur felan diye fakat yine olmadı. Bugün ilk derslerime girdim hatta ek derslerede girdim derside çok iyi dinledim fakat eve geldiğimde tekrar edip soru çözme isteği yerine yatıp uyuma isteği geldi içimden ve yine her zaman yaptığımı yaptım çalışmak yerine başka birşeyi tercih ettim.

Lafı uzattım biliyorum arkadaşlar ama inanın içimde ne 2. senede olmanın bir burukluğu var ne de başka birşey ben aslında çalışmakta istiyorum fakat ya hiç oturmuyorum dersin başınada ya da oturduktan 15-20 dk sonra kalkıyorum. Bunlarla ilgili önerileriniz yaptıklarınız varsa bu konu başlığı altında dertleşip birbirimizi morallendirirsek çok iyi olucak. Çünkü en azından benim buna şu sıra ihtiyacım var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ara ara bende böyle bunalımlar geçirip 2-3 gün ders çalışmam. Hatta son 3 gündür 1 soru bile çözmedim. Genelde böyle bunalımları hedefimi düşünerek , hayal kurarak atlatırım. Bence ders çalışmayı alışkanlık haline getirmekte önemli. Düzenli olarak 1-2 hafta ders çalışsan ve bunun faydasını görsen ders çalışmayınca şuçluluk duyarsın en azından bana böyle oluyo. Bence hedefine odaklanıp biryerden başlarsan devamı gelir.
  • Hayatından bilgisayarı çıkartırsan ders çalışmak dışında fazla birşeyin kalmadığını göreceksin
  • Bende aynı sorundan muzdaribim..Eskiden PC yi kaldırıp balkona koyuyordum..fakat 2-3 hafta dayandım sonra tekrar kurdum..Olmuyordu hiç öyle....Şimdi yeni bir başlangıç olarak Masa lambası aldım, duvara tablo falan alıcağım..PC yi ise Harddisk i çıkarılmış olarak kasa halinde babamın şirketine bırakıcağım.Alma imkanım da yok..Hatta satmayı bile düşünoyrum :S...PC Öss için tamamen zıt bir etken...samimi söylüyorum..
  • benmde 2. senem bu sene
    bende senn gini hiç düzenli çalşmazdım yazılılara zaten çalşmadan girerdim derstte dinlemezdim pek
    geçen sene hep seneye seneye diyodum öylede oldu aslnda bnde kararsız kaldm yazıp gtsemmi diye bikaç müh. tutuyodu itüde en düşük olanlar
    kötü diye yazmadım
    yazın çok dedm iyi çalışıcam felan diye

şuan çok olmasada çalşıyorum tam düzene oturtamadım zaman alır zaten oturması
    1 testin başında 1 saat oyalandığımda oldu ama git gide oturuyo

tek yapmamız gereken yılmadan çalışmak
    şuan biyoloji hariç işlenen konulardan eksiğim yok her dersten 2-3 konu bitrdik
    çok soru çözü derste dinleyin iyice evde çalşmaya gerek kalmasın test çözün

• Bi de yöneticisin pc'yle çok hasır nesirsin ya o yüzden bu istegin zamanla körelmis. Pc'yi bıraksan tv'yi bıraksan yavas yavas ders calısmaya baslasan alısırsın.

Ben ortaokulda öyleydim. Dersler de telefonla oynardım. Deneme sınavlarında yandakinden bakardım. Sonra lise boyunca yattım. Son sene oturup adam gibi calıstım kazandım.

İnekler kadar calıs demiyorum ama calısmaya bi yerden baslasan iyi olur.

Not: İnek olmak harbiden kolay degilmis simdi anladım. İnek'lik kalıcıdır ama. Dikkat ettim üniversiteyi kazansalar,bu sefer dereceyle bitirme yarısına giriyorlar. Dereceyle bitirince bu sefer müdür falan olabilmek için kasıyorlar. Vay arkadas. Adamlar en iyi mezarı kapma yarısına bile gircek.
  • Evde yapamıyorsan dersler bitince 2-3 saat dershanede kal orda çalışmayı dene. Bir konuyu hoca anlattıktan sonra direk soruya geçme. Çözümlü ornek varsa ordan tekrar oku tam anlamıyla idrak et o sekilde çöz. Konu atlama. EA da fark yaratan ders matematik. Elinden geleni yap. Bugun 3 test yarın 4 gibi hedefler belirle. Bilgisayarı bırakamıyorsan bi şekilde uzaklaş. Faydalı aslında soru cozumleri konu anlatımları ders için faydalı ama insanın aklı başka şeylerede kayabilir. Hop forumda bi gezeyim 10 dk dersin o 10 dk 2 saat olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı dertten muzdaribim. Sonum ne olacak diye korkmaya başladım. Şu kitaplarım dağıtılsın da başlayacağım bende. Masa lambası ben de alayım aslında, iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 20 Ekim 2010; 3:39:33 >
  • yöneticiliği bırak. hukuğu bitirirsen başka şeyleri yönetebilirsin.
  • @cobra 2

Aslında olayın pc ile pek bir alakası yok olay bende bitiyor. Geçen sene pc imi kaldırdım ağustos ayında sınava çalışıcam diye 1 yıl kurulu değildi ben yine çalışmadım. Çok berbat bir durum.

Bugünüde boş geçtim. Ama dersi iyi dinliyorum bir gün içimden gelicek ve tekrar edip soru çözücem inanıyorum.
  • Ben de bu sene sınava gireceğim ama hala adam gibi başlamadım ders çalışmaya. Sınıfta millet harıl harıl nasıl çalışıyorlar anlamıyorum. Kaç gündür test de çözmüyorum bi de mühendislik istiyorum. Dershanede YGS sınav denemelerinden çok düşük alıyorum. Bu moralimi çok bozuyor, sanırım ben bundan çalışmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özkan

@cobra 2

Aslında olayın pc ile pek bir alakası yok olay bende bitiyor. Geçen sene pc imi kaldırdım ağustos ayında sınava çalışıcam diye 1 yıl kurulu değildi ben yine çalışmadım. Çok berbat bir durum.

Bugünüde boş geçtim. Ama dersi iyi dinliyorum bir gün içimden gelicek ve tekrar edip soru çözücem inanıyorum.

Çok kolay bir mat 1 kitabı al. Birey A olabilir. En baştan başla çözmeye kolay olduğu için moralin yerine gelcek. Zaten ordaki sorular kolaydan zora doğru. Çözdükçe iştahın artar çalışma isteği gelir.
  • Sende ders calısma istegi yoksa nasıl Hukuk okumayı düsünüyosun ? Diyelim kazandın hukuk'ta ayıptır söylemesi esssek gibi calısman gerekir.

Ha dersen ki ben test çözmekten öss konularından sıkılıyorum, hukuk derslerine calısırım,sıkılmam ona diyecek bi lafım yok.

Hukuk için ilk 20-30.000 girmen lazım. Biraz gayret et ondan sonra rahatsın.
  • Ben PC den ders çalışıyorum yeni başladım.PC den dediğim yani bende BIL IQ seti var onu izliyorum günde 5-6 Ders izliyorum ve Her ders 1 saati geçiyor.... yani toplam 5-6 saat ders dinliyorum.Her dersin sonunda test çözüyorum.Dersler bittikten sonra topluca hepsinden test çözüyorum ve o günü öyle kapatıyorum.. bakalım ne kadar gidecek...
  • Ben de test kitaplarıyla ders çalışamıyorum. Bilgisayar-İnternet üzerinden ders çalışayım diyorum, ancak yapmam gereken şeyleri bilmiyorum.
  • ''Bir musibet bin nasihattan iyidir'' diye atasözü vardır. Gerçekten doğrudur. Eğer içinden çalışmak gelmiyorsa kimsenin sana yapacak bi şeyi yok. Bu tür sınavlarda başarılı olmanın temel kaynağı ''İnsanın içindeki istektir'' Bu sınavlar okuldaki sınavlar değil. Uzun maratonlu sınavlardır. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

Ben de test kitaplarıyla ders çalışamıyorum. Bilgisayar-İnternet üzerinden ders çalışayım diyorum, ancak yapmam gereken şeyleri bilmiyorum.

Şu konu tam size göre:
    http://forum.donanimhaber.com/m_39033940/mpage_1/key_/tm.htm
  • Bugün 200 küsür soru çözdüm. Bir kıpırdanma oldu.
  • hiç bi zaman çözülen soru sayısıyla çalışmanı kıyaslama arkadaşların 5 saat çalışıyo olabilir 500 soru da çözüyo olabilir hiç fark etmez sen kendini bil tanı benimde 2.sene 451 aldım hukuğa yetmedi kendimden beklemediğim bi cesaretle sadece hukuk yazdım ki senenin başından beri siyaset bilimi ve kamu yönetimi istememe rağmen gitmedim.Çalışma konusunda da çok kasma geçen yıldan temelin varsa şu anda en baştakı konular olduğu için kolay geliyo zaten.Ben körfez dershanesine yazıldım işlediğimiz konuları fem set dağıtıyolar ordan dergiden soru bankasından ve yaprak testleri çözerek çalışıyorum dediğim gibi ilk konular olduğu için oturup çalışcak pekte bişey yok şimdilik.Hemen başından kalkıyorum dersin demişsin eğlenceli hale getirmeni öneririm ben mat da geoda müzik falan dinliyorum bazen ayağa kalkıp çözüyorum oturup çözüyorum falan bide bi tavsiyem bilmiyorum geometrin nasıl ben geçen yıl hiç çalışmadım bu yıl çalışıyorum ve şunu fark ettim geoda soruya yapamam ben bunu diye bakarsan yapamıyosan kendine güvenip öyle bakmak lazım.Çok uzattım ama birde dün standart sapmalarla ilgili hocadan bilgi aldım ygsde türkçenin etkisi %37den 39a sosyal %20den 25e mat %33den 26 ya dusmus dusunun yanı ygs5 için bunlar bi sosyal bi mat olmuş nerdeyse bu senede böyle olcak bana kalırsa sözelleri kasıcaklar haberiniz olsun.Hadi herkese iyi çalışmalar hedefi koyup ona göre çalışın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Green35 -- 21 Ekim 2010; 19:20:10 >

• odanız karanlık masanız aydınlık olsun yani masa lambası alın odaklanmaya yardımı çok var
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.