Şimdi Ara

Derin dondurucu neden uzatma fişine bağlanmaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
14.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni alınan zanussi derin dondurucu kitabında uzatma fişiyle kullanmayın yazıyor keza makine uzatma priziyle duvara bağlanınca direk kablosuyla duvara takmaktan daha sesli biçimde çalışıyor..anlayan varmı bunun sebebi nedir,saçma değilmi kendi kablosu 50-60 cm zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Teknik olarak bakarsanız duvardaki priz de bir nevi uzatmadır aslında, (İtiraz seslerini duyuyor gibiyim) ama elbette anlatmak istediğim aslında şu. Bir evde elektrik panosu var mı? evet var, Bu panodan evin diğer tüm noktalarına linye hatları ile elektrik kabloları UZATILIYOR MU? evet uzatılıyor ve uçlarına sıva altı priz bağlanıyor al sana bu da uzatma kablo. Aradaki fark, bu kablonun kesiti ve ttr olması/olmaması farkı.

    Demem o ki, KALİTELİ ve olması gereken kriterlerde olmak kaydı ile uzatma kablosu ile her şeyi kullanabilirsiniz.

    Sorun şu ki, kalitesiz veya uygun yapıda uygun kesitte olmayan kablolar ile yapılan uzatmalar taşınması gereken AKIMI taşıyamayacakları ve GÜÇ kaybı yaşanacağı, buna paralel ısınma ve buna bağlı erime yanma sorunları oluşturacağı için hele ki Kompresör ve rezistnas gibi unsurların olduğu Dolaplar-Dondurucular-Klimalar-Elektriki ısıtıcılar vs gibi unsurlar uzatma kablosu ile kullanılsın istenmez.

    Anahtarlı olmayan, 3 x 2.5 kesitte kabloya takılan kaliteli 1 erkek ve 1 dişi fişten oluşan ara kablo ile o ürün gayet sağlıklı çalışır (Gerektiği metrajda olsun, fazlası olmasın)




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Peki uzatmalı prize takınca neden daha sesli çalışıyor makine,çünkü duvara takılı olduğunda öyle ses olmuyor..



    bide.önerdiğiniz anahtarsız ürünü anlayamadım link varmı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığınız kablonun özelliklerini bilmediğimden bunun nedenini nokta atışı belirlemek çok mümkün değil lakin genel cevaplayacak olursam eğer, Motor Kompresör tarzı ürünler etki tepki mantığı ile çalışır (Çok teknik detaylara girmiyorum senkron/asenkron vs) Dolayısı ile taşıdığınız kabloda güç mü kaybediyor? anahtarlı bir ara kablodur da anahtar o kadar ucuz malzemedir ki metal iletkenler enerjiyi düzgün iletmiyor da voltaj kayıbı mı var? vs gibi soruların cevabında gizlidir her şey. Yani basit bir multimetre ölçümü her cevabı verir bize.

    bahsettiğim anahtar için linke gerek yok hocam, bir elektrikçiye gidip mümkünse viko veya benzeri kalitede erkek ve dişi fişi, 1m 2m ne kadar lazımsa 3x2.5 kabloya bağlattırın işlem tamamdır.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler anahtarlı 3 lü viko uzatma prize bağlamıştım ama çok ses yaptığı için söküp direk duvara bağladım makinenin kablosunu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Dondurucu için priz uzak kaldığından elektrikçi çağırıp buat üzerinden kablo çektirdim, sıva üstü prizle kullanıyoruz. Sanırım sorun olmaz.
  • enarr kullanıcısına yanıt
    Yok Hocam sorun olmaz, Priz imalatında kullanılan ana materyal zaten aynı malzeme, Sıva alt priz ile Sıva üstü priz arasındaki tek fark birisinin plastik kasalı olmasıdır o kadar. Kullanılan kablo kesiti de uygun olduğu sürece sorun yok.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Kablo kesiti ne kadar bilmiyorum, badana yapılırken üzeri boyandı ama dolabın kablosundan kalın. Montaja gelen elemanlar da olmaz falan demedi, yine de bir fikir alayım dedim. Teşekkürler hocam.
  • enarr kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yok içiniz rahat olsun. görüşmek üzere.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.