Şimdi Ara

Dereden elektrik üretimi hk yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

orta çaplı ihtiyaçları karşılayacak şekilde elektrik üretimi yapmak istiyorum

12-24 volt sistemlerden üretimler tam olarak oturmuş durumda ama bende bana 1-2kw lazım ortalama mümkünse değer dahada büyük olabilir .

bu durumda direk 220 alabileceğimiz bir sistem bir düzenek lazım.

gören bilen değerli forum üyeleri yardımınıza ihtiyacım var .

saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 12 Ağustos 2013; 18:38:43 >

sıkıntı ise kullanılacak olan alternatör araç alternatörü kullanılabilir gibime geliyor istenilen devri alabilirim tahminen,.

alternatör tavsiyeniz varmıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 12 Ağustos 2013; 18:39:02 >

• Videodaki gibi suya belli bir yükseklik kazandırarak suyun basıncının artmasını sağlayabilir sonrasında bir jeneratör yardımıylada elektrik üretebilirsiniz

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Videodaki gibi suya belli bir yükseklik kazandırarak suyun basıncının artmasını sağlayabilir sonrasında bir jeneratör yardımıylada elektrik üretebilirsiniz

video hoşuma gitti baştan sona izledim.

Sudan elde edilen elektrik sanırım 220 volt ve 50 hz. Dere kurumadıktan sonra sınırsız elektrik aküye vb. de gerek yok zaten gece gündüz aktif.

• yaptığın iş bir şikayete bakar biri savcılığa dilekçe veririse en az 25 bin yılla yargılanırsın kanun diyorki yer üstü ve yer altı zenginlikleri yani maden ve akarsular devlete aittir yani sen şu anda devletten izinsiz dvlet malından menfaat elde etmektesin samsunlu mühendis pancar motoruna pervane taktıda 34 bin yılla yargılandı vayh haline senin edit

karşı komşumuzda 3 yıl önce güneş paneli vardı el konuldu savcılığa sevk edildi 4 yıldırda tutuklu durumda davasının en az 39 yıl devam edeceği sanılıyor sonra serbest bırakılırsa 39 yıl yatmış olucak .

bu işleri bırak adam gibi faturanı öde kardeş burası türkiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackthunderx -- 1 Haziran 2013; 2:52:30 >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Sayın efe bey... Yanlış bilgilerle insanları yanıltmayınız .. Nerde güneş paneli kurdu diye hüküm giyen insan var .. yok böyle bir şey... EPDK nın yeni enerji yasalarındada böyle bir uygulama yok... İsdediğiniz gibide küçük derelerden 1/3 oranında suyu kullanarak küçük çaplı HES kurabilirsiniz hiçbir müeyyidesi yoktur... hatta teşvik vardır... Saygılar...

silivridekilerinde bir sçu yok 5 senedir cezaevindeler sanırım siz yargıtay başkanlığı yaptınız ???

hak veriyorum burası türkiye fakat saçma şimdi konumuza dönelim

derenin 50 metre ara ile 2 adet akarı var mini şelalesi yani ortalama 2 buçukar metreden aşağa düşüyor su fakat bi düden gibi harala gürele ahım şahım bir su yok

sn de 10-15 litre akıyordur diye tahmin etmekteyim.

diğer arkadaşlara teşekkür ederim paylaşımları süper ve faydalı fikir sahibi oldum sağolsunlar, fakat

kenan abi seninde fikrini almadan geçemeyeceğim.

değerli deneyimlerini paylaşabilirsen sevinirim.

saygılarımla.
  • Yaşınız itibariyle askerlik yapmışsınızdır sanırım askerde 1 g3 mermisi kaybetsen eksik çıksa mahkemelere verilir ve hakkında soruşturma açılır gel gör ki o g3 mermisinin maddi değerii 3tl ya vardır yada yoktur.

Akarsu devlet malı sayılmaktdır.Bu sebeple tbaii zenginliklerle ilgili kanunu okumanızı öneririm.
    Maalesef çarpık yapılanmış ülkemizde bulunan bu kanunun dünyada eşi benzeri yoktur.
    Dallas dizisini bilirsiniz ewing ailesi arazisinde petrol var ve çıkarıp işleyip satar parasını kazanır devlete vergisini verir.

Aynı olayı türkiyede düşünelim yer altı petrol vesaire maden gibi zenginlikler devletindir.

Arazi sahibi kazaya kurban gider arazide devletin mülkiyetine geçer.

Benim şahsi kanaatim şudur ayrıca türk milletinin cheenneme atılacağını sanmıyorum zaten biz bu dünyada cehennemi yaşıyoruz diğer tarafta cehenenmden muaf olacağız.

Size sorum şu 1 tl ye japon pazarında led lambalar satılıyor 3 adet düğme pille çalışıyor.

sanırım 4.5 volt bunu ışıldak devresine taksak led sakatlanırmı ?

Bu tür devrelerde tedbir varmıdır ?

bide bi 39 ohm sorunu vardı hani başlık açmıştım 1.5 k direnç git gide karardı ışıldak hani ipli switch oluyor ya

onu nasıl neyle değiştireyimki yanmasın baya bi karardı ince tip 1.5 k

• Ben direk 220 volt 50 hz olayına bayıldım. Eğer Allah'tan su kurumazsa dere kurumuzsa sınırsız elektrik?
    Aküye felan gerek yok.

PEki videodaki gibi bir jerenetör motoru vb ne kadara mal olur ?

Gerekli açıklamaları arkadaşlar yapmış.. Dediğim gibi bir regülatör alırsınız bütün sorunlar hallolur.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.