|
Deprem uyarı sistemine Türkiye testi: Google, algoritmalarını güncelledi

-
-
Google’ın en sevdiğim ve takdir ettiğim projesi tartışmasız bu.
Bir çok böyle güzel bilgi paylaşmasıda çok güzel olmuş
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İki depremde de hiçbir cihazımıza ne Android ne de Apple dan bildirim geldi, açık olmasına rağmen.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Erken uyariyi nasil veriyor hâlâ anlamadim 🤔
3.parti olan deprem ağı daha sağlıklı uyarı veriyor Android'de.
Telefonların sensörlerinden topluyor veriyi.
Elmacıların gözü yaşlı
Gayet güzel olmuş. Daha da erken verebilse keşke. Deprem ile yaşadığımız bir ülkede çok önemli bir sistem.
1-2 ay önce gece arkadaşımla otururken deprem uyarısı geldi her ikimize de. 10 sn sonra deprem olmuştu. Gece 2 civarlarındaydı. Bence çok yararlı bir uygulama.
Apple kullanıcısı olarak google'ın bu sistemini çok beğendim. Merak ettiğim şey pixel telefonlarda native olarak destek var mı? Gerçi adamlar TR pazarını hedeflemiyo bile. Yine bize hüsran.
-
En son İstanbul da olan depremi haber verdi. O sıra oturuyorum, deprem alarmı geldi, İzmirdeyim bu arada, yanlış hatırlamıyorsam İzmir'de 5 küsür hissedilecek diye uyarı verdi, sonra merkez üssü İstanbul görünce de şaşırdım. Hatta belki karışıklık oldu dedim. Aradan 10-15 saniye geçti ve sallandı.
Bir kerede İzmir foçadaki depremi haber vermişti.
Bence çok güzel ve üzerinde diğer marka ve yazılımda olan telefonlarında ortak olarak bir birlerine veri vermesi gereken bir mevzu. Madem böyle bir potansiyel var, ortak çalışmalılar.
-
Durum şöyle, depremin oluştuğu merkezin tam üstündeysen erken uyarı alamıyorsun. Ancak merkeze uzaksan merkeze yakın olanların telefonları depremi tespit edip uzaktakilere haber veriyor.
Deprem kuvveti de dairesel dalgalar olarak yayıldığı için sallıyorum 150k-200km öteye daha geç ulaşıyor. Suya taş atınca çıkan dairesel
dalgaları düşünebilirsin. Deprem dalgası oraya ulaşana kadar uzaktakiler anında bildirim alıyor. Bu da onlar için erken uyarı oluyor.
Ama merkez üssünde olanlar için yapacak birşey yok. Görselde deprem dalgalarının yayılım şeklini göstermiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 21 Temmuz 2025; 21:9:2 > -
Google her türlü destek de bulundu deprem uyarıları bazen büyük gösterdi küçük çıktı ama uyarı verdi önemli olan da bu erkenden uyarı veriyor
Bütün Android telefonlarda gömülü olarak var bu sistem.
-
Valla bu ekonomide kimse TR pazarını hedeflemez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1400$lık telefon vergileriyle 3000$ olunca..
Uyarı alabilmek için deprem uyarısının yanında konum servislerinin de açık olması gerekiyor.
Şarjı sömüren konum servislerini açık tutan var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi man utd -- 22 Temmuz 2025; 1:14:56 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Find my device ozelligi icin surekli acik tutuyorum.
Oyle fazla dq sarj goturmuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kapatıp açınca işlemiyor...
-
Cihaz nedir?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Google’ın en sevdiğim ve takdir ettiğim projesi tartışmasız bu.
Bir çok böyle güzel bilgi paylaşmasıda çok güzel olmuş |
Durum şöyle, depremin oluştuğu merkezin tam üstündeysen erken uyarı alamıyorsun. Ancak merkeze uzaksan merkeze yakın olanların telefonları depremi tespit edip uzaktakilere haber veriyor. Deprem kuvveti de dairesel dalgalar olarak yayıldığı için sallıyorum 150k-200km öteye daha geç ulaşıyor. Suya taş atınca çıkan dairesel dalgaları düşünebilirsin. Deprem dalgası oraya ulaşana kadar uzaktakiler anında bildirim alıyor. Bu da onlar için erken uyarı oluyor. Ama merkez üssünde olanlar için yapacak birşey yok. Görselde deprem dalgalarının yayılım şeklini göstermiş. |
Elmacıların gözü yaşlı
|
1-2 ay önce gece arkadaşımla otururken deprem uyarısı geldi her ikimize de. 10 sn sonra deprem olmuştu. Gece 2 civarlarındaydı. Bence çok yararlı bir uygulama.
|
Bütün Android telefonlarda gömülü olarak var bu sistem.
|
En son İstanbul da olan depremi haber verdi. O sıra oturuyorum, deprem alarmı geldi, İzmirdeyim bu arada, yanlış hatırlamıyorsam İzmir'de 5 küsür hissedilecek diye uyarı verdi, sonra merkez üssü İstanbul görünce de şaşırdım. Hatta belki karışıklık oldu dedim. Aradan 10-15 saniye geçti ve sallandı. Bir kerede İzmir foçadaki depremi haber vermişti. Bence çok güzel ve üzerinde diğer marka ve yazılımda olan telefonlarında ortak olarak bir birlerine veri vermesi gereken bir mevzu. Madem böyle bir potansiyel var, ortak çalışmalılar. |
Benzer içerikler
- x premium
- whatsapp yedeklenen mesajları geri getirme
- whatsapp görüldü kapatma
- fotoğraf boyutu küçültme
- youtube shorts para kazanma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X