Şimdi Ara

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!! (281. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.764
Cevap
69
Favori
279.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
142 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 279280281282283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ne saçmalıyorsun ya ?

Hatay depreminden sonra Karadeniz'e bile uzanan fay hatları tespit edildi.

Fay hattı şehirin içinde geçmiyor diye hasarı az olur mu sanıyorsun ?

Gölcük depreminde Avcılar'da insanlar hayatını kaybetti.

• nk061 kullanıcısına yanıt

şehir haritadan silinmez dedim, binalar yıkılmaz kimse ölmez demedim o fay hatları var ist dada ama milyonlarca yıldır ama pasif ölü ,ama beli olmaz tabi allahın takdiri van 2011 depreminin olduğu yerdeki faydan bilimin haberi bile yoktu haritilandırılmış bilinen diri bir fayda olmadı.

tuzlada ve avcılarda karada deprem olma ihtimali var ama low level.

fayın şehirden geçip geçmemesi 1. etkendir ve çok önemlidir 7.0 büyüklüğünde deprem izmirdede oldu ne oldu izmir yerin dibinemi girdi ha? ki naci hoca 5-10 senedir gömüyordu yıkıyordu olası sisam adası depremiyle izmiri, şehre fay uzaktı ve denizdeydi yıkım fazla olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Eylül 2023; 23:13:46 >
  • yıl olmuş 2023 hala bunu bloklamayan görüyorum.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Kesinlikle katılıyorum. Çok araştırdım, ne Anadolu tarihinde ne de dünyanın diğer bölgelerinde böyle bir jeolojik olay yok. En azından son bin yıl içerisinde.

Bu deprem her açıdan küçük bir kıyamet gibiydi. O bölgede olanlar bilir daha deprem gecesine kadar tek damla yağmur düşmemişti, depremden sonra fırtına aldı her yeri. Çadırda kafamıza yağmur yağa yağa uyuduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    Gölcük düzce 2 lisi var ya. Arası 2 ay ama jeolojik ölçekte bir hiç.

Daha dün gibi hatırlarım, ali kırca atvde kış geldi çadırlar su alıyor haberi veriyorduki stüdyo sallanmaya başladı. 2 dakika sonra düzcede 7,3 lük deprem olduğu söylendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 29 Eylül 2023; 1:22:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Depremden önce de sonrada yağmur yağdı iyice tuaflaştınız

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt
    Deprem olurken 1 metreye yakın kar vardı olduğum yerde. İvme haritasına göre 0.4g ile sallanan bi yer. Ayaktaydım. Dışarıda tipi devam ediyordu.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    Ya hocam öyle bir anlatıyorlar ki sanki depremin geleceğini anlıyorlarmış gibi bir de deprem gecesi tuhaflık varmış gibi bir şeyler arıyorlar
    Gayet de normal bir gündü gece 3 de kalktım yagmur ciseliyor du yemek yedim tv izledim uyudum sonrasında deprem oldu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt
    2 li deprem hiç görülmemiş diyor ben ona takıldım. Düzce depremini depremden saymıyorlar.

aylar sonra tetikleme o 9 saat içersinde değil gölcük ağustosda düzce kasımda,o olur, 6.7 6.4 6.0 3-5 tane,sayısız 5.0+ deprem olmadı gölcük depreminde bir iki tane 5 lik artçısı oldu sönümlendi gayet sıradandı bilindik anadolu depremiydi.

ayrıca 7.8 lik bir deprem 7.4 ,7.2 arasında enerji farkı çok maraşın artçısı bile bir ili yıkmaya yeterli.

gölücük depreminde 120km fay kırıldı,maraş depremi 400 e yakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Eylül 2023; 2:13:16 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Neyin tatavasını yapıyon ya? Gölcük ve düzce depremi birbirine ilintili ve kısa zaman aralığında olmuş depremler kategorisinde. Görülmüş bir olay yani. Enerjisinden bahseden mi oldu?

Hocam benim yaşadığım yerde de depremden birkaç saat önce kar çiselemeye başlamıştı. Benim demek istediğim o geceye kadar hiçbir yağış olayı olmamasıydı. Depremden sonra şiddetini artırarak devam etti. Bunları illa teori kasmak için söylemiyorum sadece bir bütün olarak bakıldığı zaman çok büyük bir olay diyorum.

Ayrıca Düzce depremiyle ilgili verdiğiniz örnek anlamsız. 8 saat arayla olan iki büyük depremle arasında 2 ay olan deprem bir mi? Ona bakacak olursak 2020'de Elazığ depremi oldu 3 yıl sonra fayın ileri kesiminde Kahramanmaraş depremi.

Alanında en iyisi hocalar 6 Şubat depremlerinin kırılma yönünden benzersiz bir kimliğe sahip olduğunu söylüyor. Üstelik söz konusu depremler aynı fay üzerinde yaşanmadı. Zaten olayı enteresan kılan da bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Birazdan seni linçlerler hocam

Enteresan bir şey daha söyleyeyim mi daha kar yağmadığı halde kar bahanesi ile tüm Türkiye de okullar tatil edildi mesela Antalya Muğla gibi yerlerde kar yağsa bile okullar kapanacak kadar kar yağışı olmaz

Yada terör bahanesi ile Türkiye'deki bazı diplomatik ve konsüler temsilciliklerini geçici olarak kapatıldı

Birde askerimiz asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde bile kışladan çıkarılmaması

Sorarsan hepsi tesadüf

Gerçekten tesadüf de olabilir ama bu kadar olay peş peşe olurken hiç mi şüphe olmaz

beni de linç edecekler şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehmet34 -- 29 Eylül 2023; 8:18:18 >
  • tubytube kullanıcısına yanıt
    Alıntıladığım yazıyı daha iyi anlamanız adına Ekşi Sözlük'ten bir link'i bırakmak istiyorum, kaynak nedir bilemiyorum ama aradığım bilgi sanırım tam olarak bu...

ekşi sözlük
    6 şubat 2023 kahramanmaraş depremi
    https://eksisozluk1923.com/entry/158241762

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tubytube kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın tahmini depremin oluş şekline baya yaklaşmış.

Ben herkesin anlayacağı şekilde kısaca anlatayım.

Deprem doğu Anadolu fayı üzerinde Elazığ tarafından bir yerden başladı. Kırılma Antakyanın güneyine geldiğinde durdu.

Oluş şekli ise, Elazığ ve Antakya arasında kocaman bir bahçe hortumu hayal edin. Elazığdan bir ucundan vurunca Antakya ya kadar o hareketi devam ettirdi. Thorun son filminde halatları aşağı yukarı hareket ettirmesi gibi düşünün yani. Deprem üssünün pazarcık olması ise belirttiğim iki noktanın merkezi olmasından mütevellit. Bu çırpılma hareketi Antakya da son bulduğu için en fazla g kuvveti ile sarsılıp yıkımı yaşadı.

Bir dahaki deprem Antakyanın altından başlayıp lazikiyeyi halı gibi çırpacak. Dikkatli olmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 7 Kasım 2023; 2:57:30 >
  • Son dakika | AFAD duyurdu: Marmara Denizi'nde korkutan deprem! İstanbul ve çevre illerde hissedildi

Son dakika haberi... AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

Balıkesir'in 3,1 kilometre açıklarında saat 23.05'de meydana gelen depremin, 4,3 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

• İnsanoğlunun acıları unutma eşiği yüksektir evet ama bu seferki fazla oldu.9 ay önce sanki Cumhuriyet tarihin gelmiş geçmiş en büyük depremi olmadk gibi davranılıyor.Hadi diğer illeri geç deprem bölgesinde yaşayan ben bile çevreme baktığımda tamamı unutmuş gibiler.

bugün tamda bu zamanda yıkım kararı çıkan binaların destek ve geri dönüşümle alakalı toplantı var, evi yıkılan veya yıkım kararı çıkan vatandaşları çağırdılar.Umarım tatmin edici sonuçlar çıkar. Depremin ertesi haftalarında Çanakkale'den uzman ekip gelmişti 3 ay taradılar tüm ilçeyi. Allah var iyi çalıştılar sahiplendiler. Yanlarına mahalle muhtarlarını alp tek tek kolan incelemesi yaptılar.Zor işti çünkü evlerin %90'ı müstakil.

Hala rüyalarımda deprem olduğunu görüp uyanıyorum.

• Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

9 ay dediğiniz çok uzun bir süre. Birde insanlar böyle şeyleri unutmak için ekstra mücadele ederler. Çünkü içgüdüsel olarak bilir ki takılıp kalırsa her şey çok daha kötü olur.

• nk061 kullanıcısına yanıt

Hocam unutunca birşey düzelmiyor ki.2028 seçimleri arefesinde yine başlar imar affı, gecekondu affı diye.Sonra bir depremde herşey başımıza yıkılıyor. Bakma sen Adana'ya leoparın kuyruğu değdi ,fay batı yönüne doğru kırılırken birden aşağı indi Hatay'ı yaktı.

Şu ucu Kozan'da biten uzmanların birinci derece stress yüklü dediği fay kırılırsa Adana dümdüz olur.

• 
Sayfa: önceki 279280281282283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.