Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.672
Cevap
99
Favori
269.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam hakkını veren olsa hemen tüm sistemi satarım. çok heves ile topladım ama kurmaya yerim yok kutularında duruyor.

aletlere üzülüyorum valla
  • abi dinlemeyeceksin niye alıyon niye satıyon o kısmı anlamadım külliyen zarar bu, amme hizmeti gibi birşey oluyor seninki bi yerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 8 Ocak 2018; 10:1:32 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    biraz karışık hocam.

ama zarar yok.

marantzı aldığım haporlere gücü yetmez diye sattım
    onkyoyu çok seven bi arkadaşım el koydu onu kıramadım sattım
    sonyi ise bobin zırıltısı vardı. benim evin tesisatından yapmış ondan soğudum sattım.

bi de arada yamaha oldu onu kar yapabilmek için almıştım. aldım sonra hemen sattım.

denon var şimdi ama onu kuracağım
  • Kurun, ayarlarınızı paylaşın 😁

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocean72

Medium da sesi fazla kısıyor gibi geldi bana... Light da orjinale daha yakın...

Kaynaklar, tv vs de gerçekte olabilecek ses şiddet farkını minimize etmek için kullanılan bir özellik diye anladım ben bunu bu arada...?

Aynen ben de light kullanıyorum , şu an tam hatırlamıyorum ama filmlerde audio tuşuna basınca efecct sesini arttıran veya kisan bir ayar vardı onu açınca efecct sesleri canlanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevresahibi

biraz karışık hocam.

ama zarar yok.

sonyi ise bobin zırıltısı vardı. benim evin tesisatından yapmış ondan soğudum sattım.

bi de arada yamaha oldu onu kar yapabilmek için almıştım. aldım sonra hemen sattım.

Hocam selamlar ben de bundan önce onkyo tx sr 608 kullaniyordum ve kalibrasyon mikrofonu yoktu 2.El almıştım ,sonra mikrofon buldum ama ayni anda amfi satıldı ,bu arada ben farkında olmadan aylarca amfiyi 7.1 kullanıyormuş um haberim yok,benden önceki sahibi öyle kurulum yapmış çünkü.sinemada frontlari algilamiyordu doğal olarak ,ben de bu sebeple hiç begenmemistim filmler hiç zevk vermiyordu .

Ama ne olursa olsun center sesi az geliyordu bir ayarsizlik vardı sanki sinemasında .

• selamlar,

marantz beklentinizi mi karsilamadi, yani begenmediniz mi? ben de amfi alma yolundayim ozellikle marantz bakiyorum da merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocean72

Aslına bakarsanız auto altındaki pure direct i daha çok beğendim gibi....

Ses abartısız, net ve doğal gibi geldi bana, pure/auto ya göre...

Auto da, sesler yüksek ama gerek var mı bilemedim...

Bu arada pure direct te auto ya göre surround Back ler den (7+1 True hd ses mesela) mahrum kalacağım dediniz ki zaten 2 sur back hoparlörüm yok.

Auto da iken bu Eksra surr back sesleri kısmi olarak surround Lar a veriyor dediniz, bunların zamanlaması farklı değil mi normalde, yani surround lara gelen ses farklı, kendisi de zamanı da, back lere farklı...

Auto da iken, sur back ler kısmi olarak (ne demek anlamadım?) surround lara verilirse " çarşı karışmaz mı" 😂

pure diret veya direct olarak yapılan ayarlar neticesinde audessy ile yapılan ayarların tamamı deaktif oluyor, ses herhangi bir sekilde işlenmeden hoparlörlere gönderiliyor..
    bmn tavsiyem dynamic volume ve eq ayarlarını kapatın, audessy oto kurulum yaptırın, cıkan sonucta bass genellikle az oluyor, onu 3-6 db arası arttırabilirsiniz.. xover sürücüler ne olursa olsun 80 de olsun minimum( tabiki frontlarınızın 8 veya 10ins sürücüsü varsa large yapabilirsiniz, tabi burda aminizin gücüde öne cıkar, üreticinin verdigi degerlerede cok kalmayın, o serinin en üst cihazı degilse, örnegin x4000, veya onkyo 9xx vs cokta performans beklemeyin güç olarak) bu iş için subwoofer kullanacagınız( sub yoksa frontlar large olmalı tabiki)..cıkan sonucu telefoa indireceginiz bir splmeter ile üstünkörü kontrol edin hparlör seviyeleri dengeimi diye..audessy de, flat, referans, l/r gibi secenekler olması lazım( eskiden vardı en azından), flat daha iyi seklinde yorumlarda coktu avsforumda, flat veya referans olabilir.

dynamic eq bass sesleri cok dengesiz olarak yükseltiliyor, dynamic volume ise sesi belli bir ölçek altına sokup sıkıstırma işlemi yapıyor.. audessy otomatik kalibrasyon ile ilgili bircok yazı var, sub olayını özellikle dedigim gibi yapmanızı öneriyorlar, veya elinize bir spl meter alıp bass sesleri oyle ayarlayın..

pcm veya dts-hd truehd olayına gelirsek, bu zipleme işleminden farksızdır, bir zipli dosyayı winzip ile winrar arasında acmakta fark yoktur, tek fark amfinizin gelen pcm sesi işleyip işleyememesi ile ilgili olabilir ancak, mesela bazı amfiler pcm ses üzerinde dsd veya diger ayarları yapamıyor, ancak pure directte buda fark etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: quatrros

quote:

biraz karışık hocam.

ama zarar yok.

Hocam selamlar ben de bundan önce onkyo tx sr 608 kullaniyordum ve kalibrasyon mikrofonu yoktu 2.El almıştım ,sonra mikrofon buldum ama ayni anda amfi satıldı ,bu arada ben farkında olmadan aylarca amfiyi 7.1 kullanıyormuş um haberim yok,benden önceki sahibi öyle kurulum yapmış çünkü.sinemada frontlari algilamiyordu doğal olarak ,ben de bu sebeple hiç begenmemistim filmler hiç zevk vermiyordu .

Ama ne olursa olsun center sesi az geliyordu bir ayarsizlik vardı sanki sinemasında .

Onkyo da bence her şey aslında yeterli ama tek sıkıntılı gördüğüm nokta subwoofer yönetimi. Denon'da extra level arttırmadan kısık seste elde ettiğin bası Onkyoda subwooferı epey kökleyerek elde ediyorum subwooferda tabiki pörtlemeler başlıyor. Ama center sesinde Onkyo daha doğal gerçekci ses elde ettim telefon uygulamasından epey açıyordum centerın sesini tabiki ama filme güzel atmosfer katıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duff MC ®

selamlar,

marantz beklentinizi mi karsilamadi, yani begenmediniz mi? ben de amfi alma yolundayim ozellikle marantz bakiyorum da merak ettim

ben aslında sr serisi almak istiyordum. nr serisi aldım çıkışı 95w idi. benim kolonlar ise 135 bende bu yzden satıp onkyoyu almıştım

üzerinde yorum yapacak kadar kullanmadım bile.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Duff MC ®

selamlar,

ben aslında sr serisi almak istiyordum. nr serisi aldım çıkışı 95w idi. benim kolonlar ise 135 bende bu yzden satıp onkyoyu almıştım

üzerinde yorum yapacak kadar kullanmadım bile.

Marantz nr serisi slimdir ve 50 wattdır hocam 8 ohmda. 5.1 paket sistemleri ancak kaldırır.
    SR serisi tabiki bambaşka.
  • birde sr serileri hiç gönderime açılmadı.

bi ara güzel bir indirim oldu sr6010 ları aldılar. ben kaçırdım sonradan gönderime kapandı.

şimdi sanırım sr5012 gönderiliyor ama onunda fiyatı yüksek
  • X2400 şu an için bence en alinasi amfidir arkadaşlar F/P oranı çok yüksek tam bir sinema amfisi ses çok rafine ve dengeli ister manuel ister audyssey her turlü ses ayarı ve opsiyonu var ,kisisellestirmeye çok uygun güncel tüm ses formatlarını desteklemesi ,subwoofer ,center yönetimi mükemmel vs vs.

• Denon x 2400 avr ayar resimlerini birtürlü paylaşmayı beceremedim

• tema59 T kullanıcısına yanıt
    Hocam aşağıda linkini yazdığım siteyi kullanın.

Yükle deyip, ekran görüntünüzün kayıtlı olduğu yeri gösterin.

Ben cep telefonu uygulamasından aldım ekran görüntüsünü...

Oluşan linklerden "forum" yazan linki komple kopyalayıp buradaki mesajınıza yapıştırın.

https://hizliresim.com

• AVR'nizi androidli cep telefonunuzdan kontrol etmek için alternatif bir program:

AVRdroid

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.thjunge11.avrremote

Programı yükledikten sonra ayarlar menüsünden avr'nizin ip adresini tanımlayın. Daha sonra butonları keyfinize göre özelleştirip keyfini surebilirsiniz. Bunun için control protokol kodlarına ihtiyacınız olacak. O kodlar da x1300 ve üstü seriler için aşağıdaki adreslerde mevcut.

Kodları girmek için butona basılı tutup "edit command" i seçin.

Denon'nun kendi apk'sindan daha güzel ve sade şekilde istediğim kaynaktan avr'mi çalıştırabiliyorum. Benim çok hoşuma gitti.

1-)https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.denon.de/de/product/homecinema/avreceiver/avrx1200w%3Fdocname%3DSteuerungsprotokoll_IP_RS232C_AVR-X1200W_AVR-X2200W_AVR-X3200W_AVR-X4200W.pdf&ved=2ahUKEwjClL2wicnYAhXDC5oKHZWoCP0QFjAAegQIBxAB&usg=AOvVaw2dZhkkF1zHcRCT09YSg4vI

2-)https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.dextra.com.mx/img/files/PRODUCTOS/DENON/AVR-X4300H/AVR-S720W_S920W_X1300W_X2300W_X3300W_X4300H_X6300H_PROTOCOL_V02(1).xlsx&ved=2ahUKEwjClL2wicnYAhXDC5oKHZWoCP0QFjAHegQIAhAB&usg=AOvVaw3fsA3Jq_02gcf58vBauKvC

3-)https://www.google.com.tr/search?client=ms-android-xiaomi&ei=OcFTWunNIIr-6ASPi4KABQ&q=denon+avr+control+protocol+x1300w&oq=denon+avr+control+protocol+x1300w&gs_l=mobile-gws-serp.12...379092.383078.0.383774.10.9.0.0.0.0.337.1426.0j2j3j1.6.0....0...1c.1j4.64.mobile-gws-serp..4.3.839...0i22i30k1j33i22i29i30k1j33i21k1.132.6uwEYoIwvVM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 8 Ocak 2018; 23:5:46 >

• Radyo komutunu nasıl girdiniz?

show radyo dan örnek verir misiniz mesela.

Teşekkürler

• quatrros kullanıcısına yanıt
    bende de 1400 var hocam arada cok fark var midir

• ocean72 kullanıcısına yanıt
    Radyolar bende 4'lü hızlı erişimde kayıtlı. Bunu denon'un kendi kumandasında yapmışım. X1300w' nun kumandasinda en alttaki 4 buton. Basılı tutarsanız o anda ne açıksa olduğu gibi hızlı erişime alıyor.

Apk'da hızlı erişim için gereken kod aşağıdaki şekilde. Değiştirmek istediğiniz tuşa basılı tutun. Edit command seçin. Gerekli kodu yukarıda ki mesajımda bulunan listelerden bulup yazın. Hepsi bu..

Butin adını edit label seçeneği ile değiştirebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 9 Ocak 2018; 8:51:12 >

• "Ekranda anlık ne açıksa radyo da olsa, hızlı erişim tuşuna basıldığında hafızaya alıyor"

İhtiyacım olan bilgi buydu.

Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.