< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc39 -- 10 Mayıs 2025; 19:34:5 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Denon X4400H AVR ve 5.1.4 Atmos kurulum,
Hoparlor: Heco Music Style 900 kule, Heco Victa 201 arka ve 101 merkez, Atmos hoparlorler Canton Plus GX3, Sub GoldenEar FF4, Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu, Projeksiyon: Benq W2700 PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
merhaba. forumda yeniyim. ses sistemi hakkında bilgiye ihtiyacım var . elimde eski nesi 5+1 ses sistemi var denon avr-1612 magnat monitor supreme center 250 2 way 75/150 watts , 4-8 ohm - 34 000 hz magnat monitor supreme 100 55/100 watts 2 adet surround yamaha ns-555 6 ohms 100/250 watt 2 adet kule hoparlör yamaha yst sw030 sub sistem çok iyi ve memnunum ancak yeni model tv ile bağlanma ve uyum sorunu olur mu? almak istediğim tv TCL 75C855 veya 65C855 soundbar düşünüyorum fakat soundbar ile bu seviyede ses kalitesi alabilir miyim ? tasarım yeni teknoloji ve kolalık açısından geçiş yapmayı düşünüyorum jbl1300 bose denon gibi üst modeller düşünüyorum 100 bin tl ye kadar ödeme yapabilirim ses için soundbarlar ile elimdeki eski sistemden sub veya surround hoparlörler kullanılır mı? gerek var mı? yeni tv ile eski sistem bağlanır mı? ses uzmanı arkadaşlardan yardım istiyorum teşekkürler |
|
|
|
Merhaba. Bende Denon x1300 Avr ve Magnat Center ve Magnat Monitor Supreme 802 hoparlör var. 2 tanede eski sisteminden kalan hoparlör var. Ancak oturduğum evde komuşuya çok fazla ses geçtiğinden ürünleri kullanamıyorum. Bu cihazları satmak istesem yaklaşık değeri nedir? |
|
Yanlış hatırlamıyorsam hdmi ayarlarından bir kereliğine setup yapılması gerekiyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Araç: Egea HB, 1.6 multijet, Lounge Plus Desktop: Ryzen3 2200mhz, 2GB RX550, 16GB Ram, Samsung C24F396 GSM: PTTCELL - Xiaomi 14T Pro 12/1024, DSLR: Nikon D80, 5.1.2 Cinema System Setup ; AVR: Denon x2500h, Hoparlör: Magnat MS 802–202-102-C252 set, Subwoofer: Magnat 8010701, Stereo: FX-Audio FX502a, DAC-x6, Polk Audio RTIa1 Projektör: Optoma HD142x, Media: Zidoo x9s, Amazon Fire TV Stick 4K Max, Turkcell Tv+, Logitech Harmony 650 Ağ: Zyxel NAS326, Keenetic Hopper (KN-3811), Superonline Fiber 1000 Mbit Ham Radio:: Yaesu FT-710 Aess, Xiegu G90 HF Transceiver, Pi4 + HamPi OS, Alinco DJ-MD5 TGP, PiZero+MMDVM DMR, Malachite SDR DSP Receiver, ATS 20+ Receiver, Diamond X510n, Flipper Zero Bisiklet Carraro Sportive 330 TURK.NET DAVET KODU: FUF71KT56WIL - Mobimatter e-Sim : HSINE24592
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
Sorunun çözüldüğüne sevindim. İyi eğlenceler, |
|
Araç: Egea HB, 1.6 multijet, Lounge Plus Desktop: Ryzen3 2200mhz, 2GB RX550, 16GB Ram, Samsung C24F396 GSM: PTTCELL - Xiaomi 14T Pro 12/1024, DSLR: Nikon D80, 5.1.2 Cinema System Setup ; AVR: Denon x2500h, Hoparlör: Magnat MS 802–202-102-C252 set, Subwoofer: Magnat 8010701, Stereo: FX-Audio FX502a, DAC-x6, Polk Audio RTIa1 Projektör: Optoma HD142x, Media: Zidoo x9s, Amazon Fire TV Stick 4K Max, Turkcell Tv+, Logitech Harmony 650 Ağ: Zyxel NAS326, Keenetic Hopper (KN-3811), Superonline Fiber 1000 Mbit Ham Radio:: Yaesu FT-710 Aess, Xiegu G90 HF Transceiver, Pi4 + HamPi OS, Alinco DJ-MD5 TGP, PiZero+MMDVM DMR, Malachite SDR DSP Receiver, ATS 20+ Receiver, Diamond X510n, Flipper Zero Bisiklet Carraro Sportive 330 TURK.NET DAVET KODU: FUF71KT56WIL - Mobimatter e-Sim : HSINE24592
|
|
Arkadaşlar merhaba sormak istediğim bir şey var desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim, Samsung 75qn800d tv, Denon s960h Avr, focal 5.1.2 ses sistemi ayrıca xiaoumi 3. Gen tv box var elimde, bu cihazları tv yi e-arc üzerinden amfiye, tv boxu hdmi üzerinden amfiye bağlamak suretiyle kullanıyorum, samsung tv dts desteklemediği için dts x desteği bulunan xiaoumi yi satın almıştım çünkü dts sesi disneydeki imax filmlerinde pc bağlayarak alabiliyorum amfiden dts HD master audio olarak ancak disney bilgisayarda 4k video desteklemediği için görüntü çok yetersiz kalıyor bu yüzden PC’den kullanmıyorum, disneyi samsung tvden açınca imax filmler sadece dolby atmos olarak geliyor ve sağ altta ayarlarda imax dts x ses parçası seçilemiyor, burada o ayar dahi gelmiyor, videonun ön izlemesinde de dolby atmos logosu çıkıyor, xiaoumi tv box ile disney üzerinden imax filmlerde dts x logosu çıkıyor, tv boxta disneyden imax filmi açtığımda sağ altta ayarlarda imax dts x ses parçası seçimi xiaoumi desteklediği için geliyor ancak açınca amfi otomatik olarak dts x E geçmiyor, manuel olarak amfi kumandasıyla denediğimde ise sadece dts neural x ve dts virtual x seçenekleri çıkıyor ama filmi açınca sağ alttaki imax dts x ses parçasını seçmesem bile zaten amfim dts neural x ve dts virtual x seçeneklerini seçebiliyorum, yani imax dts x ses parçasını değiştirsem de seste bir değişiklik dahi olmuyor, dolby digitale ve stereo ya amfiden geçiş yaparak yine ses parçasını dts seçsem de otomatik bir geçiş olmuyor, yani esasında gerçek bir dts x sesini alamıyorum, tvnin ayarlarından ses çıkışını PCM, otomatik ve doğrudan olarak ayrı ayrı denedin, tv, amfi ve tv bozun güncellemelerini yaptım, tv boxun ses çıkışını passthrough otomatik ve doğrudan olarak denedim ama maalesef bir sonuç alamadım, dts x sesi almak için ne yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim desteğiniz için < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|