Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (234. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.712
Cevap
102
Favori
278.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Abi üzdün :)

Sizce neyden olmuş olabilir? Forumlarda herkes hoparlor kablo temaslarından falan bahsetmiş.

TEst edebileceğim bir şey yok sanırım kendim.

Evet istanbuldayım abi. Oraya götürürüm olmadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: nc39

Abi üzdün :)

Sizce neyden olmuş olabilir? Forumlarda herkes hoparlor kablo temaslarından falan bahsetmiş.

TEst edebileceğim bir şey yok sanırım kendim.

Evet istanbuldayım abi. Oraya götürürüm olmadı
    Pazartesi bana uğra boşta metrelerce kablom var denersin

Özelden yaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

X1700H modeli 29 BİN TL ye vardı ancak stok bitmiş, 1 ay sonra 30 BİN TL gibi bir fiyata tekrardan geleceği bilgisini aldım bir bayiiden. ( Yurtdışında bir distribütor iflas etmiş onun elinde kalan x1700 ler eritiliyormuş, indirime girme sebebi buymuş)

ikinci el ilanlarında fiyatlar 33 34k civarında x1700 için
    Bir kullanıcından da Yurtdışı Sıfır X2800H modeli için fiyat aldım yaklaşık 35 BİN TL.

Sizce ne yapayım, 1 ay bekleyeyim mi yoksa daha güncel ancak yurtdışı cihaz olan x2800 mü alayım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc39 -- 10 Mayıs 2025; 19:34:5 >
  • Çok yüksek ses gücü lazım değilse X1700H alın geçin. Ben sene başında 21 bine mi ne almıştım. Güncel standartları destekliyor.

• lecoqtr L kullanıcısına yanıt
    x1700 alcam da ikinci elleri de pahalıya satıyor satıcılar maalesef.

Şöyle bir sorum olacak x2600h sahibiyim heos üzerinden müzik dinliyorum özellikle yüksek kaliteli olsun diye deezer üzerinden. Avr ekranında sadece hangi kaynaktan müzik dinlediğimi görebiliyorum örneğin çakan müzik ismi vs yazmıyor hiç aklıma gelmemişti bir arkadaşıma gitmiştim onda Onkyo avr vardı müzik dinlerken çalan şarkının adı vs yazıyordu.Bizim avr de bu ayar var mıdır acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bir de şu var. AVR’yi müzik dinlerken pure direct modunda kullanıyorsanız, AVR’nin ekranı da kapanıyor. Bundan dolayı da ekranda bir şey görünmüyor olabilir.

Bu arada sanırım benim avr biraz eski nesil olduğu için HEOS içindeki Deezer pek kullanışlı değil. Airplay vs şeklinde aktarınca da bant genişliği düştüğü için Hifi kalitesinde aktarmıyor. Denon’un Heos menüsünden çalmaya çalışınca da istediğin şarkıyı seçip kolayca çalamıyorsun. Yalnız Deezer’dan çalınca şarkı ismi vs gözüküyor mu kontrol etmedim.

Bunun dışında ağdaki Nas üzerindeki şarkılardan çalınca tv ekranında şarkının flac vs diye formatı ve bit değerleri gözükmekte

Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu,
    Projeksiyon: Benq W2700
    PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Ben HEOS u sorunsuz kullanabiliyorum spotify dan dinliyorsam ekranda spotify yazıyor yada resimdeki gibi deezer dinliyorsam deezer yazıyor aktarırken de sorunsuz flac olarak çalıyor ama sadece çalan şarkının adının yazmamasını merak etmiştim onun sebebi dediğiniz gibi 2000 serisi olduğundan olabilir.

• merhaba. forumda yeniyim. ses sistemi hakkında bilgiye ihtiyacım var .

elimde eski nesi 5+1 ses sistemi var

denon avr-1612

magnat monitor supreme center 250 2 way 75/150 watts , 4-8 ohm - 34 000 hz

magnat monitor supreme 100 55/100 watts 2 adet surround

yamaha ns-555 6 ohms 100/250 watt 2 adet kule hoparlör

yamaha yst sw030 sub

sistem çok iyi ve memnunum ancak

yeni model tv ile bağlanma ve uyum sorunu olur mu?

almak istediğim tv TCL 75C855 veya 65C855

soundbar düşünüyorum fakat soundbar ile bu seviyede ses kalitesi alabilir miyim ?

tasarım yeni teknoloji ve kolalık açısından geçiş yapmayı düşünüyorum

jbl1300

bose

denon

gibi üst modeller düşünüyorum

100 bin tl ye kadar ödeme yapabilirim ses için

soundbarlar ile elimdeki eski sistemden sub veya surround hoparlörler kullanılır mı?

gerek var mı?

yeni tv ile eski sistem bağlanır mı?

ses uzmanı arkadaşlardan yardım istiyorum

teşekkürler

• herşey aynı kalıp denon X2800H ile sistemi güncellemek nasıl olur ?

2800 alıp 5.1.2 kurulum yaparsan çok iyi olur.

Ancak oturduğum evde komuşuya çok fazla ses geçtiğinden ürünleri kullanamıyorum. Bu cihazları satmak istesem yaklaşık değeri nedir?

• merhabalar ilk defa bir ses istemi kurdum onuda beceremedim denon avr 4520 var ps5 baglayinca ses geliyor ama goruntu yok konsoli reviverin game girisine taktim reciverdan out arc cikisindan tvye bagkanti yaptim seste sikinti yok ama goruntude yok birde subwoferlari calistiramadim tek bir kablo ile bagladim detayli bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi tesekkur ederim.

Yanlış hatırlamıyorsam hdmi ayarlarından bir kereliğine setup yapılması gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

AVR'yi, TV'nin hangi HDMI'sine bağladıysanız (ki arc olması lazım) TV'de "kaynak (input)" tuşuna basarak o HDMI'yi seçiyorsunuz değil mi?

Araç: Egea HB, 1.6 multijet, Lounge Plus Desktop: Ryzen3 2200mhz, 2GB RX550, 16GB Ram, Samsung C24F396 GSM: PTTCELL - Xiaomi 14T Pro 12/1024, DSLR: Nikon D80, 5.1.2 Cinema System Setup ; AVR: Denon x2500h, Hoparlör: Magnat MS 802–202-102-C252 set, Subwoofer: Magnat 8010701, Stereo: FX-Audio FX502a, DAC-x6, Polk Audio RTIa1 Projektör: Optoma HD142x, Media: Zidoo x9s, Amazon Fire TV Stick 4K Max, Turkcell Tv+, Logitech Harmony 650 Ağ: Zyxel NAS326, Keenetic Hopper (KN-3811), Superonline Fiber 1000 Mbit Ham Radio:: Yaesu FT-710 Aess, Xiegu G90 HF Transceiver, Pi4 + HamPi OS, Alinco DJ-MD5 TGP, PiZero+MMDVM DMR, Malachite SDR DSP Receiver, ATS 20+ Receiver, Diamond X510n, Flipper Zero Bisiklet Carraro Sportive 330 TURK.NET DAVET KODU: FUF71KT56WIL - Mobimatter e-Sim : HSINE24592
  • sanalgezgin kullanıcısına yanıt
    hdmi 1-2-3 var hicbiride e-arc degil earc cikisli bir tv deneyeyim aksam birde reciverin sw1 kismini subwooferin amfisindeki girise taktim tek kablo ama 2subwoofer var amfisinde 2giris var 2ciki var

Sorunun çözüldüğüne sevindim. İyi eğlenceler,

Araç: Egea HB, 1.6 multijet, Lounge Plus Desktop: Ryzen3 2200mhz, 2GB RX550, 16GB Ram, Samsung C24F396 GSM: PTTCELL - Xiaomi 14T Pro 12/1024, DSLR: Nikon D80, 5.1.2 Cinema System Setup ; AVR: Denon x2500h, Hoparlör: Magnat MS 802–202-102-C252 set, Subwoofer: Magnat 8010701, Stereo: FX-Audio FX502a, DAC-x6, Polk Audio RTIa1 Projektör: Optoma HD142x, Media: Zidoo x9s, Amazon Fire TV Stick 4K Max, Turkcell Tv+, Logitech Harmony 650 Ağ: Zyxel NAS326, Keenetic Hopper (KN-3811), Superonline Fiber 1000 Mbit Ham Radio:: Yaesu FT-710 Aess, Xiegu G90 HF Transceiver, Pi4 + HamPi OS, Alinco DJ-MD5 TGP, PiZero+MMDVM DMR, Malachite SDR DSP Receiver, ATS 20+ Receiver, Diamond X510n, Flipper Zero Bisiklet Carraro Sportive 330 TURK.NET DAVET KODU: FUF71KT56WIL - Mobimatter e-Sim : HSINE24592
  • Arkadaşlar merhaba sormak istediğim bir şey var desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim,

Samsung 75qn800d tv, Denon s960h Avr, focal 5.1.2 ses sistemi ayrıca xiaoumi 3. Gen tv box var elimde, bu cihazları tv yi e-arc üzerinden amfiye, tv boxu hdmi üzerinden amfiye bağlamak suretiyle kullanıyorum,

samsung tv dts desteklemediği için dts x desteği bulunan xiaoumi yi satın almıştım çünkü dts sesi disneydeki imax filmlerinde pc bağlayarak alabiliyorum amfiden dts HD master audio olarak ancak disney bilgisayarda 4k video desteklemediği için görüntü çok yetersiz kalıyor bu yüzden PC’den kullanmıyorum, disneyi samsung tvden açınca imax filmler sadece dolby atmos olarak geliyor ve sağ altta ayarlarda imax dts x ses parçası seçilemiyor, burada o ayar dahi gelmiyor, videonun ön izlemesinde de dolby atmos logosu çıkıyor, xiaoumi tv box ile disney üzerinden imax filmlerde dts x logosu çıkıyor, tv boxta disneyden imax filmi açtığımda sağ altta ayarlarda imax dts x ses parçası seçimi xiaoumi desteklediği için geliyor ancak açınca amfi otomatik olarak dts x E geçmiyor, manuel olarak amfi kumandasıyla denediğimde ise sadece dts neural x ve dts virtual x seçenekleri çıkıyor ama filmi açınca sağ alttaki imax dts x ses parçasını seçmesem bile zaten amfim dts neural x ve dts virtual x seçeneklerini seçebiliyorum, yani imax dts x ses parçasını değiştirsem de seste bir değişiklik dahi olmuyor, dolby digitale ve stereo ya amfiden geçiş yaparak yine ses parçasını dts seçsem de otomatik bir geçiş olmuyor, yani esasında gerçek bir dts x sesini alamıyorum, tvnin ayarlarından ses çıkışını PCM, otomatik ve doğrudan olarak ayrı ayrı denedin, tv, amfi ve tv bozun güncellemelerini yaptım, tv boxun ses çıkışını passthrough otomatik ve doğrudan olarak denedim ama maalesef bir sonuç alamadım, dts x sesi almak için ne yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim desteğiniz için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.