Şimdi Ara

Denize girecekler lütfen Bi baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
2.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çeken akıntı sıklıkla karadenizde görülür ve bilinçsizlik yüzünden ölümle sonuçlanır.Çeken akıntıya kapılan kişi boğuluyor diye peşinden atlayarak kurtarmaya gidenler de genellikle boğuluyorlar.

Peki çeken akıntıya kapılan biri ne yapmalı?
    Çeken akıntı insanı dibe değil açığa çeker.Çeken akıntı yaklaşım 6-7 km/h ile sizi açığa çeker akıntıya karşı yüzmek sizi karaya değil sadece ölüme biraz daha yaklaştırır.Peki yapılması gereken ne?
    Çeken akıntaya yakalanan kişi öncelikle panik yapmamalı akıntının kendisini 100-150 metre açığa çekmesine izin vermeli ve kesinlikle akıntıya karşı yani kıyıya yüzmemeli
    100-150 metre sonra akıntı etkisini kaybettirecek ve giderek zayıflayacaktır bu noktadan sonra 20-30 metre sağa yada sola yüzdükten sonra kıyıya yüzerek tekrar karaya çıkabiliriz.

http://www.youtube.com/watch?v=i0pWGjdfF-k

http://www.youtube.com/watch?v=vY4S9zu4Abw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şımarık kedi -- 18 Temmuz 2013; 5:42:57 >

• http://n1307.hizliresim.com/1c/g/q80q6.png

resimde görüldüğü bir sahilde nerede denize girmek isterdiniz tabiki daha sakin ve dalga olmadığı için herkes B bölgesini tercih edecektir fakat tam o noktada çeken akıntı oluşmaktadır.Aslında sakin gözüken yer bir aldatmacadır.Çeken akıntının tipik görünümü buna benzer çeken akıntıyı bu şekildede ayırt edilip. 100 metre sağında veya solunda daha güvenli bölgelerde denize girilebilir.
  • Bilgi ve konu için çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçektem güzel bilgiler , gereken ilgiyi görmemesi kötü.
  • Tam da mevsimi bu konunun.
    Umarım gerekli yerlere ulaşır.
  • Mantıklı yaklaşım da ben bunlara değilde su temiz mi pis mi ona çok dikkat ediyorum. Boğalacaksakta temiz su da gidelim.
  • karadeniz çok tehlikeli.

paylasım icin tesekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi bakın gardaşlarım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler
  • Teşekkürler gerçekten çok yararlı bilgi.
    Zamanında anlatılanlara benzer bir yerde yüzmüştüm tepe dalyan falan bir dahakine dikkat edicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: şımarık kedi

kamu spotu
    çeken akıntı sıklıkla karadenizde görülür ve bilinçsizlik yüzünden ölümle sonuçlanır.Çeken akıntıya kapılan kişi boğuluyor diye peşinden atlayarak kurtarmaya gidenler de genellikle boğuluyorlar.

Çeken akıntı insanı dibe değil açığa çeker.Çeken akıntı yaklaşım 60-70 km/h ile sizi açığa çeker akıntıya karşı yüzmek sizi karaya değil sadece ölüme biraz daha yaklaştırır.Peki yapılması gereken ne?
    Çeken akıntaya yakalanan kişi öncelikle panik yapmamalı akıntının kendisini 100-150 metre açığa çekmesine izin vermeli ve kesinlikle akıntıya karşı yani kıyıya yüzmemeli
    100-150 metre sonra akıntı etkisini kaybettirecek ve giderek zayıflayacaktır bu noktadan sonra 20-30 metre sağa yada sola yüzdükten sonra kıyıya yüzerek tekrar karaya çıkabiliriz.

saol panpacım güzel bilgiler aynen devam . meslektaşım :d

• quote:

Orijinalden alıntı: lunhker

quote:

Orijinalden alıntı: şımarık kedi

kamu spotu

Çeken akıntı insanı dibe değil açığa çeker.Çeken akıntı yaklaşım 60-70 km/h ile sizi açığa çeker akıntıya karşı yüzmek sizi karaya değil sadece ölüme biraz daha yaklaştırır.Peki yapılması gereken ne?

saol panpacım güzel bilgiler aynen devam . meslektaşım :d

Teşekür ederim Zonguldakta hiç rasladınmı çeken akıntıya?

• Güzel bir konu olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tfnymc

bununla ılgılı gazetede de haber okumustum. daha once denıze gırmedıgım ıcın denızde yuzmek daha basıt dıyorlar ama karadenız o kadar tuzlu degıl bıldıgım kadarıyla. ekvator-kutup ılıskısı. sormak ıstedıgım akıntının cektıgı 100-150 metrelık yerden kıyıya ulasmak kolay mı? bıraz uzun bı mesafe mı, bana mı öyle geldı? gazetede okudugum kadarıyla akıntı sızı cektıgınde dıkey yuzmek yerıne saga sola yuzup kıyıya ulasın dıyordu. ayrıca bu akıntıların genıslıgı metre cınsınden ne kadar acaba?

Akıntı genişliği 5-10 metre civarıdır 100 metreden sonra akıntı etkisini kaybediyor akıntı etkisini kaybettikten sonra rahatlıkla sağa veya sola yüzerek kurtulabiliriz.Amatör ve yeni yüzmeye başlayan biri için 100 metre kıyıya yüzmek çok zor olur.Ama can havli ile bişekilde yüzer diye tahmin ediyorum. eğer boğulan , can kurtaranlar veya etraftaki insanlar bilinçli ise çeken akıntının 20 metre sağından ve ya solundan kurtamaya giderlerse kıyaya kadar yardım ederler.
    Akıntıya karşı yüzerek kıyıya ulaşmak imkansız böyle yapanlar boğuluyorlar.
    Birde çeken akıntını kesiti 50 metrede felan daralıyor burdan sağa ve ya sola yüzerekte kurtulabiliriz ama o daralan kesiti tuturmak lazım.Ama kesinlikle sağa veya sola yüzmek şart akıntı ile aynı hizadan çıkıp kıyıya yüzmek gerekiyor.
    Hiç başıma i böyle bi olay gelmedi aslında. böyle bir olaydan sağ çıkan biri varsa tecrübeleri paylaşırsa iyi olur bizim bildiğimiz sadece teorik bilgiler.
    aslında bu 100-150 metre muhabbeti birazda kıyıdan uzakta denizin dibinde olan tepe çukur tepe ile alakalı videoda vardı onlar.TEpelerin ve çukurun kıyay olan uzaklığı ile alakalı o uzaklığa göre değişir.

benim aklıma da geldi akıntıya kapıldığımız ilk andan itibaren sağa ve ya sola yüzerek kurtula bilirmiyim diye ama sel sularının alıp götürdüğü bi adamı veya çaya düşün birini düşün nasıl sağa veya sola yüzemiyorsa belkide aynısı denizde de oluyordur.çünkü akıntı 60 km/h civarında.
    sahil güvenlik 100-150 metre sonra akıntı etkisini kaybedince sağa ve ya sola yüzerek kurtulun diyor.Akıntı etkisi ile açığa çekileceğimiz yorulmayacağız geriye kıyıya yüzmek kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şımarık kedi -- 16 Temmuz 2013; 23:50:54 >

• Faydalı bilgiler için teşekkürler, gerçi bizim burda pek olmaz ama, mutlaka birinin işine yarar.
  • Okurken bile korktum. Allah korusun denizde başıma gelse ne yaparım kim bilir ...
  • http://www.youtube.com/watch?v=X4iRLcEhX1s

http://www.youtube.com/watch?v=mB0N0ilee0M

Kesinlikle dalgalı denizde bilmediğimiz yerlerde kesinlikle suya girmemek gerekiyor.Ne olacağı hiç belli olmaz baya video izledim içim karardı ,insanlar çok kolay boğuluyor o yüzden iki tane video link veriyorum diğer çok kötü olanları vermedim içiniz kararmasın diye.Çok dikkatli olmak lazım suyla şaka olmaz.

Bunu kesinlikle izleyin ve adamın dediklerini ciddeye alın.

http://www.youtube.com/watch?v=P3D7GhT9Q_g

Bu arada fizikte cisimler tepe noktasına kadar batar yani insan suda serbest olarak durduğu zaman kafasını az bişey geri yatırarak tepe noktasını burnu yaparak nefes alabilir.Ama panik olup kolarını yukarı kaldırırsa bu sefer tepe noktası elleri olacak.yani kolları suyun dışına çıkacak kolların ağırlığı vucuda binecek fakat kollar suda olmadığı için onlara suyun kaldırma kuvveti etki etmeyecek.tepe noktası kolları olacak kafası suyun altında kalacak bu yüzden panik olmamak çok önemli.

yeni yüzme öğrenmiştim bikere havuzda nefes alırken cigerime su kaçtı öksür öksür dur şuurum yerinde gitti deli gibi öksürüyorum can havli ile havuzun direklere tutundun 2-3 dakika öksüre öksüre gözden yaşlar gele gele kendime geldim.dalgalı bi denizde yada havuzun ortasında derin bir yerde olsaydı büyük ihtimalle boğulmuştum

http://www.youtube.com/watch?v=pydJ6ezRmxU Bu adamın dediklerinede çok önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şımarık kedi -- 17 Temmuz 2013; 1:09:40 >

• Dibe çeken bir akıntı olabilir mi? Belki doldurma yapılmış yer veya derin yerlerin akıntısıyla bir çekme etkisi olabilir mi? Eğer dibe çeken bir akıntıya kapılırsak ne yapmamız gerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanKosto

Dibe çeken bir akıntı olabilir mi? Belki doldurma yapılmış yer veya derin yerlerin akıntısıyla bir çekme etkisi olabilir mi? Eğer dibe çeken bir akıntıya kapılırsak ne yapmamız gerek?

O konuda pek bir bilgim yok ama o tarz akıntılar derin denizde dalgıçların başına geliyor.Eğer bataklık gibi bi yerde başın belada ise yardım iste bağırarak kolları sudan dışarı çıkarma daha çok batarsın.Tedbiri baştan almak lazım bataklık tarzı yerde kesinlikle suya girilmemeli.

yüzerken akıntı beni dibe çekse dibe ve aynı zamanda sağa veya sola yüzerek kurtulmaya çalışırdım.Sonra suyun üstüne çıkmaya çalışırdım.Aklıma ilk o gelirdi :D ama %90 ihtima ile ölürdüm :D

Suyun altında bunları yapmak gerekiyor :D
    http://www.timsah.com/Batakliktan-nasil-cikilir/qTrTMIvDFzu bataklıktan kurtulmak için :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şımarık kedi -- 18 Temmuz 2013; 1:15:25 >

• biraz ukalaca olacak;
    bahsedilen akıntı, rüzgarlı ve dalgalı havada olur.
    dalgalı, karışık bir denizde 50 metre bekleyeyim sonra sağa sola yüzerim ve dönerim demek için can yeleği olması lazım insanda.
    böyle bir akıntıya kapılındığında, eğer cankurtaran gelmezse zor kurtulur insan.
    çok sayıda boğulma olayına şahit oldum,
    dalgalı denizde cankurtaran bile yardıma gelemiyor, dalgadan açıktaki insanı görmek bile nerede ise imkansız.
    boyu geçmeyen yerde akıntıya kapılmış benden uzun birini ancak tekrar tekrar dibe dalıp kumdan güç alararak, iterek kurtarmıştım.
    akdenizde egede denize girmek en mantıklısı.
    ille de karadenizde denize girilecekse mümkün olan en derin yerde denize girilmeli.
    liman ağzı gibi yerler hariç derin suda ne akıntı olur ne de dalga.
    karadeniz de boğulan insanların çoğunun yüzme bildiğini iyi bilin,
    dalgalı havada dalgıcın bile kıyıda boğulduğuna şahit oldum; dalga kayaya yapıştırmış!
    ben palet gözlük olmadan hayatta denize gitmem karadeniz de.
    arkadaşlarla test ettik; dalgalı, köpüklü denizde, zaten hikayeden olan kaldırma kuvvetinin bariz şekilde düştüğünü...

istisna: doğu karadenizde tuz oranı az olmasına rağmen denizin derin olmasından dolayı dalga ve akıntı riskinin az olmasından dolayı denize girmek görece daha güvenli.

özellikle karadeniz de denize gireceksiniz;
    1- dalgalı ise dize kadar filan değil hiç denize girmeyeceksiniz.
    2- birini kurtarmak gibi zorunlu deniz e girecekseniz sizi su üzerinde tutanacak bir nesne olmalı.
    paletle dalgalı denizde yüzmek zordur. zaten bir dalgada ne palet kalır ne gözlük.
    3- karayel varsa yarım saat te deniz cehenneme dönebilir, fazla açılmayın. lodos yüksek olasılıkla karayele çevirir.
    4- sert kuzeyli rüzgarlarda (yıldız, %90 poyraz)kesinlikle akıntı vardır.
    5- akıntının yeri sabit değildir. havanın durumuna göre kısa sürede akıntı durumları değişebilir.
    6- karadeniz de bir tek liman içleri güvenlidir, ancak sintine pisliği içinde yüzmek pek akıllıca değildir.
    7- taşın, kayanın dibi derin olur. derin olma sebebi akıntının da olmasıdır, dikkat.
    8- karadeniz de dibe çeken akıntı yoktur. kum kimseyi çekmez. akıntı açığa çeker.
    9- kıyı şekline göre rüzgarın da etkisiyle deniz dibi şekli de değişir.
    sütliman bir hava da bile karadenizde denize girerken istikamet dikey olmalıdır.
    yatay hareket yüzünden de boğulmalara şahit oldum. su belinizdedir. 5 metre yanda boyunuzu geçer. derin oşduğuna göre akıntı da vardır.
    zaten akıntı yüzünden oradaki kum açığa taşınmıştır. bir anda kendinizi açıkta bulursunuz.
    refleksiniz geri yüzmeyi söyler. imkansız!
    azıcık su yutma Allah korusun her şeyin sonu olabilir bir anda...
    10- tehlikeli denizi olan yerlere dikkat ederseniz yerel halktan bir tane bile boğulana raslayamazsınız.
    iyi yüzdükleri için değil, karadenizle mücadele etmek yerine ona saygı duyup onunla yaşadıkları için...

• quote:

Orijinalden alıntı: ogh

biraz ukalaca olacak;
    bahsedilen akıntı, rüzgarlı ve dalgalı havada olur.
    dalgalı, karışık bir denizde 50 metre bekleyeyim sonra sağa sola yüzerim ve dönerim demek için can yeleği olması lazım insanda.
    böyle bir akıntıya kapılındığında, eğer cankurtaran gelmezse zor kurtulur insan.
    çok sayıda boğulma olayına şahit oldum,
    dalgalı denizde cankurtaran bile yardıma gelemiyor, dalgadan açıktaki insanı görmek bile nerede ise imkansız.
    boyu geçmeyen yerde akıntıya kapılmış benden uzun birini ancak tekrar tekrar dibe dalıp kumdan güç alararak, iterek kurtarmıştım.
    akdenizde egede denize girmek en mantıklısı.
    ille de karadenizde denize girilecekse mümkün olan en derin yerde denize girilmeli.
    liman ağzı gibi yerler hariç derin suda ne akıntı olur ne de dalga.
    karadeniz de boğulan insanların çoğunun yüzme bildiğini iyi bilin,
    dalgalı havada dalgıcın bile kıyıda boğulduğuna şahit oldum; dalga kayaya yapıştırmış!
    ben palet gözlük olmadan hayatta denize gitmem karadeniz de.
    arkadaşlarla test ettik; dalgalı, köpüklü denizde, zaten hikayeden olan kaldırma kuvvetinin bariz şekilde düştüğünü...

istisna: doğu karadenizde tuz oranı az olmasına rağmen denizin derin olmasından dolayı dalga ve akıntı riskinin az olmasından dolayı denize girmek görece daha güvenli.

özellikle karadeniz de denize gireceksiniz;
    1- dalgalı ise dize kadar filan değil hiç denize girmeyeceksiniz.
    2- birini kurtarmak gibi zorunlu deniz e girecekseniz sizi su üzerinde tutanacak bir nesne olmalı.
    paletle dalgalı denizde yüzmek zordur. zaten bir dalgada ne palet kalır ne gözlük.
    3- karayel varsa yarım saat te deniz cehenneme dönebilir, fazla açılmayın. lodos yüksek olasılıkla karayele çevirir.
    4- sert kuzeyli rüzgarlarda (yıldız, %90 poyraz)kesinlikle akıntı vardır.
    5- akıntının yeri sabit değildir. havanın durumuna göre kısa sürede akıntı durumları değişebilir.
    6- karadeniz de bir tek liman içleri güvenlidir, ancak sintine pisliği içinde yüzmek pek akıllıca değildir.
    7- taşın, kayanın dibi derin olur. derin olma sebebi akıntının da olmasıdır, dikkat.
    8- karadeniz de dibe çeken akıntı yoktur. kum kimseyi çekmez. akıntı açığa çeker.
    9- kıyı şekline göre rüzgarın da etkisiyle deniz dibi şekli de değişir.
    sütliman bir hava da bile karadenizde denize girerken istikamet dikey olmalıdır.
    yatay hareket yüzünden de boğulmalara şahit oldum. su belinizdedir. 5 metre yanda boyunuzu geçer. derin oşduğuna göre akıntı da vardır.
    zaten akıntı yüzünden oradaki kum açığa taşınmıştır. bir anda kendinizi açıkta bulursunuz.
    refleksiniz geri yüzmeyi söyler. imkansız!
    azıcık su yutma Allah korusun her şeyin sonu olabilir bir anda...
    10- tehlikeli denizi olan yerlere dikkat ederseniz yerel halktan bir tane bile boğulana raslayamazsınız.
    iyi yüzdükleri için değil, karadenizle mücadele etmek yerine ona saygı duyup onunla yaşadıkları için...

http://www.youtube.com/watch?v=8EpDCRBmCP8

çeken akıntı buna benziyor suya bırakılan boya açığa doğru bir kısmıda kıyıya doğru akıyor.

SEnin dediklerine benzer boğulma videoları izledim adam suda batıp çıkıyor yardıma gidenler çaresiz hiç bir şey yapamıyor yanına bile yaklaşamıyorlar deniz kuduruş dalgalar insanları isteği yöne savuruyor.
    Dediklerine katılıyorum baktın hava bozuyor deniz kuduracak çık hemen sudan sakin olmayan suda denize girmek insanın hayatı ile kumar oynamasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şımarık kedi -- 18 Temmuz 2013; 5:31:36 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.