Şimdi Ara

DENİZE GİDECEKLER DİKKAT: 'Ters akım'a kapılmayın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
7
Favori
2.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  DENİZE GİDECEKLER DİKKAT: 'Ters akım'a kapılmayın!

DENİZE GİDECEKLER DİKKAT: 'Ters akım' Tehlikesi!

Havaların tahammül sınırını zorladığı bunaltıcı sıcaklarda, bir nebze olsun ferahlamak için zaman zaman hepimizin girdiği denizlerimizde kol gezen tehlikelere dikkat edilmesi gerekmektedir.

Fotoğrafta kırmızı oklarla gösterilen alan, tehlikenin can aldığı yerdir ve adı "Ters Akım" veya "Rip Aktınısı" olarak nitelenmektedir. Yani iki tarafta dalga olmasına rağmen arada bir kesiklik varsa işte o alan tehlikenin ölüm getirebildiği alandır.

KARAYA YÜZMEYİN!

Ters akıntı çok güçlüdür ve kapıldığınız anda sizi karadan uzaklaştıracak şekilde açığa çekecektir. Bu durumda en çok yapılan hatalardan biri de karaya yani akıntıya karşı yüzmektir. Ters akıntı saniyede 1-2 metre , hatta bazen saniyede 10-20 metre hızla (saatte 35-70 km), 20-30 metre genişliğinde bir hat boyunca denize doğru hareket ediyor ve bu akıntıya kapılan insanlar, çok iyi yüzme bilseler bile boğulma riskiyle karşılaşıyorlar ki, kıyılardaki boğulmaların önemli bir kısmına bu akıntılar neden olmaktadır.

Aşağıdaki yeşil işaretleri yönüne yani sahile paralel yüzerek akıntıdan çıkmak hayatınızı kurtaracaktır...

• Yararlı bilgi.

Up
  • Geberseydim de kurtulsaydim. 4 saattir sira bekliyoruz burada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "yüzmek" şileye gidip aa ne guzel yuzuyorum demek degildir.ayaginin asla yere deyemeyecegi bir yerde rahatca yuzuyorsan, o zaman yuzebiliyorsundur.Zaten bunu yapabilen kisi bu durumda karaya paralel yuzer ise hicbirsey olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi yüzerim ama girdap, akıntı, ters akım, kara delik falan hep fobimdir, çok fena korkarım

edit: bu olaya maruz kalan olursa nefesinizi tutun; bırakın akıntı sizi götürdüğü yere kadar götürsün
    50 metreden fazlasına götürmez. nefes almaya çalışıp paniklerseniz sıkıntı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IEfsaneyim -- 8 Temmuz 2014; 13:51:26 >
  • Ona girdap denmiyo mu ters akım nedir yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: FastFantastik

Ona girdap denmiyo mu ters akım nedir yav

Yok girdap bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beyler ters akıntı çok tehlikelidir aman dikkat bir defasında 2 kişi boğuluyorduk zor kurtulduk ben paralel yüzmeyi akıl edemedim karaya doğru yüzmeye çalıştım sonradan bi adam gelip yardımcı oldu çıkabildik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokur -- 8 Temmuz 2014; 14:01:26 >
  • Oyle bir seye denk gelirsem akıntı kesilene kadar yatarım sırt üstü baktim kesildi akıntı sonra yavas yavas yuzerim cikarim sahile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mükemmel bir bilgi çok sağol hocam konuyu açtığın için.

Ben 3-5 sene önce Bağırganlı Sahili'nde bu akıma yakalanarak ölüyordum az daha. Yana doğru yüzülmesi gerektiğini bilmediğim için dikine yüzmeye çalıştım ama çok zor kurtuldum. Tüm sahil toplandı beni izlemeye başladı bir anda. Ben çıkınca da dalgalar iyice kuvvetlenmişti daha da kimse girmedi ondan sonra.
  • Çok iyi yüzme bilmek gerekir. Tabiki panik de yapmayacaksin.Sert akıntı da yüzerken kıç kadar derenin beni dibe çektiğini bilirim. Tam boğuldum derken karaya sürükledi de ölmedik çok şükür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • karadenizde yüzmeyin.kandıralıyım bizim buralarda yaz gelince çok boğulma vakaları oluyor.şilede halamlar var orası daha berbat çok dalgalı yüzmeyi tam anlamıyla bilmeyen adamlar fazla açılmasın doğma büyüme kefkenliyim hala tam anlamıyla bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Artyom

quote:

Orijinalden alıntı: FastFantastik

Ona girdap denmiyo mu ters akım nedir yav

Yok girdap bu

Bu girdaptan ziyade delik gibi.

• Artyom kullanıcısına yanıt
    görüntüsünden bile korkuyorum arkadaş ne ürkütücü yav.
  • Özellikle Karadenizde etrafta kimse yokken denize girmemek gerek. Ya da şöyle diyelim, kalabalık yerleri tercih etmek gerek
    Yüzmeyi Karadenizde (Samsun'da) öğrendim.
    En çok çeken akıntı Samsun kıyılarında olur ama hiç şiddetlisine denk gelmedim.
    Ne yalan söyleyeyim epeyce tırsıyorum bu durumdan.

• Bilgi için sağ ol Öğrenmiş oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilaldem12

"yüzmek" şileye gidip aa ne guzel yuzuyorum demek degildir.ayaginin asla yere deyemeyecegi bir yerde rahatca yuzuyorsan, o zaman yuzebiliyorsundur.Zaten bunu yapabilen kisi bu durumda karaya paralel yuzer ise hicbirsey olmaz.

Profesyonel olarak 4 yıl uğraştım doğduğumdan beri yüzmeyle iç içeyim verdiğin bilgi insanların hayatına mâl olur.

Bunu yapabilen kişi dediğin adam ters akıma giripte ters akımın tersine yüzerse bırak akımda boğulmayı oluşan basınçtan vurgun bile yiyebilir.

Umarım böyle bir durumla karşı karşıya kalmazsın çünkü senin hayatta kalma şansın bu kafa yapısıyla yok.Hatta senin mantığınla Senna'nın yarışta ölme olasılığı da yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

quote:

Orijinalden alıntı: bilaldem12

"yüzmek" şileye gidip aa ne guzel yuzuyorum demek degildir.ayaginin asla yere deyemeyecegi bir yerde rahatca yuzuyorsan, o zaman yuzebiliyorsundur.Zaten bunu yapabilen kisi bu durumda karaya paralel yuzer ise hicbirsey olmaz.

Profesyonel olarak 4 yıl uğraştım doğduğumdan beri yüzmeyle iç içeyim verdiğin bilgi insanların hayatına mâl olur.

Bunu yapabilen kişi dediğin adam ters akıma giripte ters akımın tersine yüzerse bırak akımda boğulmayı oluşan basınçtan vurgun bile yiyebilir.

Umarım böyle bir durumla karşı karşıya kalmazsın çünkü senin hayatta kalma şansın bu kafa yapısıyla yok.Hatta senin mantığınla Senna'nın yarışta ölme olasılığı da yoktu.

Ben yanlış birseymi dedim yoksa yanlismi anladiniz? yuzmeyi iyi bilen biri karaya paralel yuzerse kurtulmuyormu? paylasilan haberdese oyle diyor zaten?

• bilaldem12 kullanıcısına yanıt
    Bütün eksi veren arkadaşlar sizin karaya paralel kavramını yanlış düşündüğünüzü düşündü hocam bende öyle düşündüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

Bütün eksi veren arkadaşlar sizin karaya paralel kavramını yanlış düşündüğünüzü düşündü hocam bende öyle düşündüm

yahu bende yanlismi okudum haberi diyorum. haberde sahile paralel yuzmek hayatinizi kurtarir diyor.iyi yuzup karaya paralel yüzmeyi bilen kisiye bisey olmaz dedim. neresi yanlis anlamadimki

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.