Şimdi Ara

Denize düşsek yüzme bilmeden nasıl kurtuluruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
5
Favori
6.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyelim ki orada kurtaracak kimse yok. Denizin ortasındayım, sandal battı örneğin. Ve yüzmenin Y sini bilmiyorum. Kaçınılmaz olarak ölür müyüm? Yoksa her şey düşüncede mi bitiyor? Sırf heyecan, panik yaptığı için mi boğuluyor insan? Sonuçta denizde benden daha ağır gemiler batmıyor. Onlardan ne farkım var?

Mesela o an insan nasıl düşünmeli ve kendini kontrol etmeli ki ölmesin? Bir yerde duymuştum, panik yüzünden o an kalbin çok hızlı atması veya hızlı hızlı nefes almaya çalışmak insanı batırıyormuş. İyi ama kalbin telaş yapmasını nasıl engeller ki insan?

Acaba denizde boğulma tehlikesi geçirdiğimde hiçbir şey düşünmesem, sırt üstü kendimi çevirip akışına bıraksam kurtulur muyum? Yine de eğer denizin ortasında bir yerlerdeysem ne kadar süre hareketsiz sırt üstü kalabilirim ki? Muhakkak yüzmek gerek,

Asıl sormak istediğim de bu aslında. İnsan yüzme bilmeden, o anlık adrenalin ile teorik yüzme bilgisini pratiğe dönüştürebilir mi?

Bu yüzme mevzusu tek fobim. Geçen yıl bir kere yüzme kursuna gittim, ilk derste boğulma tehlikesi geçirdim rezil oldum ve bir daha da gitmedim. Adam 10 dakikalık taktik ile 3 metre derinlikteki havuzda yüzmemi istedi. O gün bugündür ara ara kabuslarıma ve rüyalarıma girer bu yüzme mevzusu. Keşke bisiklet sürmeyi öğrenmek kadar kolay olsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 23 Eylül 2015; 1:48:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yüzme bilmiyorsan denizde ne işin var konu kapanabilir gelsin + lar
  • Sırt üstü kendini serbest bıraksan suyun ustünde süzülürsün tabi o anki heyecan ile bunu dusunup yapmak zor

• Eğer yağlıysan hiç hareket etmezsen su üstünde kalırsın, tabi denizde tuzluluk arttıkça su üstünde kalma da kolaylaşır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuzme bilmiyorsan ayaginin degmedigi yerde panik yapmadan durmanin imkani yok. Kesinlikle olursun.

• Kurtulamaz, ölürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desmond -- 23 Eylül 2015; 1:52:07 >
  • Nayır. Nolamaz.

Yüzemezsin.

Hiç tekneyle tur yapmadım galiba 6 metrelik teknede 50 m açıkta insanın ödü mokuna karışıyor dalgalar senin filmlerde gördüğün gibi değil.
    Yanı iyi bir yüzücü bile çok dayanmaz heleki deniz gözlüğü şnorkel palet vs yoksa allah rahmet eylesin.

Yanı çok dert etme o konuma dusersen yüzme bilsende nalları dikersin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen öyle. Sırf verdiği korkudan dolayı verdiği zevki tadamıyorum bile, gereksiz geliyor

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denize düşersem yılana sarılırım

• Denizin ortasinda sandalin batti yuzme biliyorsun.Yine ölürsün bi zaman sonra kramp girecek.Marmara denizi kadar kucuk bi denizin ortasinda bile olsan yine yuzemez olursun

• Takip, sorgulamaya başladım bende bak

• Tipimiz kayık olduğu için hiç bir şey olmaz.

• Ölerek kurtulabilirsin.

• Eger kiyidan cok uzaktaysaniz , ve yuzme bilmiyorsaniz yardim arayin.Boyle durumlarda en onemli olan sakin olmaktir.Panik en tehlikeli seydir , sizi hata yapmaya zorlar , bu nedenle dogru dusunemezsiniz.

Sakin olup sizi yuzeye cikaricak bir malzeme bulmaya calisin.Eger bulamazsaniz etrafiniza sesinizi duyurmaya calisin.Enerjinizi idareli kullanin.Eger hic kimse de yoksa kelime-i sehadet getirmeye baslayin.

Kisin ve yazin olum sureleri farkli olabilir.Kisin hipotermi 10 dakika icinde oldururken , yazin 30-40 daikika dayanabilirsiniz.

Iyi sanslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stadhouder -- 23 Eylül 2015; 1:59:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzme bilmiyorum, denizin ortasını bırak çocuk havuzuna bile girmem.
    Sudan uzak durmaya çalışıyorum.
    Antalya'da doğmama rağmen kurslarda bile öğrenemedim.
    Hafta sonu bazen denize gidince kumsalda takılıyorum, ailem yüzüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Otomobilgini

Yüzme bilmiyorum, denizin ortasını bırak çocuk havuzuna bile girmem.
    Sudan uzak durmaya çalışıyorum.
    Antalya'da doğmama rağmen kurslarda bile öğrenemedim.
    Hafta sonu bazen denize gidince kumsalda takılıyorum, ailem yüzüyor.
    A priori bilgiye güvenir çırpınmaya başlarım.bi yerden sonra beynim kontrolü sağlar zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: serokut

Denizin ortasinda sandalin batti yuzme biliyorsun.Yine ölürsün bi zaman sonra kramp girecek.Marmara denizi kadar kucuk bi denizin ortasinda bile olsan yine yuzemez olursun

Yanina bir iğne alırsan kramp girdiğinde ayağa biraz batırdığında o kramp dağılmaya başlar ve yakın zamanda yok olacak kadar küçülür.

• quote:

Orijinalden alıntı: samet6666

quote:

Denizin ortasinda sandalin batti yuzme biliyorsun.Yine ölürsün bi zaman sonra kramp girecek.Marmara denizi kadar kucuk bi denizin ortasinda bile olsan yine yuzemez olursun

Yanina bir iğne alırsan kramp girdiğinde ayağa biraz batırdığında o kramp dağılmaya başlar ve yakın zamanda yok olacak kadar küçülür.

Hafif bir kan akması sonrasında da Köpek Balıklarıyla beraber parti yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet6666

quote:

Her şey tamam denizin ortasinda igne bulup batiricaz kendimize :D yuzmeyi denemeyin bile arkadaslar Allah korusun oyle bir sey olursa oldugunuz yerde bekleyin arama kurtarma bulur seni

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.