Şimdi Ara

Denize düşsek yüzme bilmeden nasıl kurtuluruz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
5
Favori
6.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MüC4hit

Kesinlikle ölürsün, denizin ortasında hiç bir ekipmana sahip olmadan yüzmeyi bilen birisinin bile kurtulabileceğini sanmıyorum, dalga yoksa sırt üstü yatarsın belki ama o da kurtarmaz muhtemelen. Zaman kaybetmeden yardım bulman gerek ,yüzme bilmiyorsan çırpınarak Max 2dk suyun üstünde kalırsın, buda 7-8 dk içinde beyin ölümünün gerçekleşmesi demek.

Not : cankurtaranım

yorumlara bak ya ne kadar cahilce. ben karadenizde arkadaşlarla tekneyle açılıp saatlerce sudan hiç çıkmadan ekipmansız yüzdüğümü hatırlıyorum. tekneden de baya uzaklaşıyorduk öyle çıprmınma filan olmuyodu. zaten çok iyi yüzme bilen adam hiç hareket etmesede suyun üstünde kalabilir ve istesede boğulamaz. ancak çok akıntı veya bir kum çekimi olucak o zaman boğulabilir.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63AC97813 -- 23 Eylül 2015; 14:24:05 >

• Yüzme biliyorum ama yorulurum. Marmaraya düşsem mesela vapurda giderken falan karaya doğru yüzerim yine ama balıktır falan acayip korkarım.

Deniz analarının büyükleri oluyor bana bir sürtünse altıma mıçarım korkudan, ufak balık değse yine aynı. Birde bir kaç kere yunus sürüsü gördüm onlardan da korkarım, kahverengi deniz anaları oluyor torpil diyorlar bizim yazlıkta bir çarpsa bana korkudan giderim.

Bildiğim halde korkudan hareket edemem ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KhaZiggs -- 23 Eylül 2015; 14:40:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanımda mutlaka zıpkın olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mülteci detected

• Sabah olduysa bu olay, muhtemelen su kaybı ve güneş/sıcak çarpmasından ölürsün (su üstünde süzülerek yüzsen bile) ama gece olduysa şansına sürüklene sürüklene bir kara parçasına çıkıp hayatta kalmaya çalışabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: KhaZiggs

Yüzme biliyorum ama yorulurum. Marmaraya düşsem mesela vapurda giderken falan karaya doğru yüzerim yine ama balıktır falan acayip korkarım.

Deniz analarının büyükleri oluyor bana bir sürtünse altıma mıçarım korkudan, ufak balık değse yine aynı. Birde bir kaç kere yunus sürüsü gördüm onlardan da korkarım, kahverengi deniz anaları oluyor torpil diyorlar bizim yazlıkta bir çarpsa bana korkudan giderim.

Bildiğim halde korkudan hareket edemem ben.

O can haliyle baktın gücün tükeniyor karaya çıkman lazım köpek balığı gelse onu geçer gidersin.

• Yüzme bilsen de yönünü bilmezsen beyhude yorulursun. Ayrıca yüzme bilmeyenleri anlamıyorum su kaldırıyor zaten. Hani ben teknik bilmem normal kulaç atarak ilerlerim de havuzda öğrenilmez bence yoksa böyle fobi olur hep. Sana tavsiyem ege taraflarında tuzlu suda öğren. Zaten su kaldıracak seni su fobin kalmaz.

Öyle denizin ortasında kalırsan yüzmeye çalışmak yerine mümkün olduğunca vücudununsıcak tutmak olmalı.Kurtarılmayı beklemekten başka çare yok yani.

Boğulmak benim de en büyük korkularımdandır ama zaten su çekmediği sürece veya dalgalı vs. Olmadığı sirece boğulacağımıı sanmıyorum. Su kaldıryo zaten abi.

• quote:

Orijinalden alıntı: casper.5556

quote:

Orijinalden alıntı: MüC4hit

Kesinlikle ölürsün, denizin ortasında hiç bir ekipmana sahip olmadan yüzmeyi bilen birisinin bile kurtulabileceğini sanmıyorum, dalga yoksa sırt üstü yatarsın belki ama o da kurtarmaz muhtemelen. Zaman kaybetmeden yardım bulman gerek ,yüzme bilmiyorsan çırpınarak Max 2dk suyun üstünde kalırsın, buda 7-8 dk içinde beyin ölümünün gerçekleşmesi demek.

Not : cankurtaranım

yorumlara bak ya ne kadar cahilce. ben karadenizde arkadaşlarla tekneyle açılıp saatlerce sudan hiç çıkmadan ekipmansız yüzdüğümü hatırlıyorum. tekneden de baya uzaklaşıyorduk öyle çıprmınma filan olmuyodu. zaten çok iyi yüzme bilen adam hiç hareket etmesede suyun üstünde kalabilir ve istesede boğulamaz. ancak çok akıntı veya bir kum çekimi olucak o zaman boğulabilir.

edit: imla

Demek cahiliz vaay be. ben orada iyi yüzme bilen birinin bile kesinlikle boğulacağını savunmuyorum zaten, bilmeyen kesinlikle boğulur ama denizin ortasında tekneden düşüp tutunacak bişeyin olmaması hiç bir ekipmana sahip olmadan kurtulmak iyi yüzücüler içinde zordur. Sen saatlerce yüzüyor olabilirsin , ama iyi yüzen insanlar için bile denizde fazla açılmanın tehlikeli olduğunu her yerde belirtiler, ciğerine şu kaçtığı an bittin demektir zaten. İllaki herkes boğulur demiyorum. Konuştuğun insanın kim olduğunu bilmeden saçma sapan yakıştırmalarda yapma.

• Denize düşme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khan Aitmatov

Yuzme bilmiyorsan ayaginin degmedigi yerde panik yapmadan durmanin imkani yok. Kesinlikle olursun.

Ben yüzme bilmem. Tatlı suda batarım ama denizde hiçbirşey yapmadan suyun üstünde kalıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al1mert

Nayır. Nolamaz.

Yüzemezsin.

Hiç tekneyle tur yapmadım galiba 6 metrelik teknede 50 m açıkta insanın ödü mokuna karışıyor dalgalar senin filmlerde gördüğün gibi değil.
    Yanı iyi bir yüzücü bile çok dayanmaz heleki deniz gözlüğü şnorkel palet vs yoksa allah rahmet eylesin.

Yanı çok dert etme o konuma dusersen yüzme bilsende nalları dikersin.

Tüm gücünle serbest yüzmen gerekmiyor dalgaların da desteğini alıp sırtüstü yüzerek kolayca karaya ulaşabilirsin. Ördekleme de iyi gider hızlı olmazsın ama dinlene dinlene gidebilirsin. Her tatile gittiğimde başka biriyle birlikte 200 metre açılırım inan zor değil.

• Bende ayak parmağımın ucuna kadar gidebiliyorum o ayak illa yere basıcak basmassa hemen panik yaparım

• Havuzda hiç bir şey yapmadan su üstünde durabiliyorum. Ölürsem büyük ihtimal susuzluktan falan ölürüm.

• Tanridan beni cizis krayst gibi suda yurutmesini isterim yada o gazla evrenle butunlesir ucuncu gozumu acar nefesimi sonsuz tutma ac susuz yasayabilme soguktan etkilenmeme guclerini alir meditasyon yaparak kiyiya varirdim. Tabi kiyida gordugum ilk kizda erkekligim kabarir dus kabinlerine girer masturamasyon yapardim tum buddhaaligim gider ucuncu gozum kapanirdi boyle de malim.

• Sabit durarak yatakta yatar gibi yatarsan eğer ölmez kurtulursun ama panik yaparsın o yuzden ölürsün gg..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Nayır. Nolamaz.

Yüzemezsin.

Hiç tekneyle tur yapmadım galiba 6 metrelik teknede 50 m açıkta insanın ödü mokuna karışıyor dalgalar senin filmlerde gördüğün gibi değil.
    Yanı iyi bir yüzücü bile çok dayanmaz heleki deniz gözlüğü şnorkel palet vs yoksa allah rahmet eylesin.

Tüm gücünle serbest yüzmen gerekmiyor dalgaların da desteğini alıp sırtüstü yüzerek kolayca karaya ulaşabilirsin. Ördekleme de iyi gider hızlı olmazsın ama dinlene dinlene gidebilirsin. Her tatile gittiğimde başka biriyle birlikte 200 metre açılırım inan zor değil.

1 metrelik dalgadan zıplayarak mi gecicen

• Gemiler ona gore tasarlaniyor, bicimsiz bir demir parcasini at gemi buyuklugunde, bak bakayim batiyor mu batmiyor mu. Sen de yuzmeyi bilmiyorsan ister istemez panik olursun ve cirpinarak dibe dogru cokersin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Nayır. Nolamaz.

Yüzemezsin.

1 metrelik dalgadan zıplayarak mi gecicen

Kafa iyi mi? 200 metre açıkta 1 metre dalga ne zamandan beri var? Dediğin şeyin olması için fırtına çıkmalı aklın varsa fırtınalı havada denize girmezsin zaten. Fırtına varken tekneler bile açılmıyor

• Hocam yüzme bilmiyorsan 5 karış suda boğulursun zaten.
    Denizin ortasında ben yüzsem bile psikolojik olarak panik yapar olurum

• Dostum öncelikle kendimden bahsedeyim biraz. 1. ve 2. sınıfta 2 farklı yüzme kulübüne giderek yüzmeyi öğrendim. O zamanlar takıma girebiliyorken ben takıma girmedim ve yüzmeyi bıraktım nasıl olsa öğrendim diyerek. Şimdi ise gerçekten çok yanlış yaptığımı ve kesinlikle takıma girerek yüzme hayatıma devam etmem gerektiğini anlıyorum. İçimdeki yüzme sevdasından dolayı 10. ve 11. sınıfta başka bir kulüpte tekrar yüzme kursuna başladım. İlk 3-4 ay alışma dönemi oldu ve bu zamandan sonra kulüp takımının bir alt grubuna gelmeyi başarmıştım. 10-12 yıllık yüzücü arkadaşlarım 50m serbest stili 30-32 saniyede yüzerlerken ben de, 50m serbesti 30 saniyede yüzebiliyordum. Aradan 6-7 ay geçtikten sonra takıma girdim ve yaklaşık 1.5 yıl takımda yüzdüm. Bu aralar bırakmak durumunda kaldım çünkü derslere biraz daha fazla zaman ayırmam gerekiyor. Ders ve yüzmeyi aynı anda götürememek üzüyor ama pekte yapacak bir şey yok.

Senin sorularına gelecek olursak, öncelikle şunu belirtmeliyim ki yüzmeyi bilen birisi için yüzdüğü suyun derinliğinin bir önemi yoktur. İster 1-2m derinliğinde isterse sonu belli olmayan bir okyanusta rahatlıkla yüzülebilir. Yüzme bilmeyen birisi ayağının yere değmediği bir yerde olursa, bence her şeye rağmen soğukkanlılığını korumalı. Panik yaparsan eğer başarabilecekken bile başaramayabilirsin. Zaten suya sırtüstü yattığın zaman ve nefes aldığın zaman istesende suya batamazsın( içinde hava var ve dolayısıyla o hava seni suyun yüzeyinde tutuyor).

Yukarıda bazı arkadaşlar kramp konusuna değinmişler, eğer tekneyle açıldıysan veya bir okyanusun ortasındaysan kramp girdiği zaman kesinlikle iğne batırmak gibi bir hataya düşmemelisin. Köpekbalıkları kanın kokusunu alıp yanına ilişebilirler. Aslına bakarsan hiçbir köpekbalığı seni gördüğü gibi direkt olarak sana saldırıya geçmez. Sen köpek balığı olsaydın suyun yüzeyinde olan ve sürekli köpük çıkaran çok hareketli bir canlıya şüpheyle yaklaşmaz mıydın? Seni bir süre izler ve avlayabileceğine kanaat getirirse o zaman saldırır. Ama bunlara gerek yok, eğer herhangi bir uvzuna kramp girerse o bölgeden kıl koparmak kısa süre içinde kramp ağrısının dinmesine neden olur. Eğer ayak bileğine kramp girerse kendi elinde ayağını tutup kendine doğru çekmenin yine aynı şekilde faydası olacaktır.

Yüzmeyi çok iyi bilen birisinin bile tek başına denizde açılması sakıncalıdır çünkü kramp girme, yanlışlıkla su içme gibi olaylar insanın yüzmesine engel olur.

Yüzmeyi iyi bilen birisi olarak en güzel ve en sağlıklı sporlardan birisinin yüzme olduğunu düşünüyorum. Benim yüzmeye olan aşkım apayrı bir şey :) Aklınıza takılan şeyler olursa burdan veya pm'den ulaşabilirsiniz. :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.